2022-06-02
朋友想食串燒,於是上網搵到間串燒喺觀塘區,仲要係放題任飲任食,唔使諗即刻打電話去book位。餐廳地方唔算好大,大約10張4人枱左右,枱與枱之間都闊落,坐得舒服,唔會覺得有逼夾嘅感覺。🥤飲品飲品就要自己出去攞嘅,薏米檸檬水(功效:消熱、祛濕、消腫、美白)涼茶(成份;雞骨草、金錢草、夏枯草)菊花蜜(功效:清肝明目、消除疲勞)洛神花山楂茶(功效:消脂消滯、抗衰老)無糖烏龍茶、汽水等🔸前菜前菜小食有日式醃黃蘿蔔、螺肉、中華沙律,我本身都好鍾意食黃蘿蔔,呢度竟然有啱晒我😍🔸串燒呢度嘅串燒係用自動轉轉機,唔使自己反來反去,方便又好玩。我點咗美國谷字牛粒條、厚切牛舌、爽口雞腎、麻辣雞腎、海蝦、魚片頭、芝士腸、芝士獅子狗卷、龍蝦丸,樣樣味道都唔錯㗎😋🔸網燒除左串燒之外仲可以網燒,我點咗蒜蓉烤蠔🦪、蒜蓉烤青口、蒜蓉烤茄子、安格斯牛肩肉片、西班牙黑毛豬五花腩片、蒜蓉烤菇菇、鯖魚、雞翼,燒菠蘿。🔸放題新品油菜、清酒煮蜆、香酥雞翼、芝麻波波、香草羊架、三文魚腩條。特別係清酒煮蜆,三文魚腩,香草羊假又係必點。🔸炸物呢度嘅炸物真係唔講唔得,炸物出色,款式選擇比香港嗰幾間集團式放題店仲要多同好味,我點左炸蠔🦪、炸魷
🥤飲品
飲品就要自己出去攞嘅,
薏米檸檬水(功效:消熱、祛濕、消腫、美白)
涼茶(成份;雞骨草、金錢草、夏枯草)
菊花蜜(功效:清肝明目、消除疲勞)
洛神花山楂茶(功效:消脂消滯、抗衰老)
無糖烏龍茶、汽水等
🔸前菜
🔸串燒
🔸網燒
除左串燒之外仲可以網燒,
🔸放題新品
油菜、清酒煮蜆、香酥雞翼、芝麻波波、香草羊架、三文魚腩條。
特別係清酒煮蜆,三文魚腩,香草羊假又係必點。
🔸炸物
呢度嘅炸物真係唔講唔得,炸物出色,款式選擇比香港嗰幾間集團式放題店仲要多同好味,我點左炸蠔🦪、炸魷魚圈、炸蝦餅、炸魚餅、炸墨魚餅、炸雞軟骨等等⋯⋯全部都好好味😋配埋泰式辣醬更惹味。我仲有好多炸物都想試㗎,但已經飽喇😅
除左好多炸物想之外,仲有啫喱、雪糕、棉花糖、番薯、蒜蓉包等等我都想試,可惜我飽咗喇,唯有下次再嚟食過啦😜
食物方便真心覺得樣樣都唔錯,但有幾樣我個人真心推薦,雞腎、芝士獅子狗卷、三文魚腩條、蒜蓉烤菇菇、牛舌、海蝦、烤蠔、青口、茄子🍆。