2023-11-01 53 浏览
最近天氣開始轉涼, 又係時候約朋友打邊爐, 選擇左好耐, 最後決定去這性價比高餐廳打邊爐。和朋友選了胡椒豬肚湯底, 湯底不錯, 牛肉和蝦滑也不錯, 最值得推介的是他們的蜆,清甜無沙, 非常配搭湯底
  • 白沙蜆
之前去過荃灣分店,覺得好正!!今日朋友再約喺旺角食飯,即刻諗起一鍋堂!!一鍋堂嘅環境好好, 餐廳出面有梳化長櫈頭先早到咗,坐喺度等朋友都等得好舒服餐廳入面環境都相當好,坐得好舒服呀👍🏽湯底選擇有好多,今次我揀咗冬蔭功,超好味🤤好正呀!!!我覺得唔算好辣,少少辣辣地咁好惹味呀呢個湯底真係好難忘,喺其他地方都少見湯底都幾濃, 冬蔭功味好出, 特別食菜個陣索晒啲湯汁好正!!!可以選擇嘅食材都好多!!!!我哋食嘅係C餐高級日本澳洲和牛套餐牛肉超級高質😀有日本黑毛和牛、澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉、封門柳、魔鬼辣安格斯牛肉、花雕浸安格斯牛肉、牛舌、精選進口牛板腱、香辣牛肉滑、濃汁爽彈牛丸、醬爆瀨尿牛丸😋日本黑毛和牛好高質,啲紋好靚,牛肉味好出,食完一碟再一碟,食到好滿足。其他牛肉都好正🤩🤩🤩🤩好香牛肉味我再叫咗個醬爆瀨尿牛丸,點一份就已經有4粒咁多,呢個真係好好食,中間啲餡好滿足,不過要小心唔好咬得太大力😂朋友一咬啲湯汁噴晒落我度😂😂真係笑死😂😂😂呢度仲有好多唔同花茶同其他飲料可以選擇,唔同花茶有唔同功效,又好飲又養生!仲有唔同海鮮可以揀,例如蜆、帆立貝、蝦等等。另外仲有蟹籽手工蝦滑、各

之前去過荃灣分店,覺得好正!!
今日朋友再約喺旺角食飯,即刻諗起一鍋堂!!
一鍋堂嘅環境好好, 餐廳出面有梳化長櫈
頭先早到咗,坐喺度等朋友都等得好舒服
餐廳入面環境都相當好,坐得好舒服呀👍🏽

湯底選擇有好多,
今次我揀咗冬蔭功,超好味🤤好正呀!!!
我覺得唔算好辣,少少辣辣地咁好惹味呀
呢個湯底真係好難忘,喺其他地方都少見

可以選擇嘅食材都好多!!!!
我哋食嘅係C餐
高級日本澳洲和牛套餐

其他牛肉都好正🤩🤩🤩🤩
好香牛肉味

仲有唔同海鮮可以揀,例如蜆、帆立貝、蝦等等。另外仲有蟹籽手工蝦滑、各款手打丸、南瓜墨魚滑、自家墨魚餅、手工雲吞、手工麻辣豬肉餃、野生竹笙等等。呢一餐真係食得好滿足。

2023-10-26 53 浏览
成圍人嘅聚會都係最啱任食邊爐,今次叫咗兩個鴛鴦鍋,一個叫咗麻辣鴨血同冬蔭公湯底,另一煲叫咗養生藥膳同花膠雞湯。 通常人多咩都扔哂入鍋都食唔到咩味,但冬蔭公煮水魷個味都入到,推薦呢個湯底😋個餐叫咗個Set B,本身有朋友係會員,每人有一件帶子同鮑魚,質素都ok,鮑魚幾爽。平時嚟親呢度都會叫蝦,勝在唔係雪藏同埋幾鮮甜。隔咗一排時間冇嚟覺得d肉普遍質素好似比之前好咗。呢個醉牛幾出色,朋友們連掃咗好多碟。出面都有好多配料拎,最欣賞佢午餐肉係厚切,腸仔係用廚師腸,另外個樣好似煙三文魚嘅冰山蚌都ok。第一次試佢嘅香茅檸檬茶,味道唔錯唔算好甜。甜品選擇唔多,有豆腐雪芭、柚子乳酪雪糕同埋機斟嘅楊枝甘露雪芭。話說今次佢個system壞咗,變咗要用人手寫紙落單,但好彩d野食上得算快。

平時嚟親呢度都會叫蝦,勝在唔係雪藏同埋幾鮮甜。

隔咗一排時間冇嚟覺得d肉普遍質素好似比之前好咗。

呢個醉牛幾出色,朋友們連掃咗好多碟。

第一次試佢嘅香茅檸檬茶,味道唔錯唔算好甜。

2023-10-25
2023-10-23 68 浏览
第一次黎瓊華分店,首先要讚下個整體環境,都算幾寬敞舒適,同埋大部分店員都幾好禮貌。有3個Level既放題套餐選擇,我地就揀左C餐,$300左右高級日本同澳洲和牛任食120分鐘。接近20款湯底選擇,我地揀左沙蔘玉竹鯊魚骨湯,啲湯料都幾足,飲左幾啖先開始打邊爐。食物選擇都幾多,日本產黑毛和牛、澳洲和牛、紐西蘭羊肉卷、手切牛脊肉、封門柳、牛板腱、紐西蘭羊肉卷、海蝦、帆立貝、醬爆瀨尿牛丸、水魷⋯質素都很不錯。小食都唔輸蝕,凍蝦、麻辣翼尖、麻辣雞腎、醃蘿蔔⋯味道一啲都唔失禮。飲品款式都幾多,仲有唔少自家製涼茶同養生飲品。

飲品款式都幾多,仲有唔少自家製涼茶同養生飲品。

2023-10-19
都有一段時間沒打邊爐,而且差不多又到打邊爐季節喇!(雖然其實都沒分,想吃就吃😂)點了「C 高級日本&澳洲和牛套餐」120分鐘晚市火鍋放題。7點至9點 $308;9點入座 $288;7點前離座 / 10點半入座 $268;小童長者任何時段 $208,另收加一服務費。湯底揀了沙參肉竹鯊魚骨湯,比較清淡,有點藥膳感覺,小心會有魚骨。一鍋堂其中一個最好特點是,飲品櫃夠大選擇夠多,還有數款自家製茶飲👍🏽。講講幾款自己比較喜歡的食物:🐮 日本黑毛和牛:必點😍!集中點它就對🤣,眾多牛中最美味🤤。油花美,牛味極濃,牛的油脂在嘴裡綻放如花🌸🤤。🐷 西班牙伊比利亞黑毛豬:比栗飼豬好味好多,是最棒的🐷🐷。肉味甘鮮帶甜,又有濃厚鹹香味,非常高質😍,必點!豬類集中點它就對😋。🦐 海蝦:大隻新鮮爽甜,新鮮到有一兩隻還在跳😮。🐟 脆骨腩:口感非常爽脆,吃得出好新鮮。🍖 濃汁爽彈牛丸、醬爆瀨尿牛丸:牛味濃郁,十分爽彈,優質👍🏽。🥟 手作菠菜皮韮菜餃:大大隻,韮菜好香。因為當天雪糕機正好壞了,沒得吃🥲,只有杯裝雪糕。

點了「C 高級日本&澳洲和牛套餐」120分鐘晚市火鍋放題

講講幾款自己比較喜歡的食物:

🦐 海蝦:大隻新鮮爽甜,新鮮到有一兩隻還在跳😮。
🐟 脆骨腩:口感非常爽脆,吃得出好新鮮。
🥟 手作菠菜皮韮菜餃:大大隻,韮菜好香。

因為當天雪糕機正好壞了,沒得吃🥲,只有杯裝雪糕。

• 日本產黑毛和牛
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
2023-10-16 43 浏览
一鍋堂 - 旺角瓊華中心食火鍋放題 瓊華中心不嬲都有唔少餐廳選擇 今日再次去到一鍋堂 叫咗個養生藥膳鍋 再加咗半隻烏雞$25日本產黑毛和牛 - 肉質軟淋沙白蜆 珍珠貝 - 大有少少海水鹽味 好鮮味手串海蝦 - 新鮮爽彈鮮甜另外仲補不能盡錄嘅火鍋配料 例如 金針菇粟米 西班牙伊利亞黑毛豬 封門柳 香辣安格斯牛肉滑 蝦子手打墨魚滑 脆鯇魚片 金蟲草包籽 總之就真係非常多選擇啦出面仲有自助吧又唔同嘅凍食沙律 菠菜 大豆芽同四季豆都好味 酸辣青瓜都好入味 自助丸類區 有唔同嘅丸類 咁牛丸貢丸 仲有雞子 另外仲有超級推介嘅冰山蚌 食落非常爽彈 我地不停Encore自助菜區 已放好一盤盤畀你任拎 油麥菜娃娃菜等等自助飲品區 我最鍾意就係自家製洛神花茶 酸酸甜甜好開胃又解膩另外當日有期間限定嘅楊枝甘露味雪糕 不過食落去其實有啲似芒果味雪糕 哈哈
一鍋堂 - 旺角瓊華中心

日本產黑毛和牛 - 肉質軟淋
沙白蜆 珍珠貝 - 大有少少海水鹽味 好鮮味
手串海蝦 - 新鮮爽彈鮮甜

另外仲補不能盡錄嘅火鍋配料 例如 金針菇

自助菜區 已放好一盤盤畀你任拎 油麥菜娃娃菜等等

2023-10-13 49 浏览
好久沒有來吃自助餐了,今晚可以好好享受一下自助打邊爐,一鍋堂的環境很好,食物更是上百種,有打邊爐的材料,也有少量的熟食。豬骨豆腐清湯作為打邊爐湯底,這個清湯底濃郁的豬骨香味,為後續食材提供更完美的烹飪基礎。伊比利亞黑毛豬的獨特脂肪紋理和濃郁的口感,以及日本產黑毛和牛的細膩肉質和豐富的脂肪分佈,都能在打邊爐的高溫中變得更加鮮多汁,讓人垂涎欲滴。牛舌片鮮嫩可口,牛百葉爽口嚼勁十足。澳洲和牛則以其獨特的肉質和口感吸引著人們的味蕾。紐西蘭羊卷肉則鮮嫩多汁,有著獨特的羊肉香味,給打邊爐增添了更多的美味選擇。野生竹笙帶有一絲絲清香,口感爽脆,帆立貝鮮甜滑嫩。打邊爐的各種食材都帶來了豐富的口感和味道,讓人可以盡情享受美食的樂趣。最後以一個柚子味的乳酪結束了讓人滿足的晚餐。

野生竹笙帶有一絲絲清香,口感爽脆,帆立貝鮮甜滑嫩。

• 日本產黑毛和牛
  • 美國安格斯牛肉
  • 澳洲M5和牛板肉
$268起任食日本、澳洲和牛😋🔥 餐廳為火鍋連鎖店 主打午市及晚市任飲任食火鍋放題🤰🏻環境乾淨燈光足夠 裝潢簡單而清新自助區任攞飲品、醬料、火鍋配料、野菜、雪糕、小食等====᪥ 晚市C餐火鍋放題 $268起晚市放題限時120分鐘 有A,B,C餐三種選擇 B餐起即可任食特選食材例如自家製墨魚滑、雲吞、餃子等等~᪥ 沙嗲湯底 沙嗲湯底香濃濃郁 亦可選擇鴛鴦湯底+$50᪥ 日本產黑毛和牛黑毛和牛脂肪豐富 賣相精美 厚度適中᪥ 澳洲和牛澳洲和牛則口感更有嚼感 牛肉味更香濃᪥ 海鮮沙白蜆、脆骨腩、魚片、鮮蝦、墨魚仔等等

自助區任攞飲品、醬料、火鍋配料、野菜、雪糕、小食等
====

黑毛和牛脂肪豐富 賣相精美 厚度適中

᪥ 澳洲和牛
澳洲和牛則口感更有嚼感 牛肉味更香濃

᪥ 海鮮
沙白蜆、脆骨腩、魚片、鮮蝦、墨魚仔等等
2023-10-12 40 浏览
好耐無吃過限時火鍋放題,難得盡情放肆,揀左間人氣高企,食牛出名的一鍋堂,單是旺角區已經有兩間,湯底有15款選擇,如果是選擇鴛鴦鍋,另加$50,120分鐘的放鍋火題絕對夠時間,我們選了選了<<C高級日本和澳洲和牛套餐$308>>湯底選了芫荽皮蛋湯和麻辣鴨血豆腐湯,一清一辣飲品是自助區,香茅檸檬茶,玫瑰花黑枸杞茶,薄荷烏龍茶都是推薦飲品,不會太甜,清清地唔錯牛肉當然點了無限碟日本黑毛和牛,每一塊油脂分布得好靚,每一塊雖然薄但牛味好濃澳洲和牛,油脂沒有日本和牛重,同樣入口有口感,入口滑,有重重的牛味單是牛肉選擇已經有6-7款,一次過送上,真的不知道是哪一款 花雕浸安格斯牛肉,是印象最深刻的一款,淡淡的花雕酒香牛肉,有口感之餘仲好滑花雕浸鮮雞件,大大件滑雞,入口有口感,肉質滑珍珠貝,沙白蜆同樣大推,每一粒都脹卜卜,好新鮮,encore 左幾次其餘的配料都全部上齊,牛丸,花膠,白鱔片,油條,竹笙,真係應有盡有,2個人火鍋,食放題真係可以食到各款各樣的食材除了手機下單點菜外,飲品區都有涼菜,熱食或丸類提供自行拿取甜品有雪糕杯外,仲有自助式楊枝甘露口味軟雪糕,食完正餐

湯底選了芫荽皮蛋湯和麻辣鴨血豆腐湯,一清一辣

單是牛肉選擇已經有6-7款,一次過送上,真的不知道是哪一款

花雕浸鮮雞件,大大件滑雞,入口有口感,肉質滑

除了手機下單點菜外,飲品區都有涼菜,熱食或丸類提供自行拿取

甜品有雪糕杯外,仲有自助式楊枝甘露口味軟雪糕,食完正餐,再食甜品,真係飽住肚離開,cp值非常高,眼看就算平日都滿座
2023-10-12 44 浏览
打完風天氣忽然轉涼了,真係有D秋涼感覺,胃口亦開始”轉季”了,又係火鍋時間,友人話去呢間食火鍋放題。提供ABC餐三款選擇,食高級日本及澳洲和牛套餐 (C餐) 係$308,任飲任食120分鐘。特色湯底有十幾款選擇,有辣有唔辣簡單又下火之選莫過於芫茜皮蛋湯,仲有埋馬蹄,多D芫茜就仲好自己掃CODE落單,方便又環保等緊湯底滾起時,出面有熟食區,多款餐前小食比你食住先我地就拎咗惹味大荳芽菜,四季豆,土豆絲及鷄腎,仲有個麻辣醬伴冷麵,真正食住等。拎完醬料,再去拎凍飲首推香茅檸檬茶,甜度適中,幾有檸茶味。湯滾起就係代表火鍋時間開動,先黎日本黑毛和牛,切成一大片,油脂分佈美麗用筷子夾住拖幾拖,一轉色就食得。肉質相當嫩滑,毫不花氣力就直人喉嚨。再黎澳洲和牛肉質比起日本嘅唔差好遠,都係滑嫩,肉味頗出少少。仲有牛舌及牛板腱亦有西班牙黑毛豬沙白,八爪魚,蝦,帶子,珍珠貝,鱔片呢D海鮮類都有得叫沙白烚到開口就食得,鮮甜,食唔到有沙。蝦肉就幾彈牙,放幾串一齊烚,就可以令你”蝦蝦蝦”花膠作為火鍋料都唔係新鮮事,但呢度嘅除咗夠厚度之外,仲要唔駛烚好耐就食得,養顏之選。其他丸類/炸魚皮/響鈴/午餐肉,連鷄子都有,就係

特色湯底有十幾款選擇,有辣有唔辣

簡單又下火之選莫過於芫茜皮蛋湯,仲有埋馬蹄,多D芫茜就仲好

自己掃CODE落單,方便又環保

等緊湯底滾起時,出面有熟食區,多款餐前小食比你食住先

拎完醬料,再去拎凍飲

首推香茅檸檬茶,甜度適中,幾有檸茶味。

再黎澳洲和牛

肉質比起日本嘅唔差好遠,都係滑嫩,肉味頗出少少。

仲有牛舌及牛板腱

亦有西班牙黑毛豬

沙白,八爪魚,蝦,帶子,珍珠貝,鱔片呢D海鮮類都有得叫

沙白烚到開口就食得,鮮甜,食唔到有沙。

蝦肉就幾彈牙,放幾串一齊烚,就可以令你”蝦蝦蝦”

其他丸類/炸魚皮/響鈴/午餐肉,連鷄子都有,就係出面自取

係咁易拎D試下邊款好食先,推呢粒黑椒牛丸呀,黑椒味出,又彈牙。

一碗碗蔬菜放係雪櫃,乾淨衛生

款式除咗大路嘅菜芯,娃娃菜同生菜外,仲有羽衣甘藍及冰菜,正菜。

見到有呢個自家製胡椒麵,未食過就叫個黎試下。真係食到有胡椒香辣味,幾過癮。

記住要留少少肚食埋個雪糕先,細細杯唔怕食唔晒,呢杯乳酪味作為甜品都OK呀。

2023-10-09 26 浏览
最近天氣涼左少少同朋友就即刻想去打邊爐🥰一鍋堂嘅邊爐係我地嘅頭號選擇每樣食材同湯底都好正😍.💎 $308 成人C套餐(位)餐廳湯底有好多選擇每一樣都好吸引🥰最後同朋友叫左一鍋潮汕鍋一鍋潮汕鍋用左香港生曬大地魚炮製絕對真材實料每一啖湯底都好鮮甜🥳餐廳提供好多種口味同配料選擇如肉類、海鮮、蔬菜等等例如香辣安格斯牛肉,南瓜墨魚滑, 野生竹笙, 手切脆鯇魚片, 半殼帆立貝等等除左可以用手機落單之外外面既生熟食物區都有好多選擇😎樣樣食材都好新鮮配埋湯底既鮮味好好食特別推介既係花雕浸安格斯牛肉佢既味道十分獨特安格斯牛肉本身已經具有濃郁既口感而花雕酒既加入更增添了一層特殊既風味當安格斯牛肉浸泡在花雕酒入面🤩酒香同肉香相互融合令牛肉更加鮮嫩多汁同時帶有花雕酒的香氣呢種組合帶黎左一種獨特而美味既味道體驗.而西班牙依比利亞黑毛豬都好正肉質非常豐滿,肉中油花分布均勻令到肉質入口更加鮮嫩多汁😍而佢帶有既微妙既堅果香氣更增添左豬肉既風味層次使佢更加特別同美味🤩.而西班牙栗飼豬肉都好好食肉質相對厚實帶有微妙的甜味同豬肉香氣😋第一次食南瓜墨魚滑佢結合左南瓜同墨魚呈現出鮮美既滑嫩口感同獨特既風味南瓜既甜味同墨魚既鮮味
最近天氣涼左少少
同朋友就即刻想去打邊爐🥰
一鍋堂嘅邊爐係我地嘅頭號選擇
每樣食材同湯底都好正😍

💎 $308 成人C套餐(位)
餐廳湯底有好多選擇
每一樣都好吸引🥰
最後同朋友叫左一鍋潮汕鍋
一鍋潮汕鍋用左香港生曬大地魚炮製
絕對真材實料
每一啖湯底都好鮮甜🥳

餐廳提供好多種口味同配料選擇

如肉類、海鮮、蔬菜等等
例如香辣安格斯牛肉,
南瓜墨魚滑, 野生竹笙, 手切脆鯇魚片,
半殼帆立貝等等

令牛肉更加鮮嫩多汁
同時帶有花雕酒的香氣
呢種組合帶黎左一種獨特而美味既味道體驗
而西班牙依比利亞黑毛豬都好正
肉質非常豐滿,肉中油花分布均勻
令到肉質入口更加鮮嫩多汁😍

呈現出鮮美既滑嫩口感同獨特既風味
南瓜既甜味同墨魚既鮮味相互融合
為呢道菜帶來左豐富既層次感
十分鮮嫩鮮美🥰
另外, 平時好少見既野生竹笙口感爽脆
有清香味,入口爽滑

打完邊爐之後仲可以食埋雪糕
今次個味道係楊枝甘露味

入口好清新
中和左邊爐既膩感😇
2023-10-08 28 浏览
很久沒有約yu 食餐飯,所以今日一於約她食一鍋堂,任食任飲,2小時和她暢談近況。旺角瓊華一鍋堂地方夠大,揀了湯底後,下單用Qr code自己揀選喜歡食材,數分鐘就送到枱面,人均消費三百幾。除了Qr code 內的食材,餐廳還有一些熟食和蔬菜、飲品類,隨心水取食。其中泡椒雞腳深得yu 姐喜歡,見她一夾夾一碟返來,就知道她想補充膠質,以形補形。😂我就比較喜歡夾酥炸三文魚,夾完一碟又一碟,外皮脆香可口,裡面魚肉嫩滑,不太感魚腥,所以食完一碟又走出去再夾多一碟,哈哈。還有其他麻辣土豆絲、涼拌木耳青瓜、麻辣蓮藕片、麻辣雞翼尖、鮮甜凍蝦等等,不能盡錄。沙律和甜品亦任食任夾。主角當然是肉類,我們都是食肉獸,叫到一枱都是肉類,牛類豬類海鮮類選擇眾多,有日本產黑毛和牛、澳洲和牛、手切牛脊肉、西班牙栗飼豬肉、西班牙依比利亞黑毛豬、蟹籽手打蝦滑、沙白蜆、白膳片、花膠、魚雲等等。其中的花雕浸安格斯牛肉很入味,肉質嫩中帶有陣陣酒香

2023-09-21
2023-10-04 1866 浏览
同事要走了,同佢一齊去食打邊爐,我地去旺角食,記得有間湯底唔錯既店舖,之後去左瓊華中心上的一鍋堂,我地叫左個C餐高級日本&澳洲和牛套餐,咁岩佢又食得辣,我地湯底揀了冬陰公。【冬陰公湯底】一來到顏色香味都好似,內裡材料十足,又有蝦、香茅等食材,酸味又足夠,但辣方面不算好辣,但好夠惹味。【日本產黑毛和牛】黑毛和牛是最正,油花分佈平均,肉質細緻嫩滑,入口即溶。總數都叫左至少五六碟。值得推介!!【手切牛脊肉】鮮甜嫩滑,肉味濃厚,有咬口。【手切白鱔片、烏魚片】兩者魚片都算新鮮,口感爽彈,味道鮮甜,亦不算好多骨。值得推介!!【生猛海蝦】新鮮生猛,肉質爽口彈牙,又算大隻。【真係花膠】花膠呈金黃色,肉質又夠厚身,味道帶點海水味,花膠不是好多地方都有得食,這個地方原來有,這個都叫了幾轉。值得推介!!【梅菜豬肉餃、濃汁蝦餅餃】煮熟後咬開餃子都會見梅菜粒均勻分佈肉裡,兩者都算不錯。【熟食-凍蝦】凍蝦每隻都大,肉身夠彈牙鮮甜。值得推介!!【熟食-麻辣涼拌手拉麵】難得一個涼拌拉麵幾好食,麻辣鮮香不油膩,再加鮮凍蝦芫茜落去更加惹味。熟食區都多選擇,有咖喱豬皮魚蛋、碗仔翅、沙律、咖喱角、麻辣雞腎等等

【冬陰公湯底】

【日本產黑毛和牛】

【手切牛脊肉】
鮮甜嫩滑,肉味濃厚,有咬口。

【手切白鱔片、烏魚片】

【生猛海蝦】
新鮮生猛,肉質爽口彈牙,又算大隻。

【真係花膠】

【梅菜豬肉餃、濃汁蝦餅餃】
煮熟後咬開餃子都會見梅菜粒均勻分佈肉裡,兩者都算不錯。

【熟食-凍蝦】
凍蝦每隻都大,肉身夠彈牙鮮甜。值得推介!!

【熟食-麻辣涼拌手拉麵】

2023-09-27
2023-10-04 41 浏览
自從上次食咗一鍋堂,每次想起打邊爐都會忍唔住諗住佢哋。最近我嘅邊爐癮又犯咗,所以約咗朋友去一鍋堂再次大快朵頤。今次我哋揀咗藥膳湯底,一踏入餐廳就已經聞到好濃厚嘅香氣,令人垂涎欲滴。一鍋堂依然維持住以往嘅風格,有雪糕機、飲品區、熟食區同埋各種新鮮蔬菜。飲品種類多得驚人,熟食和邊爐配料應有盡有。蔬菜方面,真係有好多選擇,例如唐生菜、油麥菜、菜心苗,甚至連羽衣甘蘭都有。講到邊爐料,我個人推薦一定要試下白鱔同澳州和牛。白鱔肉質鮮嫩,滋味獨特,配上湯底煮熟後更加美味。而澳州和牛則是一種高品質的牛肉,肉質鮮嫩多汁,入口即化,絕對會讓你回味無窮。除咗白鱔同澳州和牛,如果你鍾意海鮮,一定要試下佢哋嘅蝦同蜆,唔可以錯過。另外,魚云同白仲鱔都係不容忽視嘅好選擇。如果你鐘意蜆,可以試下沙白蜆同珍珠貝,我推薦選擇沙白蜆,因為珍珠貝開得較為困難,沙白蜆更易享用。一鍋堂真係係現時最抵食嘅打邊爐選擇啊!不論你揀白鱔定澳州和牛,都可以滿足到你嘅味蕾。下次再有邊爐癮嘅時候,記得嚟一鍋堂試吓啦!😋😋
2023-10-04 33 浏览
同朋友係旺角食任食火鍋呢到有3個套餐今曰happy friday揀左c餐高級日本&澳州和牛套餐 $308/位湯底有好多選擇 仲可以揀鴛鴦鍋今次揀左潮汕鍋底 開頭覺得冇乜特別越煲啲大地魚香會越黎越出 但要小心有魚骨食物種類好齊全自助食物區有唔同丸類·腸類同涼菜熟食區有饅頭,雞腳同魚蛋飲品區有汽水·紙包飲品·自家製冷泡茶推薦香茅檸檬茶 ,唔會太甜帶淡淡香茅香其他食物以QR Code落單肉類有豬牛雞羊推薦日本産黑毛和牛 牛花一級靚 入口即化西班牙依比利亞黑毛豬亦非常正點肉汁飽滿肉質絲滑時令海鮮珍珠貝好鮮甜 而且都冇沙好乾淨最後用一個日本稻庭烏冬公仔麵呢啲邪惡澱粉再加香芋雪糕為呢餐作一個句號🤪超滿足😌
同朋友係旺角食任食火鍋
呢到有3個套餐

湯底有好多選擇 仲可以揀鴛鴦鍋
今次揀左潮汕鍋底 開頭覺得冇乜特別
越煲啲大地魚香會越黎越出 但要小心有魚骨

食物種類好齊全
自助食物區有唔同丸類·腸類同涼菜

熟食區有饅頭,雞腳同魚蛋
飲品區有汽水·紙包飲品·自家製冷泡茶
推薦香茅檸檬茶 ,唔會太甜帶淡淡香茅香

其他食物以QR Code落單
肉類有豬牛雞羊