2022-08-06
📍#串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌗🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺覓時時發現觀塘通明街有間專食串燒同網燒既放題,我哋當日就揀咗九點後嘅優惠時段,大人$198一位,任食2.5小時! ❣#串燒串燒既種類都幾多,多春魚、牛舌、雞翼、丸類等等都有,個人最欣賞麻辣雞腎,唔算太辣又夠爽脆,豬頸肉亦大片又好食😋 相比之下 牛類串燒比較遜色少少。❣#網燒網燒既選擇就幾吸引 包括有蒜蓉烤青口、蒜蓉烤蠔、西班牙黑毛豬五花腩片、安格斯牛肩肉片等,海鮮類都Encore過2次,基本上配蒜蓉都係冇得輸。❣#炸物炸物整體都Ok,上枱時都係熱辣辣既,無乜漏單情況,特色啲既脆皮香蕉、榴槤波波都有,而整體炸物既炸皮就有點厚。❣#飲品及小食飲品方面有罐裝汽水、烏龍茶、薏米水同埋涼茶等等,亦可以自助形式選小食,有泡蘿蔔、味附螺肉、蒜蓉雜菌、牛油粟米、豆腐花、芒果布甸等。個人所見,豆腐花都比較受歡迎😆💛🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
📍#串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖
♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌗🌑