2023-03-07 40 浏览
生日想食好啲,好自然就諗起呢間云手工火鍋店,唔單止食物高質,而且服務都好貼心。松茸雞翅冬瓜魚鍋首先俾個冬瓜盅深深吸引,感覺用來做湯底唔會熱氣,湯底主要係魚湯,所以我哋未正式打邊爐之前飲一碗,味道好鮮甜。冬瓜盅上面鋪滿了雞件、松茸和冬菇,感覺就咁食湯料已經好夠飽😆。雞件肉質滑嫩,味道鮮美。新鮮黑柏葉師傅刀工一流,切得非常工整。黑柏葉食落爽脆可口,朋友超級喜歡。手打黑松露墨魚丸自家製嘅墨魚丸果然零舍不同,食嘅時候會有濃厚嘅黑松露香。手打芝心牛丸芝心牛丸口感彈牙,食嘅時候芝士有爆漿嘅感覺。韓式泡菜牛肉餃超級推介呢個泡菜牛肉餃,泡菜味非常豐富,辣辣地極之惹味,如果有得外賣生餃,我都好想帶佢返屋企。極茜豚肉餃芫荽味香,與餃內的豬肉極之配合,值得一試。自家製紫菜響鈴每次打邊爐都唔會少得響鈴,而且呢個響鈴仲係有紫菜添!

新鮮黑柏葉

手打黑松露墨魚丸
自家製嘅墨魚丸果然零舍不同,食嘅時候會有濃厚嘅黑松露香。

手打芝心牛丸
芝心牛丸口感彈牙,食嘅時候芝士有爆漿嘅感覺。

極茜豚肉餃
芫荽味香,與餃內的豬肉極之配合,值得一試。

自家製紫菜響鈴
每次打邊爐都唔會少得響鈴,而且呢個響鈴仲係有紫菜添!
  • 松茸雞翅冬瓜魚鍋
  • 自家製紫菜響鈴
  • 韓式泡菜牛肉餃
2023-03-06 42 浏览
前幾日放假 同屋企人去咗尖沙咀行街,突然間好想食火鍋🙈經哥哥介紹吓 我哋去咗一間好高質嘅火鍋店「云手工火鍋店」,-入面嘅裝修環境好高質,座位舒服,如果多多人食可以提早book定佢哋嘅VIP房❤️佢有好多種湯底,我哋今次揀嘅係火焰三椰雞鍋,店員先將啲雞炒香 再加少少酒,再加上酒點火😍😍,然後加上椰青水 椰皇水 椰奶,椰子味非常之香濃🥰🥰💯💯-另外,我哋叫咗安格斯牛肉,雖然係細份,但係佢嘅份量都唔少,肉質都比較嫩,而且幾有牛味,脂肪分布均勻,口感唔錯。我哋仲叫咗啲手打丸同埋餃子,特別鍾意佢嘅黑松露墨魚丸,黑松露味好濃郁,而且咬落口感彈牙。另外有一款泡菜餃都好特別,同我之前喺韓國食嘅唔同,呢度嘅泡菜餃比較近似香港人嘅口味,而且餡料充足。-最後當然叫左皇帝菜,好嫩滑,配上椰子雞湯💯💯-
前幾日放假 同屋企人去咗尖沙咀行街,
最後當然叫左皇帝菜,好嫩滑,配上椰子雞湯💯💯
2023-02-24
  • 火焰三椰雞鍋
🛍️尖沙咀Shopping完後, 發現加連威老道瑞生酒店上樓嘅火鍋店, 環境優雅整潔, 座位寬敞舒適, 就近The One斜對面, 交通非常方便👍✨精製手工湯底有7款選擇之多另有8款可作雙拼鍋底選擇🔥火鍋配料種類多, 真係令我哋有選擇障礙😉🥟所有餃子、丸及滑類, 均有半份(四粒)或一份(八粒)之選 👍🏻就算只係兩人用餐, 不是大夥兒一齊吃, 都可以試多幾款唔同口味🥰🐔松茸雞翅冬瓜魚鍋 $368採用新鮮雞食材, 雞肉嫩滑, 半個鍋咁大嘅冬瓜, 鮮冬菇,松茸及素翅, 材料豐富, 呢個湯一定要飲返兩、三碗, 啖湯非常滋味😋🐂牛舌心 $168薄切得嚟好大塊, 容易灼熟之餘非常有嚼口感, 滿有牛舌嘅獨特肉香味😍🦑手打黑松露墨魚丸 $52 (半份)🦐手打鹹蛋黃蝦丸 $52 (半份)兩款肉丸都好彈牙, 特別係鹹蛋黃蝦丸, 咬開裏面真係爆黃㗎👍🐷秘製蝴蝶腩 $128稍為醃製過嘅蝴蝶腩, 再加滾熱後吃, 口感軟淋, 似係食炆淋咗嘅牛腩, 好有肉排香味😋

✨精製手工湯底有7款選擇之多
另有8款可作雙拼鍋底選擇
🔥火鍋配料種類多, 真係令我哋有選擇障礙😉

🐔松茸雞翅冬瓜魚鍋 $368

🐂牛舌心 $168

🦑手打黑松露墨魚丸 $52 (半份)
🦐手打鹹蛋黃蝦丸 $52 (半份)

🐷秘製蝴蝶腩 $128
2023-03-02
2023-03-02 414 浏览
香港呢幾日天氣又轉涼,係時候去食個火鍋暖暖手仔啦😂。甘岩今日起尖沙咀行緊街,講起火鍋就即刻諗起云手工火鍋店🙈。對上次食雖然都隔左一段時間,但係佢嘅鍋底我依然仲好回味😝。。今次叫左火焰三椰雞鍋,個鍋一上枱,店員就即刻起我地面前玩🔥🙈。牛油炒香左雞之後,加上油再點火,火焰蓬蓬聲甘著左,打卡好正。之後再將椰青、椰皇、椰奶,三種”椰味”加入煮。等5分鐘打開蓋,勁香椰子味,聞到就已經流晒口水🤤。食落亦都好甜,果然係鮮椰子整出黎嘅湯底,特別鮮甜香口,我足足飲左3杯先夠喉😂。。我哋仲叫咗美國安格斯牛肉,牛肉新鮮高質,肉質嘅脂肪分佈好靚,而且牛味濃郁❤️。另外仲有手打黑松露墨魚丸、手打芝心牛丸、牛骨牛汁丸、韓式泡菜牛肉餃、鮮蝦雲吞。每一樣都好好食,當中我特別鍾意手打黑松露墨魚丸同牛骨牛汁丸😆。手打丸嘅口感係吾同d,食落更加有口感。黑松露墨魚丸嘅黑松露味濃郁,再同墨魚丸本身嘅鹹味中和,味道十分夾👍🏻。另外牛骨牛汁丸亦都好不得了,估唔到望落平平無奇嘅牛丸,入面竟然充滿咁多牛汁,一咬落口d牛味爆出嚟,超有驚喜🤩。

2023-02-20
  • 火焰三椰雞鍋
  • 美國安格斯牛肉(中)
2023-02-28 110 浏览
松茸雞翅冬瓜魚鍋一個好既火鍋由湯底開始,呢個湯由三黃雞、魚同豬肉黎撞味道,好香濃。冬瓜煮到淋透時,湯味已滲入哂,唔駛再加調味都好食。西班牙黑毛豬肉味濃郁,食個陣唔會覺得油膩。風沙粟米灑滿椒鹽,微辣,好正,夠惹味。而且粟米已切開,方便食。韓式泡菜牛肉餃餡料豐富,泡菜味突出,推薦👍自家製紫菜響鈴即叫即炸,顏色金黃,浸一下湯即刻拎上黎食,仲有d酥脆又吸到湯汁。竹庶茅根唔會太甜,打邊爐必飲。呢到座位算寬敞,餐廳環境唔嘈,適合同朋友聚餐。

西班牙黑毛豬
肉味濃郁,食個陣唔會覺得油膩。

風沙粟米
灑滿椒鹽,微辣,好正,夠惹味。而且粟米已切開,方便食。

韓式泡菜牛肉餃
餡料豐富,泡菜味突出,推薦👍

竹庶茅根
唔會太甜,打邊爐必飲。

呢到座位算寬敞,餐廳環境唔嘈,適合同朋友聚餐。
2023-02-21
2023-02-28 65 浏览
寶藏餐廳分享,吃火鍋最重要就是火鍋湯底,有多款鍋底可以選擇,這次我們點了一個松茸雞翅冬瓜魚鍋拼胡椒豬肚,非常繁鼬。冬瓜裏盛著瘦肉粒,松茸,什菌,上面鋪了一層大塊厚切的雞肉,一層素翅,和些少香菇,冬瓜煮爛之後吸滿了汁,味道特別鮮美,細品回味悠長,胡椒豬肚湯也很受歡迎,煮開每人來一碗,特別暖胃,雞肉是煮出來非常嫩滑,一點都不柴!工作人員服務態度不錯,讓整個用餐的過程中的我們都處於一個享受的狀態,九宮格醬汁很有架勢,除了基本的醬料一應俱全外,印象最深刻的還有超濃稠麻醬。它並非日本偏甜/拌沙律的麻醬,而是即磨厚身Texture的中式麻醬,這並不算是常見的火鍋醬料,還要超級香又帶微粒,不知是否自家制,非常高質,甚有驚喜,我們可以根據自己的喜好進行搭配。在我們所點的菜裏面,招牌牛肉拼盤最值得推薦,這一份價值498¥,但一大份裏面包含本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心腚、牛柳粒,他們家的食材主打一個新鮮,肉質的口感是真的不錯,嫩滑緊致,入口剛剛好的平順,對於火鍋達人來說吃火鍋怎麼能沒有牛肉呢,嘻嘻嘻,今天算是來了一個大滿貫,滿足哦!還有一些小吃也可以搭配火鍋食用,比如他們家的餃子還是蠻出名的

還有一些小吃也可以搭配火鍋食用,比如他們家的餃子還是蠻出名的,興沖沖地點了這一道自家制黑松露蟹肉餃和竹笙帶子香菇餃,半份的設置對於選擇困難症的我們來說簡直不要太舒服!餃子的餡料十分美味,包裹著絲絲的蟹肉一口咬下去滿口流汁,真的,這一款餃子值得一試!

風沙粟米這道菜也是我想要推薦的,色香味俱全,食用火鍋的同時搭配這道菜簡直一絕,菜品的口感是鹹香甜的,避風塘感覺!

一家集合各種食材的養生類火鍋的餐廳,性價比不錯,適合一家老小或者公司團建,慶祝生日好去處!
2023-02-28 80 浏览
收工同一班朋友打邊爐食飯 朋友book 左食呢間雲火鍋 -火鍋湯底都有好多選擇有辣有唔辣 我地揀左火焰沙白蟹鍋 店員先將牛油、沙白、蟹🦀️乾煮香然後加酒開火🔥🔥 火光熊熊 酒香味即刻四溢 😍😍 第一時候飲啖湯先 湯底好鮮甜 沙白肉質肥美 大小適中 👍🏻-我地仲叫左唔少款式既小食&配料😆-大招牌牛肉拼盤 $498賣相擺碟好吸引 仲有乾冰出煙😍 配料有齊晒本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗、牛柳粒本地牛 肉質肥美 入口即化 好香牛味🤩😋 牛胸爽口感爽口不肥膩😝 安格斯牛肉片 砌到成朵玫瑰花靚 肉質軟腍-黃金炸魚皮 $88魚皮炸至金黃色 脆卜卜 淋上咸蛋黃醬 咸香味一流😋😋 -自家製紫菜響鈴 $88新鮮即叫即炸 上到枱仲熱辣辣 放落湯3秒即食 正🤩 外軟內脆 好香紫菜味😊-蜂巢豆腐 $48鮮准山$48雜菜拼盤 $88夠晒新鮮爽口🥗 份量十足 👍🏻
收工同一班朋友打邊爐食飯
朋友book 左食呢間雲火鍋
火鍋湯底都有好多選擇有辣有唔辣
我地揀左火焰沙白蟹鍋
店員先將牛油、沙白、蟹🦀️乾煮香
然後加酒開火🔥🔥 火光熊熊

蜂巢豆腐
  • 美國安格斯牛肉
  • 招牌牛肉拼盤
2023-02-27 444 浏览
雖然話火鍋係要趁凍打,不過想食起嚟,咩季節都會想食尖沙咀呢間樓上火鍋店,可以食到好精緻嘅火鍋冬瓜盅可以用嚟打邊爐,仲要整到鬼咁靚,真係賞心悅目會有專人幫手處理火鍋,大可以坐住打卡唔使騰雞。煲裡面仲有雞肉、松茸、雜菌同翅,夠晒滋補煲滾咗之後,馬上飲一兩碗湯,好滾好清香,飲完等啲雞肉熟,食落好嫩滑。松茸亦都好香口,仲有啲翅增加湯底質感齋食個煲都夠飽,不過點都嗌啲嘢淥吓先有mood花雕滑牛牛如其名,滑不溜口,淥熟再淋啲花雕,酒香濃郁大胃同胃弟都好鍾意牛胸爽,呢間嘅牛胸爽好靚仔,雪白爽身點埋醬汁食,肉香更出墨魚丸係好平凡嘅食材,但加埋鵝肝喺裡面,油香加魚香加上肉質彈牙,平凡之中帶點不凡黑松露蟹肉餃未淥之前平平無奇,但淥完都冇縮水而且裡面爆餡,爆香黑松露味
雖然話火鍋係要趁凍打,不過想食起嚟,咩季節都會想食

尖沙咀呢間樓上火鍋店,可以食到好精緻嘅火鍋

松茸雞翅冬瓜魚鍋

冬瓜盅可以用嚟打邊爐,仲要整到鬼咁靚,真係賞心悅目

花雕醉滑牛

齋食個煲都夠飽,不過點都嗌啲嘢淥吓先有mood

花雕滑牛牛如其名,滑不溜口,淥熟再淋啲花雕,酒香濃郁

牛胸爽

大胃同胃弟都好鍾意牛胸爽,呢間嘅牛胸爽好靚仔,雪白爽身

醬料

點埋醬汁食,肉香更出

香煎鵝肝墨魚丸

墨魚丸係好平凡嘅食材,但加埋鵝肝喺裡面,油香加魚香

加上肉質彈牙,平凡之中帶點不凡

自家製黑松露蟹肉餃

黑松露蟹肉餃未淥之前平平無奇,但淥完都冇縮水

而且裡面爆餡,爆香黑松露味
2023-02-26
花雕醉滑牛
牛胸爽
醬料
香煎鵝肝墨魚丸
自家製黑松露蟹肉餃
2023-02-26 29 浏览
今日有d涼涼地就好想去打下邊爐啦,今次朋友特別介紹我去位於尖沙咀嘅云手工火鍋店啦!依到有好多特色湯底,仲有刺身同小食揀,正呀,真係花多眼亂😍,今次叫左個火焰沙白蟹鍋、安格斯牛肉、招牌牛肉併盆、2個雜菜盆、鮮淮山、蜂巢豆腐,仲叫左黃金炸魚皮同紫菜響鈴,另外,佢有九公格嘅醬料比我地揀,掂呀1.火焰沙白蟹鍋先再鍋底放入牛油,輕炒沙白同蟹,然後淋上酒點火,海鮮嘅香味立即迫晒出黎,聞到都留晒口水🤤🤤等火焰燒完後,就倒入湯等水滾啦,職員建議我地先飲下湯再打邊爐,佢個湯真係好鮮好清甜,飲落完全停唔到口,正呀😋佢d沙白好大粒,食落鮮甜,而隻蟹又多肉,未打邊爐都食晒佢湯底d料🤣2.安格斯牛肉、招牌牛肉併盆d牛肉隻隻都好靚,油脂分佈平均,食落牛味濃厚,牛肉併盆入面仲有牛胸爽同牛心掟依類好少食到嘅材料,值得一試😍3.雜菜盆、鮮淮山、蜂巢豆腐叫左依個海鮮湯底加入依d打邊爐料簡值絕配,佢d雜菜樣樣新鮮靚仔,淮山食落爽口,蜂巢豆腐吸晒d湯嘅精華,正呀😍😍😍4.黃金炸魚皮同紫菜響鈴全部都即叫即炸,黃金魚皮夠晒香,魚皮脆口,就算放凍左先食都係咁脆,紫菜響鈴直頭就咁放入口都好食,放湯食一樣咁好味整體黎講,餐廳食物質素非

1.火焰沙白蟹鍋

2.安格斯牛肉、招牌牛肉併盆

3.雜菜盆、鮮淮山、蜂巢豆腐

4.黃金炸魚皮同紫菜響鈴

整體黎講,餐廳食物質素非常高,睇得出用心去做,而且餐廳裝修同座位都非常舒適,岩晒三五之己一齊黎打下邊爐吹下水
2023-02-25 24 浏览
天氣凍最適合打邊爐去咗瑞生尖沙咀酒店呢間云火鍋地理位置非常方便餐廳座位都好舒服 同朋友食飯啱晒🔸松茸雞翅冬瓜魚鍋 $368雞湯清甜濃郁 配料好豐富冬瓜冬菇雞件超多煲滾後立即飲咗兩碗 感覺好滋潤冬瓜煲到最後索晒湯汁變到好濃味 好正 ▪️風沙粟米好惹味 粟米又夠香甜▪️美國安格斯牛肉肉味超濃 淥十秒食得 ▪️西班牙黑毛豬都幾大塊 食落啖啖肉▪️泡菜牛肉餃、松茸雞肉餃、鮮蝦雲吞餃類唔錯 口感紮實而且足料雲吞入面蝦肉大大粒▪️黑松露芝心蝦丸、手打梅菜豬肉丸丸類細細粒 方便一啖一粒食芝心丸小心辣親啊▪️手打墨魚滑爽滑彈牙 仲有蟹籽係上面▪️自家製紫菜響鈴新鮮炸起好脆口放湯幾秒鐘半脆口感 索埋湯汁仲正▪️竹蔗茅根打邊爐叫返涼茶清熱潤燥 味道清甜
天氣凍最適合打邊爐

冬瓜煲到最後索晒湯汁變到好濃味 好正

▪️風沙粟米好惹味 粟米又夠香甜

▪️美國安格斯牛肉肉味超濃 淥十秒食得
▪️西班牙黑毛豬都幾大塊 食落啖啖肉

▪️泡菜牛肉餃、松茸雞肉餃、鮮蝦雲吞
餃類唔錯 口感紮實而且足料
雲吞入面蝦肉大大粒

▪️黑松露芝心蝦丸、手打梅菜豬肉丸
丸類細細粒 方便一啖一粒

放湯幾秒鐘半脆口感 索埋湯汁仲正

▪️竹蔗茅根
打邊爐叫返涼茶清熱潤燥 味道清甜
2023-02-25 346 浏览
朋友仔聚餐打邊爐,真係唔少得😝火焰沙白蟹鍋,因為係海鮮為主感覺無咁膩,店員會喺你面前度即時整湯底,首先落左牛油炒香左啲蟹同沙白先! 見住啲牛油同沙白混合感覺好得意,之後再落酒、點火加湯底。店員提我哋飲咗個湯先,試下啲鮮味,先再打邊爐! 個湯真係超濃好鮮甜,仲有少少酒香,感覺一啲都唔肥。朋友仔食左隻蟹佢話都幾多肉,沙白好乾淨粒粒都有肉。招牌牛肉拼盤上枱時候好驚喜! 因為好靚,又可以一次過試齊多款牛肉,有本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛柳粒、牛胸爽、牛心椗等等。有一款仲砌左做花花,牛肉新鮮高質,牛胸爽夠大片滿油香。自家製紫菜響鈴 紫菜響鈴係即時整所以送上黎仲係脆同暖!!! 脆炸響鈴包住帶點鹹香嘅紫菜,好香口好好味,我鍾意快速烚一半,留返一半仲係乾,食落就會外層稍淋,入面依然脆!雜菜拼盤 有齊娃娃菜、生菜、油麥菜、西洋菜、白菜仔、蕃茄,份量都幾多洗得乾淨冇沙。因為朋友仔想食好多菜,所以我地前後叫左2次,其中一碟仲有冰菜,大驚喜😊美國安格斯牛肉打邊爐唔可以無牛,一碟安格斯3人食叫個大份啱啱好。入口都好嫩,肉紋靚。自家製黃金炸魚皮超正!!係邪惡之選,即刻炸起食果時仲好熱非常香口!!!
朋友仔聚餐打邊爐,真係唔少得😝

美國安格斯牛肉

自家製黃金炸魚皮
超正!!係邪惡之選,即刻炸起食果時仲好熱非常香口!!!
  • 美國安格斯牛肉
  • 自家製紫菜響鈴
依排天氣又凍番正好約成班fd 打邊爐松茸雞翅冬瓜魚鍋湯底包含左雞肉豬肉同魚湯底三者融合,一聽就知夠鮮!滾起之後,店員會黎開蓋同埋剪開d 冬瓜等d 冬瓜更加易淋美國安格斯牛肉依個真係好有打卡效果一上碟就個個爭住影相肥瘦適中,牛肉味都夠濃西班牙黑毛豬食落一d 都唔肥,比較薄身肉味都唔錯黑松露芝士蝦丸入面係黑松露芝士夾心一咬個陣黑松露味就衝出黎之後就食到芝士味~~好有驚喜韓式泡菜牛肉餃依款必點!入面有大量泡菜食落個味道好新奇感而且粒粒飽滿,但又唔易甩皮,高質!手打墨魚滑墨魚味夠,而且口感好彈牙!蔬菜好新鮮又乾淨,粟米仲好甜添!風沙粟米食到佢d 粟米咁甜,忍唔住試埋依款調味偏濃,但搭配埋甜粟米又唔錯!紫菜響鈴新鮮炸起好脆!!沾湯食味道更濃
依排天氣又凍番
正好約成班fd 打邊爐

湯底包含左雞肉豬肉同魚湯底
三者融合,一聽就知夠鮮!
滾起之後,店員會黎開蓋同埋剪開d 冬瓜
等d 冬瓜更加易淋

美國安格斯牛肉
依個真係好有打卡效果
一上碟就個個爭住影相
肥瘦適中,牛肉味都夠濃

西班牙黑毛豬
食落一d 都唔肥,比較薄身
肉味都唔錯

黑松露芝士蝦丸
入面係黑松露芝士夾心
一咬個陣黑松露味就衝出黎
之後就食到芝士味~~好有驚喜

依款必點!入面有大量泡菜
食落個味道好新奇感
而且粒粒飽滿,但又唔易甩皮,高質!

手打墨魚滑
墨魚味夠,而且口感好彈牙!

蔬菜好新鮮又乾淨,粟米仲好甜添!

風沙粟米
食到佢d 粟米咁甜,忍唔住試埋依款
調味偏濃,但搭配埋甜粟米又唔錯!

紫菜響鈴
新鮮炸起好脆!!
沾湯食味道更濃

2023-02-21
2023-02-20 20 浏览
涼涼哋嘅天氣,最啱就係打邊爐,呢個餐廳格局幾好,座位闊落,非常適合朋友聚會傾偈,我都幾鍾意食椰子雞,而朋友就係第一次初嘗,雖然價錢唔算好平,但係對得住個價,好味,真心推介,⼀定會再去食。火焰三椰雞煲朋友未食過椰子雞,所以諗住叫黎比佢試下,而我就覺得呢間個雞煲同之前食既好唔同,好有驚喜,首先用牛油🧈同酒炒香d雞,再點火爆香d雞,再視覺享受埋,加入椰皇水、椰子水、椰奶雞湯😋仲有椰子肉同紅蘿蔔🥕煲湯,個湯滾起就一定要飲啖,超級好飲好清甜,未食野都飲左半煲湯😆而且啲雞非常滑,仲有半隻咁多,份量好足!安格斯牛肉油花勁靚,肉質柔軟,入口充滿油😍黑松露蟹肉餃子餃子皮煙靭,包有滿滿嘅餡料,充滿菇類嘅香味,推👍👍👍Summer bear signature drink熊仔勁得意😚飲到最後都唔會覺得淡味,估計係熊仔本身有味道,味道酸酸甜甜綜合蔬菜籃兩個人食叫呢個就啱啱好,唔同種類嘅菜都可以食吓,蔬菜係新鮮既我一定會再去食

火焰三椰雞煲

安格斯牛肉
油花勁靚,肉質柔軟,入口充滿油😍

黑松露蟹肉餃子
餃子皮煙靭,包有滿滿嘅餡料,充滿菇類嘅香味,推👍👍👍

Summer bear signature drink

綜合蔬菜籃

我一定會再去食

2023-02-19 20 浏览
今天約了朋友過來尖沙咀買衣服,路過瑞生酒店,順便來吃一餐養生火鍋,每次吃完都覺得是喝了十全大補湯,第二天不僅皮膚狀態特別好,人也特別有精力。 今天也是要了松茸雞翅冬瓜魚湯鍋底。裡面超級多料,半隻鮮嫩滑雞,大半個冬瓜。湯燒滾了之後,我們一人喝兩碗湯,瞬間身體就暖和起來,元氣十足。雞肉在魚湯裡面,煮了之後特別滑潤,配上自己調配的醬料,味道十分鮮美。 配菜加小小的蓮藕和山藥,就已經足夠兩個人的份量了,我們又多點了一些鴨血,也是潤肺補身體。云手工火鍋店尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

云手工火鍋
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
2023-02-18 39 浏览
前排天氣太凍,朋友想食火鍋做生日飯,湯底要左招牌火焰三椰雞,職員即場用火焰燒熟d雞,原個椰子🥥倒入鍋,用椰子水煮熟雞,雞肉嫩滑之剩,吸收哂椰子既鮮味。自家製黃金炸魚皮邪惡之選,即刻炸起,非常香口,又可以點火鍋椰子湯食。自家製紫菜響鈴都係即炸,中間夾住紫菜,口感較坊間特別。招牌牛肉拼盤一次過試齊多款牛肉,其中有本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛柳粒、牛胸爽、牛心椗等等。牛肉新鮮高質,牛心椗口感脆身;本地手切牛牛味濃郁,非常高質。自家黑松露蟹肉餃、韓式泡菜牛肉餃自家黑松露蟹肉餃一定要試,充滿住鮮味,餃子皮好薄,韓式泡菜牛肉餃創新之選,好特別。手打鹹蛋黃蝦丸、香煎鵝肝墨魚丸除咗餃子類特別,丸類都好特別,推介2款 - 手打鹹蛋黃蝦丸同埋香煎鵝肝墨魚丸,丸咬落去好爽口,餡料流心,超好食。
招牌火焰三椰雞

自家製黃金炸魚皮
邪惡之選,即刻炸起,非常香口,又可以點火鍋椰子湯食。

自家製紫菜響鈴
都係即炸,中間夾住紫菜,口感較坊間特別。

招牌牛肉拼盤

自家黑松露蟹肉餃、韓式泡菜牛肉餃

手打鹹蛋黃蝦丸、香煎鵝肝墨魚丸
招牌火焰三椰雞