2022-04-10 15 浏览
又一個無晚市堂食既日子🥺🙈唯有買外賣返屋企食係旺角 經過見到有間拉麵店😳🤔行過見裝修好靚 好日式 所以決定買返屋企食下😚食物方面去相!特選拉麵 $135 配豚骨濃湯內有叉燒 炙叉燒 紫菜2枚 流心蛋 首先不得不讚外賣個紫菜 好貼心😍❗️紫菜會分開包裝 食果時先自己再浸落個麵度😳所以保留到紫菜脆脆地既質感而炙叉燒既火炙味好濃厚😋叉燒肥瘦均勻 有少少油脂伴上火炙 超野味❗️叉燒份量都多 食落唔油又好味😋同埋係分湯既細心😋肉愛食者拉麵 $120 配豚骨濃湯內有叉燒 角切叉燒 流心蛋個名同實際一樣 完全好岩想食多肉既人因為肉係超多❗️❗️❗️外賣都有大概8-9片叉燒同一堆角切叉燒叉燒有燒香既味道 唔會水洽咁😋其中普通叉燒 同 角切叉燒 兩種有唔同既口感❗️食落完全唔會悶 仲要唔會漏😳另外欣賞佢既荀條 伴麵一齊食好野味 一流湯底都夠濃😋而流心蛋 2個都超級流心😍一啖食落口 正炸雞 4個 $38炸雞拎到返屋企 仲係外脆內juicy😋大大舊 好食😋炸章魚 $30炸章魚一定要點😍章魚真係好大粒 仲要彈牙食落新鮮外面脆內面彈牙😋
又一個無晚市堂食既日子🥺🙈唯有買外賣返屋企食

外面脆內面彈牙😋
2022-04-10
外卖自取
2022-04-08 20 浏览
兩年幾無得去日本,呢日去了一轉「日本」!由入門口到點菜再到埋單離開都聽到店員日文回應,加上日本風裝修及牆上的掛畫,即使有日本feel~🍜特選拉麵配料有1.5倍日式叉燒、炙叉燒、紫菜、香蔥、味荀及味付雞蛋。湯底揀咗豚肉濃湯,飲落亦真系creamy,令拉麵好掛湯,豚肉味夠晒濃!拉麵有得揀麵質軟硬度,但我無特別要求,出嚟口感軟硬適中剛剛好。1.5倍叉燒的確比平常見的大塊,切得薄身好易咬開。火炙叉燒是半肥瘦,炙後肥肉部分唔算太膩反而增添焦香味。味付雞蛋的糖心蛋黃好吸眼,入口亦好香蛋味😋🐙炸章魚丸即叫即整,外面少少脆口!最鐘意佢將沙律醬分開另上,自己鐘意點幾多就幾多,亦不會影響外面脆皮質感🥤柚子梳打飲品都係日本進口!梳打有淡淡清新柚子味,令整支汽水無平時飲「糖」水的邪惡感,易入口

🍜特選拉麵

🐙炸章魚丸

🥤柚子梳打
派完消費劵梗係即刻出去shopping 啦係旺角行完街 又冇堂食 唯有買外賣啦睇睇menu見到啲拉麵都幾抵食 決定試試佢入到去原來裝修都幾有feel例如牆上面嘅木牌就完美還原咗日本拉麵店嘅風味仲有好多面具同壁畫掛咗係到 即刻有種去咗日本嘅感覺叫咗2款拉麵特選拉麵w/鹽味清湯除咗一片片叉燒 仲有大大舊炙叉燒佢地嘅叉燒片脂肪比較少 但食落去都唔會好乾 而炙叉燒脂肪就比較多 個邊燒得好香好脆 咬落去脆脆地然後啲脂肪再溶化係口 勁惹味而且佢地好貼心咁將紫菜另外再包係出面 咁就keep住脆 唔怕同其他料放埋一齊會淋哂肉愛食者拉麵w/豚骨濃湯叉燒片 仲有角切叉燒個角切叉燒啖啖肉 不過偏瘦 建議浸一浸湯/連埋湯一齊放入口個溏心蛋咸味恰到好處 煎餃子搭咗成個鐘頭車番到屋企先食到 諗住應該會淋哂 但好驚訝佢個邊仲keep住好脆 onside比咗沙律醬 如果有埋餃子汁會更加好!
派完消費劵梗係即刻出去shopping 啦

叉燒片 仲有角切叉燒
個角切叉燒啖啖肉 不過偏瘦 建議浸一浸湯/連埋湯一齊放入口
個溏心蛋咸味恰到好處

煎餃子
今日嚟到呢間位於旺角嘅日本拉麵店,店嘅裝修好有日本風,細細間鋪入邊大概10幾個座位左右,一入到去店員好有禮貌咁樣招呼我哋坐低,枱面已經有齊晒冰水同埋幾款拉麵嘅醬料,我地就用點餐紙點選自己嘅拉麵同埋小食。特選拉麵 ($135) - 呢碗應該就係餐廳嘅招牌拉麵,1.5倍嘅叉燒,炙叉燒,紫菜,溏心蛋,總之係乜都有😂😂 豚骨湯底非常之濃厚,而且都有適量嘅油份,上菜時見到條勁長嘅炙叉燒都興奮😂 而且因為叉燒係燒過,會有少少蕉香味,呢個好食😋肉愛食者拉麵 ($120) - 呢碗一個字講哂,就係肉肉肉肉🙈 佢有3倍嘅叉燒,舖到全個碗都係,打卡一流📸 仲有角切嘅粒粒叉燒,鍾意食肉嘅你一定唔可以錯過😂 不過份量真係勁多,朋友係食肉獸都食唔哂😂炸雞 ($38) + 炸章魚丸 ($30) - 除咗拉麵之外,呢度都有幾款小食,我哋就叫咗炸雞同埋炸章魚丸試吓。炸章魚丸就中規中矩啦,每粒入邊都有一粒八爪魚,啲粉漿嘅調味適中,配埋個章魚丸醬都幾好味😋炸雞就真係抵讚,啲雞炸到好脆,但都冇流失到入邊嘅肉汁,成件雞食落都好滑,呢個好高質😊😊😊

日本懷舊特選豚骨濃湯拉麵店喜歡吃拉麵的我,近日在拉麵關注組見到這間新店,剛好在旺角附近就試試,下午茶時段人數不多,上麵速度極快,店員服務都好好。環境就好有日本懷舊風格,牆上掛滿壁畫及面具,都是在日本拉麵店才會見到的飾物,相當有心思,哈哈!特選拉麵豚骨濃湯,火炙叉燒,1.5倍叉燒,味付雞蛋,紫菜,味筍湯底:豚骨味足夠,喝完的話一定卡路里倍增,加上彈牙的麵條,兩者頗為合適~叉燒:火炙叉燒厚度十足,油脂焦香感重,而1.5倍普通叉燒處理得更佳,非常鬆軟夠豬肉味~其他配料:完味的糖心蛋及爽口的味筍,比叉燒質素更高!炸章魚丸配沙律醬 & 蜜桃梳打即炸的章魚丸,本身已沾有燒汁,若喜歡沙律醬則可以再沾少量,每粒都有小章魚。日本的蜜桃梳打當然就是糖分充足啦!僕之拉麵旺角豉油街74號地舖#僕之拉麵 #旺角 #豉油街 #蜜桃梳打 #炸章魚丸 #沙律醬 #拉麵 #RAMEN #豚骨 #火炙叉燒 #叉燒 #筍 #糖心蛋 #香港 #日本菜 #Japanesefood #hongkong #happylunch
日本懷舊特選豚骨濃湯拉麵店

豚骨濃湯,火炙叉燒,1.5倍叉燒,味付雞蛋,紫菜,味筍
其他配料:完味的糖心蛋及爽口的味筍,比叉燒質素更高!

炸章魚丸配沙律醬 & 蜜桃梳打

僕之拉麵

2022-04-06
2022-04-05 27 浏览
好耐都冇食日本拉麵,今日同朋友去旺角買嘢,路過見到呢間日本拉麵店,上網都睇過呢間餐廳好多好評,所以就入嚟試一試 ,入到餐廳覺得裝修好靚,掛咗啲有日本風味嘅畫同埋日式擺設。餐廳有本身拉麵店嘅吧枱位,同時裏面亦都有比較闊落的位置畀客人坐。我哋三點鐘嚟,呢個時間餐廳都依然好多客人,我哋就咁望落去見到最多人點其中兩款拉麵,所以我哋都揀咗呢兩款:特選拉麵 ($135):呢款拉麵,除咗有平常圓形嗰款嘅叉燒,最吸睛嘅就係中間仲長過個碗身嘅炙叉燒,呢個叉燒真係燒得好香,本身叉燒肥瘦平均,食落去好滋味,湯底方面就揀咗濃湯,呢度個湯底味濃之餘,但唔會覺得好膩。而拉麵亦都夠彈牙。叉燒係1.5倍 ,所以份量都好多,食得好滿足。另外,流心蛋個樣真係好靚,而且蛋味香濃。肉愛食者拉麵($120):朋友一見到呢個拉麵就話要揀,佢個賣相真係好誇張,叉燒份量係三倍,呢碗個主角係叉燒,肉味鮮嫩,而且當中亦都有角切叉燒,兩種唔同口感。因為我哋要嘅呢兩款拉麵份量都好多,所以小食我哋只係揀咗一個,就係炸雞啦!炸雞一共有四件($38),配上沙律醬。炸雞非常好味!好juicy, 另外就咁睇佢應該係冇用炸粉,所以唔會有炸粉厚身嘅情況出

特選拉麵 ($135):

肉愛食者拉麵($120):

因為我哋要嘅呢兩款拉麵份量都好多,所以小食我哋只係揀咗一個,就係炸雞啦!炸雞一共有四件($38),配上沙律醬。炸雞非常好味!好juicy, 另外就咁睇佢應該係冇用炸粉,所以唔會有炸粉厚身嘅情況出現,呢個炸雞非常高質。

飲品方面朋友叫咗烏龍茶($18),我就叫左柚子梳打($24), 餐廳嘅柚子梳打係樽裝,產地喺日本,本來我都擔心味道會好假,但完全冇呢個問題,而且柚子味好清香,呢個飲品值得推介。

總括而言呢間餐廳我哋都好滿意,坐得舒適,職員都好有禮貌,而且食物質素亦都很高。

2022-04-03
2022-04-03 12 浏览
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角🔻 僕之拉麵 旺角豉油街74號地舖/🧃特選拉麵 $135炙燒過,好似條鰻魚咁長嘅叉燒1.5倍,油脂同埋肉嘅分布平均,豬味濃郁惹味。湯底揀咗濃湯原味,用西班牙豚骨淆12個鐘,豬骨湯嘅味道唔止濃郁,亦都好鮮甜,另外再加咗$12背脂,個湯底更加香濃!/🧃肉愛食者拉麵 $120外賣睇唔到呢碗拉麵嘅震撼,堂食嘅話係會有一片片叉燒圍住碗邊,不過外賣都好足料,有普通拉麵嘅三倍叉燒。梅肉脂肪少,由於係低溫慢煮,肉質鮮嫩清甜,食多幾塊都唔會覺得膩,一粒粒嘅係角切叉燒,肥瘦相間,比火炙過,好惹味。揀咗醬油清湯,慢火熬製,味道比較清淡。/🧃炸雞四件 $38皮脆肉嫩,仲好Juicy,一啲都唔乾身/🧃炸章魚 $30一樣皮脆,入面就好彈牙。/🧃桃梳打、柚子汽水 $24/1柚子汽水真係有一種甘苦嘅味道,唔會好甜,好有層次,大推。//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角
🔻 僕之拉麵

🧃特選拉麵 $135

🧃肉愛食者拉麵 $120

🧃炸雞四件 $38
皮脆肉嫩,仲好Juicy,一啲都唔乾身

🧃炸章魚 $30
一樣皮脆,入面就好彈牙。
🧃桃梳打、柚子汽水 $24/1
柚子汽水真係有一種甘苦嘅味道,唔會好甜,好有層次,大推。

1K
諗住買外賣去朋友屋企食,經過這條好多餐廳嘅街,被這間充滿日本風🇯🇵嘅拉麵店吸引,外賣仲有8折,好吸引😍入面都好日本風,仲有d懷舊feel,真係同外面繁華鬧市格調成對比,見到飛天少女豬事丁figure真係回憶返曬來師傅整野食時已經覺得好香,尤其係燒叉燒時,真係想即刻食😆😆值得一讚的是,餐廳包外賣包得非常好,除了盒外仲包上保鮮紙,紫菜都特別用另外一張保險紙包👍🏼肉愛食者拉麵—真係超多肉,先有粒粒肉粒,燒得好香口,而且肥瘦適中不會乾身,口感軟香。特別鍾意薄片叉燒,原來係用了西班牙梅肉配低温烹調技術,肉味+軟淋度好好非常驚喜的是蛋好濃香,入面蛋黃超濃郁🤤湯底配了清湯,好香醬油味,麵亦彈口~另外點了特選拉麵,就係果款燒得好香嘅炙伊比利亞叉燒,真係好長同幾厚肉!面層燒得非常香(如果堂食應該好正!),配上少少脂肪+油脂香,真係好滋味。賠了濃湯原味,味道比較creamy,比較鍾意呢個湯底!😋😋😋炸章魚丸真係好有懷緬日本感覺,入面好多章魚🐙下次要去堂食😋

真係回憶返曬來

師傅整野食時已經覺得好香,尤其係燒叉燒時,真係想即刻食😆😆

炸章魚丸

炸章魚丸真係好有懷緬日本感覺,入面好多章魚🐙

下次要去堂食😋

炸章魚丸
2022-04-02 14 浏览
聽朋友講日圓跌,考慮換唔換定Yen🤔準備第日去日本旅行🤣 係考慮緊休思鄉緊嘅時候,竟然搵到一間充滿日本情懷嘅拉麵小店😆 就梗係二話不說去試吓!!環境方面,係日式木系裝修~充滿日本裝飾~ 說服自己食碗拉麵穿梭左去日本一陣啦😆基本拉麵-豚骨清湯-醬油雖然佢係基本但係都幾足料,上面啲料多到見唔到啲面🤣入面都有兩塊叉燒,肥瘦適中唔會太肥膩,但又易咬👍 溫泉蛋有啲入口即溶嘅感覺😋醬油清湯嘅湯底比較淡,啱晒啲鍾意食食物原味嘅朋友👍 因為佢啲配料都幾有味,所以咁樣食都幾夾😆 我覺得普通女仔食呢個已經夠😆肉愛食者拉麵-豚骨清湯-塩味湯底嚟講,原味清湯比醬油清湯味道比較濃。入面有超多塊叉燒為滿晒成個碗,望落去真係好震撼🤣 除此之外佢仲有啲角切叉燒喺度,係用炙燒嘅方式處理,所以食落有種焦香同油香~但因為佢都係偏瘦,所以一啲都唔肥膩,令人一啖接一口咁好快就食晒👍 食肉獸必食!柚子梳打&蜜桃梳打完全估唔到佢嘅飲品係日本原裝進口嘅😆 飲品嘅水果味都好出~配埋梳打,食完熱辣辣嘅拉麵嗝一嗝~爽🤣

基本拉麵-豚骨清湯-醬油

肉愛食者拉麵-豚骨清湯-塩味

柚子梳打&蜜桃梳打

2022-04-02 12 浏览
呢兩年大家有幾想去旅行相信都唔需要多講~所以呢日同朋友見到一間裝修舒適,有日本風情感覺嘅拉麵小店就入咗去以拉麵做主打,當中亦有一啲小食炸物可以加配睇到一大壺冰水同埋調味料,真係好有去旅行食拉麵嘅感覺我要咗店員推介既特選拉麵,加配咗蟹棒、背脂同蝦油呢碗拉麵超足料,每款配料嘅味道都唔錯,特別係呢一個糖心蛋必食!!!呢度嘅拉麵可以揀軟硬度,湯底亦都可以揀清湯或者濃湯,彈性好高朋友係蛋肉控,所以要著呢碗肉食者拉麵~仲加咗鵪鶉蛋㖭呢度嘅小食平均都係三十蚊左右所以我哋一口氣嗌咗三款!!當中嘅炸雞一嚇有四件勁大粒,章魚超級爽彈好好食最後仲可以飲返枝日本產嘅果汁梳打,食完真係好似去咗一趟小日本咁呀
呢兩年大家有幾想去旅行相信都唔需要多講~

以拉麵做主打,當中亦有一啲小食炸物可以加配

睇到一大壺冰水同埋調味料,真係好有去旅行食拉麵嘅感覺

我要咗店員推介既特選拉麵,加配咗蟹棒、背脂同蝦油

朋友係蛋肉控,所以要著呢碗肉食者拉麵~仲加咗鵪鶉蛋㖭

呢度嘅小食平均都係三十蚊左右所以我哋一口氣嗌咗三款!!

當中嘅炸雞一嚇有四件勁大粒,章魚超級爽彈好好食

2022-04-01 36 浏览
🌸旺角拉麵🌸僕之拉麵🍜今天想吃拉麵,於是相約好友到了旺角一間主打惹味拉麵的人氣拉麵店-「僕之拉麵」享用是日午餐❗餐廳裝精緻,座位舒適,呈輕日本風情,牆上還掛上不同日本風情掛畫❗店員十分親切殷勤有禮,店員細心為客人下單。我們今天惠顧了以下菜式:1️⃣🌟特選拉麵 $138特選拉麵有1.5倍肥美鮮嫩日式叉燒,還有特色焦香火炙半肥瘦叉燒、香脆紫菜、清新香蔥、爽甜多汁味荀及香濃味付雞蛋,拉麵麵質彈牙,豬骨濃湯香濃滋味,配搭豐盛❗2️⃣🌟肉愛食者拉麵 $120肉愛食者拉麵果然名不虛全!絕對是食肉獸必點拉麵!拉麵配有3倍肥美鮮嫩日式叉燒,還有特色角切叉燒、清新香蔥、爽甜多汁味荀及香濃味付雞蛋,拉麵麵質同樣非常爽口彈牙,豬骨濃湯香濃滋味,啖啖肉,配料非常豐富❗3️⃣🌟炸雞 $38炸雞即叫即炸,炸得黃金香酥,雞肉外皮香脆可口,雞肉嫩滑多汁滋味❗️4️⃣🌟炸章魚 $30炸章魚即叫即炸,章魚外層香脆可口,章魚肉質爽口彈牙️️❗️5️⃣🌟 柚子梳打 $24柚子梳打為玻璃枝枝裝飲品,加入富士山川町產柚子汁,梳打充滿清新柚子果味,配合開胃梳打,甜度適中❗6️⃣🌟 桃梳打 $24桃梳打為玻璃枝枝裝飲品,加入山梨縣及長野縣產白桃汁,梳打充滿香甜白桃
🌸旺角拉麵🌸僕之拉麵🍜

我們今天惠顧了以下菜式:

1️⃣🌟特選拉麵 $138

2️⃣🌟肉愛食者拉麵 $120

3️⃣🌟炸雞 $38
炸雞

4️⃣🌟炸章魚 $30
炸章魚即叫即炸,章魚外層香脆可口,章魚肉質爽口彈牙️️❗️
炸章魚

5️⃣🌟 柚子梳打 $24

6️⃣🌟 桃梳打 $24
桃梳打為玻璃枝枝裝飲品,加入山梨縣及長野縣產白桃汁,梳打充滿香甜白桃果味,配合開胃梳打,味道清甜,開胃解膩❗
桃梳打、柚子梳打

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

🧾總體平分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕
5⭕️為滿分

總括而言,此拉麵店的拉麵質素高,提供啖啖肉的滋味日式拉麵,還有多款日式小食及特色飲品❗餐廳鄰近旺角站,交通方便,絕對是旺角一帶的必食和風拉麵之選❗

📍僕之拉麵 (旺角):旺角豉油街74號地舖
2022-03-27
炸雞
炸章魚
桃梳打、柚子梳打
  • 桃梳打
  • 柚子梳打
2022-04-01 17 浏览
僕之拉麵肉愛食者拉麵+蟹棒特選拉麵+櫻花蝦唐揚炸雞柚子/白桃梳打價錢💲: $120+18/ $135+12/ $38/ $24/ $24好味程度😋: 4/5服務🍴: 4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-冇出旺角一排,好多餐廳都轉左… 要趕係6點前食早晚餐,就入左呢間拉麵店,估唔到五點幾的時間佢哋都有可能要等一陣位😳 員工仲好好服務態度! 最鍾意睇到佢地用火槍炙燒啲肉!兩碗拉麵都揀左濃湯,飲落濃稠唔油膩,有小小黏口的感覺,熬煮左12個鐘,豚骨味都出🤤 就咁飲多2啖都唔口渴,但如果連埋麵食,鹹返啲個味會更出🤔-✅肉愛食者拉麵+蟹棒。叉燒3倍+角切叉燒,8大塊+成10粒的肉粒,係一碗難得食晒啲麵有肉剩的拉麵😦(平時只會唔夠餸)。薄片叉燒肉味偏濃,質感ok。角切叉燒比較有口感+食到炙燒香,好味🥳 拉麵質地偏近港式個隻,但仲係爽身唔腍。用上日本蛋的蛋黃,晶瑩剔透的🍊色,好吸引🤤 最後追加的蟹棒好大條!質感偏軟,爽湯之選。-✅特選拉麵+櫻花蝦。呢個的叉燒只有1.5倍,但多左一條炙叉燒。湯底同麵,所有都一樣,重點的炙伊比利亞叉燒好大條,炙燒到幾燶下,油脂香出晒來😋
僕之拉麵
服務🍴: 4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

✅特選拉麵+櫻花蝦。呢個的叉燒只有1.5倍,但多左一條炙叉燒。湯底同麵,所有都一樣,重點的炙伊比利亞叉燒好大條,炙燒到幾燶下,油脂香出晒來😋 調味較淡,所以食到的主要係豬的味道。如果厚肉啲會更開心!🙈 係拉麵到落櫻花蝦,增加左成碗麵的香氣☺️

✅✅唐揚炸雞。超好食‼️係一個冇乜沾粉漿炸的炸雞!所以食落啖啖肉,入面好juicy,咬開見到有汁架🤩 肉質好嫩滑,半煎炸到金黃,同一般的好唔同啊!絕對要叫!

✅柚子&白桃梳打。價錢定價合理,柚子個個清新啲😬(自己係donki都會買呢2枝)

整體都唔錯,坐落已經聞到好香的炙燒味!同埋一定滿足到要食好多肉的人!湯底幾好,麵正常,蛋幾好,肉肉夠份量👻
同區美食🍧: #piggyfoodiein旺角 #piggyfoodiein佐敦
好少食外賣拉麵,但太耐無食,今次真係忍唔住,主要被佢大大塊既肉吸引左🥰。嗌左一碗拉麵同男朋友兩份食,可以試多啲唔同食物😛。店內裝修好日本🇯🇵,好似置身於日本嘅拉麵店咁樣,可一解相思之苦😭。不過我只係外賣,所以望左兩眼就走了,堂食可能更開心!特選拉麵 $135配料:叉燒1.5倍 炙叉燒 蔥 味荀(我唔食,所以走左)味付雞蛋湯底 - 我揀左豚骨濃湯,唔錯,幾杰身,食落有少少似沾麵。麵質都唔錯,我特登嗌左硬麵,返到去浸一浸湯就岩岩好😙。紫菜2枚 - 餐廳用保鮮紙包住紫菜,食既時候先浸落湯😍。店員已經盡能力包好架啦,不過我買外賣個日落雨,所以拎到返去已經唔係好脆😅。蔥 - 超多蔥!真係可以做到啖啖都係蔥。唔知係唔係碗碗都咁多蔥呢,對於我依啲愛蔥之人黎講,真係好開心😳。味付雞蛋 - 好入味。咬開佢一半,就見到隻蛋係流心架!開心~開心🥳!炙叉燒 叉燒1.5倍 - 見到個menu時好好奇,點解有炙叉燒又有叉燒1.5倍,到底有咩分別🤔。炙叉燒係燒過既叉燒,好香炭爐燒味,成條無切開😇。另外個啲叉燒係平時我地食開個啲,薄切,可能為左同炙叉燒有個對比。兩樣比較,我地鍾意炙叉燒,始終平時好少食到啲肉有炭香味😎

特選拉麵 $135

炙叉燒 叉燒1.5倍 - 見到個menu時好好奇,點解有炙叉燒又有叉燒1.5倍,到底有咩分別🤔。炙叉燒係燒過既叉燒,好香炭爐燒味,成條無切開😇。另外個啲叉燒係平時我地食開個啲,薄切,可能為左同炙叉燒有個對比。兩樣比較,我地鍾意炙叉燒,始終平時好少食到啲肉有炭香味😎。

埋單 $135(無加一)
2022-03-02
外卖自取
2022-03-31 9 浏览
旺角呢間拉麵店,人氣好高,而且好抵食❤外賣番屋企,快手乾淨又衛生。 A.特選拉麵$135叉燒1.5倍+炙叉燒+紫菜2枚+葱+味荀+味付雞蛋B.肉爱食者拉麵$120叉燒З倍+角切叉燒+葱+昧荀+味付雞蛋兩個都好豐富好高質,特選入面仲加咗炙伊比利亞叉燒,黑豚肉芳香濃郁。炸章魚丸 炸章魚$30新鮮即製,非常香脆。推薦炸章魚,新鮮章魚肉,口感彈牙。桃梳打 柚子梳打$24dinner takeaway高質推薦,非常滋味。

A.特選拉麵$135
叉燒1.5倍+炙叉燒+紫菜2枚+葱+味荀+味付雞蛋

B.肉爱食者拉麵$120
叉燒З倍+角切叉燒+葱+昧荀+味付雞蛋

炸章魚丸 炸章魚$30
新鮮即製,非常香脆。推薦炸章魚,新鮮章魚肉,口感彈牙。

桃梳打 柚子梳打$24
dinner takeaway高質推薦,非常滋味。
2022-03-26 11 浏览
📍僕之拉麵 (旺角)旺角豉油街74號地舖1️⃣特選拉麵 $135叉燒1.5 倍+炙叉燒+紫菜2枚+蔥+味筍+味付雞蛋+湯底豚骨濃湯炙叉燒好香,肥瘦均勻,配料非常充足,加上豚骨濃湯夠香醇,整體非常吸引。2️⃣肉愛食者拉麵 $120叉燒3倍+角切叉燒+蔥+味筍+味付雞蛋+湯底豚骨濃湯絕對係肉食者的至愛,叉燒起碼有九片,加上大量角切叉燒,啖啖都品嚐到叉燒嘅美味,我個人超鍾意,十分抵食👍3️⃣炸雞4件 $38炸雞外脆內軟,大大舊,肉質鮮嫩,必食之選🤤4️⃣炸餃子4個 $30餃子炸到金黃色,非常香脆5️⃣炸章魚丸 $306大粒嘅章魚丸,外層脆卜卜,加埋沙律醬一齊食,好好食6️⃣炸章魚 $30章魚條條都好大條,粉漿唔會太厚,份量都幾多7️⃣Coke Zero $10
📍
僕之拉麵 (旺角)

1️⃣特選拉麵 $135

2️⃣肉愛食者拉麵 $120
叉燒3倍+角切叉燒+蔥+味筍+味付雞蛋+湯底豚骨濃湯

3️⃣炸雞4件 $38
炸雞外脆內軟,大大舊,肉質鮮嫩,必食之選🤤

4️⃣炸餃子4個 $30
餃子炸到金黃色,非常香脆

5️⃣炸章魚丸 $30
6大粒嘅章魚丸,外層脆卜卜,加埋沙律醬一齊食,好好食

6️⃣炸章魚 $30
章魚條條都好大條,粉漿唔會太厚,份量都幾多

7️⃣Coke Zero $10