2010-07-27
第一次寫食評見到呢間好評如潮,所以一早book定枱,原本諗住book 7:00,但佢話要8:30交枱,心諗,咁趕?我寧願食晏d,改book 8:30 (佢話可以食到12:00)但因行街過左時,成9點先去到,好彩佢地都有留返張枱俾我地入到去,坐他他咪,環境好正喎,枱與枱之間都有野間住,好有私人空間入正題,打開餐牌,對於本人黎講真係有少少捉蟲,事關我唔食牛,但成個menu差不多佔左1/3都係牛,(呢個我係一早知既,但因我朋友生日想食日式橈烤,所以揀呢間)。最後叫左一個海鮮餐(乜都有d,有蝦一大隻、魷魚、帶子、三文魚、蛽、唔知螺定咩、蟹): 份量唔多夠,不能除三份,但佢樣樣都幾新鮮蔥花牛舌: 友人話好好味柚子黑椒豬頸肉:我覺得幾好味,但食唔到柚子味燒飯團(三文魚餡): 侍應話燒脆左先可反,唔係就會散,我覺得冇乜特別燒完一輪,友人唔夠喉,再叫多個個牛舌、黑豬豬扒肉(有d肥,好似食豬腩肉咁)埋單$704,價錢可接受,但都覺得幾貴。應該唔會再去,因為冇乜野適合我呢d唔食牛既人
但因行街過左時,成9點先去到,好彩佢地都有留返張枱俾我地
最後叫左
蔥花牛舌: 友人話好好味
柚子黑椒豬頸肉:我覺得幾好味,但食唔到柚子味
埋單$704,價錢可接受,但都覺得幾貴。
應該唔會再去,因為冇乜野適合我呢d唔食牛既人