正所謂一日之計在於晨🌞,食到一個靚早餐係非常重要!今日嚟到鋒哥廚房,享受一下豐富嘅港式早餐🙈今日就叫咗雞翼意粉、菠蘿包配荷包蛋、深海魚柳早餐、炒滑蛋多士,係兩個人食嘅份量!我自己最鍾意就係食佢個菠蘿包🍞雞翼意粉係清湯底,雞翼已經非常香脆可口,肉汁滿滿,由於雞翼已經有濃郁嘅調味,所以夾埋意粉一齊食更加正。🥵如果怕熱氣嘅朋友們可以將雞翼浸落啲湯度👍🏻菠蘿包配荷包蛋嗰個菠蘿包,咁啱新鮮焗起,烘焙過後表面金黃色、凹凸嘅脆皮賣相好吸引🤩,荷包蛋都整得好靚,識嘅時候充滿彈香。深海魚柳早餐配炒滑蛋多士,魚柳炸到脆卜卜,外脆內院,食得出魚柳🐟嘅鮮味,旁邊嘅蕃茄唔會太酸,好新鮮‼️我自己就鍾意將蕃茄蛋同埋方包夾埋一齊嚟食。

2022-09-23 706 浏览
喺泰國食咗幾日泰菜,一返嚟香港就搵返啲香港地道嘢食先 !元朗馬田果邊新開左間裝修奪目的餐廳,外面有一座紅色的英式電話亭呢度一般嘅小菜都有,價錢貼地,最特別嘅係個價己經包左湯飯同埋熱飲,都幾抵。我去嗰日嘅湯係合掌瓜湯,完全冇味精味道,連鹽都少,但係好濃郁,完全有住家老火湯嘅感覺,超越般例湯嘅質素,有驚喜!小菜方面BB鴿就最出色,乳鴿皮脆肉嫩,$38黎講真心物超所值!個人認為係呢度嘅必點,推介!
2022-09-01 902 浏览
係元朗食好西,想食得豐富豐盛,第一時間唸起鋒哥廚房。鋒哥廚房的放題套餐真係好抵食,有先烤魚,後雞煲,再火鍋,一次過滿足曬三個願望。烤魚大大條又夠嫩滑,雞煲也是十分惹味,火鍋還有不同的湯底可以選擇,而且仲有啤酒任喝,雪糕任食。仲有海鮮,例如鮑魚,海蝦,扇貝等等做火鍋料,火鍋料還可以任食,食量大的真係好易食返夠本啊。另外還能加龍蝦🦞,這是另外收費的,但d龍蝦真係好新鮮好多籽,好好味啊,十分推薦。下午茶happy hour 時段已經飲飽食醉啦,7點前離座都只係$268 ➕1, 好抵食,值得推薦。
係元朗食好西,想食得豐富豐盛,第一時間唸起鋒哥廚房。
2022-08-18
一間可以食齊烤魚、雞煲同火鍋既餐廳真系比較少見,仲要限時內任飲任食,食到好忙碌😂平日揀左較早時段食,$268,另收加一。一開始有店員會介紹下佢地既任食套餐有咩提供,想食烤魚定雞煲先,幾有禮貌。我地揀食烤魚先,有辣度選擇,bb辣、大辣,亦可以走辣。我地揀左bb辣,吾系好辣但幾麻,食到一半條脷會feel到麻麻地。無諗過任食會禁足料,有齊冬粉、豆卜、冬菇、菜等等既配菜。魚肉亦都好滑,骨吾多而且都大條。因為時間有限,所以一開始已經諗定半個鐘內食完烤魚,之後用半個鐘食雞煲,最後一個鐘就打邊爐加食甜品。因為烤魚食到條脷麻麻地,所以雞煲走左辣,雞肉都幾多,但鞋左少少,味道ok,吾系好咸。最後打邊爐,店員會換過另一個鍋比我地打邊爐,好少見。呢到有幾款湯底揀,今次揀左蕃茄湯。牛肉同豬肉需要同店員落order,其他海鮮、菜類可以自己去自助區拎。最後甜品時間,有雪糕、雪條等等,當中最吸引既當然系movenpick雪糕,食左2杯感覺抵返哂。
一間可以食齊烤魚、雞煲火鍋既餐廳真系比較少見,仲要限時內任飲任食,食到好忙碌😂平日揀左較早時段食,$268,另收加一。

𖦥𖡆𖥧.. 🎪鋒哥廚房🎪..𖥧𖡆𖦥ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧平時海鮮放題,都係燒烤居多~今日嚟個多元化放題先🎪首先想講店務員超級超級好啊😍我同朋友企咗門口整緊野嘅時候店務員會出嚟招呼我哋💯呢度真係超級多元化!首先我哋食咗個烤魚再食雞煲再食火鍋😆𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝烤魚我哋揀咗麻辣烤魚🔥火辣辣啖啖魚肉~然後再食雞煲🔥雞肉大大嚿~好惹味🫶🏻然後我哋揀咗個蕃茄薯仔湯底打邊爐😋出邊有海鮮自取,啤酒任飲🍻海鮮有鮑魚、蠔、魚、蟹、九肚魚、螺、聖子仔等⋯仲有響鈴公仔麵烏冬等等~😋💯簡直瘋狂啊!!想講最後食勁多海鮮個蕃茄湯底!超級濃郁忍唔住飲咗兩碗!世一蕃茄湯底🔥多重享受🫶🏻💕👍🏻下次要再嚟👍🏻❤️❤️💕༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 🔖鋒哥廚房 @funggokitchen ≋ ≋ 元朗馬田路80號御庭居地下5號舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘
𖦥𖡆𖥧.. 🎪鋒哥廚房🎪..𖥧𖡆𖦥

平時海鮮放題,都係燒烤居多~
今日嚟個多元化放題先🎪
首先想講店務員超級超級好啊😍
我同朋友企咗門口整緊野嘅時候店務員會出嚟招呼我哋💯

呢度真係超級多元化!
首先我哋食咗個烤魚再食雞煲再食火鍋😆

烤魚我哋揀咗麻辣烤魚🔥火辣辣啖啖魚肉~

然後再食雞煲🔥雞肉大大嚿~好惹味🫶🏻

然後我哋揀咗個蕃茄薯仔湯底打邊爐😋

出邊有海鮮自取,啤酒任飲🍻
海鮮有鮑魚、蠔、魚、蟹、九肚魚、螺、聖子仔等⋯
仲有響鈴公仔麵烏冬等等~

😋💯簡直瘋狂啊!!想講最後食勁多海鮮
個蕃茄湯底!超級濃郁忍唔住飲咗兩碗!
世一蕃茄湯底🔥

多重享受🫶🏻💕👍🏻下次要再嚟👍🏻❤️❤️💕
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
≋ ≋ 元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
係乜嘢吸引我哋搭屯馬真興奮,去到元朗呢?就梗係有好嘢食啦!一聽到「先烤魚後雞煲再火鍋」,已經覺得好吸引呀!一入去梗係急不及待由烤魚食先啦,烤魚可以選擇辣度,我哋要咗小辣,烤魚外皮脆卜卜, 上邊有好多芫茜, 下邊有金菇同埋冬菇。 食下食下梗係要睇下有咩嘢飲啦!啤酒有自己出去斟嘅一杯杯生啤,同埋玻璃樽嘅嘉士伯。生啤 有好多選擇,惠比壽啤酒(Yebisu),三得利啤酒(Suntory),1664,hoegaarden。跟住就係到麻辣雞煲,個雞煲同樣要小辣,雞肉沒雪味幾好食,我即刻出去令咗幾隻鮑魚放入去做鮑魚雞煲,鮑魚好新鮮,個日仲有蠔,放入雞煲好好食。 煮煮下覺得太油點算?緊係換個皮蛋芫茜湯底打邊爐啦!安格斯牛頸脊同黑毛豬肉片要同店員講落單,2款肉都好正,新鮮。但係要留肚食雪糕啊,我個日有dryers 同MÖVENPICK。五點到七點, 食咗兩個鐘,生啤、汽水、甜品、雪糕、火鍋配料、串燒、任飲任食,全部野都好好食,真係好開心。#鋒哥廚房地址 元朗馬田路80號御庭居地下5號舖Shop 5, G/F, Springdale Villas, 80 Ma Tin Road, Yuen Long
係乜嘢吸引我哋搭屯馬真興奮,去到元朗呢?就梗係有好嘢食啦!一聽到「先烤魚後雞煲火鍋」,已經覺得好吸引呀!

#鋒哥廚房
地址
元朗馬田路80號御庭居地下5號舖
2022-08-04 398 浏览
星期日同幾個朋友車敘,大西北一日遊黃昏時間嚟到元朗呢個位置啱哂,隔離御庭居有停車場,對面馬路又有露天停車場,兩個都係$12/hr,好抵啦!揸2轆朋友仲可以拍正喺門口添👍🏾一班朋友揸過嚟啱哂!一個價錢可以食三款食物,仲要係任食同生啤任飲!真係挑戰我哋嘅食量😂首先一坐低,先食個烤魚,我哋食得辣,叫咗小辣,感覺比其他餐廳嘅小辣都,係辣d d 嘅,但未至於中辣。條魚好大好多肉,無細骨嗰下最正!湯底類似水煮魚味道,個半煎炸個個面,比水煮魚更勝一籌,多一個層次😋烤魚之後,就上個雞煲,我哋都係要小辣份量足有一隻雞,一大班朋友食都夠分汁香味濃😋未食哂所有雞肉,已經急加湯去打邊爐除咗安格斯牛同黑毛豬要落order叫之外,其餘全部自助。有海鮮,丸,菜,響鈴等可惜我有揸車,享受唔到任飲生啤😢有好幾款生啤選擇,慢慢揀到啱最後仲有雪糕,但我真係無第二個胃食啦食得好滿足作為今日車敘嘅結尾,呢餐真係好完美😊
星期日同幾個朋友車敘,大西北一日遊
黃昏時間嚟到元朗
揸2轆朋友仲可以拍正喺門口添👍🏾
一班朋友揸過嚟啱哂!

一個價錢可以食三款食物,仲要係任食同生啤任飲!
真係挑戰我哋嘅食量😂

烤魚

條魚好大好多肉,無細骨嗰下最正!

烤魚之後,就上個雞煲,我哋都係要小辣
份量足有一隻雞,一大班朋友食都夠分
雞煲

汁香味濃😋
未食哂所有雞肉,已經急加湯去打邊爐

除咗安格斯牛同黑毛豬要落order叫之外,其餘全部自助。

有海鮮,丸,菜,響鈴等

可惜我有揸車,享受唔到任飲生啤😢
有好幾款生啤選擇,慢慢揀到啱

最後仲有雪糕,但我真係無第二個胃食啦
食得好滿足

作為今日車敘嘅結尾,呢餐真係好完美😊
2022-07-31
  • 烤魚
2022-08-02 290 浏览
某位眼鏡中年女士態度十分惡劣,入來消費你只需要正常好好說話就可以,為何語氣要呼喝,客人對你說話愛理不理這樣,還要和店內同事說客人不對,去了幾次以前年紀比較細的妹妹和其他人都會好好禮貌,今次星期日去到埋單連加一要千8蚊,而且7:30入座,9:30離開,真心永不再去這垃圾地方,食物質素真的沒以前那麼好,那中年女人連基本禮貌也不懂,請了個這麼了不起的員工 ,難怪會結業 !
2022-07-31
庆祝纪念
生日
【鋒哥廚房】今次要介紹呢間高性價比嘅打邊爐😆😆5:00-7:00黎食最平三百蚊有找 2小時任飲任食 仲要有多款生啤自由斟🍻烤魚🐟 雞煲🐥 再火鍋🍲 三款可以試勻曬😚😚一黎到staff就會問你要咩辣 對唔食得辣既人仲可以揀bb辣😍一黎會先上左個烤魚 一上枱就聞到好大陣孜然粉味同足料芫荽😆條魚好似炸魚皮咁香脆 魚肉嫩滑同有鮮味 連我唔特別鍾意食魚都覺得佢個魚肉唔錯 配料有金菇蘿蔔片冬菇粟米豆卜 全部浸左湯都好入味😋食完之後就會幫你轉雞煲 一樣好足料 不過味道方面就較烤鮮遜色🤣staff仲會主動問你夠唔夠食 要唔要加多啲雞😂 飲品亦有好多款選擇唔係得普遍嘅汽水 而係有椰青水 荔枝氣泡水 茶類 枝裝啤酒等等 門口仲有十幾款手工啤酒🍻俾你任飲🤪甜品方面都好高質🍨 有得任食movenpick同Drayers 🥰 真係食雪糕都食反夠本🫢 仲有其他雀巢甜筒雪條揀😌整體性價比好高 所以真係成場爆滿😂 最好就早啲Book位同準時到🫣🫣
【鋒哥廚房】

仲要有多款生啤自由斟🍻

烤魚🐟 雞煲🐥 再火鍋🍲 三款可以試勻曬😚😚

配料有金菇蘿蔔片冬菇粟米豆卜 全部浸左湯都好入味😋

食完之後就會幫你轉雞煲

甜品方面都好高質🍨

2022-07-26 334 浏览
今日黎到鋒哥廚房,我唔再係食雞煲,烤魚,火鍋🍲反而係食好多人都忽略既小菜🧆原來小菜都做得好岀色🍚並唔會hea🥰#晚餐食乜好 #鋒哥廚房 #食小菜 🥢磯烤鮑魚滑雞煲($68)大大隻鮑魚,好煙韌又新鮮🦪鮮嫩的雞肉,份量真係好多😤雖然食雞煲岀名,但原來小菜既雞煲都唔錯👍啲汁仲可以用黎撈白飯🍚🥢黑松露韭菜叉燒炒蛋($71)就咁睇好普通嘅一點炒蛋但係餐廳落足料🐽🍳將啲黑松露撈埋一齊,層次即刻提升🧲最鐘意係個叉燒🐷叉燒粒係餐廳自己整🥢好有風味👏🏻🥢馬拉盞炒通菜($59)健康唔油膩又入味的炒通菜好有泰國🇹🇭餐廳的味道👏🏻以上全部都跟飯,跟湯,跟飲品🫗
今日黎到鋒哥廚房,我唔再係食雞煲,烤魚,火鍋🍲
反而係食好多人都忽略既小菜🧆
原來小菜都做得好岀色🍚並唔會hea🥰
#晚餐食乜好 #鋒哥廚房 #食小菜

🥢磯烤鮑魚滑雞煲($68)
大大隻鮑魚,好煙韌又新鮮🦪
鮮嫩的雞肉,份量真係好多😤
雖然食雞煲岀名,但原來小菜既雞煲都唔錯👍
啲汁仲可以用黎撈白飯🍚

🥢黑松露韭菜叉燒炒蛋($71)
就咁睇好普通嘅一點炒蛋
但係餐廳落足料🐽🍳
將啲黑松露撈埋一齊,層次即刻提升🧲
最鐘意係個叉燒🐷叉燒粒係餐廳自己整🥢
好有風味👏🏻

🥢馬拉盞炒通菜($59)
健康唔油膩又入味的炒通菜
好有泰國🇹🇭餐廳的味道👏🏻

以上全部都跟飯,跟湯,跟飲品🫗

2022-07-11 796 浏览
餐廳有三個不同入座時間,相對有不同價錢,最平就係平日一至四5點入座,食到7點前,成人$248/人,小童$168/人,收加一服務費,同埋超時都要補錢,詳情最好打電話問問店員同埋book檯黎🍽前菜當日熟食有咖哩角同香蕉糕,真係岩岩炸好,熱氣十足,差點辣親個咀,幾好食,不過唔食太多炸野,因為主力係雞煲🥘雞煲食第一舊比較啖味,可能醬汁未煮得濃同收汁,之後等一陣再食,就真係幾惹味,麻味慢慢浮現火鍋當日海鮮幾新鮮,特別係蜆,鮮味十足,牛肉切得厚身,唔會薄到透光個款,所以食落有口感同埋牛味都好出,台灣腸、貢丸、鯇魚片都正常,間唔中黎食都不錯選擇👏🏻

前菜

雞煲

火鍋
2022-07-11 398 浏览
晚上約左友人吃飯,他提議去食火鍋吃到飽!自助吧小菜、炸物、飲品都係任取,麻辣烤魚唔洗10分鐘就送到,食完魚就到正宗重慶麻辣雞煲,兩者睇落好似都好鹹好辣,但我覺得鹹度適中,朋友都直頭想再加辣,沙巴龍躉我估都有逾兩斤重,極少細骨且肉質較彈牙😽新鮮肥美雞件,唔夠食可以再叫另外鮑魚、元貝、蜆都係任食,海鮮質素不錯,鮑魚乾淨,蜆隻隻都脹卜卜,冇沙同污糟物,主力食海鮮都可以吃到回本😻仲有蟹,雖然冇膏不過肉質實淨,保留鮮味朋友好快就停哂手話飽,但我仲有雪糕未食,款式都幾多,連Dreyer’s都有,平時都要$20幾蚊杯,呢到係任食,當然唔同餐廳客氣😸

2022-07-08 397 浏览
作為芫茜控既我,一放假就會周圍搵邊到有關芫茜既美食,之前食過芫茜燒賣、芫茜點心放題,都幾特別,今次就去食芫茜雞煲,有芫茜、蒜頭、薑、八角呢d食材,可以同侍應講多d芫茜,食完雞煲再叫個芫茜湯底打邊爐,諗起都吸引😍香味撲鼻既芫茜鍋,我知有不少人都唔識欣賞佢既好,但我覺得加左芫茜後既雞煲更加出味,雞肉嫩滑,富咬口,而且啖啖肉真係好滿足😚朋友係自助區仲拿咗鮮枝竹、萵筍、雜丸、雲吞、餃同海鮮,枝竹完全吸收湯汁,牛丸食落好有咬口,有點爆汁🤣

2022-07-07 334 浏览
平時都好少食食評,但遇到性價比高的餐廳又想同人分享下,真係唔係一件易事,成日都聽人講食到伏野,所以就簡單介紹下餐廳出色之處👍🏻食酸菜魚就食得多,烤魚真係比較少食,魚經油炸後再放入鍋內煮,較大件連著魚尾部分我等多10分鐘先食,make sure佢係全熟,辣度夠,魚肉滑😝加左薯粉一齊食雞煲質素都好好,夥計拿起鑊鏟幫我地撈,等到汁濃稠就食得,雞件同配料味道好濃郁😊正頭想配個白飯,雖然一路食一路出哂汗,但味道真係好惹味食完雞煲同烤魚仲未完,仲可以加湯打邊爐,成餐飯已經冇計卡路里,不停食食食🤪

2022-07-07 236 浏览
雖然最近天氣好熱,夏天真係黎到,但係阻擋唔到我食雞煲既熱愛,我大大話話都食超過30多間雞煲店🥘全港好多出名、小店都有試過,今次就去到元朗超強人氣雞煲打邊爐既鋒哥廚房👇🏻食雞煲除左隻雞要有質素,個醬汁都好重要,我見雞煲內加左芫茜、紫洋蔥、蒜頭、蔥呢d香料,份量夠多,所以煮出黎味道好出,而且夠濃稠,雞件好易掛汁,啜哂d汁先慢慢食件雞😚👇🏻我就唔食牛,不過黑豚片可以無限任叫,肉質軟腍岩哂我唔食得牛既人,湯底我照揀麻辣湯底,麻香十足,而嚮鈴都係幾signature,盡吸麻辣湯濃香,惹味同酥化👇🏻總括分數85/100
總括分數85/100