2023-02-04 147 浏览
剛剛試完,整體都唔錯。2粒鐘任食羊腩煲+火鍋,仲有任飲生啤(雞煲唔夠時間食無叫)d海鮮都ok啦,種類雖然少個個質量都係唔錯,無難食或梅。係d蟹好快俾人搶Q哂。唔洗幾分鐘就俾班普客全搶光真係無言。。。問過又唔refill羊腩都幾嫩好味,仲會一直問你加唔加羊腩。服務態度幾個後生仔女都唔錯。會一直問你添野加水同汁野。甜品雪糕居然有甜筒,mp牌同dy牌雪糕杯。呢個價錢真係好驚喜!!!!!!!!!!!!!!!
剛剛試完,整體都唔錯。
2粒鐘任食羊腩煲+火鍋,仲有任飲生啤
雞煲唔夠時間食無叫)
d海鮮都ok啦,種類雖然少個個質量都係唔錯,無難食或梅。
羊腩都幾嫩好味,仲會一直問你加唔加羊腩。
服務態度幾個後生仔女都唔錯。會一直問你添野加水同汁野。
2023-02-04
  • 生啤
  • 羊腩
  • 牛肉
2023-02-03 87 浏览
打完風真係涼番好多,邊爐愛好者既我又要出動啦!今次呢間係元朗既鋒哥廚房,5點到7點,$288一位,羊腩煲放題,任飲任食。枝竹雙冬羊腩煲🤎羊腩煲任食真係好過份,淨係食羊腩係都番到本啦!啲羊腩仲要無呃人,又大又肥美,啲肥膏好適中,羊肉超腍超嫩,羊味好濃,成口都係濃濃既羊味。火鍋:有營蕃茄薯仔湯🧡火鍋都係任食既,湯底有唔少選擇,我地就簡佐相對健康啲既蕃茄薯仔湯,好新鮮好清甜,超級足料!配料無論肉類,蔬菜,海鮮定係丸果啲都任食,啲黑毛豬好香,肉好嫩,海鮮方面蟶子我至愛,又肥又大隻,好正!另外飲品都任飲,生啤都係,打邊爐絕配!

枝竹雙冬羊腩煲🤎

火鍋:有營蕃茄薯仔湯🧡

另外飲品都任飲,生啤都係,打邊爐絕配!
2023-02-03 50 浏览
元朗呢間鋒哥廚房既早餐原來都好好食,食個靚早餐先番工心情都特別靚呀💖老公叫佐一個雞翼意粉🍝雞翼煎脆放係意粉面,皮脆肉嫩,好香好惹味。意粉係湯意粉,茶餐廳先會見到😛意粉唔會太軟太硬,吸佐啲湯汁好香好好食,係一個好豐富既早餐呀😌我就輕食,叫佐菠蘿包配荷包蛋🍳🥯菠蘿包外皮好鬆脆好好食,內芯又夠軟熟,大細岩岩好,荷包蛋煎得好靚,充滿蛋香,食完充滿元氣✨呢度既熱奶茶同凍華田都好好飲,甜度好適中,成個早餐都好完滿好滿足!

2023-02-01 121 浏览
整體評分:🔟🔥味道指數:🔟🔥餐廳環境服務態度指數:9️⃣🔥( •̤ᴗ•̤ )♡麻辣雞煲:香辣得嚟又有少少刺激感,味道唔似麻辣火鍋般嗆喉,就算唔食辣嘅人都可以一試。,而且入邊嘅雞件份量好多,每一舊都沾上好多汁🥰( •̤ᴗ•̤ )♡黑蒜豬骨湯:湯底以濃郁豬骨湯加上蒜頭焦香混合而成,香氣獨特誘人,特別蒜香撲鼻、滋味滿分💯!o̴̶̷̤  ̫ o̴̶̷̤我自己比較鍾意佢哋任食嘅概念,因為可以揀啲自己鍾意嘅嘢食,一個價錢包晒好方便!而且選擇多好多!睇到眼花撩亂🤣淨係海鮮都有好多種!例如有蟹、扇貝、蝦同埋鮑魚👏🏻,全部都好鮮甜!清潔得好好,唔會有沙同臭味👍🏻另外佢嘅豬肉同埋牛肉都好好食,必食!
整體評分:🔟🔥
味道指數:🔟🔥
餐廳環境服務態度指數:9️⃣🔥
( •̤ᴗ•̤ )♡麻辣雞煲:
( •̤ᴗ•̤ )♡黑蒜豬骨湯:

另外佢嘅豬肉同埋牛肉都好好食,必食!
2023-01-31 95 浏览
屋企冇買餸煮飯又唔想煮😏,於是一家人👨‍👩‍👧出去食雞煲加打邊爐放題。去左元朗馬田路80號御庭居地下5號舖的《鋒哥廚房》。🍲陳年花雕醉雞煲,呢個煲就冇得任食的,麻辣雞煲就可以。但小朋友唔食得辣,就叫一煲呢個,一煲都好多份量呀!一上枱聞到好香的花鵰酒味,雞肉嫩滑,味道十足。火鍋🍲黑蒜豬骨湯底睇得出豬骨🦴湯底非常足料👍濃濃的豬骨湯加黑蒜油🧄香味滿溢。雖然豬骨熬湯,但又唔會好油,呢樣非常好,火鍋料真係好多選擇,有粟米,冬菇,生根,響鈴,新鮮大蝦🍤,花蟹,水魷魚,新鮮鮑魚,牛肉,豬肉,丸……超多。食完老公都話下次唔煮飯再嚟食😂😂
火鍋🍲黑蒜豬骨湯底

食完老公都話下次唔煮飯再嚟食😂😂
2023-01-30 76 浏览
假日同老公去歎返個早餐,今次來到鋒哥廚房,諗住食返個港式茶餐廳早餐😋叫左個「香煎雞扒早餐」,有薯餅,太陽蛋🍳 同牛角包🥐 都幾豐富!薯餅夠脆口,個雞扒都煎得好香😆 仲有蕃茄唔怕熱氣🍅另外仲叫左個「菠蘿包配荷包蛋」同埋「雞翼意粉」,菠蘿包好好味,仲唔到有荷包蛋食😍 雞翼意粉都唔錯,清湯嘅意粉再加煎得香口嘅雞翼好正👍🏻呢餐早餐食得幾開心幾滿意,餐廳又夠方便就腳,以後同老公都有多個撐枱腳食早餐嘅地方啦~

2023-01-18 244 浏览
作為出名中意打邊爐嘅foodie, 當然周圍去試不同火鍋店🤤 今次就來左呢間位於元朗嘅鋒哥廚房😍 呢間就唔算係咩火鍋店,不過就就有羊腩煲任食/ 雞煲任食/ 打邊爐任食,全部都係$288一位,幾抵食⭐️枝竹雙冬羊腩煲🥘枝竹羊腩煲真係好濃好香好足料🤩 食完之後仲可以直落打邊爐,所有食材都會浸到個羊腩煲味湯底😋 成間餐廳有好多新鮮海鮮可以任食,真係勁抵食😍 食左些少貝類海鮮同魚,用來打邊爐全部都好好味🤤 另外生啤都係任飲,好正🍺
2023-01-18 161 浏览
枝竹雙冬羊腩煲+有營蕃茄薯仔湯🧡首先要讚👍🏻:係一個足料嘅羊腩煲,因為我記得我媽咪以前講過羊腩煲唔可以成日食除非有支竹,因為好似可以令到成個煲冇咁燥熱🫶🏻呢度仲有好多冬菇,啱晒我。仲有佢啲羊腩好得㗎 !全部都係肉嫩味道重😻🧡其次要讚👍🏻:佢呢度嘅蕃茄薯仔湯底同我哋喺屋企飲嘅滾湯唔同,真係煲到啲蕃茄汁出晒嚟,成個湯都係紅卜卜,飲落去好甜㗎👏🏻🧡最後要讚👍🏻:呢間餐廳嘅火鍋配料refill得幾快,唔會話成日行到出去都冇嘢食!除咗有肥牛同埋豚肉之外,仲有好多唔同嘅配菜!飲品同埋啤酒都可以任飲😽鋒哥廚房(元朗)
枝竹雙冬羊腩煲+有營蕃茄薯仔湯

鋒哥廚房(元朗)
2023-01-18 99 浏览
一早起身就肚餓啦,落街見到呢間鋒哥廚房,原來有做早餐,就決定入黎試下。呢度既早餐都多選擇,我就決定叫一個邪惡啲既深海魚柳早餐,有吉列魚柳,炒滑蛋,多士,仲有兩塊鮮蕃茄🫣金黃色既魚柳好大塊好厚,脆卜卜,但又唔會炸到成口油,炸粉唔會太厚,好適中,魚肉仍然好滑好嫩,魚味好濃,滑蛋就緊係要放上烘底多士黎食,再放塊蕃茄上去,好有層次口感好好,一個女仔食晒就真係好飽,一個令人好滿足既早餐呀!呢度既凍檸茶都好好飲,唔會太甜,檸檬夠厚夠酸🍋

呢度既凍檸茶都好好飲,唔會太甜,檸檬夠厚夠酸🍋
2023-01-16 110 浏览
今日起身果人悶悶的,老公就話落街食個早餐,食完人都開心啲~深海魚柳早餐我叫佐吉列魚柳,配炒滑蛋,多士,仲有兩塊鮮蕃茄,魚柳大大塊,炸得好脆,一切落去索索聲,魚肉厚實,好滑好嫩,深海魚柳係香啲既😌滑蛋岩岩熟,仲有啲流心,多士夠晒脆,好好食,食完心情真係好啲😜充滿動力!香煎雞扒早餐老公就叫佐煎雞扒,配薯餅,太陽蛋,牛角包,仲有兩塊蕃茄,雞扒好大塊,外皮好脆,啲肉又嫩,薯餅好香好脆,太陽蛋煎得好靚🍳老公中意切開牛角包,將蛋放入去,再放塊蕃茄入去,一咬必晒啲蛋汁同蕃茄汁出黎,口感好豐富好rich,正到暈!😵‍💫
今日起身果人悶悶的,老公就話落街食個早餐,食完人都開心啲~

深海魚柳早餐

香煎雞扒早餐

2023-01-13 155 浏览
鋒哥廚房係元朗御庭居地下,位置都算方便易去,趁住凍凍地就黎試下呢度既雞煲放題,$288一個人,5點食到7點,都算抵食!我地先黎一個食一次既陳年花雕醉雞煲,小試牛刀。估唔到會咁出色,啲雞一口size煮得好入味,舊舊都有酒味,雞肉又腍,口感好好👍🏻食完呢個雞煲直情開晒胃,跟住就係主角啦😎主角當然係麻辣雞煲,任食既,食得辣既我地好滿意。雞煲既辣係有後勁既,愈食愈辣,愈食愈麻🌶️雞肉完全唔鞋,只係吸收晒啲辣味,好香好惹味,愈食愈過癮!另一主角就係同樣任食既火鍋🫕湯底簡佐好健康既有營蕃茄薯仔湯,滿滿既蕃茄加上薯仔,成個湯好清甜,最後集合唔同配料既精華就超正啦!一般火鍋配料唔講,海鮮都係上任食,仲要係新鮮既,我地食佐數唔盡既蜆,蜆肉好大隻好鮮甜,仲有蟹呀🦀蟹既大細有番咁上下,都好好肉,好鮮,仲有啲羔添,唔怕麻煩既朋友食多幾隻都已經回晒本啦😂呢度任飲既飲品都好多,有一部機任斟Hoegarden,酒鬼最愛呀🍺

如果想去呢度食任食,就一定要揀5-7, 唔會塞。而且仲可以以優惠價錢入座添。呢個時段只需要二百幾蚊就可以任食,非常之抵。😇一入到去首先睇一睇個自助區,有配料同幾樣蔬菜,選擇都ok。至於雞煲同羊腩煲嘅決擇方面我哋最後都係決定試羊腩煲(其實如果大食嘅人可以兩樣都食嘅)。🤗枝竹雙冬羊腩煲🐐好暖暖嘅一大鍋,陣陣嘅飄香真係好吸引。一啖羊肉一啖支竹,都充滿咗獨有嘅酥香又唔會太鹹。黑蒜豬骨湯 🐷有啲似出前一丁麻油豬骨湯。不過呢度嘅味道更加前更加真實,仲有原嚿嘅豬骨。喺個湯入面加啲螺肉,令螺肉吸收哂豬肉嘅香氣,更加鮮甜。啤酒🍺呢度罐裝飲品、啤酒任飲,真係要整番幾杯啤酒啤啤佢啦。款式都幾多,唔錯架。
枝竹雙冬羊腩煲🐐
黑蒜豬骨湯 🐷
啤酒🍺
麻辣雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我成日都覺得食雞煲嘅餐廳得好少時間可以食!今次搵咗呢一間餐廳雖然係喺元朗遠咗少少,但係呢間餐廳可以由五點食到夜晚十一點,食完雞煲仲可以打邊爐🫣價錢都係$458左右。呢度係可以先食羊腩煲,之後再食雞煲,最後食埋打邊爐!但係我淨係想食雞煲同埋打邊爐,所以就叫店員安排雞煲俾我就可以🫢麻辣雞煲真係冇改錯名,又麻又辣。最緊要係啲雞件好入味。慢慢煲住慢慢食,唔怕佢會癡晒底。黑蒜豬骨湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食完雞煲,就可以叫職員傳火鍋俾我哋!我哋叫咗豬骨湯,一上枱已經聞到好香嘅豬骨味😍淨係火鍋配料都有好多選擇!我最鍾意就係佢有得揀花蟹😌,其他嘢大家可以去到小食台嗰度拎
麻辣雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黑蒜豬骨湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-01-10 72 浏览
平日趕返工,早餐唔係麵包就係香蕉,總之就快夾飽肚就得啦。放假喎!緊係要去慢慢嘆返個靚早餐啦。去《鋒哥廚房》坐住嘆,餐廳係元朗馬田路80號御庭居地下5號舖,好容易搵。裝修好有特色,坐喺度食嘢心情都靚啲。叫左個香煎雞扒早餐,早餐有雞扒🐔,薯餅🥔,太陽蛋🍳,牛角包🥐和番茄🍅,加埋杯香甜凍朱古力🍫,非常豐富。邪惡卡路里😈食左先講啦~雞扒同大陽蛋煎得好靚,因為我係會食埋雞皮的人,所以叫廚房煎到雞皮香脆啲👍,半熟太陽蛋,蛋黃可以流汁😋超正呀。香脆牛角包夾住雞扒,太陽蛋,薯餅和番茄,一齊放入口,好好味,好正!飲埋杯凍朱古力🍫,今日的早上非常美好!

飲埋杯凍朱古力🍫,今日的早上非常美好!
揀餐廳最緊要講性價比,呢間鋒哥廚房就真係好食抵食嘅餐廳,會再有下一次幫襯!首先如果下午5-7呢個時段就每位$288,可以揀羊腩煲或雞煲或直接打邊爐,係任食,有多款新鮮海鮮都係任食,仲有生啤汽水任飲!枝竹雙冬羊腩煲:好多人介紹呢個話好食,就試下佢有咩咁正,真得幾多料又幾濃味!呢個真係絕對冇叫錯!羊腩又入味,枝竹又索哂個汁,之後個湯仲可以打邊爐!有營蕃茄薯仔湯:有朋友想直接打邊爐,所以我地都叫左個湯底來打邊爐,好濃蕃茄湯味,一樣有蕃茄薯仔湯材好正!

枝竹雙冬羊腩煲:
有營蕃茄薯仔湯: