2023-04-21 89 浏览
同朋友約食飯 十次有七次都係打邊爐😆呢間嘅手工湯底真係數一數二咁正食材夠靚又夠新鮮 🍴火焰三椰雞鍋先將雞件炒一炒 落酒燒一燒 再加椰青水同雞湯煮滾火焰雞鍋超吸睛阿🤣有gimmick之餘味道都好正雞肉肉質好嫩滑 奶白色雞湯雞湯混合清甜椰子味同濃郁雞味一定要飲返2碗湯先開始打邊爐阿!! 🍴招牌牛肉拼盤本地手切牛 安格斯牛肉 牛舌 牛胸爽 牛心椗 牛柳粒牛肉部位重牛味!!幾個內臟部位仲好少食到牛心椗 口感超級爽脆牛胸爽 爽口 帶有牛油香牛柳粒 完全唔韌 煮耐d都唔怕 🍴極茜豚肉餃愛茜人士不可錯過!🥳餃子餡嘅芫茜比肉多🤣滿滿芫茜清香味🍴手打鹹蛋黃蝦丸 (半份)蝦丸爽口彈牙!入面仲有流心嘅鹹蛋黃食嗰陣要小心d 好易辣到😏🍴稻庭烏冬食到最後加個烏冬落去煮索晒湯底精華超滑超入味🍴竹蔗茅根打邊爐唔多唔少都會有d熱氣呢度有得嗌返榨竹蔗茅根清下熱唔駛成日飲汽水咁唔健康啦😜 醬料九宮格亦都值得一讚,選擇多多自由配搭,而且所有野都好乾淨企理,環境都好舒適👍👍。
同朋友約食飯 十次有七次都係打邊爐😆

火焰雞鍋超吸睛阿🤣
有gimmick之餘味道都好正
雞肉肉質好嫩滑 奶白色雞湯
雞湯混合清甜椰子味同濃郁雞味
一定要飲返2碗湯先開始打邊爐阿!!
火焰三椰雞鍋

愛茜人士不可錯過!🥳
餃子餡嘅芫茜比肉多🤣
滿滿芫茜清香味
極茜豚肉餃

🍴手打鹹蛋黃蝦丸 (半份)
蝦丸爽口彈牙!

火焰三椰雞鍋
極茜豚肉餃
手打鹹蛋黃蝦丸
2023-04-20 40 浏览
閒日出街食飯有樣好,就係唔使等位🥳🥳同閨蜜兩個人去食,餐廳大部分都係卡位,好闊落,第一時時間揀咗湯底先椰子🥥雞湯,好意外竟然係你面對炒雞囉😳所謂手工火鍋係咪就咁解🧐椰子味好濃郁,牛油起鑊,又有酒劈味,忍唔住飲咗兩碗湯,湯底真係好出色😍😍紐西蘭羊肉片真係一分錢一分貨,同平時啲放題食嗰啲真係兩個境界😚😚黑松露蟹肉餃子味道唔錯👍好鍾意佢嘅餃子皮,介乎喺魚皮餃皮同水餃🥟皮之間嘅口感👏👏黑松露味好濃食落有驚艷感覺。但好似唔應該係火鍋出現😅黑松露芝心鮮丸好彈咬,但對比下松露無咁出雞軟骨無乜味粉,淡淡蒜香味,令人忍唔住一粒接一粒骰🤭
閒日出街食飯有樣好,就係唔使等位🥳🥳

紐西蘭羊肉片
真係一分錢一分貨,同平時啲放題食嗰啲真係兩個境界😚😚

黑松露蟹肉餃子
黑松露味好濃
食落有驚艷感覺。但好似唔應該係火鍋出現😅

黑松露芝心鮮丸
好彈咬,但對比下松露無咁出

雞軟骨
無乜味粉,淡淡蒜香味,令人忍唔住一粒接一粒骰🤭

呢間云手工火鍋,我已經二訪,雖然價錢稍高,但絕對物超所值!1. 湯底絕不馬虎老火湯同你倒入去,就咁飲都清甜有雞味!今次嘅三椰火焰雞湯,好似表演咁,雞肉加入海底椰炒後,倒入料酒點火🔥🔥🔥🐔,之後倒入兩款椰青水,同熬製好的椰子雞湯!根本係老火湯level。上次冬瓜湯底都好有驚喜,成個冬瓜盅咁🤤2. 海鮮拼盤+本地牛肉拼盤必吃!圖中海鮮拼盤(大)$488 、牛肉拼盤就$388(中)手切本地牛肉真係好淋,完全0筋,有牛肉味,食落有驚艷到我!搭配一開波diy調製的醬汁好好味🤤另外牛胸爽同牛心掟,微微滾,口感爽脆,牛胸爽帶淡淡牛脂香,全部都非常有質素海鮮拼盤睇相都令我回味無窮🐷✨斬好件的蟹肉,鮮味十足,鮑魚生猛地轉來轉去,新鮮到爆炸!店員都有講解唔同食物煮幾耐,仲幫我地片走雞油,服務好過海XX好多!3. 炸物意外地美味~呢啲大排檔小食,想不到火鍋店也做的出色,呢個好脆皮的 避風塘淮山 先$68,相當值得!
呢間云手工火鍋,我已經二訪,雖然價錢稍高,但絕對物超所值!

1. 湯底絕不馬虎

老火湯同你倒入去,就咁飲都清甜有雞味!

2. 海鮮拼盤+本地牛肉拼盤必吃!

圖中海鮮拼盤(大)$488 、牛肉拼盤就$388(中)

3. 炸物意外地美味~
2023-04-18
  • 牛肉拼盤
  • 海鮮拼盤
  • 三椰火焰雞湯
2023-04-16 28 浏览
又黎到每個月都想打邊爐既日子🥰打邊爐已經變左同朋友出街最常食既野🤣一齊烚下烚下 傾下計又過左幾個鐘🥹歡樂既時光過得真係快🥳🥳🥳🥳✐火焰三椰雞鍋超推‼️講得火焰🔥就梗係有打卡位職員一開始會用酒煮雞🔥🔥一下之後再倒入椰清同湯底 煮沸左就可以飲喇😍飲左足足2碗 勁鮮甜✐牛肉拼盤(中)包括左本地牛肉,安格斯,牛舌,牛胸爽,牛心掟,牛柳粒當中我最鐘意牛柳粒😍😍煮幾耐都唔會韌一入口油脂感爆炸ar😍而牛胸爽好爽滑😋牛心掟非常爽脆 👍🏻👍🏻✐手打墨魚滑爽口彈牙 味道鮮甜😍😍好食✐手打芝心牛丸有牛香👍🏻😋彈牙正✐自家製響鈴打邊爐一定要點響鈴🥰浸到半脆就最適合✐萵筍片新鮮😋👍🏻
又黎到每個月都想打邊爐既日子🥰
打邊爐已經變左同朋友出街最常食既野🤣

✐火焰三椰雞鍋
超推‼️講得火焰🔥就梗係有打卡位
職員一開始會用酒煮雞🔥🔥一下
之後再倒入椰清同湯底
煮沸左就可以飲喇😍飲左足足2碗 勁鮮甜

✐牛肉拼盤(中)
包括左本地牛肉,安格斯,牛舌,牛胸爽,牛心掟,牛柳粒
當中我最鐘意牛柳粒😍😍煮幾耐都唔會韌

✐萵筍片
新鮮😋👍🏻
2023-04-13
2023-04-15 31 浏览
又黎呢間湯底好出色既手工火鍋上次試左佢既松茸雞翅冬瓜魚湯鍋今次要試佢另一款湯底睇下係咪都係咁正三椰火雞鍋首先就煎一煎雞肉先之後加入花雕酒起火燒香再倒入椰青汁,水滾可以飲湯食雞成個湯底好甜,我起碼飲左2碗湯雞肉好彈牙唔會老,點埋醬汁食好好味招牌牛肉拼盤本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗一次過可以試晒5種唔同部位最鍾意就係手切牛同牛心椗手切牛牛味濃郁又軟淋牛心椗好爽脆,口感新奇即炸響鈴即好味既湯底點可以錯過食響鈴響鈴好酥脆,1秒就可以拎上黎外邊吸引晒湯汁,但內裡仲係好酥2種口感好好味手打烏冬每次都要最後食佢既烏冬佢烏冬好煙韌最重要係湯底好味既話烏冬係會吸收晒味道精華一定係最後呢碗烏冬
又黎呢間湯底好出色既手工火鍋
上次試左佢既松茸雞翅冬瓜魚湯鍋
今次要試佢另一款湯底睇下係咪都係咁正

三椰火雞鍋
首先就煎一煎雞肉先
之後加入花雕酒起火燒香
再倒入椰青汁,水滾可以飲湯食雞
成個湯底好甜,我起碼飲左2碗湯
雞肉好彈牙唔會老,點埋醬汁食好好味

最鍾意就係手切牛同牛心椗
手切牛牛味濃郁又軟淋
牛心椗好爽脆,口感新奇

即炸響鈴
即好味既湯底點可以錯過食響鈴
響鈴好酥脆,1秒就可以拎上黎
外邊吸引晒湯汁,但內裡仲係好酥
2種口感好好味

2023-04-13
  • 牛胸爽
  • 火焰三椰雞鍋
2023-04-14 28 浏览
火焰三椰雞鍋,顧名思義係有三種唔同嘅椰子加雞熬製而成嘅湯底,分別有花奶雞湯,椰青,椰黃。好足料,睇住職員將每一份嘅椰汁加落湯底,一啲都唔偷工減料👍👍再加少少酒就有火焰嘅效果🔥啲雞肉嘅質地好嫩,煮得啱啱好,湯仲可以飲添,養生又好味🤤Wow!呢份安格斯牛肉真係好好味啊!放落湯底幾十秒就食得,佢嘅肉質好嫩,一咬就感受到佢嘅鮮美,而且好嫩滑,一啖啖都唔覺得柴呢!同其他牛肉比起黎,安格斯牛肉嘅口感真係頂級啊,強烈推介試一試😋啲肉類同埋蔬菜都好新鮮,而且份量好足!整體而言,呢間火鍋店真係唔錯,如果你鍾意火鍋,不妨一試👍

2023-04-14 86 浏览
金湯花膠雞翅(388hkd)店員一開始會幫我地切個冬瓜,入面有魚翅、大粒冬菇、菇菌、滑雞等等,雞肉勁嫩滑,煮耐左都神奇地唔會好老😳啖湯都真係正,一啖接一啖😎水晶滑牛(128hkd)水滾燙十幾秒見顏色粉嫩就可以食得,我一向中意滑牛嘅啖啖肉,但又唔會咁肥膩,呢度嘅牛肉肉質唔錯,無咩筋,推薦大家試下👍🏻手打蝦滑(98hkd)蝦肉🦐好緊彈爽口,食得出無咩點落澱粉,食到蝦本人,雖然一份有少少貴,但確實真材實料,我下次都一定會叫🥰咸蛋黃蝦丸(52hkd) 睇到呢度應該都知我真係好中意蝦丸🤭本身以為咸蛋黃只係for黃金色嘅賣相,點知原來內有乾坤,真係有一啖咸蛋黃包喺入面,沙沙嘅口感配蝦丸嘅爽彈又幾特別😍蜂巢豆腐(48hkd)吸汁必備,尤其遇上靚湯底,必點🤫避風塘雞軟骨(68hkd)份量都唔少,上枱熱辣辣,避風塘好惹味,配埋啤酒🍻真係一流#foodiblum港式
金湯花膠雞翅(388hkd)
金湯花膠雞翅

水晶滑牛(128hkd)
水晶滑牛

手打蝦滑(98hkd)
手打蝦滑

咸蛋黃蝦丸(52hkd)
咸蛋黃蝦丸

蜂巢豆腐(48hkd)
吸汁必備,尤其遇上靚湯底,必點🤫
蜂巢豆腐

避風塘雞軟骨(68hkd)
份量都唔少,上枱熱辣辣,避風塘好惹味,配埋啤酒🍻真係一流
避風塘雞軟骨

手打蝦滑
咸蛋黃蝦丸
蜂巢豆腐
避風塘雞軟骨
*此餐廳收取加一服務費。松茸雞翅冬瓜魚鍋(單點$368),超足料,真係齋食湯料都會飽,內有素翅、三黃雞、豬肉、姬松茸、冬菇、秀珍菇、海鮮菇,魚湯味道鮮甜。新鮮黑栢葉(單點$98),食落好爽口。雜菜拼盤(單點$88),包括有冰菜、西洋菜、唐生菜、娃娃菜、蕃茄、粟米。松茸雞肉餃(單點$58),姫松茸、雞肉比例適中,食落好新鮮。手打黑松露墨魚丸(單點$52),黑松露味道濃厚,內有墨魚粒,食落好有鮮味。手打鹹蛋黃蝦丸(單點$52),口感類似蝦滑,鹹蛋黃餡料味道鹹香。手打芝心牛丸(單點$52),肉質彈牙,牛味濃厚,芝士流心效果突出。醬料(兩人$56),包括有豉油、沙茶醬、炸蒜、麻油、日式芝麻醬、麻醬、蒜蓉、芫荽、指天椒、香蔥。
*此餐廳收取加一服務費。

新鮮黑栢葉(單點$98),食落好爽口。

• 雜菜拼盤
  • 醬料
  • 咸蛋黃蝦丸
  • 芝心牛丸
  • 手打芝心牛丸
2023-04-14 259 浏览
云手工火鍋店就係The One 斜對面,交通方便🤪枱與枱之間有足夠空間,幾位服務員都好有禮貌👍🏻 🍲湯底-松茸雞翅冬瓜魚湯鍋🐠聽到個湯底名已經知道好足料😌最近嘅天氣都涼涼地,我哋梗係叫啲滋補嘅湯底啦😍呢個松茸雞翅冬瓜魚湯鍋 ,真係令我好驚喜,再加埋滑嫩Juice嘅雞肉,令到呢個湯底生色不少😍😍😍梗係要飲多幾碗滋補下,建議滾起後先飲湯之後再打邊爐😁🥟自家製黑松露蟹肉餃🦀咬開係包滿菌類同蟹肉,仲很香嘅黑松露😃 大大粒足料而且皮薄餡靚😆👐手打蝦滑🦐手打嘅蝦滑特別爽滑彈牙,仲有蝦粒係入面,口感豐富👐自家製響鈴🔔即叫即炸,酥脆得黎而且好鬆化🧊冰菜🥬佢身上有一粒粒水晶咁,非常得意,原來佢係可以生食㗎,生食同熟食口感唔一樣,生食非常爽脆,而熟食就稍有鹹鹹地嘅感覺🐂牛肉拼盤🥗大滿足之選,有齊本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗、牛柳😆粒;一次過滿足晒咁多食牛嘅願望😆啲牛仲要好新鮮,雪花均勻😂佢最鍾意食安格斯牛,非常之正🥬雜菜拼盤🥗健康之選,咩菜類都有🤣入面有蕃茄、粟米、白菜仔,油麥菜,生菜,非常新鮮📍云手工火鍋店📍📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
云手工火鍋店就係The One 斜對面,交通方便🤪

枱與枱之間有足夠空間,幾位服務員都好有禮貌👍🏻

🍲湯底-松茸雞翅冬瓜魚湯鍋🐠
聽到個湯底名已經知道好足料😌

🥟自家製黑松露蟹肉餃🦀

👐手打蝦滑🦐
手打嘅蝦滑特別爽滑彈牙,仲有蝦粒係入面,口感豐富

👐自家製響鈴🔔
即叫即炸,酥脆得黎而且好鬆化

🧊冰菜🥬

• 雜菜拼盤
  • 招牌牛肉拼盤
  • 手打蝦滑
2023-04-10 35 浏览
第二次黎呢度打邊爐,上次同一大班朋友食完都覺得好好食,今次過開黎尖沙咀再食過呢度嘅湯底都有好多選擇,仲有刺身、海鮮、小食、特別部位嘅牛肉,質素都好好今次叫左個好多料嘅湯底,兩個人淨係食啲料都飽😆🍲松茸雞翅冬瓜魚鍋好澎湃嘅鍋😍半個大冬瓜,入面有雞件,大量雞翅、冬菇、松茸菇,湯底超級香濃,雞件好滑,冬瓜煲到淋晒索晒湯好好食,兩個人竟然成個鍋清晒仲叫左幾樣配料🥩美國安格斯牛肉 (中) 🦑黑松露墨魚丸 (半份) 🦐手打鹹蛋黃蝦丸 (半份) 🦀黑松露蟹肉餃 (半份)啲丸真係好彈牙好好食,鹹蛋黃蝦丸上次食完覺得好好食,今次點都要再食😆黑松露黑魚丸同蟹肉餃都好香黑松露味😌啲餃好大隻又足料,牛肉質素正常,好淋有牛味🌽風沙粟米呢個係熟食黎,類似椒鹽炸粟米,好香口🤤粟米唔會炸得太乾,每粒都好多汁成餐飯都好豐富,環境乾淨企理,張枱又夠大,員工有禮貌服務周到,好主動咁換碟,切冬瓜,加湯加水,下次想打邊爐再黎食🤤

今次叫左個好多料嘅湯底,兩個人淨係食啲料都飽😆
🍲松茸雞翅冬瓜魚鍋

仲叫左幾樣配料
🥩美國安格斯牛肉 (中)
🦑黑松露墨魚丸 (半份)
🦐手打鹹蛋黃蝦丸 (半份)
🦀黑松露蟹肉餃 (半份)

🌽風沙粟米

• 安格斯牛肉
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
天氣時凍時熱,心思思又想打邊爐😋 今次去左間評價唔錯既火鍋店,位於尖沙咀瑞生酒店內。最鍾意呢度環境夠闊落,裝修高級雅緻,好少係咁靚既環境打邊爐😍 特色湯底非常吸引,手工食材夠講究,想食高質素既邊爐絕對推介黎呢度✅餐廳有7款高質手工湯底,各有特色,當中火焰鍋底最吸引🤤 另外仲有其他精選湯底可以揀雙拼~ Menu選擇豐富,有多款極上刺身﹑惹味小食同火鍋配料,少不了自家製滑類﹑丸類﹑餃子,用料講究。店員服務亦值得一讚👍🏻 不時過黎主動加湯底﹑換碟,仲會幫手撈起火鍋浮起既泡沫,真係好貼心!♢ 🔥手工湯底:火焰三椰雞鍋 $328推介大家可以試下呢個集視覺x味覺於一身既湯底✅ 店員先用牛油炒香雞件,落酒精後點火,熊熊火焰就係你眼前爆出,視覺效果滿分😍 然後店員將原個椰青、椰皇倒入鍋中🥥 加入椰奶煮滾,每樣野都係真材實料!建議大家打邊爐前先試下原汁原味既湯底,椰皇雞湯清甜滋潤,好似飲緊住家湯咁補~ 雞肉份量都唔少,肉質嫩滑,無乜碎骨,兩個人食都好夠飽~♢ 🐷西班牙黑毛豬 $188粉紅色超靚黑毛豬!脂肪分佈平均,口感柔嫩,輕輕一碌已經食得。♢ 🦀自家製黑松露蟹肉餃(半份) $68大大隻餃子皮薄餡靚,非

♢ 🔥手工湯底:火焰三椰雞鍋 $328
♢ 🐷西班牙黑毛豬 $188
♢ 🦀自家製黑松露蟹肉餃(半份) $68
大大隻餃子皮薄餡靚,非常重手!餃子釀滿蟹肉絲﹑切碎既菇,黑松露味超濃郁,黑松露控必點!
♢ 🦐黑松露芝士蝦丸(半份) $68
蝦丸真係釀左原隻蝦肉,爽滑彈牙!入面係芝士餡料+黑松露,口感豐富!
♢ 🥢自家製響鈴 $68
推介必點!新鮮即炸既響鈴真係好爽脆,脆卜卜,份量有成6條,抵食!
♢ 🥬唐生菜 $48
生菜棵棵都咁新鮮翠綠,索滿椰子雞湯精華超香口!
♢ 🍜粉絲 $38
最後黎個粉絲填肚~ 店員好貼心咁比個小籃子,放入鍋中都唔怕D粉絲碌到散哂,非常貼心呀!
♢ 🎋竹蔗茅根 $68
火鍋必備!壺內有真竹蔗﹑茅根﹑紅蘿蔔,生津解渴。呢個價錢咁大榨,真心抵飲!
♢ 🧂醬料 $28
一坐低餐廳就提供九宮格醬料,大部份醬料都有,香蔥﹑辣椒﹑芫茜﹑蒜蓉﹑炸蒜﹑麻醬﹑沙茶醬等等,夠哂乾淨衛生!
2023-04-05 232 浏览
原來尖沙咀有間隱世手工火鍋店,唔係朋友帶我去都唔知🌟🌟 佢係尖沙咀瑞生酒店3樓 叫云手工火鍋。一聽店名就知主打手工料👍🏻我哋三個人叫咗火焰三椰🥥雞鍋,湯底已經好足料 用咗半隻雞 一個椰青一個椰皇 仲有好濃郁嘅雞湯,喺你面前即刻炒 即刻煮,煲湯一煮滾 就有店員過嚟幫你撇起湯上面嘅浮沬 勁細心👍🏻 啖湯真係勁鮮甜。🥥🥥🥥 我哋三個人,叫咗一份牛舌心 $168 👉🏻 份量唔少 爽口彈牙。🦑黑松露墨魚丸同🦐手打鹹蛋黃蝦丸 各半份 $52 👉🏻 墨魚粒同埋蝦粒嘅份量係係佔粒丸既大半 好多料,黑松露味突出。🦀手工黑松露蟹肉餃 $68 同魚皮餃 $48 各半份 👉🏻 蟹肉餃係滿滿蟹肉 冇其他多餘嘅餡料 呢個價錢真係超值。另外,仲叫咗自家製響鈴同埋炸午餐肉,兩樣都係即叫即炸即上枱,重可以即刻食!響鈴好好食,一啲都唔油膩😋另外蔬菜方面叫咗比較特別嘅冰菜,輕輕淥一下就可以食 好脆口👍🏻 萵筍同鮮淮山都好新鮮🥬最後黎一份烏冬 配呢個椰子雞湯🥥 🐥勁滿足💯💯💯

最後黎一份烏冬 配呢個椰子雞湯🥥 🐥勁滿足💯💯💯
2023-04-04
2023-04-04 32 浏览
今日尼既呢間火鍋店環境好舒適 好乾淨整齊既感覺 座位都好闊落 唔經唔覺烚下烚下 傾下傾下就坐左成晚🤣🤣🤣 啲野食仲好高水準👍🏻火焰🔥三椰雞鍋 有驚喜 比起平時落椰青水之餘 仲有椰皇水🥥 個湯鮮甜無比💃💃💃黑松露蟹肉餃令我印象好深刻 餃裡面都係🍄 夾雜住一絲絲既蟹肉 好香黑松露味 食落似意大利餃 但個皮又比意大利餃煙韌啲黑松露墨魚丸同手打鹹蛋黃蝦丸都非常彈牙足料 食蝦丸最好攤凍些少先食 中間鹹蛋黃汁好辣嘴👅響鈴炸得好脆 比較輕薄 唔會食完就濟住同膩左 食多幾條都唔怕😌另外啲菜都好新鮮 第一次食冰菜 口感好特別 菜框好爽口 葉既位置有啲厚度但又軟林林😲值得一提既係呢到服務好好呀 開始滾個湯個陣捌左次油 食到中間個陣又再幫我地捌多次油👍🏻 又提醒我地冰菜唔好淥咁耐 又不停幫我地加湯☺️☺️☺️

• 火焰三椰雞鍋
  • 自家製黑松露蟹肉餃
  • 黑松露墨魚丸
2023-04-02 32 浏览
我今天去了尖沙咀看風景,逛累了就走進了這間云手工火鍋店,點了火焰三椰雞鍋。我們的火鍋湯底是用三種不同的椰子做成的,加上鮮甜原材料的效果,讓整個用餐體驗更為特別。首先,我們品嚐了萵筍和手打鹹蛋黃蝦丸。萵筍新鮮且脆嫩,完美地保留了它自然的甜味和清爽口感。手打鹹蛋黃蝦丸則是讓我大呼過癮,可以說是酥脆,內裡的蝦丸口感鮮嫩多汁,加上鹹蛋黃的香氣,真是美味。接下來,我們品嚐了鮮淮山和豆腐。鮮淮山被我們煮得恰到好處,不僅保留了它的鮮甜口感,還能讓人感受到它的滑嫩質感。豆腐則是非常入味,香氣四溢,口感豐富。最後,我們品嚐了黑松露芝心蝦丸和酸梅湯。黑松露芝心蝦丸是我們點的招牌菜之一,它的芝心內含有黑松露香氣,讓蝦丸口感更為豐富。酸梅湯則是火鍋後的最佳選擇,它的酸味非常清爽,可以讓人消除油膩感,同時也能刺激胃口。總的來說,云手工火鍋店的食材非常新鮮且純粹,湯底鮮甜,讓人回味無窮。好開心今天可以享受一頓滋補火鍋。

今日男友大大突然話帶我食好野,點知見到係酒店度都知唔係假😂唔係放題嘅邊爐真係第一次試~醬料都唔洗自己出去拎,比埋個九宮格你慢慢挑火炎三椰雞鍋 $328 (每位消費滿200就免費,星期一至四/日,openrice訂位)佢用左半隻三皇雞,先炒再落酒升起火焰,中間落左成粒椰子水同特制椰漿雞湯;第一啖飲落去好清甜,完全冇味精味,而佢都真係好多件雞係入面,唔怪單點要收到咁貴,可當一個餸來看待,不過而家openrice訂位免費送就仲抵食美國安格斯牛肉 (中)$268見到個紋到知佢靚啦~有牛味,係質感上淋身啲,如果追求口感就要叫封門柳豬頸肉 $128外表包到好靚,整到成朵玫瑰咁,調味偏淡,口感ok牛骨牛汁丸 $52 4粒一樣重牛味,不過牛汁就唔太鎖到手工墨魚滑 $98質感彈牙,味道鮮甜雜菜拼盤 $88真心樣樣野都好新鮮,有粟米、蕃茄、生菜、油麥菜、菜心、娃娃菜和西洋菜,兩個人食絕對滿足總結:餐廳最特別係個火鍋湯底,有優惠嘅時候來會更加抵,至於其他餸都好精緻美麗,質素屬中上水平,價錢始終係酒店環境服務好點都會比平時貴啲地址:尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服

美國安格斯牛肉 (中)$268

豬頸肉 $128
外表包到好靚,整到成朵玫瑰咁,調味偏淡,口感ok

牛骨牛汁丸 $52 4粒
一樣重牛味,不過牛汁就唔太鎖到

手工墨魚滑 $98

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~