放工同同事一齊去到食野, 坐位環境闊落舒服, 未到舖前喺openrice睇過人地食評, 見生蠔靚, 黎到就即刻order, 燒熟左後撇開蒜蓉, 入面粒蠔好似唔見左咁個麻辣雞腎個味道好食嘅, 但咸左d; 我地入坐7點開始, 本應去到9點半, 食到8點45分左右未full house, 心諗可以慢慢坐下傾下計, 8點55分左右店員就同我地講last order, 到9點多d就放單喺我地枱面, 我地見冇客人再入就慢慢食啦, 到9點33分佢就行黎同我地細細聲講, 我地過左鐘我地最尾果轉落單都係9點鍾左右落, 原本諗住平日呢間餐廳唔full可以坐下, 點知冇人等嘅情況下都咁催枱, 唔會再幫襯同樣價錢有更好選擇
同樣價錢有更好選擇
2022-09-29
  • 青口
第一次食自動烤串燒,餐廳主打2.5小時放題任食,除咗串燒之外亦有網燒,5位以上仲可以3.5小時任飲任食!✨串燒及網燒放題💰198/位📝店舖分3個時段,7點前離座/9時後入座💰198,正價💰248更會贈送扇貝一隻,4位以上仲送甲羅燒2份!🍽串燒📝每樣叫一串試吓先想encore再叫,都好多選擇,台灣一口腸、紅腸、芝士獅子狗卷、黄金魚蛋呢啲比較飽肚但係bbq都會想叫🤣📝牛肋條、牛西冷、厚切牛舌等等鍾意食牛唔可以錯過,當日嘅精選仲有羊架,自己可以DIY再調味🫶🏻豬頸肉、多春魚、海蝦都有叫好豐富📝3款雞翼,原味/麻辣/奥爾良辣,辣度岩岩好,醃得好入味📝必叫麻辣雞腎,好惹味同有咬口🫶🏻迷你豆卜燒到乾身有驚喜,下次燒嘢食都可以試吓燒🍽網燒 📝熊本一口牛、安格斯牛片,同牛仔骨,要掌握好個火候,豬五花腩肉燒到乾身脆卜卜好正,網燒有我好鍾意嘅蒜茸烤蠔,烤茄子🍆去到中間可以落啲水自己覺得仲好食!厚燒玉子甜甜地燒到微焦🙌🏻🍽炸物📝叫咗炸魷魚圈、炸蠔、雞軟骨、炸蝦餅...可以點泰式辣醬,新鮮炸起可以一開始醫吓肚先因為好快嚟到~🍽飲品📝有自家製飲品包括洛神花山楂茶、涼茶、菊花茶、鳥龍茶、薏米檸檬水,可以無咁熱氣,

✨串燒及網燒放題💰198/位

🍽串燒
📝3款雞翼,原味/麻辣/奥爾良辣,辣度岩岩好,醃得好入味

🍽網燒

🍽炸物

🍽飲品
📝有自家製飲品包括洛神花山楂茶、涼茶、菊花茶、鳥龍茶、薏米檸檬水,可以無咁熱氣,亦都有啤酒任飲

🍽甜品
📝有雀巢雪糕,可以燒棉花糖同菠蘿🍍

🍽配菜
📝牛油粟米、雞髀菇、金菇包好哂錫紙好方便,仲有蒜蓉包!

串燒屋
📍觀塘通明街54號地舖
(牛頭角🚇A出口行8分鐘就到)

💫評分: 7.3/10
💬成餐好豐富,自動郁嘅串燒啱哂懶惰既人🤣幾開心嘅體驗,有好多清熱飲品唔驚咁熱氣🫶🏻

🏃🏻️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#串燒屋 #觀塘美食 #牛頭角美食 #香港美食 #串燒 #followforfollow #foodieblog #instadaily #hkfoodblog #foodiehk # #觀塘 #日式料理 #日本菜 #日本料理 #牛頭角 #串燒店 #放題 #任食 #抵食 #bbq #燒烤 #燒肉 #牛 #推介 #串 #好食 #任食 #羊架 #蠔
2022-09-26 93 浏览
🍽串燒屋自動烤串燒已在香港流行了一段時間,最近小編終於有了初體驗!在友人介紹下來到了位於觀塘的串燒屋~餐廳主打2.5小時放題任食,除了串燒以外,亦提供網燒,5位以上更可享有3.5小時任飲任食~#串燒及網燒放題 $198/1店舖分為三個不同的時段,7時前離座和9時後入座可享有$198優惠價!而7時至9時半收費則是$248/1,正價時段更會贈送扇貝一隻,四位以上贈送甲羅燒兩份~餐廳使用點餐紙,有各式不同的串燒可供選擇,例如美國殼飼牛肋條和西冷、厚切牛舌、豬頸肉、雞中翼、多春魚、海蝦等,更有台灣一口腸~而網燒則有蒜茸烤蠔/青口、烤茄子、一口牛和特級牛仔骨等,小編最喜歡💕烤茄子、牛舌和豬頸肉~另外亦可點炸物,有多款吉列炸物,有炸蠔、魷魚圈🦑、炸薯條🍟、雞軟骨、炸蝦餅🍤、榴蓮波波等,必點雞軟骨和大阪王將餃子~飲品方面有不少自家製飲品,有洛神山楂茶、薏米檸檬水、烏龍茶等,亦有啤酒任飲,雪糕、啫哩、棉花糖任食~味道小評分:😋😋😋😋/5

🍽串燒屋

#串燒及網燒放題 $198/1

味道小評分:😋😋😋😋/5
2022-09-20 227 浏览
總體黎講 食材唔新鮮 其次 炸生蠔🦪 變質 有淹味 熟食丸類 有臭味 變質 個多春魚 一樣爛肉質 唔新鮮 伏。伏。伏。 鯖魚肉質爛曬 存放冰箱冷藏溫度絕對唔係零下 同行五人 吃壞個肚 店內寫著不可以浪費食物要罰款 但到時間還有很多嘢未燒就趕客 當時是非繁忙時段 個燒爐燒的特別慢 店內嘢食特別少 食唔新鮮嘅嘢 又食壞個肚 5個人消費1000幾蚊 覺得唔值 去食大集團放題嘢食多 性價比高 這家真的服務態度一般 俾我選我唔會再食呢家 消費偏高總體而言就是踩坑 真的不值 踩坑 踩坑
總體黎講
店內寫著不可以浪費食物要罰款 但到時間還有很多嘢未燒就趕客

2022-09-18
2022-09-12 129 浏览
今日公眾假期,訓到11點先起身食早餐,之後決定直接skip午餐,5點去觀塘試任食串燒放題!講咗好耐要試呢種自動旋轉串燒,今日有得試啦!店員好細心介紹咗落單程序,除左menu上嘅野都提醒我地有「放題新品」menu。勁多都想試!出面亦有自助前菜、水果同飲品區。兩個小時任食,坐低就啦啦聲叫啦。野食好快就上枱,個人覺得蝦、雞腎、羊架同雞軟骨最好食,朋友就鍾意多春魚、牛舌同清酒煮蜆。除咗枱上有醃料可以自己加重味道,仲可以問佢要香辣蘸料!超辣超正!最後就食埋炸雙皮奶、燒菠蘿同棉花糖。呢三樣都冇得輸,我地encore咗幾次。棉花糖每次去bbq都一定會整,但次次都一定有一邊黑咗,係呢到唔使太留神,都一定食到外脆內軟嘅質感!食完7點走人,餐廳都坐滿到七七八八,大家都要繼續支持小店啊!
2022-09-12 168 浏览
觀塘街坊串燒屋,平民價錢,抵食,而且餐廳職員親民,見BB瞓咗覺就將音樂調細,細心友善,而且詳細同客人講解如何點餐,值得支持。出邊櫃有餐飲,汽水及自製花茶,另外有甜品及棉花糖。串燒包括有雞肉、雞軟骨、雞腎、多春魚、牛舌、芝士狗、花枝丸、蝦等等。另外燒物包括有羊架、三文魚鮫、雞翼、茄子、生蠔、牛仔骨、玉子、秋刀魚$198⋯⋯熟食都有蜆同炸雞軟骨。總括而言親民串燒,值得支持,餐廳職員親和友善,除咗串燒仲有熟食。

出邊櫃有餐飲,汽水及自製花茶,另外有甜品及棉花糖。

$198⋯⋯熟食都有蜆同炸雞軟骨。

2022-08-24 2640 浏览
今日男朋友接我收工,去左牛頭角一間隱世小店食串燒,因為入座已經9點半,所以每人$198,2個半鐘頭任食。店員勁好態度,勁有耐性咁同我哋介紹餐廳嘅安排個啲,出面可以拎飲品同埋前菜、菜等等。雖然種類唔多,但好夠,最中意就係有無糖烏龍茶。落單主要分4類,有串燒、網燒、炸物同埋是日餐牌,黑板上面寫左幾款當日先有,有生有熟,跟返對應number寫係其中一張紙就得。我哋每樣叫左少少試左先,好食先再encore,串燒類放上去燒會自己轉,完全係我呢啲懶人首選,不過就等嘅時間就要耐少少,因為火力唔算好猛。我覺得肉類都好好食,而且質素都唔錯。網燒類就都係大路野,我哋encore左幾次係厚燒肉子、牛同埋蠔,我哋都係偏向網燒比較多,因為男朋友冇咩耐性,同埋限時想食多啲。而小食基本上淨係簡左幾樣叫左一次就冇再叫過,係等緊食中途可以食下炸物都幾開心。整體黎講,抵食!而且款式都幾多,係牛頭角一個唔起眼嘅地點,都算隱世。

2022-08-18
2022-08-23 112 浏览
今次收工去左呢間位置觀塘既串燒屋食放題,價錢吸引,仲要有自轉燒烤,懶人最岩🤪環境寬敞舒適,坐低睇除左自轉燒烤串,仲可以自己網燒,餐牌仲有一系列炸物醫醫肚先。餐牌有牛肋條、牛西冷、牛舌等,愛牛者絕對唔可以錯過我地仲叫左3款雞翼,原味/麻辣/奧爾良辣,辣度岩岩好仲有台灣一口腸,芝士獅子狗卷,貢丸,其中芝士獅子狗卷真係好特別,一定要叫網燒 我地叫左茄子,一口牛,安格斯牛片,豬五花同牛仔骨,每份都真材實料有部份食品同飲品就自助既,好多選擇,總有一款岩

餐牌有牛肋條、牛西冷、牛舌等,愛牛者絕對唔可以錯過

我地仲叫左3款雞翼,原味/麻辣/奧爾良辣,辣度岩岩好

有部份食品同飲品就自助既,好多選擇,總有一款岩
2022-08-18
2022-08-16 95 浏览
今日放半晝假,所以去咗牛頭角食串燒屋。出左地鐵站行八分鐘左右就到。呢到放題主要係網燒,串燒,炸物同甜品飲品。網燒:我哋嗌咗蒜蓉烤蠔,熊本一口牛,美國特級牛仔骨。牛仔骨超級大件,肉質豐富。蒜蓉烤蠔就非香脆。串燒:我哋嗌咗美國榖飼牛肋條,原味雞中翼,台灣一口腸,紅腸,芝士腸,黃金魚蛋,日式蟹柳。雞中翼燒到超級入味,蟹柳亦都10分新鮮。炸物:我哋嗌咗吉列魷魚圈,泰式魚餅,榴槤波波同埋香炸雞翼。榴槤波波入邊有好重嘅榴槤香味,而吉列魷魚圈亦都炸到非常香脆可口。飲品:飲品有洛神花山楂茶,涼茶,菊花茶,烏龍茶,薏米檸檬水, 10分多款式。甜品:甜品有雀巢雪糕同埋羅拔臣啫喱。仲有棉花糖。配菜:配菜有牛油粟米,蒜蓉包,山菜和雞髀菇。

網燒:

串燒:

炸物:

飲品:

甜品
甜品有雀巢雪糕同埋羅拔臣啫喱。仲有棉花糖。

配菜:
配菜有牛油粟米,蒜蓉包,山菜和雞髀菇。
2022-08-11 111 浏览
唔知大家發唔發現依一兩年多左好多有自動燒烤機既餐廳?記得係自己係香港第一次見係係九龍城既其中一間間餐廳,而最近發覺近近地自己屋企觀塘都有一間有自動燒烤機既餐廳-「串燒屋」。想燒下野食但又懶得自己燒既朋友仔不妨一試。今次介紹依間「串燒屋」係以放題既形式收費,因為今晚9點後先入座,每人都係$198,野食既選擇都幾多元化,海鮮、丸類、肉類、炸物都有。而自己覺得佢地最大既賣點就係佢地有串燒之外仲有埋網燒依個選擇。另外之前試過有啲串燒機火力唔算大,要幾耐既時間先煮熟啲野食,一大班人食既真係等天光,但今次依間啲串燒機火力好夠,野食好快熟,要記住唔好煮太熟添,如果唔係啲肉會韌哂。野食自己比較推薦雞翼、牛仔骨、蒜茸烤蠔同埋麻辣雞腎。雞翼有三隻味比大家揀,自己就比較中意奧爾良雞翼,出面比較少依款口味,同埋入味之得黎又唔會太鹹。中意食辣既都唔可以錯過麻辣雞腎,本人唔食得太辣所以都覺得幾辣下,但好中意果陣四川香辣味,雞腎都夠爽口。辣得滯既話雪櫃都有唔少飲品俾大家選擇解辣。

2022-08-08
2022-08-08 96 浏览
#日式eatcovery #觀塘eatcovery💡至串得起的串燒屋自己既串燒自己燒,想食咩就燒咩,咁先串得起。🍽肉類種類豐富,美國穀飼牛肋條、西冷、牛舌、豬頸肉、雞翼等等,多不勝數。肉質挺鮮嫩,沒有雪味。最喜歡黑毛五花腩,油花充分,一塊接一塊夾起便放進口。🍽海鮮也有不少選擇,海蝦、蠔、青口、多春魚、鯖魚。海蝦特別新鮮,蝦肉爽口彈牙,特別推介新鮮海蝦。🍽炸蝦餅、泰式魚餅、炸蠔、炸墨魚圈等炸物上台時熱辣辣,即叫即炸,相當脆口。🍽冷櫃有雞髀菇、粟米等蔬菜來網燒,去一去油膩感,甚至有水果作為飯後甜品。任飲任食又點少得飲品,有各類汽水,仲有啤酒任飲,串燒配啤酒,簡直係絕配。P.S抽氣做得相當出色,燒完唔會成身油煙味!
#日式eatcovery #觀塘eatcovery

💡至串得起的串燒屋
自己既串燒自己燒,想食咩就燒咩,咁先串得起。

P.S抽氣做得相當出色,燒完唔會成身油煙味!

這種自助燒真的很方便 等吃就可以了~調味不夠都可以自行再灑上調味料喔這間食物選擇都幾多 送餐速度都蠻快的時長2.5小時 5位以上更可3.5小時!.▫串燒&網燒任飲任食放題🍢7點前離座/9點後入座💰$198/$108黃金時段💰$248/$148分別有網燒.串燒.炸物.前菜.水果等亦有自家製飲品: 菊花露&涼茶都不錯可以清熱潤喉\( ´ω` )/.串燒有丸類.海蝦.雞翼.牛肋條.牛西冷等私心喜歡豬頸肉和牛舌 蠻有口感網燒的蒜蓉烤蠔和茄子🍆都好吃😚果然有蒜蓉就是無敵 滿滿的蒜香~熊本一口牛也很不錯 充滿油脂感(ᯅ̈ )燒肉不敗的黑毛豬五花腩片也好香口還有安格斯牛肩肉和美國牛仔骨!炸物選擇也好多 有炸蠔.炸蝦.雞軟骨等
這種自助燒真的很方便 等吃就可以了~
調味不夠都可以自行再灑上調味料喔
這間食物選擇都幾多 送餐速度都蠻快的
時長2.5小時 5位以上更可3.5小時!

▫串燒&網燒任飲任食放題🍢
可以清熱潤喉\( ´ω` )/

串燒有丸類.海蝦.雞翼.牛肋條.牛西冷等
私心喜歡豬頸肉和牛舌 蠻有口感

網燒的蒜蓉烤蠔和茄子🍆都好吃😚

果然有蒜蓉就是無敵 滿滿的蒜香~
熊本一口牛也很不錯 充滿油脂感(ᯅ̈ )
燒肉不敗的黑毛豬五花腩片也好香口
還有安格斯牛肩肉和美國牛仔骨!
炸物選擇也好多 有炸蠔.炸蝦.雞軟骨等
📍#串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌗🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺覓時時發現觀塘通明街有間專食串燒同網燒既放題,我哋當日就揀咗九點後嘅優惠時段,大人$198一位,任食2.5小時! ❣#串燒串燒既種類都幾多,多春魚、牛舌、雞翼、丸類等等都有,個人最欣賞麻辣雞腎,唔算太辣又夠爽脆,豬頸肉亦大片又好食😋 相比之下 牛類串燒比較遜色少少。❣#網燒網燒既選擇就幾吸引 包括有蒜蓉烤青口、蒜蓉烤蠔、西班牙黑毛豬五花腩片、安格斯牛肩肉片等,海鮮類都Encore過2次,基本上配蒜蓉都係冇得輸。❣#炸物炸物整體都Ok,上枱時都係熱辣辣既,無乜漏單情況,特色啲既脆皮香蕉、榴槤波波都有,而整體炸物既炸皮就有點厚。❣#飲品及小食飲品方面有罐裝汽水、烏龍茶、薏米水同埋涼茶等等,亦可以自助形式選小食,有泡蘿蔔、味附螺肉、蒜蓉雜菌、牛油粟米、豆腐花、芒果布甸等。個人所見,豆腐花都比較受歡迎😆💛🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖

❣#炸物

❣#飲品及小食

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-08-04 80 浏览
香港食串燒真係好易好食一獲金 起串燒做到放題既 真係好少數 呢日去既呢間叫串燒屋 300有找 放題時間仲足足俾到2個半鐘 慢慢燒慢慢chill 其實望住d串燒自己轉轉下都幾過癮觀塘收工做陣gym 太陽落山上小小斜就到 環境正常 無咩現代化設計 你一入到去自然只諗到主角只係在於串燒本身選擇數量方面都可以 有得烤茄子 大大條 勁邪惡 炸物全部一致油得香脆 炸香芋榴連波波外脆內軟 等串燒熟時都有野食 燒既火力好正常 都好快就燒熟到肉類 出面一串串燒 三粒丸 收你十幾蚊 呢度300有找味道質素嚟講可接受 一口牛 安格斯牛肉都有全部都重油香 相對價錢既質素 店員服務都幾nice 想普通食餐串燒可以過去挑戰下燒返幾多串香港食串燒真係好易好食一獲金 起串燒做到放題既 真係好少數 呢日去既呢間叫串燒屋 300有找 放題時間仲足足俾到2個半鐘 慢慢燒慢慢chill 觀塘收工做陣gym 太陽落山上小小斜就到 環境正常 無咩現代化設計 你一入到去自然只諗到主角只係在於串燒本身出面一串串燒 三粒丸 收你十幾蚊 呢度300有找味道質素嚟講可接受 選擇數量都可以烤茄子大大條 勁邪惡 炸物全部一致油得香脆 等串

出面一串串燒 三粒丸 收你十幾蚊 呢度300有找味道質素嚟講可接受 選擇數量都可以烤茄子大大條 勁邪惡 炸物全部一致油得香脆 等串燒熟時都有野食 燒既火力好正常 都好快就燒熟到肉類 一口牛 安格斯牛肉都有全部都重油香 相對價錢既質素 店員服務都幾nice 想普通食餐串燒可以過去挑戰下燒返幾多串
2022-07-29 2618 浏览
觀塘串燒店放題最近食放題食到上癮,因為乜都有得食,而且任食唔嬲~平時見到轉轉串燒店、自轉燒烤好吸引,今日終於過嚟試吓餐廳環境光亮,韓燒港式風格,座位寬敞舒適。晚上很多客人,很熱鬧,建議提早預約。食物上菜速度快,除了煎炸食物外,食物多數是生的~另收加一服務費。提供WiFi、紙巾,自助甜點(啫喱和哈密瓜)、雀巢雪糕杯、醬料、飲料(有自家製薏米水和涼茶)、燒烤配料自己拎。每台旁邊都有椒鹽、岩鹽、孜然粉剛客人自己調味,大部份都需要調味~網燒方面,只可以落一次單,所以我每款最少叫兩件🤣免得好食有冇得返轉頭。牆上面還有每日精選,可以點~分別點了:蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤茄子🍆、熊本一口牛、安格斯牛肩肉片、日本漢堡扒、西班牙黑毛猪五花腩片、美國特級牛仔骨。 烤爐可以調校火力,校最大火力慢慢燒串燒方面:美國穀飼牛肋條、美國穀飼牛西冷、厚切牛舌、蜜汁叉燒豬柳、泰式豬頸肉、農場鷄腿肉、原味鷄中翼、麻辣鷄翼、台灣一口腸炸物大部分都ok,熱騰騰的,點泰式辣醬。吉列炸生蠔、吉列炸猪扒、越南豬肉春卷、吉列炸蝦、炸鷄軟骨、唐揚鷄塊、炸蝦餅、紫薯餅、泰式魚餅、粟米墨魚餅、大阪王將餃子🥟榴蓮波波、臺灣香芋地瓜丸、脆皮香蕉、香炸
觀塘串燒店放題

烤爐可以調校火力,校最大火力慢慢燒

泰式豬頸肉、農場鷄腿肉、原味鷄中翼、麻辣鷄翼、台灣一口腸

炸蝦餅、紫薯餅、泰式魚餅、粟米墨魚餅、大阪王將餃子🥟榴蓮波波、臺灣香芋地瓜丸、脆皮香蕉、香炸鷄中翼

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
2022-07-26
$400 (宵夜)