2019-03-15 33 浏览
今日約了舊同事一齊去了食放題火鍋,有刺身、有鮑魚、有肥牛、有海鮮等等...我覺得最好食是肥牛,因為肉質好軟軟,另外個海鮮也有很多種類也好新鮮和甜味,最後個雞煲雞肉也唔錯唔太硬,煲裡還有豬皮和豆卜也在雞煲裡已經入了雞汁味道。
2018-12-28
2019-03-15 48 浏览
倫哥食過好幾次~今次黎到佐敦分店,係二樓😯全層~非常之大,空間感十足,坐的非常之舒服。如一班朋友,可卜定房~有私隱度👍🏼一坐底先上前菜,酸酸辣辣又爽口既雲耳,醒胃一流🤤鮑魚配花膠:人頭一人一隻,鮑魚汁好濃郁~鮑魚都夠入味,反而花膠~我嫌唔夠淋🙈魚生拼盤:有五款,擺得好靚仔,食落都唔錯~帶子最有驚喜🤣🤣主角之一雞煲:無限添加,可㨂唔同嘅辣度,我地先揀左BB辣試下先~真的只有微微辣,所以我地叫第二輪中辣🤩嘩~建議大家要叫小辣up,非常野味,越食越辣,越辣越想食。雞件亦嫩滑~再加入牛栢葉吸左啲辣汁,好味到我地搶住食😁其實想再叫雞煲,但要留肚打邊爐喇溫泉雞🐔湯底:係嘜?就係椰子雞🤣+冬瓜,冬瓜圍成小圈,入面係椰子🥥同半隻雞,可以先飲湯再打邊爐,椰子雞湯好好味~非常清甜,飲得出好足料。海鮮拼盤:海鮮最緊要新鮮🤣仲有甘多選擇,雖然唔係全部任食,但食完一轉都已經飽晒牛頸脊:雪花均勻,肉嫩好味🤣我最愛黑色墨魚🦑滑:裡有墨魚肉,帶有鮮味,非常有口感👍🏼👍🏼汽水任飲,自取,選擇很多🤩

一坐底先上前菜,酸酸辣辣又爽口既雲耳,醒胃一流🤤

魚生拼盤:有五款,擺得好靚仔,食落都唔錯~帶子最有驚喜🤣🤣

牛頸脊:雪花均勻,肉嫩好味🤣

汽水任飲,自取,選擇很多🤩

2019-03-15 44 浏览
今日妹妹搵到工,所以我地成家去左食呢間高級我今日想食倫哥呢間係佐敦嘅雞煲倫哥私房菜我諗好多人都听過,但係佢係佐敦呢間係屬於尊尚雞煲,無論係食材同地方都高級過其他門店講到尊尚,真係唔同啲,呢間鋪既座位超大,超舒服,每枱仲有一張枱仔放食物,唔洗放到成枱都係一開波泥既就係日本刺身。本身以為雞煲店既刺身應該都係好兒氣。點知泥到先知佢地既刺身無論係食材同plating都同高級日本餐廳一樣新鮮,一樣尊業❤️佢地有不可小得既三文魚腩,帶子,北寄貝,𤘪丹蝦同八爪魚,全部都好好味之後陸陸續續仲有鮑魚蚊花膠,粉絲蒸扇貝同主角-雞煲上枱。鮑魚蚊花膠十分重料,唔會俾啲sip牙la size既鮑魚,而且花膠都蚊得好好chewy!粉絲蒸扇貝就更加唔使講,十分之新鮮大隻!至於雞煲可以揀唔辣小辣同埋大辣,我哋就揀咗小辣,好辣嘅辣度適中,鍾意食辣但係唔係食得好辣嘅人。食完個雞煲就可以揀湯底打邊爐。我就揀咗芫荽皮蛋湯底,貪佢夠清淡。湯底嚟咗就發現原來都好重料。湯底裏面有成隻皮蛋同埋好多芫荽。至於配料方面就有嘅手工丸同埋餃,可以不停refill! 係嘅真係海鮮拼盤,裏邊有蟹有蝦有有蠔有貴妃蚝,蜆等等既名貴海鮮。雖然有啲食材係

皮蛋莞莤湯

至於配料方面就有嘅手工丸同埋餃,可以不停refill! 係嘅真係海鮮拼盤,裏邊有蟹有蝦有有蠔有貴妃蚝,蜆等等既名貴海鮮。雖然有啲食材係唔可以添,但係就係龍躉皮可以不停添加已經抵左啦

食過呢個雞煲應該都返唔到轉頭,食材都新鮮好味,佢後面有個解辣嘅清心粉食❤️❤️
個價錢真係好值! 嘅下次再嚟過啦
皮蛋莞莤湯
2019-03-14 241 浏览
之前都食過好多次倫哥,今次一黎見佐敦開左旗艦店又約左一個好耐冇見既朋友就決定黎到呢到食返個火鍋啦!一開始就先黎前菜木耳同豆角,個人較鍾意豆角個調味好到位爽脆得黎又有啲辣,開胃!刺身種類繁多,其中三文魚同蝦既質素好似食緊日本餐廳一樣,食完之後胃口更好!跟著係其中重頭戲原隻蠔皇扣鮑魚,鮑魚煮得透徹入晒味,唔會係食橡膠咁值得一讚。下一樣都係海鮮粉絲蒸扇貝,扇貝size中等,熱辣辣食都係爽滑既口感,比多啲粉絲撈汁就更好。跟著係雞煲,今次我地都唔太舒服,叫左唔辣就算,但店員細心幫忙炒雞煲係幾舒服,同時雖然我地自己開頭冇留意時間煮耐左但雞肉都唔會老,食到一半加水魷同豬皮十分惹味。食完雞煲就到戲肉打邊爐啦,今次叫左豬骨煲,豬骨大大件,想食骨髓既朋友可以一試。同一時間上場有牛頸脊,雖然唔係任食但最緊要靚,見到佢都雪花均勻,食落都好軟滑。另一邊有海鮮,其中蟶子同象拔蚌bb好鮮甜,龍躉片厚肉結實,蝦都係新鮮彈牙。係打邊爐既時候有分到任食同加錢部分,其實前面食左唔少味菜,任食時段都未必食得落好多野,不過手打墨魚滑同年糕丸都係小弟至愛。最後今日有個提子乾黑糖冰粉,食完就完滿地抱住個肚返歸啦。總結佐敦倫哥座位舒

前菜(木耳豆角)

刺身

原隻蠔皇扣鮑魚

粉絲蒸扇貝

任食雞煲

豬骨湯

牛頸脊

海鮮拼盤

最後今日有個提子乾黑糖冰粉,食完就完滿地抱住個肚返歸啦。
甜品

總結佐敦倫哥座位舒服,員工服務都唔錯,三、四百蚊有咁多野食仲可以加雞煲龍躉的確唔錯。
前菜(木耳豆角)
刺身
原隻蠔皇扣鮑魚
任食雞煲
2019-03-14 29 浏览
之前食過元朗太子倫哥都係好高評價,今次朋友揀咗位於佐敦既倫哥!店員會比醬汁混下醬先!我哋點左一個微辣既雞煲,雞係生炒既,上枱後炒多十分鐘到就食得,bb辣八歲嘅小朋友都食到,食得辣嘅朋友可以點中辣更加嘢味!每位都有份刺身,三文魚肥美,蝦,帶子都好鮮甜!鮑魚扣花膠,好夠入味!食完豐富嘅雞煲加刺身其實都係前菜,重點係溫泉雞湯,好濃雞味。海鮮拼盤,海蝦,大蜆好新鮮,可以無限追加,龍躉片好重膠質,蟶子皇同貴妃旁好大隻,仲有仲識郁嘅肉蟹,呢個拼盤真係落重本!安格斯牛頸脊,肉紋靚,淥幾秒就食得,又係重本之一!炸魚皮新鮮爽脆,雲吞水餃亦係用上新鮮手包既!重本,蝦滑,墨汁墨魚滑好彈牙!獨立包裝讚岐烏冬,好彈牙!黑糖水晶涼粉,黑糖味重但又唔太甜。喺佐敦黃金地段人頭消費都係三百頭,每樣用料質素都好高,食過幾間質素都keep得到👍

店員會比醬汁混下醬先!

每位都有份刺身,三文魚肥美,蝦,帶子都好鮮甜!

鮑魚扣花膠,好夠入味!

食完豐富嘅雞煲刺身其實都係前菜,
重點係溫泉雞湯,好濃雞味。

安格斯牛頸脊,肉紋靚,淥幾秒就食得,又係重本之一!

糖水晶涼粉,黑糖味重但又唔太甜。

• 海鮮拼盤
  • 雞煲
  • 牛頸脊
2019-03-13 24 浏览
倫哥私房菜聽朋友介紹過但一直未有機會食,今日一於約下一個好耐無見既朋友一齊食話明私房菜一定好多野食,呢到一坐底已經有一碟小吃,酸酸辣辣好開胃一轉眼又有一盤刺身,份量2個人但就無得再點,不過唔緊要喇,話明私房菜之後既野食相信會更吸引雞煲上場,啤!見到雞煲咁大鍋已經好擔心食唔食得哂但因為個醬汁好好味,所以唔覺意就清哂lu, 職員好幫手會教點樣煮D雞先唔會韌,所以雞煲好快俾我地清哂現場仲每人送一隻鮑魚同花膠,一D都無韌,相信用了唔少時間整,好少機會放題有得食鮑魚火鍋小妹揀咁麻辣湯同皮蛋莞茜湯,麻辣鍋辣度唔算好辣但香料味十足。現場仲有一大盤海鮮、2人份量的牛肉,全新都非常新鮮,唔夠食仲可以任點任食其他火鍋配料,不過不得不說,食哂枱面所有野都已經好飽喇
倫哥私房菜聽朋友介紹過但一直未有機會食,
今日一於約下一個好耐無見既朋友一齊食

一轉眼又有一盤刺身

• 海鮮拼盤
今日非常開心,先生中了馬,去佐敦倫哥食私房菜哦。好在預早訂了位,到來見到非常多人。餐廳裝修雅致,座位寬敞舒適。半任食海鮮火鍋套餐$372/位。先上有小食四季豆雲耳,少少辣很開胃,為今晚的半任食海鮮火鍋套餐展開味蕾之旅。跟著有非任食的刺身:有帶子、蝦、三文魚、北寄貝及八爪魚。各樣都很新鮮,最喜愛帶子、三文魚及北寄貝,點上極新鮮的介辣,令刺身更顯鮮甜。及同上的有非任食的蠔皇扣鮑魚,爽口鮮甜,且扣得入味。花膠比較爽口,不過我喜歡腍多少少的。粉絲蒸扇貝蒸得剛好熟,很鮮。刺身上枱后,任食雞煲也跟著上枱,雞煲揭開的一刻,雞煲滾到卟卟的響聲,加上溢出滿桌子的麻辣雞的香味,令人食指大動。雞肉入口先是麻辣惹味滿布味蕾,雞肉嫩滑夠入味,無怪乎這麼多人食。食完嫩滑的雞煲,可以換鍋食火鍋,侍㒣送上一盤大大盤的非任食海鮮及任食海鮮,有蟹、蚌仔、象拔蚌BB、海蝦、鑽石蜆、刀貝蜆及龍躉片...等。各款海鮮新鮮鮮甜。無與倫比牛頸脊(非任食)牛頸脊顏色鮮豔,肥瘦適中,牛肉味特別濃厚。任食的有非常多的款式:鍋底可揀:蟹鍋/鮮茄薯仔湯/ 龍蝦鍋或鴛鴦鍋。任食的肉類及丸類蔬菜類也非常多款式,除招牌雞煲外,還有:鑽石蜆、刀貝蜆
今日非常開心,先生中了馬,去佐敦倫哥食私房菜哦。

好在預早訂了位,到來見到非常多人。
餐廳裝修雅致,座位寬敞舒適。
半任食海鮮火鍋套餐$372/位。

跟著有非任食的刺身:有帶子、蝦、三文魚、北寄貝及八爪魚。
及同上的有非任食的蠔皇扣鮑魚,爽口鮮甜,且扣得入味。
花膠比較爽口,不過我喜歡腍多少少的。
粉絲蒸扇貝蒸得剛好熟,很鮮。

各款海鮮新鮮鮮甜。

無與倫比牛頸脊(非任食)
牛頸脊顏色鮮豔,肥瘦適中,牛肉味特別濃厚。

任食的有非常多的款式:
鍋底可揀:蟹鍋/鮮茄薯仔湯/ 龍蝦鍋或鴛鴦鍋。
任食的肉類及丸類蔬菜類也非常多款式,除招牌雞煲外,還有:鑽石蜆、刀貝蜆、白鱔、龍躉、魷魚、鯇魚、蝦滑、墨魚滑、雲吞、水餃、響鈴、魚皮及蔬菜...等,飲品也有多種款式任取任飲汽水、涼茶...等。

其實食到餐廳提供的已經很飽了,所以任㸃的食物我們都未有去㸃。

甜品
最後以甜品紅糖冰粉,為今晚美味的味蕾之旅私房菜半任食火鍋增添完美。
2019-03-12 48 浏览
聽過幾個朋友都大讚倫哥火鍋好好味,今日就同老公去宵夜試下.地點好方便,地鐵站一出過條馬路就到.佔地全層22:30上到去得返2台客人,我以為已經close左.好彩未張台係超級大!!同老公打對面坐覺得太遠,所以都係一齊坐返格黎好d首先係會有個雞煲,份量都幾多.我地都無食哂,因為要留肚打邊爐食緊雞煲既同時 又上多個花賿鮑魚,x身,仲有餐前小食(雲耳同豆)我地話無入正題都咁多野食,點算好.食到一半就叫人幫我地轉湯底打邊爐,我地就嗌左個豬骨湯仲叫左海鮮,牛頸脊.魚皮,牛百葉,雲吞,韭菜餃,水魷.同埋蔬菜籃另外飲品就係自助形式去拎最後仲有個水晶粉送俾我地食 好qq
聽過幾個朋友都大讚倫哥火鍋好好味,今日就同老公去宵夜試下.
地點好方便,地鐵站一出過條馬路就到.佔地全層

我地話無入正題都咁多野食,點算好.

食到一半就叫人幫我地轉湯底打邊爐,我地就嗌左個豬骨湯

另外飲品就係自助形式去拎

最後仲有個水晶粉送俾我地食 好qq

2019-03-03
宵夜
2019-03-10 77 浏览
坊間放題打邊爐不嬲都質素麻麻 勝在可以任食又平 但如果講到又要食物質素好食又要可以任食 我覺得倫哥真係算好出色~基本上我同朋友坐低之後揀左個雞煲要幾多辣 所有其他野食基本上自動波送上黎 先食雞煲 超惹咪 唔食得太辣 但都覺得好滋味~ 之後就揀湯底打邊爐 揀左豬骨湯 有好大舊豬骨同栗米 先自動波黎左個海鮮 超吸引 我超推介蟹 多膏又清甜~再黎既牛肉更加係高質 所以只限一set再加要另外比錢 放題既野食好多得揀 我自己就大推手打墨魚膠同水餃 好好味 基本上佢任食果d野都會自動波黎一set 已經好飽了 放題咁既質素好滿足
2019-03-09 47 浏览
倫哥聽過好多次,食就真係第一次食,今次揀左位於佐敦呢間分店,交通幾方便的!閒日晚上7點幾來到已經人山人海,坐底冇耐已經開始一連串上菜店員會問你雞煲要咩辣度,其他食物個餐已經安排好晒先來前菜,黑木耳+豆角6款刺身拼盤,有三文魚,三文魚腩,帆立貝,蝦,北寄貝,章魚估唔到呢D地方食刺身會出奇地新鮮,最愛肥美三文魚腩花膠炆鮑魚蒜蓉粉絲蒸帶子雞煲來了,店員教導每2分鍾攪拌一次,攪拌四次後就代表雞已經熟透旁邊既魷魚、豬皮可以放入去一齊煮,完全吸收晒雞煲裡面既精華雞既份量實在太多了,個份量多到食極都仲有,因為之後仲要打邊爐所以我地食左3份2就放棄左揀左莞茜皮蛋湯底,清熱一下牛頸脊就是牛頸至牛膊中間的一段肉,呢個部位由於郁動比較多,肉質比較結實、肥瘦適中,相比其他部分,質感同味道都優勝得多海鮮拼盤有蟹,海蝦,蜆,龍躉,魷魚,蟶子bb,小象拔蚌海鮮非常新鮮,特別係海蝦,非常彈牙煮海鮮既時間一定要把握得好,千萬唔好過時喔喜歡呢款韭菜餃,皮薄如紙,餡包得夠飽滿白魚蛋非常彈牙蝦滑+墨魚滑特別要讚一下墨魚滑,入面真係有好多墨魚粒粒,食落好有口感同咬口3百幾蚊有咁多野食,真係非常豐富記住來之前一定要book 定台
閒日晚上7點幾來到已經人山人海,坐底冇耐已經開始一連串上菜

店員會問你雞煲要咩辣度,其他食物個餐已經安排好晒
先來前菜,黑木耳+豆角

6款刺身拼盤,有三文魚,三文魚腩,帆立貝,蝦,北寄貝,章魚
估唔到呢D地方食刺身會出奇地新鮮,最愛肥美三文魚腩

花膠炆鮑魚

蒜蓉粉絲蒸帶子

旁邊既魷魚、豬皮可以放入去一齊煮,完全吸收晒雞煲裡面既精華
雞既份量實在太多了,個份量多到食極都仲有
,因為之後仲要打邊爐所以我地食左3份2就放棄左

揀左莞茜皮蛋湯底,清熱一下

海鮮拼盤
有蟹,海蝦,蜆,龍躉,魷魚,蟶子bb,小象拔蚌
海鮮非常新鮮,特別係海蝦,非常彈牙
煮海鮮既時間一定要把握得好,千萬唔好過時喔

喜歡呢款韭菜餃,皮薄如紙,餡包得夠飽滿
白魚蛋非常彈牙

蝦滑+墨魚滑

3百幾蚊有咁多野食,真係非常豐富

記住來之前一定要book 定台
2019-03-09 1002 浏览
地方好大,位置好闊落!坐得好舒服😌服務員好細心嘅我哋有小朋友,問我地洗唔洗整個烏冬俾小朋友食住先👍👍👍👍👍仲有借充電🔋租首先會有刺身有北寄貝、三文魚、帶子、八爪魚等樣樣有一啲,超級新鮮,係火鍋店入面食到咁嘅水準,真係好有驚喜🤤仲埋鮑魚花膠食,鮑魚炆到好軟淋,花膠索曬嗰鮑汁味,不過有少少硬身未夠淋,可惜😫😩扇貝粉絲食,好味跟住就上個雞煲,我哋叫咗一個BB辣嘅雞煲!每2分鐘搞一搞雞煲, 前後搞四次。食得👍醬汁好好食,唔會好鹹,唔會太辣,而佢嘅雞肉都幾嫩滑, 好惹味不錯。前後叫咗兩次BB辣,最後叫一個中辣黎試吓🐔食雞都食(飽)飽店員推介我哋食溫泉雞湯底,其實幾得意,因為隻雞係冬瓜入面而冬瓜入邊嘅湯係滾嘅,冬瓜外面係唔滾嘅,呢個就係傳說中嘅溫泉雞。個湯底好好飲好甜有椰子香味,隻雞好滑,小朋友都爭住添飲👍再配上海鮮超大盤,一上抬個個搶住手機食先📸海鮮都有好多款、蟹🦀蝦🦐扇貝、蜆、聖子……🤤🤤🤤另外墨魚滑同蝦滑都必叫,超彈牙又新鮮仲有手切牛肉真係好正👍👍👍
地方好大,位置好闊落!
仲有借充電🔋租

首先會有刺身

仲埋鮑魚花膠食,

扇貝粉絲食,好味

跟住就上個雞煲,我哋叫咗一個BB辣嘅雞煲
每2分鐘搞一搞雞煲, 前後搞四次。食得👍

前後叫咗兩次BB辣,最後叫一個中辣黎試吓🐔食雞都食(飽)飽

個湯底好好飲好甜有椰子香味,隻雞好滑,小朋友都爭住添飲👍

再配上海鮮超大盤,一上抬個個搶住手機食先📸
海鮮都有好多款、蟹🦀蝦🦐扇貝、蜆、聖子……🤤🤤🤤

另外墨魚滑同蝦滑都必叫,超彈牙又新鮮

仲有手切牛肉真係好正👍👍👍
  • 雞煲
  • 溫泉雞
之前喺大台飲食節目睇過呢間火鍋店嘅介紹, 一直心郁郁想試, 今晚終於都得償所願喇 !! 餐碟非常特別, 印有搞笑諷刺句子。餐牌上有列明咩係任食配料, 咩係收費追加配料。一坐低職員好快就送上前菜: 雲耳四季豆, 味道酸酸辣辣, 非常開胃。跟住黎個刺身拼盤, 有 5 款刺身: 三文魚、帶子、赤蝦、北寄貝 & 八爪魚, 刺身大大件, 非常肥美新鮮, 絕對唔係普通貨色。食完刺身, 就到左佢地嘅招牌雞煲。職員溫馨提示要每隔兩分鐘炒一炒, 等 8 分鐘之後可以放埋 3 寶 (豬皮、牛栢葉 & 魷魚) 入去煮 3 分鐘就食得。雞肉滑得黎又好彈牙, 醬汁完全滲晒去雞塊裡面, 非常入味, 就連配料 (洋蔥、芫茜、蒜頭) 都超級好味, 招牌菜果然係無得頂 !!食完雞煲, 轉左個芫茜皮蛋鍋繼續打邊爐。先黎碟牛頸脊, 色澤紅潤, 由於牛頸脊係活動較多嘅部位, 所以脂肪較少, 食落去肉味濃而較有咬口。 之後就係海鮮拼盤, 有象拔蚌仔、肉蟹、蟶子、大蜆、海蝦、鮮魚片… 非常新鮮。黑墨滑 & 蝦滑炸魚皮 & 炸響鈴卷蔬菜 & 其他火鍋配料食完仲有甜品架, 無奈已經食到太飽, 所以就冇要 ~~

餐碟非常特別, 印有搞笑諷刺句子。

餐牌上有列明咩係任食配料, 咩係收費追加配料。

食完刺身, 就到左佢地嘅招牌雞煲

食完雞煲, 轉左個芫茜皮蛋鍋繼續打邊爐。

黑墨滑 & 蝦滑

炸魚皮 & 炸響鈴卷

蔬菜 & 其他火鍋配料

食完仲有甜品架, 無奈已經食到太飽, 所以就冇要 ~~
2019-03-06
2019-03-08 46 浏览
到底又私房菜又火鍋其實即係點?😂 我就參透唔到喇,不過重點係任食之餘又物超所值囉✨ 三百幾一個人聽落好似好貴下咁,但食嘅都係靚嘢,一坐低已經即刻有盤刺身同鮑魚帶子等等靚海鮮歡迎你,然後再上雞煲,食唔到辣嘅我就挑戰下BB辣又接受到,呢個叫呀嫲雞煲顧名思義係倫哥呀嫲承繼落嚟嘅秘製口味,同出面比特別香,而且雞件本身質素都幾高,雞味濃夠嫩口,仲有得任食添😮.雞煲食到夠就可以叫侍應轉火鍋,鴛鴦湯都唔使另加錢,同埋係送個海鮮拼盤同牛頸脊過你,雖然碟牛就冇得任食,但海鮮果邊大蜆花甲海蝦龍躉脆鯇呢啲貴價料都可以任添,然後魚滑同餃類都係手工嘢唔係現成貨,私心推薦墨魚滑,超鮮味同彈牙而且仲有新鮮墨魚粒咁入面❤️.如果食量大嘅其實呢間真係幾易回本,至於我地就...淨係食佢初出頭果堆未食任食部分已經近飽😂 另外要提係呢度啲位幾闊落坐得幾舒服,唯一張枱好長傾計要講大聲啲囉😂
雞煲食到夠就可以叫侍應火鍋,鴛鴦湯都唔使另加錢,同埋係送個海鮮拼盤同牛頸脊過你,雖然碟牛就冇得任食,但海鮮果邊大蜆花甲海蝦龍躉脆鯇呢啲貴價料都可以任添,然後魚滑同餃類都係手工嘢唔係現成貨,私心推薦墨魚滑,超鮮味同彈牙而且仲有新鮮墨魚粒咁入面❤️
2019-03-06
2019-03-07 32 浏览
好早就book左房食呢家餐廳既打邊爐,因為公司食開年飯😋因爲提早訂既關係,所以可以坐到房,環境舒服我覺得佢最好既地方係無限時間,可以食到佢收鋪為止,雖然食唔到咁耐,但係可以提供一個地方比一大班人去聚會,係一個好好既賣點至於食物方面,海鮮係幾新鮮既。但唔知係咪太夜既關係,去到既時候好多食物已經點唔到湯底甘香,雪花肥牛一流👍🏻以任食來講食物質素亦好好,不馬虎有機會會再食
至於食物方面,海鮮係幾新鮮既。
但唔知係咪太夜既關係,去到既時候好多食物已經點唔到
湯底甘香,雪花肥牛一流👍🏻以任食來講食物質素亦好好,不馬虎
有機會會再食
2019-03-05 65 浏览
數數手指都已經第三次食倫哥,先雞煲後火鍋。食雞煲前亦會有其他豪華美食。有刺生,赤蝦大大隻好鮮甜。鮑魚花膠鮑魚唔UN,可以一淡放入口咬,花膠美顏。 蒜蓉粉絲蒸扇貝扇貝大大粒鮮味,蒜蓉豉油唔會太油同咸,味道剛剛好。BB辣雞煲 雞煲可以任叫,但留意番一但轉左火鍋就唔可以再叫雞煲。所以打邊爐之前就食雞食夠本先!仲有豬皮魷魚可以落去雞煲一齊食。雞煲內已有豆卜類食物,好吸味好正。 火鍋湯底叫左莞西皮蛋鍋 清清地火鍋唔洗點食物會先上一D收費/免費食物有海鮮盤有蝦,蟹,蟶子,貴妃蚌等等牛頸脊食得出係高級貨,好重牛味。手打黑白墨魚滑好彈牙,白色墨魚滑仲有蝦係入面飲品任飲,不過我覺得火鍋豉油味道唔夠有D失色。
數數手指都已經第三次食倫哥,先雞煲火鍋

雞煲前亦會有其他豪華美食。
有刺生,赤蝦大大隻好鮮甜。
鮑魚花膠

鮑魚唔UN,可以一淡放入口咬,花膠美顏。

蒜蓉粉絲蒸扇貝
扇貝大大粒鮮味,蒜蓉豉油唔會太油同咸,味道剛剛好。
BB辣雞煲

雞煲可以任叫,但留意番一但轉左火鍋就唔可以再叫雞煲
所以打邊爐之前就食雞食夠本先!
仲有豬皮魷魚可以落去雞煲一齊食。
雞煲內已有豆卜類食物,好吸味好正。

火鍋湯底叫左莞西皮蛋鍋 清清地
火鍋唔洗點食物會先上一D收費/免費食物
有海鮮盤

有蝦,蟹,蟶子,貴妃蚌等等
牛頸脊食得出係高級貨,好重牛味。
手打黑白墨魚滑
好彈牙,白色墨魚滑仲有蝦係入面

飲品任飲,不過我覺得火鍋豉油味道唔夠有D失色。
2019-03-04