2009-06-18 13 浏览
那晚, 為燒牛而來 ~餐廳間成一個個小格, 衣架和圍巾等配套齊備, 方便食客 ~牛質一流, 嫩而多汁, 脂肪分佈均勻細緻, 油味甘香...可以"番桌" ~
2009-06-14 10 浏览
jun 13, 09,3人來lunch,叫咗 : 1) 伊呂波套餐 (hk$90)i) 前菜-不嬲都唔鍾意食醃物,無食到 ii) 刺身-有4-5片,我就食咗片魷魚,軟身又黏口,新鮮 iii) 蒸蛋-好滑,但料就少d,只喺有蝦肉粒同1小舊肉啫 iv) 麵豉湯-比較細碗,喺平時跟餐嘅1/2,味道正常 v) 天婦羅-有豆啦,蝦啦,南瓜,茄子同冬菇-隻蝦就都幾大隻喎-我就食咗豆,南瓜同冬菇-個脆漿都薄-唔錯鴉 vi) 豬肉片-其實有3種肉比你揀,仲有牛肉同雞肉-因為知道另外2個set都會叫牛,所以想食吓其他,大家都唔知叫豬定雞好,我就索性問吓落單嘅店員,佢會建議豬因為豬有會有d肥膏,燒咗之後唔會咁瘦,而雞就無嘜膏。有道理,所以就跟佢個建議啦-薄切,要燒成有幾燶/乾身,就靠自己喇-其實可以+hkd20,+大佢,但因為已鎖定咗下1場嘅下午茶,所以無+大到............而且仲只有1個鐘嘅時間限制,唔想食得咁急,寧靜有時間停手吹吓水好過 vii) 白飯 viii) 甜品-端上來嘅喺咖啡味雪糕-我即刻問點解唔喺綠茶雪糕嘅??-店員話今日喺咖啡味,無得揀-真喺失望,見人寫綠茶好好味咁+嘛....
jun 13, 09,3人來lunch,叫咗 :

1) 伊呂波套餐 (hk$90)
i) 前菜
-不嬲都唔鍾意食醃物,無食到

ii) 刺身
-有4-5片,我就食咗片魷魚,軟身又黏口,新鮮

iii) 蒸蛋
-好滑,但料就少d,只喺有蝦肉粒同1小舊肉啫

iv) 麵豉湯
-比較細碗,喺平時跟餐嘅1/2,味道正常

v) 天婦羅
-有豆啦,蝦啦,南瓜,茄子同冬菇
-隻蝦就都幾大隻喎
-我就食咗豆,南瓜同冬菇
-個脆漿都薄
-唔錯鴉

vi) 豬肉片
-其實有3種肉比你揀,仲有牛肉同雞肉
-薄切,要燒成有幾燶/乾身,就靠自己喇

vii) 白飯

viii) 甜品
-端上來嘅喺咖啡味雪糕
-我即刻問點解唔喺綠茶雪糕嘅??
-店員話今日喺咖啡味,無得揀
-真喺失望,見人寫綠茶好好味咁+嘛.............
-佢都好滑,好creamy.........但當然食到綠茶味就最好啦

2) 燒肉定食 (hk$85)
ii) 蒸蛋
iii) 麵豉湯

iv) 和牛牛舌筋
-仲有其他3款肉揀 : 牛肉,豬肉同雞肉
-其實最多可以拼3種肉,但我哋就全份要晒牛舌
-佢哋全部都喺薄切,見到佢哋有少少脂肪嘅紋理,燒完唔多洗點"趙"
-張相喺例牌size,都喺可以+hkd20變成+大

v) 白飯
vi) 甜品
-意見如上

3) 嚴選燒肉定食 (hk$180)
ii) 蒸蛋
iii) 麵豉湯

iv) 蔬菜沙律
-新鮮因脆口,不過只喺得青菜,椰菜絲同少少車厘茄

v) 和牛牛排肉拼盤
-有和牛牛排肉,上等牛排肉同牛筋條
-不過每樣唔多
-呢3樣嘢平均比之前嗰2個set厚切d,所以入口有質感d

vi) 白飯
vii) 甜品
-意見如上

* 個人覺得伊呂波套餐最抵食,hk$90,有咁多嘢食.........肉類嘅份量唔夠,仲可以+大添

* 可惜lunch限時,只可以食1個鐘就要交枱
牛舌燒肉餐
牛舌
嚴選燒肉定食
2009-06-13
牛舌燒肉餐
牛舌
2009-05-03 7 浏览
聽說這店不reserve的話要等很久, 所以早一天book位星期日12點準時到, 人不多呢, 吃完出來時也沒見有人排隊, 經濟果然差了...服務水準不錯但set lunch中的烤肉份量真的不多要了3份加大的和1份沒加大, 份量居然差不多, 那$20的差距去了哪?!不知道是不是現在的份量減少了, 但以$90左右一個set來說不應這麼少還有可能人手不夠, 結帳時叫了很多次才有人來ps. 刺身和肉都很新鮮, 飯後的豆腐雪糕值得一讚

服務水準不錯
但set lunch中的烤肉份量真的不多
還有可能人手不夠, 結帳時叫了很多次才有人來

ps. 刺身和肉都很新鮮, 飯後的豆腐雪糕值得一讚

2009-05-03
2009-04-12 33 浏览
預訂來這裏午飯,一小時就要交枱,也可以。伊呂波套餐($90) :選牛肉,並要了加大(加$20) 。無論湯、蒸蛋、前菜都滿意。刺身新鮮,天婦羅也好吃,牛肉肉質不錯,略燒就可以了。燒肉套餐($85) :選了牛舌和肉。豚肉雖帶肥,但燒完則很香口味美,牛舌反而覺得普普通通,可能讓伊呂波套餐的牛肉比了下去,也可能我們的燒烤技術關係。套餐的白飯熱度適中,香軟好吃。餐後還有雪糕,但是沒有選擇的,當日是綠茶雪糕,很好啊。只用了四十五分鐘就用餐完畢,看來客人和餐廳都能適應這種節奏,但始終若不限時間就更好了。
預訂來這裏午飯,一小時就要交枱,也可以。
套餐的白飯熱度適中,香軟好吃。
餐後還有雪糕,但是沒有選擇的,當日是綠茶雪糕,很好啊。

湯、蒸蛋、前菜
刺身新鮮
加大的牛肉
牛舌和肉
3、2、1,準備燒
白飯也很好
綠茶雪糕
尋晚又係同大邪王、鍾兄、麥麥加我嘅一個月一次同飯局聚會,鍾兄提議去伊呂波,由麥麥訂枱,本應大家一心諗住7:00開始,點知麥麥話佢打去訂時,如果7:00要9:00交枱,7:30就冇限時間......吓! 差半個鍾咋喎,有冇搞錯。咁唯有訂7:30分啦,限時限刻飯局邊有意思呀....!!7:30上到去,因為我係第一次去,環境都OK,有小小日本feel,枱邊牆上有個鐘掣,同日本一樣可以按鈴叫待應嚟落order。成晚由大邪王發版...嘻...!一嚟我同麥麥都叫咗杯sapporo生啤爽一爽,正夠凍...之後啲嘢食陸續上啦...嘩簡直目不暇給呀等我續一介紹啦~一嚟就有個生牛肉做頭盆先,生牛肉好新鮮,撈埋生鵪鶉蛋加上清新雪梨絲同青瓜絲,一入口一股好香日本麻油,真係齒夾流香,不過份量就少啲啦。再嚟一個和牛拼盆,內有三款牛肉,有特級和牛,非常肥美,入口即溶,好有牛油香,一啲都唔膩。仲有普通和牛,一樣入口即溶,不過比起特級和牛油香少啲。牛肩脊肉(好似係),牛肉味濃,肉質鮮嫩而且好多肉汁。之後係特式拼盆,內有普通牛脷,質地非常爽口,油脂味濃。兩款唔記得係咩部位,味道相約,而且好重牛肉味,油份相對冇咁多,不過都
成晚由大邪王發版...嘻...!
之後係特式拼盆,內有普通牛脷,質地非常爽口,油脂味濃。兩款唔記得係咩部位,味道相約,而且好重牛肉味,油份相對冇咁多,不過都好鬆軟,好好味呀~~雞肉...可能呢度主打牛肉啦,所以雞冇咩特別,肉質都好ok。大老虎蝦,呢個一流,好新鮮,所以肉質彈牙到不得之了,而且蝦甜非常,汁亦非常之多,蝦頭啲膏味香到呢~~食完個口陣蝦膏味久久未消。魷魚片同三文魚就普普通通啦。帶子都好鮮甜,不過得兩片,而且仲應該係一開二....
跟住有個好似係果汁醃和牛柳條(因為我冇睇過menu,所以真係唔知實際名係咩..)個容器裡面有好多汁,啲牛條仲好長,有剪刀俾你燒熟之後剪成大家想要嘅size。好香肉汁,肉味加上醃肉嗰醬汁好好配,佢另外仲有個唔知咩汁跟係熟咗之後點,我試過唔點都好夠味,同枱朋友仔就話點咗都好好味,我就覺得就咁食都好夠味,所以見人見智啦!
再另叫厚切牛脷,比普通牛脷更爽脆彈呀,肉汁更多味更濃,我最鍾意食牛脷,所以超級推介必食item。
最後一份肉類,亦都係全晚最貴嘅和牛,一碟有五條,都幾厚,雪花好平均,呢味係成晚唯一我出手烤嘅一味(因為成晚我好似公主咁由三位猛男全程操刀...嘻),燒到外脆內軟,五成熟....冇得頂,肉質有咬感,但係一啲都唔韌,濃香牛油加上重重牛肉兩者皆備,我哋四個人異口同聲...."好味呀.....
"
最後加一個石頭飯同一個湯冷麵做句號,石頭飯都係好味級數,同我係啲名韓國食店差無幾,所以唔太突出。個湯冷麵就好正,麵質好似蒟蒻加麵咁,好爽口彈牙,個湯再加啲日本醋真係好fresh呀,食咗咁多肉雖然唔覺肥膩,不過食埋呢個麵真係可以幫助消化,滿足晒。
當晚我哋仲叫咗一支730ml嘅八海山sake凍飲,配日本燒簡直一絕,支酒中規中舉啦。而我就再飲多三杯大生啤...好開心呀。
是晚大邪王請我呢餐,好多謝係呀!!
埋單好似$2,5xx,唔肯定....因為佢哋唔俾張單我睇...大概聽到一個冇咩禮貌嘅待應嗡過個銀碼咋~~
服務方面冇之前啲食評咁差,不過唔會係好囉,話說我哋入到去坐低成十分鐘都冇人密斟茶,而且仲要叫咗兩次先有人嚟斟茶....其他都ok啦!!

生牛肉
果汁醃和牛柳條
厚切牛脷
全晚最貴和牛
生啤
  • 所有牛item,特別厚切牛脷
2009-03-28 1 浏览
同同事來吃晚飯, 吃了和牛牛舌, 清酒煮蜆等D和牛肉好新鮮, 牛舌係重點推介蜆肉也很鮮味, 一行六人, 食到飽飽先走可能有飲酒, 所以有點貴有機會一定會再來
同同事來吃晚飯, 吃了和牛牛舌, 清酒煮蜆等
D和牛肉好新鮮, 牛舌係重點推介
蜆肉也很鮮味,
一行六人, 食到飽飽先走
可能有飲酒, 所以有點貴
有機會一定會再來
2009-02-12
第一次去伊呂波食燒肉, 本來開開心心, 都最後今次同D朋友食, 叫左伊呂波定食, 三色迷你飯定食及燒肉定食~~有雞肉, 牛肉, 牛舌, 豬肉, 任君選擇!味道OK不過, 有些地方需要改進1) 上菜有D混亂2) 用膳時間太短, 要你快D食, 快D走3) 侍應態度有問題 最後上雪糕之前, 問侍應有無其他味道選擇, 竟然答我們 就算食物幾好味都好, 服務態度咁差, 都留唔住客人食野本應開開心心, 現在仲要受氣, 都唔會再去食希望以後有所改善!!!
第一次去伊呂波食燒肉, 本來開開心心, 都最後

有雞肉, 牛肉, 牛舌, 豬肉, 任君選擇!
味道OK
不過, 有些地方需要改進
1) 上菜有D混亂
2) 用膳時間太短, 要你快D食, 快D走
3) 侍應態度有問題
最後上雪糕之前, 問侍應有無其他味道選擇, 竟然答我們
[無其他啦! 我比乜你地食, 你地就食乜, 要其他味, 加錢!!!]

就算食物幾好味都好, 服務態度咁差, 都留唔住客人
食野本應開開心心, 現在仲要受氣, 都唔會再去食
希望以後有所改善!!!
焼肉
焼肉
2009-03-16 1 浏览
第一次來到伊呂波, 早已經book了午餐時段1330 hrs的枱, 準時到達去到好快有枱, order了2 set 午餐, 包括燒肉午餐及燒肉(刺身飯)餐, (唔好意思正確餐名唔記得!) 2Set 都加大了, 另外有加多2個飯團! 很快就上食品, 可能有人等位關係, 所以見侍應都係快快快, 燒牛肉及牛舌很口味, 而刺身飯的刺身亦很好很新鮮, 飯團燒完之後有點半燶半脆十分惹味, 加大了分量亦很足夠, 最後都食到很滿足咁埋單, 走的時候見到門口仍然有人等位, 那時已經是1430 hrs了, 用咗1個鐘去食都算快, 下次都會再來光顧!!!!

2009-03-15 55 浏览
We went to Iroha at 6.45pm without a reservation and were lucky to have the last available table. For appetizer,we had an avocado and tuna salad, which was refreshing and tasty. The sesame dressing complemented the avocado well.For BBQ, we ordered: an assorted Wagyu Beef ($250), salted ox tongue ($70?), chicken marinated in miso sauce (60?). The Wagyu Beef was excellent although there were only some 12 thin slices of different cuts of beef. For rice, we ordered an ox tail soup with rice. T
For rice, we ordered an ox tail soup with rice. The soup was served piping hot in a clay bowl and the ox tail was tender.
The service was efficient.
Although it was not particularly filling, it was a satisfactory meal .

2009-03-01
第二百篇留給了特別日子。是日這裡生意很好,訂了位但仍要等,大約二十分鐘,無所謂,要好的東西是需要耐性的,所以無損心情。由於是第一次來,所以盡量試多一點不同的肉,我們選了燒肉定食的和牛舌筋,牛肉和雞肉;因為肚餓,所以加大了,才需要二十元而已。另選了上牛排肉定食。先來燒肉定食,分量也不少,我們最喜歡和牛舌筋,爽爽脆脆的;牛肉亦有雪花脂肪,雞是雞髀肉,肉汁自然較多。上牛排肉,餐牌說是Premium Rib,果然是比普通牛肉優勝,脂肪滿布整塊牛肉,燒烤時縱使外面烤耐了,裡面仍有大量肉汁,肉質淋,好像不用嚼就會在嘴裡溶化,稍貴也值得。上牛排肉定食另包手打蕎麥面,我們吃完燒烤才食,非常清涼消膩。兩餐都包配菜、麵豉湯和茶碗蒸。蒸蛋很滑,有蛋香,底有點蟹肉,質素在香港算很好的了。番薯雪糕 – 非常美滿;奶味濃郁,沒有冰粒,軟滑,番薯味很適合做雪糕,如果可再多一球就好了。稱心的一餐,尤其是這次不用出手就有人負責燒烤送上美食,面對您的烹調手勢,我又怎會不滿意呢?謝謝。
第二百篇留給了特別日子。

2009-02-25 38 浏览
話說某個禮拜六lunch time, 終於同男友一嚐久仰大名既伊呂波~ 嘩...一行到門口, 仲以為搵錯舖頭添! 就咁睇間舖都算幾殘舊, 加上呢度既待應年紀都有番咁上下, 唔講仲以為自己去左懷舊茶樓呀~ 好! 唔理喇~食左先講! 一坐低就叫左個伊呂波定食(牛肉加大)同燒肉定食(牛舌加大)~伊呂波定食: 先來蒸蛋及刺身, 個刺身有D碎冰墊底, 夠唒凍且好新鮮, 好好味! 再來天婦羅, 天婦羅既味道都算OK, 而目唔會太油, 合格! 好...之後主角終於出現喇~ 碟牛肉既色澤都幾靚仔, 咬落又幾好趙, 細細塊一啖一嚿啱啱好!燒肉定食: 碟牛舌好大碟下, 抵! 不過食落有幾塊就稍為un左少少, 但整體都算滿意! 對於我呢個牛舌怪, 完全係三兩下就已經掃清喇~ 嘻嘻...下次一定要試下個厚燒版先~食完餐飯再食埋個綠茶雪糕, 好滿足呀!!! 講真百幾蚊個餐, 有前菜、麩鼓湯、蒸蛋、刺身、天婦羅、燒肉同甜品~ 嘩! 你仲想點先?! 真係好味又超值! Lunch Set稱霸呀~~~

燒呀燒呀燒呀~
燒呀燒呀燒呀~
2009-02-23 103 浏览
十月廿二‧晴 因為朋友的另一題目就正是和牛舌,所以來了這裡。 來的時候已十時半,人客已走得七七八八,我們才剛開始。拿來餐牌,這裡以和牛見稱,但其實有很多其他的食物也特別又好吃的。是晚有白子,就來一客。侍應先將一個牛油小兜放下燒爐中,白子放下去滾一下,將外皮略煎硬便成。吃起來是外脆內軟滑,味道非常鮮美,口感甘腴,絕對是「珍味」之一,是老饕不會錯過的一味。很多人以為白子是醋浸的好吃,其實白子最好吃的食法,是燒; 見有牛腸及牛肝,分別來一客鹽燒及刺身。鹽燒的牛腸是大腸的部份,燒過後起來很韌,只有一堆牛油羔,似乎是牛小腸好吃好多;牛肝甘鮮,亦帶爽甜,蘸起灑了鹽的麻油來吃,很滋味。朋友則喜歡嘗試,放下爐煎熟了來吃,原來也很爽口美味。這一味牛肝刺身,也不要錯過。 說了來吃和牛舌,當然要有此味。厚切的,燒得四邊焦脆,內裡僅熟,有幾好吃,相信已不用我再描述。來了一支御湖鶴,邊談邊吃,把酒言歡,轉眼已過午夜。 埋單七百四,吃得很滿意。
十月廿二‧晴

因為朋友的另一題目就正是和牛舌,所以來了這裡。

埋單七百四,吃得很滿意。
不能錯過的珍味~~燒白子
甘鮮爽甜的牛肝刺身
牛腸則一般
我的心水推介
$370 (宵夜)
不能錯過的珍味~~燒白子
甘鮮爽甜的牛肝刺身
牛腸則一般
我的心水推介
  • 牛肝刺身,和牛舌,燒白子
2009-02-20 35 浏览
lunch 時間去到,,,嘩,,,好多人係門口等位,,,好彩有book位啫...yeah!!伊呂波定食 ~ 有牛肉一碟, 天婦羅, 刺身, 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及 甜品~$90(加左20蚊加大碟肉)刺身...係好新鮮..美中不足係細塊左d天婦羅...有一隻蝦同蔬菜, 炸完就上枱, 好味呢!燒肉定食... 有牛肉+和牛牛舌+豚肉一碟, 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及甜品$80(加左20蚊加大碟肉)甜品 - 可以選擇tea or coffee or 綠茶雪糕,

刺身...係好新鮮..美中不足係細塊左d
天婦羅...有一隻蝦同蔬菜, 炸完就上枱, 好味呢!

蒸蛋
前菜
蒸蛋
前菜
  • 和牛牛舌
2009-02-14 3 浏览
早前與友人 S 和 A 相聚, 地點是百去不厭的銅鑼灣伊呂波燒肉作為 A 今年的慶生飯和聖誕飯 今次叫了個新套餐有汁煮鮑魚.........無論 presentation 和味道也很好, 鮑魚味濃有姿勢有實際的龍蝦沙津, 很少食倒出色的龍蝦沙津這個, 龍蝦新鮮彈牙唔在講, 連個沙津也着實不錯用紅葉裝飾, 個人加了些感情分(令加) 豆腐沙津..........係我叫的.........酸汁醒胃, 豆腐和其他配料 mix and match, 很夾食呢個, 可中和燒肉的熱氣叫呢個餐, 最重要是有友人 A 最愛的海鮮, 猶其係晨早點名要食的蟹腳滿足吧? Happy birthday my dearest friend... all the best to you!healthy and wealthy到戲肉了........呢個和牛併盤一出, 係咪先聲奪人呢?heheheeee, 其實個Set 包埋這個和牛併盤和海鮮併盤,計落絕對抵過散叫白子: 蘿白頭至愛, 不是成日有得食, 燒熟咗, 口感極為 Creamy, A 和我都喜愛不過只能淺嚐, 多吃...........太漏了牛肉.......
作為 A 今年的慶生飯和聖誕飯

今次叫了個新套餐
有姿勢有實際的龍蝦沙津, 很少食倒出色的龍蝦沙津
這個, 龍蝦新鮮彈牙唔在講, 連個沙津也着實不錯
用紅葉裝飾, 個人加了些感情分
食呢個, 可中和燒肉的熱氣
healthy and wealthy
不過只能淺嚐, 多吃...........太漏了
牛肉........有不同部位, 三個牛魔皇聚首, 一次吃過夠
味道各有所長, 總之肉的水準非常高

真係入口溶化

和牛, 最適合燒...........口牛一入口, 食到唔想抖
S 要求令加的..........秘製壺汁牛里脊, 她愛C那個汁
我 令外order 的生菜, 配甜麵豉醬簡直係天作之合

夾埋D肉食 Mama Mia, it is so yummy
自己叫的燒飯團......有得玩有得食, 仲好好味添
有燒肉, 又怎能無一碗靚 Gohan配襯....以前, 剩係我先會食,
依家兩位友人都成為白飯配燒肉 fans了
誘人吧?! 未食飯者勿打我
自從日本旅行後,一直懷念著的炭火烤厚牛舌和一間炭火烤肉店(店名是日文),那個和牛拼盤內的牛肉牛舌簡直是人間極品,好味到不得了﹗在OR看到伊呂波也有日式烤肉這個玩意,見大家寫到又抵又好味(仲話和日本有得FRIGHT?),攪到我心癢癢,好﹗今日就去試試看係咪咁正﹖從食評中得知:假期要排龍,用餐時間一小時,員工態度很差等等。選擇過年後的日子,而入座時間為下午一時四十五分,就如所料,這個時候個場好’吉’,我一個人霸一間房﹗(可惜不是他他米)雖然知道要叫什麼餐但都要扮扮看餐牌,不吃刺身的人可選純肉的烤肉套餐(即是自己),可以一拼二拼及三拼,烤肉吃牛就最匹配,就選和牛牛舌和牛肉,個個寫都話要加大,有些仲話無後悔加大添,嘩﹗如果真的好食到咁那我都付多廿蚊出來加大去了。落單後去個洗手間,回來時跟餐的配菜已全部放在檯上,前菜是每款得兩啖仔的泡菜菠菜及大頭芽,泡菜不辣的而後兩者夠哂清淡,茶碗蒸的蛋很滑但欠缺蛋味,三爬兩潑就吃清光,而得半碗份量麵豉湯的味道則一般。主角牛肉拼盤連同白飯都來了。賣相不錯啊,放滿一大碟,喜見牛肉和牛舌它們之間也佈下些白色雪花,外貌上就像在日本吃到的牛。先烤塊日思夜想的和牛牛舌,味
自從日本旅行後,一直懷念著[牛角]的炭火烤厚牛舌和[御典場附近]一間炭火烤肉店(店名是日文)
,那個和牛拼盤內的牛肉牛舌簡直是人間極品,好味到不得了﹗

,攪到我心癢癢,好﹗今日就去試試看係咪咁正﹖

(可惜不是他他米)

如果真的好食到咁那我都付多廿蚊出來加大去了。

主角牛肉拼盤連同白飯都來了。賣相不錯啊

先烤塊日思夜想的和牛牛舌,味道很淡,質地帶UN,(咦,唔似日本個d既?)
,再來牛肉,牛味很濃,肉質尚算滑,不過兩者都不是我預期之內的味道
。我明我明:(一)自己愛吃烤到全熟的肉[雖然尾段我已經’冒險’將幾件牛肉+牛舌烤到八成熟,不過都是這樣子啊];(二) 烤爐的熱源不是來自炭,會否對烤出來的牛肉有所影響呢﹖(三)八十多元的套餐有你想有上勝的肉吃﹖!妄想!!

所以本文的題目因此而生:沒有比較的話你是很好的。

反而最後吃的甜品-日本雪糕非常掂,雪糕很幻滑奶味超重,而裡面有些像是燴蕃薯的粒粒,實在美味!

帶位﹑落單及送餐給我是同一位阿姨,都幾NICE,問清楚白飯係咪可以添她都笑臉迎人回應我;但叫加茶添飯就由另一位年青女子來,她全程都黑口面,好似不想做。

在我吃到一半(時間是兩點十分左右),有位著和服的收銀小姐就拿著帳單說是last call時候要我先找數,(你地唔係嘛明明門口寫last call係兩點半),當然我都照畀錢,付錢同時另一位店員衝入來企在收緊錢的和服小姐後面好緊張問我現在他們是last call有沒有野要加﹖我說:我已經埋緊單(乜你睇唔到???)

最後我也在快到兩點半的時候就走人了,只因這裡有著說不出的壓迫感都不敢坐太耐
。等電梯期間驚見店面已掛著”休息”的木板
,話就話營業到三點,相信要吃午飯的話,兩點鐘才入座的都屬’高危一族’了。
賣相正
全面睇