2009-02-25
話說某個禮拜六lunch time, 終於同男友一嚐久仰大名既伊呂波~ 嘩...一行到門口, 仲以為搵錯舖頭添! 就咁睇間舖都算幾殘舊, 加上呢度既待應年紀都有番咁上下, 唔講仲以為自己去左懷舊茶樓呀~ 好! 唔理喇~食左先講! 一坐低就叫左個伊呂波定食(牛肉加大)同燒肉定食(牛舌加大)~伊呂波定食: 先來蒸蛋及刺身, 個刺身有D碎冰墊底, 夠唒凍且好新鮮, 好好味! 再來天婦羅, 天婦羅既味道都算OK, 而目唔會太油, 合格! 好...之後主角終於出現喇~ 碟牛肉既色澤都幾靚仔, 咬落又幾好趙, 細細塊一啖一嚿啱啱好!燒肉定食: 碟牛舌好大碟下, 抵! 不過食落有幾塊就稍為un左少少, 但整體都算滿意! 對於我呢個牛舌怪, 完全係三兩下就已經掃清喇~ 嘻嘻...下次一定要試下個厚燒版先~食完餐飯再食埋個綠茶雪糕, 好滿足呀!!! 講真百幾蚊個餐, 有前菜、麩鼓湯、蒸蛋、刺身、天婦羅、燒肉同甜品~ 嘩! 你仲想點先?! 真係好味又超值! Lunch Set稱霸呀~~~