2022-07-28 125 浏览
今日同朋友去左串燒屋食串燒、網燒放題2.5小時。星期一至四,7點前結賬只係$198加一,超抵食!有三張食物紙,分別有串燒、網燒同炸物,成六十款食物!當中推介:厚燒玉子、蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤青口、鯖魚、熊本一口牛、雞腿肉、芝士獅子狗卷、蟹柳、多春魚、台灣腸,味道唔錯!😋炸物方面,我食左榴槤波波同紫薯餅,2款既餡都好足,味道又夠,榴槤同紫薯愛好者必試!另外,蒜蓉雜菌、蒜蓉包、牛油粟米、菠蘿等等,燒完都好味😋雪櫃仲有其他前菜、生果、飲品、牛奶公司既芒果、芋頭、朱古力雪糕☺️總結:抵食!好玩!味道不錯!
有三張食物紙,分別有串燒、網燒同炸物,成六十款食物!
另外,蒜蓉雜菌、蒜蓉包、牛油粟米、菠蘿等等,燒完都好味😋
總結:抵食!好玩!味道不錯!
2022-07-28
  • 串燒
  • 炸物
  • 網燒
2022-07-26 76 浏览
依排好多人介紹觀塘新開嘅串燒任食,身為串燒愛好者,才,梗係第一時間沖去試吓😍首先餐廳嘅環境好光亮,坐得舒服😌而且佢話抽風機都幾好,唔會好大油煙!我哋覺得都唔算特別嘅體驗,係放自己前面燒我哋叫左好多野食,佢哋食物的款式都好廣泛,除咗有串燒的肉類,丸類等等之外,佢仲有網燒同炸物任君選擇👍🏻網燒都幾多元化,有海鮮如青口、秋刀魚、蒜蓉烤蠔等!我哋都有試到,網燒又快又方便,而且燒到出黎都好多汁至於炸物都有好多野食揀,吉列炸生蠔、魷魚圈、炸雞軟骨、餃子、地瓜圓同脆皮香蕉都係比較鍾意❤️佢哋嘅吉列炸物都非常脆口🥰非常之推薦!飲品方面和甜品,佢哋出面有個雪櫃可以自己去拎,飲品都好多選擇例如有自家製涼茶和汽水等等。出面仲有少少甜品好似啫喱,和沙律可以自己拎架!

2022-07-21
2022-07-23 66 浏览
隔咗一排冇食燒烤今日專登嚟觀塘呢間串燒屋試一試佢!最出名嘅就係佢嘅懶人燒烤架,佢所有食材都會套上鐵箴只要擺喺個燒烤架上面佢就會自動轉去幫你均勻地燒烤每一樣嘢,等大約5至10分鐘就已經可以食,另外枱面上邊有好多唔同嘅配料可以俾你調味,出邊亦都有一啲自助飲品我自己最欣賞嘅係佢自家製嘅涼茶,因為食燒烤都比較熱氣🥶我自己揀咗洛神花山楂茶,佢仲有寫到係可以抗氧化美顏😂 跟住每一日餐廳都會有是日精選,例如我嗰日就有清酒煮蜆,羊架等等 而且佢除咗串燒之外仲可以有網燒,即係好似牛角咁一塊塊,我自己覺得佢嘅牛肉切得都幾靚丸類我自己推介返台灣腸,會爆汁!唔使加調味料都好好食😋因為我好肚餓嘅關係想去快啲有熟食,所以我都嗌咗佢哋好多炸物,自己當然最鍾意嘅係炸薯條同埋香煎炸雞翼,炸榴槤波波,炸薯餅,炸餃子🥟等等。雖然佢比較熱氣但係係好食既。餐廳員工嘅服務態度都好好,感覺好似係做街坊生意多,好多後生仔食,見佢哋叫到成枱都係,$200瘋狂食肉,其實都抵食。
隔咗一排冇食燒烤今日專登嚟觀塘呢間串燒屋試一試佢!
最出名嘅就係佢嘅懶人燒烤架,
等大約5至10分鐘就已經可以食,
另外枱面上邊有好多唔同嘅配料可以俾你調味,
我自己揀咗洛神花山楂茶,
佢仲有寫到係可以抗氧化美顏😂
跟住每一日餐廳都會有是日精選,
例如我嗰日就有清酒煮蜆,羊架等等
而且佢除咗串燒之外仲可以有網燒,
即係好似牛角咁一塊塊,
我自己覺得佢嘅牛肉切得都幾靚
丸類我自己推介返台灣腸,會爆汁!
唔使加調味料都好好食😋

因為我好肚餓嘅關係想去快啲有熟食,
所以我都嗌咗佢哋好多炸物,
自己當然最鍾意嘅係炸薯條同埋香煎炸雞翼,
炸榴槤波波,炸薯餅,炸餃子🥟等等。
雖然佢比較熱氣但係係好食既。

餐廳員工嘅服務態度都好好,
感覺好似係做街坊生意多,好多後生仔食,
見佢哋叫到成枱都係,$200瘋狂食肉,其實都抵食。
2022-07-21 1629 浏览
《特色轉轉串燒🍢》———————————————-#串燒屋 🏡-朋友推介嘅呢間觀塘嘅隱世平民串燒,我哋仲專登食9點後黑夜時段,每人$200有找就可以食到放題,都幾抵食😝-餐廳提供勁多食物選擇,豬、牛、雞、蝦、海鮮,諗得出嘅都有😎可以同時串燒同網燒,最特別嘅一定係佢個爐會識令串燒自轉,慳水慳力,唔洗翻嚟翻去,食得輕鬆自在得多💪🏻-串燒款式都幾多,例如美國穀飼牛肋條、美國穀飼牛西冷、厚切牛舌、蜜汁叉燒豬柳、泰式豬頸肉、台灣一口腸等等,十分豐富,睇住佢自己識轉轉轉都幾療癒☺️-網燒亦有唔少選擇,包括蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤青口、安格斯牛肩肉片、日本漢堡扒、西班牙黑毛豬五花腩片、美國特級牛仔骨等等,火力好猛,迫哂啲油花出嚟好正🤭-另外仲可以嗌炸物,吉列炸生蠔、魷魚圈同炸雞軟骨都唔錯~ 雪櫃自助區亦有各式冷盤前菜、牛油粟米、蒜蓉雜菌、蒜蓉包、棉花糖等等可以拎😋-各款汽水、啤酒任飲,仲有涼茶、菊花茶、洛神花山楂茶同無糖烏龍茶可以揀,清熱解毒,最後食埋個雪糕就一流啦😎-⭐ 參考價錢︰(另收加一)放題(9點後入座):$198🍌 抵deal 指數:7/10
《特色轉轉串燒🍢》
———————————————-
#串燒屋 🏡
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
放題(9點後入座):$198
🍌 抵deal 指數:7/10
2022-07-19
1K
有時候想吃串燒,但總感覺再普通的餐廳叫會吃到很貴很貴的,但現在多了這種自助又自動的串燒放題餐廳,真的是對大吃的人或愛吃的人非常友好,而且價錢都不算貴,又有很多選擇!串燒及網燒放題(7點前離座)(198元)我覺得這裡除了這兩種以外,還可以多加一個為炸物放題,因為這裡炸物的種類其實比網燒的種類還要多(笑)!串燒類的選擇也挺多的,牛類肯定不能少,豬和雞也有,還有點海鮮,丸類和腸類。牛類的都有輕微的醃過的,吃起來肉味挺濃的,而且調味挺特別!豬就特別推薦泰式豬頸肉,燒完以外外焦裡嫩的,吃起來油香十足,還很有泰式風味!腸類必點的台灣腸,吃起來皮脆肉嫩,而且挺多汁!網燒的就有十多款,其中有最愛的蒜蓉烤蠔,蠔挺大隻的,吃起來不腥,挺厚肉的,味道不錯!牛仔骨的雪花也挺不錯的,燒完以後挺嫩,又有油香!炸物類真的比想像中的還要多選擇,有很多都係比較少見的,如吉列豬扒,魷魚圈,蝦餅,紫薯餅等等!大部分都選了來吃一下,都是新鮮現炸的,吃起來很香很脆,真的是炸物天堂的感覺!不過不能叫太多,串燒才是真的主角!外面的冷櫃還有點沙律等前菜可以拿到,而且也有點蔬菜可以拿,生果甜品也可以。其中有很多人都喜歡的蒜蓉包和棉花糖
串燒及網燒放題(7點前離座)(198元)
外面的冷櫃還有點沙律等前菜可以拿到,而且也有點蔬菜可以拿,生果甜品也可以。其中有很多人都喜歡的蒜蓉包和棉花糖也有!
飲品的類別不算多,但挺好的有提供涼茶,其他還有無糖茶,汽水,啤酒,感覺都可以!
這裡還有雪糕任吃,這是提供雀巢雪糕杯,雖然比較普通,但有比沒有的好,而且是任吃的!
2022-07-14
2022-07-15 81 浏览
自從食過出面旺角某d串燒屋之後,對呢d串燒式放題有d驚。不過試完呢間就成日都黎呢間星期六我地book左8點半2位,一去到就比左張6人枱,非常寬敞,前面一個有串燒網爐,有埋碌tim! 唔洗自己成日轉,不過有D大件既都係要自己轉(因為太大件會卡住左係個網到郁唔到)野食種類非常多,我地一開始叫左一D炸物黎食先,炸物非常香口,已經食到唔停口,仲要有配埋泰式辣醬比你,簡直一流,不過我地食左一盤炸物之後開始後悔......串燒先係重頭戲黎架嘛!佢既串燒全部都好好食,雞腎呀,牛,豬頸肉,樣樣都好好食,不過佢既重點係青口!青口加上佢地自己整既蒜係非常之好味,強烈推薦青口!蠔都好食既,不過實在太細隻,又燒得耐,所以我地最後都係主燒青口,仲有雞翼亦都係十分之推薦,因為佢個雞翼非常之入味,本人係非常嫌麻煩,因為雞翼要燒好耐又要轉,但我地食完都忍唔住叫左6隻再燒!!!!

2022-07-14 208 浏览
第一次写review,竟是负评。看了hk01的推荐来的,话全港前5串烧放题。食物质素一般,烤炉火力不够,又细,两个人都等很久才能烤好。海虾本来就是熟虾,烤后非常干,完全不够Q弹,唔入味。牛肉有很重的雪味。入座送两只蒜蓉元贝,感觉蒜蓉唔新鲜。炸物中规中矩,没有非常推荐之菜品。店内冷气颇足。店员服务态度也还OK,係唯一优点。仲有啤酒任饮,雪糕任食(种类非常少)。总体来说价格较贵,应该不会再来。同样价格可选其他烧肉类放题。
第一次写review,竟是负评。

总体来说价格较贵,应该不会再来。
同样价格可选其他烧肉类放题。
2022-07-14
  • 蒜蓉扇贝
2022-07-12 86 浏览
見到openrice寫好評多數都會試一次,結果換返黎相反,第一個爐開得黎預熱都要15分鐘,第二員工得一兩個,落單來回每次十分鐘,出餐時間十分鐘,不過出黎得個爐都未熱未燒到,以為兩個鍾好耐,原來兩個鍾其實只做到半個鍾頭野,當中未食哂冇問要唔要加時,或者過時間係咪要俾錢,我地就唔介意,最後佢係有禮貌吹左幾次,不過我地仲有好多未燒到,佢吹左幾次之後,好主動咁幫你張未燒完既野食掉哂,搞到你燒緊果d都唔好意思再食,過程好尷尬,如果真係加時要錢我地冇所謂,原因你個爐火力太慢,實際黎講用餐時間係半個鍾。下一次都唔會選擇。。。
2022-07-01 94 浏览
觀塘區有好多燒烤店,今次就揀咗觀塘裕民坊一間自助串燒店,見到夜晚九點後入座有特價$198一位,諗都唔使諗,咁抵立刻book位餐廳地方好寬躺,枱與枱之間都好闊落,坐得好舒服,而且燒烤爐上面都有煙通可以抽走油煙飲品方面都有好多選擇,薏米檸檬水、涼茶、菊花茶、洛神花山楂茶、無糖烏龍茶、汽水、啤酒前菜方面有螺肉、中華沙律、雜菜沙律、麻醬豆腐、羅馬生菜、泡菜、蘿蔔燒烤方面有串燒和網燒串燒叫左台灣腸、麻辣雞腎、海蝦、芝士獅子狗、牛肋條、牛西冷、豬頸肉、海蝦、迷你豆卜,味道好平均,我自己最鍾意就係麻辣雞賢,個麻辣汁調校得好好,好入味網燒叫左牛仔骨、一口牛粒、蒜蓉烤蠔、安格斯牛肩肉片,估唔到咁平嘅價錢都有烤蠔食,啲蠔仲要係好新鮮,一口牛粒亦好出色,牛油脂好香炸物亦都有10幾款選擇,我哋今次只係叫左兩款,炸蝦同埋雞軟骨,同樣都係好出色最後一轉我哋攞咗燒棉花糖同埋菠蘿,棉花糖誠意推介大家一定要試,最後大家可以食埋雪糕做甜品,雪糕都係任食㗎

燒烤方面有串燒和網燒

估唔到觀塘都有間隱世串燒放題🔥一入到環境好大,之前食過其他串燒店都知道對住個爐會好熱,但呢度既冷氣同抽風都好勁,所以食得好舒服,食完仲唔會有陣燒烤味🌸。🐒7點半前離座優惠💰$198呢到除左可以order自轉串燒之外,仲可以網燒,變相唔洗每次都等好耐先有得食🥓。食物方面係有勁多選擇,有豬、牛、雞、蝦🦐丸、蠔、青口🦪多春魚等等但係要推介嘅係佢嘅安格斯牛肩肉片🥩好薄同好有牛味,肥膏唔多,但又唔會柴,我自己就係咁encore 呢款😂。炸物同埋放題新品方面🍤佢既炸物係好出色,即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣🍌炸香蕉同炸雞我都叫左幾round🍗等緊串燒燒緊既同時食炸物就岩岩好。以為咁就冇乜特別,但佢出面雪櫃原來唔止飲品,仲有前菜🥗螺肉、中華沙律、菠蘿、棉花糖🍍不得不提既係BBQ必備既蒜蓉雜菇同埋牛油粟米呢到都有🤩見到係雙眼發光👁網燒必須嗌!。飲品除左汽水仲有啲自家製嘅冷泡茶同埋涼茶🧃淨係講到呢度,每樣試小小都已經飽曬。總括嚟講,呢間都可以話係性價比高嘅串燒店🍢環境同服務都好舒服,雖然係小店,但係啲食物都唔需要等好耐同埋都唔會漏單,值得一讚💯如果一大班friend喺度吹水呀燒嘢食都幾chill🍻

🐒7點半前離座優惠💰$198

如果一大班friend喺度吹水呀燒嘢食都幾chill🍻
2022-06-23 62 浏览
♡♡♡📍 串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖咁岩想食串燒既時候觀塘有間近近地既,而且當1700-1900既時間都平d😂😂,覺得價錢都OK,又有串燒同網燒都幾好😽,又方便所以都幾正😝~同埋可以選擇嘅食物都幾多,亦都有唔同種類😜~🍽蒜蓉烤茄子蒜蓉烤茄子超好味,茄子超級入味😝👅!超香蒜蓉味,燒茄子都真係食左好幾條😂🤤🤤~🍽芝士腸芝士腸係會爆芝士果種😆😆!都真係幾中意食呢款既腸仔。🍽芝士獅子狗卷細細粒勁可愛,一口可以食到😆🤣~芝士唔會太膩,覺得岩岩好😜。🍽熊本一口牛熊本一口牛同平時出邊買一包嘅都係一樣🥰🤤🤤,所以都真係好好食😆😆😂!細細粒勁易咬開,真係幾有質素😜~🍽安格斯牛肩肉片呢個真係好好味🤣🤣!薄薄一片燒起上黎真係超好食😂~安格斯牛肩肉片嘅脂肪比例好😍!肥瘦適中,超推薦👅👅~🍽美國特級牛仔骨美國特級牛仔骨厚薄適中😆,肉質都幾嫩滑同埋都幾鬆軟🥰,呢款牛都幾好味😜😜~🍽脆炸薯條薯條真係啱啱炸出嚟,超級脆口😝,而且薯條係粗薯條黎😚😚,啖啖都好正🤤🤤~
♡♡♡
📍 串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖

🍽蒜蓉烤茄子

🍽芝士腸
芝士腸係會爆芝士果種😆😆!都真係幾中意食呢款既腸仔。

🍽芝士獅子狗卷

🍽熊本一口牛

🍽安格斯牛肩肉片

🍽美國特級牛仔骨

🍽脆炸薯條
2022-06-18 800 浏览
最近知道觀塘有一間新開嘅串燒屋即時帶朋友過嚟試下。外面睇緊店以為好細,但入到去店後,寬躺舒服。 而且抽風系統好好,唔會覺得成間舖頭好大煙。我選了星期一至四,下午五點至七點,2個鐘嘅優惠時段-每人只需要$198就可以食網燒及串燒放題。 該店採用自動燒烤爐。 只要將串燒擺在爐上,串燒食物就會自動轉動,幫你燒烤熟食物。方便又快捷,仲要唔使整污糟隻手同比油彈親自己。其實呢個自動燒烤爐,早四、五年前已經喺珠海見過,估唔到現在香港先有用。店主介紹最新七款燒烤新產品推介: 粟米、菇類、燒棉花糖、燒菠蘿、各種菇類。 另外還有很多串燒、炸物比你點去order。 我自己就試咗加拿大多春魚、挪威鯖魚、蟹柳、粟米、菇、開殼青口、新鮮海蝦、牛丸、雞肉串、牛肉粒串等。樣樣嘢食都好新鮮,口感好爽口彈牙,一啲都唔霉。我最喜歡就係串燒多士和烤菠蘿,烤完的菠蘿爽口而甜。再配埋外脆內軟的多士,簡直喺最佳配搭。 仲有好多健康自家製飲品,無色素冇防腐劑。例如洛神花山楂茶,消膩抗衰老。烏龍茶(無糖)、薏米檸檬水、涼茶(雞骨草、夏枯草)店主真係好為客人嘅健康着想,燒完串燒再飲番杯店主自家製嘅涼茶,真係無得頂!2.5小時任飲任食,啱

另外還有很多串燒、炸物比你點去order。

2.5小時任飲任食,啱晒我呢啲好大食嘅人士! 仲有空餘時間同朋友傾偈。
2022-06-15
2022-06-17 89 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense:$200-250+📍Address:串燒屋, Kwun Tong平時放題好少串燒,今次第一次食自動串燒店,呢間無論係食物品質、服務態度、同埋價錢公道,都值得一試。分別有安格斯牛肩片、蒜蓉烤蠔🦪、熊本一口牛、三文魚條,同埋多種平時燒烤食物可以選擇。特別推介係蒜蓉烤蠔同埋蒜蓉茄子,一開始燒,香味撲鼻而來!!而且食物好新鮮。而炸物方面,係一落單新鮮炸出嚟所以好脆口,好推介炸雙皮奶、榴槤波波、香芋地瓜丸,炸雙皮奶真係好滑,榴槤波波係流心,用新鮮榴槤肉做嘅內涵。因為食串燒好油膩,入面仲有唔同嘅健康飲品,例如檸檬薏米水、菊花茶同埋洛神花茶可以選擇!
🇭🇰Hong Kong

Average expense:$200-250+
📍Address:串燒屋, Kwun Tong

2022-06-13 71 浏览
心思思好想食串燒... 朋友二話不說... 帶咗我去試新嘢! 去到食店... 先知道原來呢間嘅串燒係由客人自己燒... 不過好過癮㗎... 係放落自動轉轉串燒機... 串燒就會keep住轉動... 全程唔駛自己反... 認真好玩... 又慳水慳力!😆 而且部自動轉轉串燒機工作效率都幾高... 話咁快就將串燒燒好!👍今晚呢餐係放題嘅... 除咗玩串燒之外... 仲可以網燒... 而且仲有冷盤、熱食、炸物提供... 種類都唔少㗎!👏推介有咩必食先😬👇前菜/冷盤: 泡菜、味附螺肉、日式凍豆腐熱食: 香酥雞翼、香草羊架、炸三文魚腩條串燒: 美國穀飼牛西冷、泰式豬頸肉、海蝦網燒: 熊本一口牛、蒜蓉烤蠔、西班牙黑毛豬五花腩片炸物: 炸蝦餅、榴槤波波、吉列魷魚圈甜品: 啫喱呢度嘅前菜、冷盤、甜品同飲品都係自己出去攞嘅... 其他係寫紙order嘅... 上食物嘅速度都算幾快... 印象中都冇乜漏單!場地唔算好大... 但勝在俾到你嘅空間感大... 唔會坐到好迫! 而且食串燒之類嘅地方最怕冷氣唔夠大... 四圍煙霧瀰漫... 呢度就冇呢d問題... 冷氣足之餘... 食完唔會成身油煙味!😊食物方面

推介有咩必食先😬👇
前菜/冷盤: 泡菜、味附螺肉、日式凍豆腐
熱食: 香酥雞翼、香草羊架、炸三文魚腩條
串燒: 美國穀飼牛西冷、泰式豬頸肉、海蝦
網燒: 熊本一口牛、蒜蓉烤蠔、西班牙黑毛豬五花腩片
炸物: 炸蝦餅、榴槤波波、吉列魷魚圈
甜品: 啫喱

食物方面... 以放題嚟講算幾好... 食物夠新鮮... 種類唔少... 今次有d想食嘅都未order已經飽lu... 唯有留返下次再嚟幫襯la!🤪

價錢方面... 我覺得幾抵食(可以參考附圖)... 有得食又有得玩... 唔錯呀!

2022-06-08 210 浏览
第一次寫食評就貢獻左比呢間咁伏嘅餐廳🤦🏻‍♂️見到OpenRice有咁多好評諗住試試啦結果真心唔掂🙈一入去第一round叫嘅串燒已經覺得啲肉怪怪地個醃料真係好奇怪😨就算係香草羊架隻香草味都怪怪地😅唯一比較正常啲係加工食品串燒(即係台灣腸同獅子狗嗰啲)網燒嘅食品相對好啲D海鮮同埋肉相對來講都比較正常不過質素都唔係好唯一值得一讚嘅係飲品種類多(雖然每一款都非常甜)最後兩個人埋單差唔多$550總括嚟講呢個價錢有更加好嘅選擇網燒雖然喺香港比較少見不過就算有極大好奇心嘅朋友都唔使去試因為真係燒得好慢好慢好慢🙃我只可以講咁多種食物最好食係雀巢朱古力雪糕🙂
第一次寫食評就貢獻左比呢間咁伏嘅餐廳🤦🏻‍♂️
見到OpenRice有咁多好評諗住試試啦
結果真心唔掂🙈

一入去第一round叫嘅串燒已經覺得啲肉怪怪地
個醃料真係好奇怪😨
就算係香草羊架隻香草味都怪怪地😅
唯一比較正常啲係加工食品串燒(即係台灣腸同獅子狗嗰啲)
網燒嘅食品相對好啲
D海鮮同埋肉相對來講都比較正常
不過質素都唔係好
唯一值得一讚嘅係飲品種類多(雖然每一款都非常甜)

最後兩個人埋單差唔多$550
總括嚟講呢個價錢有更加好嘅選擇