2021-04-05 10 浏览
今晚約人朋友食雞煲+打邊爐,我地好鍾意食牛,所以揀左任食牛魔皇個套餐~打邊爐之前食返個雞煲先~要左小辣,味道唔錯,洋蔥芫茜好入味,雞肉又嫩,好惹味~2個人都食晒d雞因為味道真係唔錯~因為我地主要都係想食牛肉,所以其他配料都叫得少,牛肉質素非常正~和牛同牛小排,都可以任食!超級抵!我地不斷encore和牛&牛小排,d花紋都係好靚😍叫左d蝦,鵝腸,鱔片,材料都好乾淨,冇腥味~環境乾淨,好多蔬菜,飲品同雪糕係雪櫃入面可以自己攞~

我地不斷encore和牛&牛小排,d花紋都係好靚😍

叫左d蝦,鵝腸,鱔片,材料都好乾淨,冇腥味~

環境乾淨,好多蔬菜,飲品同雪糕係雪櫃入面可以自己攞~

1K
2021-03-31 55 浏览
限聚令終於都放寬,朋友也立即約出來見面這晚來到最近尖沙咀新開的任食火鍋餐廳除了火鍋任食,就連雞煲、鴨煲、羊腩煲、豬手煲也是先點上雞煲,有辣度可選擇,最後點了中辣醬汁來得惹味,裡面配料也不少,雞肉鮮嫰愈食愈入味辣度跟麻度都適中,很不錯雞煲當然要配上炸魚皮,響鈴,非常掛汁吃完雞煲還可以轉個湯底打邊爐,我們選了滋補藥膳鍋外面自取區也有不少火鍋食材,飲品也有不少有茶、汽水、涼茶等等火鍋料不外乎丸類,蔬菜類,餃子等等最後當然要吃雪條作為餐後甜點
限聚令終於都放寬,朋友也立即約出來見面
這晚來到最近尖沙咀新開的任食火鍋

餐廳除了火鍋任食,就連雞煲、鴨煲、羊腩煲、豬手煲也是
先點上雞煲,有辣度可選擇,最後點了中辣

醬汁來得惹味,裡面配料也不少,雞肉鮮嫰愈食愈入味
辣度跟麻度都適中,很不錯

雞煲當然要配上炸魚皮,響鈴,非常掛汁

吃完雞煲還可以轉個湯底打邊爐,我們選了滋補藥膳鍋

火鍋料不外乎丸類,蔬菜類,餃子等等

最後當然要吃雪條作為餐後甜點
2021-03-19
2021-03-30 44 浏览
作為一個吃貨,今次見到尖沙咀有間任食雞煲,梗喺要試吓啦。入到去即刻點咗個雞煲,嗰雞煲啲雞幾淋。同埋我見到除左雞煲,仲有豬手煲同鴨煲,我就淨係揀左豬手煲,啲豬手炆到好淋好入味,吃慣雞煲嘅朋友不妨考慮下叫豬手煲。(溫馨提示:為左留番個胃食其他嘢,可以叫店員比半煲🤗)食完雞煲就到打邊爐嘅時候喇,配料都算幾齊,飲品同雪糕都比正常嘅多啲選擇。嚟到最後嘅重頭戲-和牛呀!!!最後悔喺係前面雞煲同豬手煲消耗太多戰鬥力,同埋沙嗲湯底有少少搶咗個和牛味,雖然都食到好重牛味,想食和牛嘅朋友要留意吓喇

2021-03-17
2021-03-30 42 浏览
天氣開始凍凍地😊,朋友話想食吓雞煲,打吓邊爐!即刻諗起朋友早前推介尖沙咀有間二鍋頭😋2個半鐘任飲任食,原來除了有雞煲選擇外,重可以選鴨煲或者豬手煲添👏👏!一坐底已經可以點雞煲🐔,有大中小辣🌶選擇,而且重係無限添加!每次添加都會整鍋更換,衞生之餘又不會影響到雞煲的味道,洋蔥🧅、花椒、芫荽····多種配料夠晒入味😋,因為太惹味,所以食咗兩鍋😅😅!食完雞煲已經半飽😌再打邊爐🍲,我們選擇了(滋補藥膳鍋),充滿酒香和藥材的香氣,湯料有枸杞、黨參、紅棗等等.··.蜆無沙,蝦新鮮,肉質結實彈牙,加強了湯底嘅鮮味,魚片爽脆,份量以人頭計算,不會浪费食物👍🏻👍🏻!因為係放題形式,所以樣樣都想食! 首選當然係美國肥牛啦,脂肪比例適中,入口好嫩滑,打邊爐必食😋😋!點餐紙再加自助冷藏櫃,已經超過50種火鍋配料選擇,雪糕飲品任取👏👏 超抵食!

2021-03-30 14 浏览
火鍋店環境十分舒適寬敞, 任飲任食2.5 小時$198, 仲可以任食雞煲、鴨煲、豬手煲, 認真大飽口福,十分抵食。先點了人氣鴨煲, 足夠二人份量,鴨肉上面鋪滿大量薑、蔥、蒜,上枱後,店員用在客人面前點火, 不一會,變成熱騰騰、香噴噴的鴨煲, 香氣十足, 鴨肉好嫩滑,十分入味, 滋味大滿足。 吃完鴨煲後, 繼續我們期待的 火鍋任食放題, 火鍋湯底我 選了滋補藥膳鍋 ,水滾後,濃郁的藥材味, 撲鼻而來,入口鮮香味美, 覺得十分滋補和養顏。先到食物、 飲品及蔬菜自助區, 選取自己喜好的火鍋配料 , 新鮮蔬菜、汽水及肉丸類, 選擇豐富。雪花肥牛,是我火鍋最喜歡的 食材,薄切的肥牛,色澤嫩紅色,油脂分佈平均, 因為薄切, 淥數秒就食得,肉質滑溜軟稔,牛味突出,是火鍋最佳拍檔。脆鯇魚腩、生猛海蝦厚切的脆鯇魚腩, 顏色雪白 有光澤, 好新鮮, 啖啖肉, 入口鮮味而帶嚼勁。 海蝦大大隻, 肉質爽彈而且好鮮味。響鈴、炸魚皮脆卜卜的響鈴及炸魚皮,放在湯中灼三下,去吸收湯底鮮味 , 口感仍然保持脆卜卜脆, 滋味吸引,令人食指大動。墨魚滑、魚皮餃、蝦水餃雪白的墨魚滑, 咀嚼丸時 ,肉質特別彈牙, 鮮味十足。

吃完鴨煲後, 繼續我們期待的 火鍋任食放題火鍋湯底我 選了滋補藥膳鍋 ,水滾後,濃郁的藥材味, 撲鼻而來,入口鮮香味美, 覺得十分滋補和養顏。

脆鯇魚腩、生猛海蝦

響鈴、炸魚皮

墨魚滑、魚皮餃、蝦水餃
雪白的墨魚滑, 咀嚼丸時 ,肉質特別彈牙, 鮮味十足。 脹卜卜的鮮蝦雲吞及鳳城水餃 ,皮薄餡靚, 包裹著滿滿的蝦粒,夠曬真材實料, 蝦肉粒爽口彈牙、鮮味。

新鮮翠綠蔬菜, 吸收了底的鮮味,更加爽甜迷人。

最後食以一口香甜滑溜雪糕,降一降溫 ,帶來冰涼的感覺 , 為今日美味火鍋 ,劃上完美句號。

買單後,每位客人獲贈免費搓手液,好貼心,最啱用。
2021-03-29 14 浏览
收工和同事食飯是最苦腦😌的問題,又要等齊人,又要就各人口味,好彩今次有朋友推介去尖沙咀食呢間💁🏻‍♀️二鍋頭!尖沙咀區方便之餘,可以邊食邊等,加上乜都有得食,一定配合到各人的口味,不錯的選擇👍🏻👍🏻!雞煲,鴨煲,豬手煲,火鍋配料,飲品甜品乜都有👍🏻👍🏻!我點咗個小辣既雞煲,店員一放低,香味撲鼻 雞件沾滿醬汁,多肉又滑,辣度剛剛好,可能經過炒一炒🔥,所以雞件特別入味和惹味😋!再點了個豬手煲,賣相都好吸引😌濃濃的黑椒味,辣度亦可以自選,加上可以無限添食👏👏,真係有排食!豬手肉質QQ彈牙,膠原十足,洋蔥亦好甜!👍🏻👍🏻食完再來個~滋補藥膳鍋湯底,濃郁又滋潤 ,因為已經好飽關係😅,所以只是點了些海鮮~蝦,蜆和魚類都好新鮮,肉質細嫩、肥潤、味道鮮美!最後甜品當然唔少得啦!

雞煲,鴨煲,豬手煲,火鍋配料,飲品甜品乜都有👍🏻👍🏻!

最後甜品當然唔少得啦!

1K
2021-03-29 11 浏览
最近天氣突然轉涼,閃出打火鍋念頭,這家火鍋店不但有豐富火鍋配料任飲任食,還有人氣雞煲、鴨煲、豬手煲任點,2.5小時只需$198,價錢新民抵食。先點了我最愛的鴨煲,份量相當大,店員在你面前用火酒燃起熊熊烈火,十分吸睛。鴨煲傳來香氣四溢,令人食指大動,鴨肉配上大量芫茜和薑,帶出鴨肉的鮮味來,肉質嫩滑、入味,很快通通吃光了。吃完鴨煲,店員幫我們換上滋補藥膳湯底,繼續火鍋之旅。水滾後,鍋中散發著香濃的藥材香氣,香味撲鼻而來,真材實料,有大淮山、沙參、玉竹、杞子和紅棗等,滋補養顏,呷一口香濃、不肥膩,感覺健康養生。雪花肥牛是火鍋必點,薄切的肥牛,色澤嫩紅,油脂豐盛,放入湯中淥十數秒即可,口感滑溜軟腍,牛味濃郁,令人回味。墨魚仔、生猛海蝦、帆立貝、脆鯇魚腩海鮮十分新鮮,雪白墨魚入口彈牙富嚼勁。海蝦和帆立貝鮮味彈牙,脆鯇魚口感爽脆,魚肉清甜而綿滑,鮮味十足。響鈴、炸魚皮、豬皮脆卜卜的響鈴及炸魚皮,放在湯中灼數秒,放在湯中吸嗦湯底,質感變得軟糯,油香四溢。清淡的豬皮非常有咬口,吸收湯內精華,增添鮮味口感, 簡單而滋味。豬膶色澤亮麗,時間把握得剛剛好,入口嫩滑,口感一流。墨魚滑真材實料,打至膠狀,咀嚼時

墨魚仔、生猛海蝦、帆立貝、脆鯇魚腩

響鈴、炸魚皮、豬皮

豬膶色澤亮麗,時間把握得剛剛好,入口嫩滑,口感一流。墨魚滑真材實料,打至膠狀,咀嚼時,肉質特別爽彈,啖啖鮮味吸引。

西洋菜、生菜及娃娃菜
蔬菜新鮮翠綠,吸收了鍋底的鮮香,更加爽甜吸引。汽水飲品、肉丸及蔬菜在自助區提供,選擇豐富。
最後以涼浸浸雪糕,為火鍋完美作結,感覺大滿足。
2021-03-28 17 浏览
Happy Friday 搵到間火鍋放題,先食鴨後打邊爐$218/位,見呢間新開就約埋個friend 試下去到嘉孚樓下諗住搭𨋢上去原來係𨋢格離行樓梯上1樓!!二人食鴨煲份量會有d多,應該可以改少d份量,最後鴨煲食完唔洗refill ,留肚打邊爐,鴨肉唔係勁肥加埋酒香好快就食曬!之後轉火鍋staff 會換另一個火鍋煲,再點埋火鍋料, 飲品種類都算多,又有韓式雪條。呢個價錢任食火鍋都算抵,下次可以試埋雞煲既質素
去到嘉孚樓下諗住搭𨋢上去原來係𨋢格離行樓梯上1樓!!
呢個價錢任食火鍋都算抵,下次可以試埋雞煲既質素
雙鴨煲
四川麻辣
  • 雙式鴨煲
2021-03-28 7 浏览
二鍋頭喺尖沙咀開咗新嘅分店,我同朋友二話不說就要去捧下場,新店環境好闊落,座位舒適,乾淨企理。我同朋友係揀咗佢嘅招牌雞煲,雞件夠多,醬汁惹味,食過返尋味!點菜紙上面仲有得揀要唔要鳳爪,非常之貼心。食完第一轉雞其實已經好夠飽,因為雞件嘅肉都非常之多,唔係剩係得骨。蔬菜等配料都係放喺出面雪櫃比客人自己拎,種類非常之多,單單係菜都已經有超過10款,仲有唔同嘅丸類俾客人揀,而且份量都好足夠。醬料區方面除咗有一般打邊爐唔少得嘅醬汁之外,仲有生雞蛋比客人拎嚟混合醬汁,呢個係難得少有。仲有響鈴同埋魚皮,睇得出真係新鮮的炸起,抵讚!今次揀咗滋補藥膳湯底,湯頭十分清甜,唔鍾意食太濃味嘅朋友就最適合試吓呢個湯底啦,火鍋配料種類十分多而且新鮮,真係好值得下次再嚟幫襯。呢度嘅飲品雪糕雪條都係任食,令我同朋友都食得好滿足!

呢度嘅飲品雪糕雪條都係任食,令我同朋友都食得好滿足!
2021-03-28 8 浏览
近排好常約朋友食飯😚😚😚今次揀左任食二鍋頭惹味雞煲、黑豬手煲同火焰鴛鴦鴨煲,仲有得任飲任食火鍋。淨係食果3個煲都好抵。我地先黎個二鍋頭惹味雞煲,由於我唔食得辣,所以揀左BB辣😚,見辣雞煲都紫洋蔥、京蔥、指天椒、乾辣椒等等配料,夠惹味,雞件醃得入味,份量都唔少!我地encore 左1次添。黑豬手煲都係唔錯,豬手炆得好入味同好淋,骨膠原十足😍😍,再配黑椒辣得黎有另一風味。食完d惹味煲之後我地就開始打邊爐,我地全女揀左藥膳煲,邊爐材料都幾多,用紙點既大多數係肉類、海鮮類,而凍櫃都有丸類同蔬菜菇類,仲比我見到出前一丁添🤣。

2021-03-27 17 浏览
適逢二人限聚令的結束,我們決定一家人去吃火鍋。經家人推介下,位於尖沙咀的店舖除了能品嚐火鍋外,還能夠吃店舖獨家的其他鍋物。而我們便決定了去吃,該餐廳名為「二鍋頭」。我十分喜愛該餐廳能夠任吃鍋物,例如嫩滑雞煲,玫瑰露鴨煲和膠質很重的豬手煲。我認為所有鍋物也相當有特色。因此我們每款也點了兩次😂再者到火鍋方面,我們當天點了「牛魔王」,這是店舖誠意推介的M6牛肉,非常新鮮。明顯能吃出該牛肉不是急凍,而是新鮮的。而其他海鮮也相當新鮮,例如鮮蝦魷魚等。而餐廳的自助區提供的食物也很多,我特別喜歡自助區的炸魚皮,炸魚皮酥脆可口,加上火鍋湯底的配搭也相當合適,因此我也到了自助區不斷補充魚皮😂😂若大家喜歡同時吃鍋物和火鍋,便不能錯過了,誠意推介大家來嘗試一下!
2021-03-27 16 浏览
今日去尖沙咀做運動,做完運動約咗幾個朋友一齊打邊爐,真開心。同朋友食火鍋最好就係約任食,食得更盡情 ,唔使就住就住。去咗二鍋頭,因為價錢幾抵食,週六六點半前入座都係每位188元。雞煲,鴨煲,豬手煲任食, 食完雞煲,鴨煲,就可以自選湯底打邊爐。我哋試咗雞煲,鴨煲,好惹味。湯底選咗藥膳湯,火鍋材料豐富,有紙仔點菜,蔬菜就自己出面攞。打完邊度仲有雪糕雪條任食。火鍋配料中我最鍾意肥牛,任食嚟講非常高質。另外就係海蝦,脆鯇魚腩同鱔片,好新鮮。當中嘅脆鯇魚腩我推介,非常爽脆。

同朋友食火鍋最好就係約任食,食得更盡情 ,唔使就住就住。

火鍋配料中我最鍾意肥牛,任食嚟講非常高質。

2021-03-27
  • 脆鯇魚腩
2021-03-24 40 浏览
前幾日同朋友一齊黎食左呢間任食雞煲火鍋,因為朋友好鍾意食雞煲。黎到發現原來呢個餐仲有包埋鴨煲同埋豬手煲任食,但因為我唔係特別鍾意食鴨同埋豬手,所以就無試到啦。二鍋頭惹味雞煲今次叫咗大辣雞煲,雞煲色、香、麻,樣樣都做得好出色。雞件煮得好滑,雞亦都吸收大量辣汁,仲可以無限添加。就算呢個價錢淨係任食雞煲我都應該會再黎食,何況佢唔只得雞煲。我同朋友兩個人都食左兩大煲雞煲。自選火鍋食完咁重味嘅雞煲,火鍋反而想食翻清淡一啲,所以叫咗個番茄薯仔湯。湯底好清甜,可以保留到食物本身嘅鮮味。任食嘅配料都有好多,有各種唔同嘅肉類啦、餃子啦,芝心丸、牛丸等等,仲有生根同響鈴呢啲火鍋必備配料,連海鮮都有得食!有魷魚、帆立貝、蜆等等。呢間嘢其實真係幾抵食,又雞煲,又火鍋,全部野食嘢飲都可以任叫。好特別嘅係飲品櫃有一支支蒸餾水拎,所以唔太好甜飲嘅我就主要飲蒸餾水。我見其他人好似有即斟嘅啤酒飲,不過我就無飲啦。最後發現原來仲有雪糕食,但因為都太飽,所以無食到。下次有機會黎嘅時候要記得留肚食下啲雪糕同雪條先。

二鍋頭惹味雞煲
今次叫咗大辣雞煲雞煲色、香、麻,樣樣都做得好出色。雞件煮得好滑,雞亦都吸收大量辣汁,仲可以無限添加。就算呢個價錢淨係任食雞煲我都應該會再黎食,何況佢唔只得雞煲。我同朋友兩個人都食左兩大煲雞煲

自選火鍋
食完咁重味嘅雞煲火鍋反而想食翻清淡一啲,所以叫咗個番茄薯仔湯。湯底好清甜,可以保留到食物本身嘅鮮味。任食嘅配料都有好多,有各種唔同嘅肉類啦、餃子啦,芝心丸、牛丸等等,仲有生根同響鈴呢啲火鍋必備配料,連海鮮都有得食!有魷魚、帆立貝、蜆等等。

2021-03-14
2021-03-24 45 浏览
二鍋頭旺角店咁旺,依家尖沙咀有開多間分店一定要嚟試下~ 雖然佢最出名係任食雞煲, 但佢個牛魔王任食美國極黑和牛都非常值得推介!淨喺2百蚊就有得任食雞煲,鴨煲,豬手同埋羊腩煲呢個賣點,已經吸引唔少大食朋友黎食餐飽呀~仲要喺可以食晒咁多款,可以重覆,又可以每樣都試!食完再自選湯底打邊爐個胃細啲都招架唔住呀🤣至於個牛魔王放題呢係 啱啱講嘅嘢再加上任食極黑 美國和牛呀! 每位仲送返一客澳洲m6和牛添~ 呢個喺2人份量雞煲,夠晒野味,啲雞唔會太老但入晒味呀。食完即刻叫番個和牛先!睇個樣就知呢碟牛有幾正,我最中意牛小排,油脂香味濃郁!食多幾碟都喺咁正,$298喳真喺抵。海鮮類有蝦,帶子,蜆,大大粒嘅墨魚仔~ 另外叫埋鵝腸,豬潤呢啲我至愛內臟配料就大滿足!

呢個喺2人份量雞煲,夠晒野味,啲雞唔會太老但入晒味呀。

海鮮類有蝦,帶子,蜆,大大粒嘅墨魚仔~

另外叫埋鵝腸,豬潤呢啲我至愛內臟配料就大滿足!

以前食過呢間嘅旺角分店,記得嗰陣相當抵食,任食雞煲加打邊爐。近排上網見到有尖沙咀分店新開,尖沙咀對我來講又比較就腳,所以就同埋朋友去食啦。任食雞煲+鴨煲+豬手煲+火鍋+飲品 $198呢個價錢真係不得了,咁多樣嘢任食,滿足晒幾個願望,都只係$200左右。不過其實我主要都淨係食雞煲同火鍋嘅,但呢兩樣都夠做啦。鍾意食辣嘅我就揀咗大辣嘅雞煲嘅。嗰種麻辣味真係好好食,麻香十足。唔係因為我唔鍾意食芫荽同鳳爪,呢個都有得揀走芫荽同走鳳爪嘅。雞煲入面有好多雞,雞髀位又有,雞翼位又有,雞嘅其他部位都有。雞髀位同雞翼滑就正常嘅,但係佢其他部位嘅雞肉都好嫩滑,呢個真係有驚喜。本身第一煲雞煲份量都好多,我哋以為自己食一鋪就夠啦,但因為佢嘅味道實在太香太開胃,所以我哋又叫多半煲。有得揀半煲呢個安排真係幾好,唔使驚食唔晒,個胃食完都仲有空間去食火鍋。同埋佢唔係就咁加啲雞件入去個煲到嘅,而係成個煲換過,包入味。平時食其他地方嘅雞煲加火鍋,都係就咁加湯落雞煲入面就當係火鍋湯底,但呢個幾特別,有好多個唔同火鍋嘅湯底俾我哋揀。因為雞煲本身好濃味,所以我哋食完雞煲之後都想食返啲清淡少少嘅湯底,就揀咗番茄薯仔湯底。呢個湯底比

任食雞煲+鴨煲+豬手煲+火鍋+飲品 $198
呢個價錢真係不得了,咁多樣嘢任食,滿足晒幾個願望,都只係$200左右。不過其實我主要都淨係食雞煲火鍋嘅,但呢兩樣都夠做啦。

平時食其他地方嘅雞煲火鍋,都係就咁加湯落雞煲入面就當係火鍋湯底,但呢個幾特別,有好多個唔同火鍋嘅湯底俾我哋揀。因為雞煲本身好濃味,所以我哋食完雞煲之後都想食返啲清淡少少嘅湯底,就揀咗番茄薯仔湯底。呢個湯底比較清甜,入面都有好多番茄同薯仔,用黎煮菜、丸同埋烏冬都一流呀。

任食火鍋嘅配料有好多都可以自己係喺出面夾,肉類同海鮮類就要寫紙點嘅。但因為食雞煲已經食咗好多肉類,所以都已經唔想再食肉類,我哋就去夾左啲菜、丸同埋水餃食啦。仲煮咗半個烏冬食添。食完真係大滿足,下次一定會再嚟啊。

比完錢之後,原來每個人仲有酒精搓手液送,正。
2021-03-14