2022-12-08
今次入到黎元朗既鋒哥廚房,朋友話呢度既放題好抵食,原來係講緊雞煲放題,$288一位兩個鐘任食。🐤陳年花雕醉雞煲呢個唔係任食既,但包埋無理由唔止🤓花雕味濃,雞件入味,肉質嫩口,雞皮夠滑,醉雞黎講好出色,一個好好既開頭😌🐔麻辣雞煲呢個就任食啦,無辣不歡既朋友一定好滿意,呢個雞煲既辣椒有炒過先放落去,特別香特別辣,麻度都好濃,有啲炒過既花椒,所以有天然既麻痺感,一路食啲麻辣味一路走出黎,啲雞又夠晒大件,皮嫩肉滑,好入味,任食黎講我地加佐3次雞都算係咁😆🍲任食火鍋:黑蒜豬骨湯火鍋湯底都有幾款選擇,我地簡豬骨湯貪佢骨膠原充足,又可以補下,黑蒜令湯底除佐有豬骨既香味仲有蒜頭既濃味,奶白色既湯好濃好香!配料就多到講都講唔晒,我最中意黑毛豬肉片,豬味好濃,同呢個豬骨湯簡直絕配🐷豬肉好嫩好好食;其他丸、菜、魚皮等等既配料都好高質好正,連任食既海鮮都好新鮮,超出色!飲品呢度都係任飲既,啤酒任斟,一大杯咁飲超爽!
🐤陳年花雕醉雞煲
🐔麻辣雞煲