2023-09-30 19 浏览
滋補花膠鮮雞湯材料有彈牙嘅花膠,鮮嫩嘅雞肉,非常滋補。而且仲有杞子,粟米, 老火湯一般充滿營養。湯底嘅風味濃郁,但湯汁鮮甜,係絕佳啦戈火鍋湯底養身嘅選擇。火鍋材料日本產黑毛和牛,美國安格斯牛肉,封門柳,牛舌等,霜降雪花均勻分布牛肉表面,口感超正。北海道千歲戶米豚肉,西班牙伊比利亞黑毛豬,西班牙粟飼豬肉,肉質細緻嫩滑,脂肪均勻分佈,形成大理石紋效果,份外滋潤滋味。其他火鍋材料應有盡有,手板黑松露墨魚丸,手打蝦丸,各種蔬菜,娃娃菜,油菜,各種餃子等。想要健康啲嘅選擇都可以有豆腐,雲耳,蟹柳,冬菇等。飲品方面更多選擇,除咗係汽水之類,我哋更鐘意玫瑰花黑枸杞茶,洛神花茶,香茅檸檬茶等。

滋補花膠鮮雞湯

火鍋材料

2023-09-28 30 浏览
Japanese Waygu Hotpot all you caneat hotpot @MKMy families and I went to a restaurant called "E hotpot" (一鍋堂) located in 6/F, King Wah Centre, 628 Nathan road, Mong Kok旺角彌敦道628號瓊華中心6樓..there are 3 dinner hotpot buffet sets with different prices.I chose the most expensive ones which costs HKD$308 per adult and can enjoy Japanese wagyu on an unlimited basis!!Japanese Wagyu日本黑毛和牛with strong nice beefy flavour.soft,tender,moist and scrumptious .highly recommended !!There are several cooked food and

旺角彌敦道628號瓊華中心6樓

Japanese Wagyu
日本黑毛和牛

highly recommended !!

There are several cooked food and fried snack.

I highly recommended the fried salmon collar (炸三文魚鮫) which is crispy and crunchy on the outside,moist and juicy on the inside
seasoned with chilli powder
my flavourite dish!!
There are over 15 hotpot soup bases to choose from.

Around 100 types of ingredient are provided on an unlimited basis.
There are also various veggies including super food Kale!!

The sea prawns are very fresh, sweet, springy.

The squid is also very tasty!! Tender and soft yet with a bite!

There are also fresh clams, crispy sliced grass dace (脆鯇片)and scallops...etc.

Arrays of homemade juice, soft drink, tea are free flow.
There is a self served soft ice cream machine for those sweet tooth!
The ingredient of this restaurant is quite fresh. The decor is chic and modern. The price is almost unbelievably affordable!!Definite value for money!!
  • JapaneseWagyu 日本黑毛和牛
2023-09-27 18 浏览
同朋友大約幾個月就會嚟食一次一鍋堂,因為一鍋堂選擇多,適合大家口味首先,餐廳出面有自助吧,有丸類同埋小食提供選擇。而蔬菜同埋嘢飲都係喺自助區拎,種類亦都好多,仲有一鍋堂自家品牌嘅茶,解膩一流首先當然要試吓佢嘅日本產黑毛和牛,雪花十分平均,肉味香濃,口感軟滑👍🏻同朋友encore咗好多碟餐廳嘅其他肉類都唔錯,仲有牛舌食!喺出邊放題嘅餐廳比較少見。牛舌口感爽彈,推介!因為係一鍋堂會員,餐廳送咗每人一隻扇貝同鮑魚,扇貝好大一隻,煮熟都仲係大大隻,而鮑魚亦都好彈牙!餐廳仲有好多海鮮同肉類嘅選擇蝦同鱔片都好新鮮,仲有黑毛豬肉添!蔬菜同丸都好好多選擇, 質素亦唔錯打完邊爐仲有雪糕食添!一鍋堂嘅食物種類多,呢個就係我同朋友變成一鍋堂常客嘅原因👍🏻

餐廳仲有好多海鮮同肉類嘅選擇
蝦同鱔片都好新鮮,仲有黑毛豬肉添!

蔬菜同丸都好好多選擇, 質素亦唔錯

打完邊爐仲有雪糕食添!
1K
不時都會去食下火鍋放題,最近去呢間係幾有驚喜,價錢唔算貴,但肉類、海鮮都幾有質素,可以食到大🈵️足!❣️難得有任食餐廳用上日本、澳洲和牛同西班牙黑毛豬,基本上每款肉都有水準,好難得放題食到premium牛肉如黑毛和牛、牛板鍵、牛舌❣️點呢個$308日本x 澳洲和牛放題,仲送帶子+鮑魚❣️套餐包海鮮如蝦、蜆,可以無限encore❣️店員服務都好好,除上齊食物外,仲會不時清理檯面🍲湯底- 有d選擇困難症,有麻辣鴨血豆腐湯、一鍋潮汕湯等,最後選了清清地嘅芫茜皮蛋鍋,入面都幾足料食物方面選擇都好多:🐷 西班牙伊比利亞黑毛豬(推介!)- 片片厚厚的,食落去好軟嫩,滿滿油脂香,有d入口即溶感覺,仲慢慢滲出濃香豬肉味,無expect過咁出色🐮 黑毛和牛(推介!) - 比較肥美,滿滿油脂香,仲有少少入口即溶🐮封門柳- 同樣滿滿牛肉油脂香,口感幾好🦐手串生猛海蝦(推介,encore了好多次)- 大大隻之餘,肉質彈口鮮甜🌟 沙白蜆(推介)- 粒粒大大隻,肉質肥美鮮甜🐷 西班牙栗飼豬肉,- 薄片豬肉,肥瘦均勻🐑 紐西蘭羊卷肉- 見到賣相一般以為唔好食,點知唔蘇又原來唔係好肥,肉質彈口🥟另外仲有好多手工餃子、丸、蝦滑等

❣️點呢個$308日本x 澳洲和牛放題,仲送帶子+鮑魚
❣️套餐包海鮮如蝦、蜆,可以無限encore
❣️店員服務都好好,除上齊食物外,仲會不時清理檯面

🍲湯底

食物方面選擇都好多:
🐷 西班牙伊比利亞黑毛豬(推介!)

🐮 黑毛和牛(推介!)

- 比較肥美,滿滿油脂香,仲有少少入口即溶

🐮封門柳

- 同樣滿滿牛肉油脂香,口感幾好

🦐手串生猛海蝦(推介,encore了好多次)

- 大大隻之餘,肉質彈口鮮甜

🌟 沙白蜆(推介)

- 粒粒大大隻,肉質肥美鮮甜

🐷 西班牙栗飼豬肉,
- 薄片豬肉,肥瘦均勻

🐑 紐西蘭羊卷肉

🥟另外仲有好多手工餃子、丸、蝦滑等都幾高質:
🔸尤其係麻辣餃子,真材實料,皮滑之餘,入面好麻辣仲堅有粒粒肉,正
🔸 墨丸:完全無expect過超級彈口

🥬外面有菜櫃,處理得企理

🍦甜品

- 最特別係可以自己用雪糕機唧楊枝甘露雪糕,好滑香

有機會真係要再去!

還在猶豫選哪間放題與一大班朋友聚會?來一鍋堂就對了!它是一間價廉物美的火鍋放題店,在旺角和葵芳都有分店,是大型聚會的方便聚腳點。小編已到訪過10多次,算是我和朋友的聚會聚腳點!🥣他們的湯底選擇眾多,小編特別推薦滋補花膠鮮雞湯,這個湯底清甜美味,不會掩蓋打邊爐材料的味道。此外,花膠和雞的份量也十分豐富。🌟一鍋堂的放題套餐中,這次小編點的是C餐高級日本&澳洲和牛套餐,價格從$208起。在放題食物方面,小編推薦這些:💁🏻‍♀️牛肉日本黑毛和牛和澳洲和牛是必吃的牛肉!它們的脂肪和紅肉比例最好,口感最佳。此外,美國安格斯牛肉、牛舌和精選進口牛板腱的肉質較其他牛肉鮮嫩。💁🏻‍♀️豬肉西班牙伊比亞黑毛豬是必試之物,它的肉質較其他豬肉軟。💁🏻‍♀️海鮮一定要試的是大蝦,體積較一般蝦大,肉質彈牙。魚片和花甲都是都很新鮮。💁🏻‍♀️甜品特別推薦他們的楊枝甘露軟雪糕,客人可使用雪糕機自己「吱」雪糕。它的口感柔軟順滑,味道清甜,楊子甘露味濃郁,有助解膩。😍整體評分味道:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟

放題食物方面,小編推薦這些:

💁🏻‍♀️牛肉

💁🏻‍♀️豬肉
西班牙伊比亞黑毛豬是必試之物,它的肉質較其他豬肉軟。

💁🏻‍♀️海鮮

環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟
2023-09-14 35 浏览
【餐廳】一鍋堂【地區】#Dr_eat_旺角【價位】中價位【用餐時段】晚市 星期五【餐廳主打】#Dr_eat_火鍋 #Dr_eat_放題────────────────────【環境/服務】店內環境設計風格簡約時尚,主色調為木色同灰色,比到人一種輕鬆舒適既用餐氛圍。座位多為2-4人既小卡位,保證顧客私密性。店員笑容親切、熱情周到。.【價錢/餐牌】一鍋堂提供左多個不同預算既套餐任君選擇。我揀左高級日本和澳洲和牛C套餐,只要$308! (限時19:00-21:00) 。B/C套餐仲附送帶子同鮑魚一SET,好SURPRISE呀~而C套餐既主角係日本和牛同澳洲和牛,強力推薦!.【湯底】店鋪提供多種湯底選擇,包括一鍋潮汕湯、酸菜白肉湯等,但我極力推薦既係麻辣鴨血豆腐湯底。湯底風味獨特,麻辣辣味同鴨血既嫩滑相結合,令人驚艷。湯底味道濃郁,完美搭配各種火鍋材料。.【肉類】日本和牛肉質細嫩,入口即化,配上湯汁既鮮美, 特別推薦! 封門柳都非常出色,牛肉嫩滑,口感極佳。魔鬼辣安格斯牛肉既特色係帶有足料既辛辣味,可以增加整體層次感。除左以上特別推薦既牛肉,仲有豬肉、羊肉、雞肉、海鮮等多種選擇,如西班牙依比利

【餐廳】一鍋堂
【環境/服務】
【價錢/餐牌】

【湯底】

【肉類】
日本和牛肉質細嫩,入口即化,配上湯汁既鮮美, 特別推薦! 封門柳都非常出色,牛肉嫩滑,口感極佳。魔鬼辣安格斯牛肉既特色係帶有足料既辛辣味,可以增加整體層次感。除左以上特別推薦既牛肉,仲有豬肉、羊肉、雞肉、海鮮等多種選擇,如西班牙依比利亞黑毛豬、紐西蘭羊捲肉、麻辣撈雞柳、海蝦、花膠、手切白鱔片等,滿足各種口味需求。

火鍋配料】
呢到有超過50多種既火鍋料任你揀,我強烈推薦:黑松露手打墨魚滑,墨魚滑帶彈牙口感,配上香濃既黑松露醬汁,簡直完美! 餃子控可以試下手工菠菜韮菜餃,餃皮Q彈,裡面既菠菜韮菜鮮甜仲係爆餡, 餃皮更係翠綠色,好特別。

【自助吧火鍋配料】
自助吧既丸類都不少,如香菇肉餃、三星蔥貢丸等,搭配火鍋食,味道極佳。

【飲品及甜品
而飲品方面,有自家製花茶如養生洛神花茶、玫瑰花黑枸杞茶、提神薄荷烏龍茶等。甜品方面,有每日本地新鮮製造既galeto杯裝雪糕,仲有有多種口味,如雪葩、乳酪、香芋等,以及自家製楊枝甘露味軟雪糕。

【用餐體驗】
人均$300幾就吃到日本和牛火鍋放題2n小時同多種火鍋配料,價格仲係超值!用餐環境舒適,時間充足,整體非常過癮。
【貼士】
1.成為一鍋堂會員,消費滿$300可減$5,滿$600可減$10(下次使用)
2.最新推廣:夜遊人優惠,22:30入座$168起,宵夜時間優惠,21:00入座$188起。
3.快閃90分鐘放題更有9折優惠,抵上加抵
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角彌敦道628號瓊華中心6樓
【分店】旺角|葵芳|荃灣
【℡】36188161
【營業時間】星期一至日16:30-01:30
以上只為我當時食用後作出的個人意見,請留意口味/款式/用餐感等會因應不同人及時間而變,如有不同,敬請見諒。
2023-09-14 30 浏览
第2次黎尼間分店,可能因為係平日所以都唔洗等位~👍🏻因為想食清淡d既關係,所以嗌左蕃茄牛粒薯仔湯+蘿蔔粟米豬骨湯😗尼兩款湯底冇咩太特別,正正常常😋-今次都係叫左C餐,有兩款和牛食,日本嗰款好食d~油脂平衡,食落有油香,同埋入口都好嫩😋尼個價黎講,性價比真係好高-澳洲嗰款牛味就比較重,但係相對都比較韌🫣所以叫左一轉就算了~除左和牛之外,佢地既封門柳都好唔錯😆其他牛正正常常,冇咩特別,但勝在選擇多-今期仍然係楊枝甘露雪糕🍦但係今次d雪糕太稀🥹同埋旺角店冷氣真係超級凍😩食住火鍋都仍然凍到震,下次再去會帶外套😂
第2次黎尼間分店,可能因為係平日所以都唔洗等位~👍🏻
尼兩款湯底冇咩太特別,正正常常😋
今期仍然係楊枝甘露雪糕🍦但係今次d雪糕太稀🥹
2023-09-13
$345 (宵夜)
  • 日本產黑毛和牛
  • 封門柳
2023-09-13 25 浏览
天氣開始轉涼,又是火鍋控出動的最佳季節,當初這裏剛開的時候來過一次,今晚又再來到這裏。點了成人(C套餐)120分鐘$308。沙參肉竹鯊魚骨湯,沙參玉竹味道適中,用鯊魚骨熬製的湯底,味道鮮甜,不會腥味,帶點胡椒香氣,用來淥海鮮,更加帶起海鮮的鮮味。溫馨提示:此湯底內有魚骨客人進食時要小心留意。日本產黑毛和牛,脂肪比較多,牛肉味道鮮甜。澳洲和牛,脂肪相對比日本和牛少,肉質比較有口感,牛肉味道相對濃郁一點。手切牛脊肉,牛肉味道十足,相對脂肪比較少。魔鬼辣安格斯牛肉,麻辣味道層次豐富,吃完回味無窮。西班牙依比利亞黑毛豬,經過處理之後,肉味濃郁,顏色偏深一點。'蟹籽手打蝦滑,蟹籽和蝦肉的味道香濃,口感豐富。手串生猛海蝦,爽口彈牙,味道鮮甜。手切白鱔片,非常爽脆,值得追加。脆骨腩,爽脆可口,又是一道值得得追加的海鮮。新鮮魚雲,味道鮮甜,非常新鮮。鮮淮山、鮮萵筍、冬瓜片、野生竹笙,款款都很鮮甜,放在沙參玉竹湯底內,味道更佳。飲品包括有自家製花茶、檸檬茶、汽水,果汁類飲品等等。如要飲啤酒,每位另加$25。蔬菜和肉丸類,在自取區內,有凍櫃冷藏着,確保衛生。

點了成人(C套餐)120分鐘$308。

溫馨提示:此湯底內有魚骨客人進食時要小心留意。

日本產黑毛和牛,脂肪比較多,牛肉味道鮮甜。

手切牛脊肉,牛肉味道十足,相對脂肪比較少。

魔鬼辣安格斯牛肉,麻辣味道層次豐富,吃完回味無窮。

蟹籽手打蝦滑,蟹籽和蝦肉的味道香濃,口感豐富。

手串生猛海蝦,爽口彈牙,味道鮮甜。

手切白鱔片,非常爽脆,值得追加。

脆骨腩,爽脆可口,又是一道值得得追加的海鮮。

新鮮魚雲,味道鮮甜,非常新鮮。

飲品包括有自家製花茶、檸檬茶、汽水,果汁類飲品等等。
如要飲啤酒,每位另加$25。

蔬菜和肉丸類,在自取區內,有凍櫃冷藏着,確保衛生。
2023-09-13 47 浏览
旺角絕對是任食火鍋的天堂,火鍋店成行成市,這間位於旺角瓊華中心的火鍋店,主打 120 分鐘任飲任食,提供十五多款湯底選擇,包括韓式泡菜湯、潮汕湯、麻辣鴨血豆腐湯、沙爹肉竹鯊魚骨湯、檳城喇沙湯、杏汁豬肺湯、櫻花蝦湯等,加$50可選鴛鴦鍋,眼花撩亂,難以挑選。任飲任食火鍋套餐分A、B、C餐三款,主要分別是任食牛肉種類。食客可用QR Code 自助落單,上菜速度夠快,也沒有漏單,值得一讚。🌸C 餐 $308+10% (19:00-21:00入座)想任食和牛,當然必選C餐。牛肉選擇包括日本黑毛和牛、澳洲和牛、手切牛脊肉、美國安格斯牛肉等。私心推介花雕浸安格斯牛肉,花雕酒香滲入了牛肉,肉汁豐富入口鮮嫩。自助區有各式丸類、麵、蔬菜、炸魚皮、響鈴、火鍋配料、熟食、飲品、軟雪糕等等,絕對 120分鐘都食不完。

🌸C 餐 $308+10% (19:00-21:00入座)

2023-09-11 37 浏览
英國同事即將返回家鄉, 臨別時帶佢去一鍋堂大吃一番。揀咗瓊華中心分店, 事關呢度近旺角地鐵站, 而且分店環境闊落, 冷氣夠, 啱哂打邊爐唔會焗。一鍋堂全日供應三個任食套餐價錢, 有15款自選豬骨湯底選擇,我地盡興揀咗最貴果個高級日本、澳洲和牛套餐, 可以吃盡餐廳所供應嘅所有肉類, 款式選擇更多。而湯底就揀咗沙參肉竹鯊魚骨湯。大部份火鍋配料都經由scan QR code落單, 包括所有肉類、海鮮、餃類、蔬菜等…另設有自助區, 放有冷盤小食、丸類、蔬菜籃、混醬區、乳酪雪糕機同埋一個大型雪櫃, 放置了多款飲品, 其中有餐廳自家制健康茶, 適合任食打邊爐清下熱, 又冇咁易飽。我地所選嘅套餐絕對滿足牛魔王, 共有十多款牛類, 其中更有日本黑毛和牛同埋澳洲和牛, 食多幾碟真係好易回本。另有豬、羊、雞, 同埋各式手打丸。經QR code落嘅order好快上檯, 一個個架疊起, 滿足食放題嘅癮。先講湯底---沙參肉竹鯊魚骨湯:湯底份量較少, 建議滾起時飲咗啖湯先, 胡椒味好突出, 辣辣地調出鮮味。然後自行加豬骨湯打邊爐。其實揀任何湯底, 所加嘅湯還是豬骨湯, 所以真正食到湯底嘅味道都係食第一round

先講湯底---沙參肉竹鯊魚骨湯:
湯底份量較少, 建議滾起時飲咗啖湯先, 胡椒味好突出, 辣辣地調出鮮味。然後自行加豬骨湯打邊爐。其實揀任何湯底, 所加嘅湯還是豬骨湯, 所以真正食到湯底嘅味道都係食第一round。
所有肉類都好新鮮, 色澤嫩紅,
日本黑毛: 油花遍均, 肉質軟嫩, 肉香同埋脂香並重, encore咗好幾round。
牛舌: 粉嫩薄切, 焯幾秒食, 口感爽。
香辣牛肉滑: 牛肉肉質好滑, 不過唔覺有辣。
所有肉均為薄切, 方便焯幾秒就食得, 符合食放題可以密密食。
牛柏葉好爽, 鱔片焯幾秒食, 皮仲係好爽, 有魚香味。
有坊間少有嘅特長蟹柳, 蝦肉質爽彈。
瀨尿牛丸多汁彈牙, 不得不讚呢度嘅手打滑同埋丸真係幾彈牙。
粟米清甜多汁, 竹笙盡索湯底精華。
任飲任食120分鐘, 最後果30分鐘前截單。
甜品方面除咗有楊枝甘露乳酪, 另有杯裝雪糕。
2023-08-30
2023-09-03 35 浏览
自助區有十分之多種類,有沙律吧涼拌等等前菜自取(涼拌蓮藕、土豆絲、雞腎….)也有低糖雪糕見標題有新食材日本手切黑毛和牛, 魔鬼辣安格斯牛肉,選了C餐(高級日本和牛及澳洲和牛 )$308/加$50轉鴛鴦鍋印象最深刻嘅就係:「沙白」肉質爽口又夠新鮮 ✅ 除咗手機落單飲品方面(罐裝汽水 盒裝飲品、仲有冷泡茶)洛神花茶 酸酸甜甜解膩黑枸杞茶 明目仲有雪糕同雪芭任食添架 記得留肚🍦自家熬製豬骨湯底..幾鮮幾好味😋 另有15款湯鍋底選擇很多種類最欣賞佢嘅手串新鮮蝦,新鮮多汁彈牙蝦肉脆炸小食,有香脆炸魚皮,魚皮卜卜脆,仲有少少鹹蛋,鹹香非常酥脆

印象最深刻嘅就係:「沙白」肉質爽口又夠新鮮

✅ 除咗手機落單
飲品方面(罐裝汽水 盒裝飲品、仲有冷泡茶)
洛神花茶 酸酸甜甜解膩
黑枸杞茶 明目

仲有雪糕同雪芭任食添架 記得留肚🍦
自家熬製豬骨湯底..幾鮮幾好味😋
另有15款湯鍋底選擇很多種類
最欣賞佢嘅手串新鮮蝦,新鮮多汁彈牙蝦肉
趕在超強颱風登陸之前,約左朋友來到這間人氣火鍋店。入座前,前台就請我們在15款口味的豬骨湯底中選擇,我選擇左麻辣鴨血➕養生藥膳鴛鴦鍋。我們今天吃C餐,即高級日本和牛、黑毛豬、海鮮等任吃,每人HK$308。落座,可以手機掃碼落單,又方便,又衛生。日本和牛,雪花均勻,細嫩多汁,不需要醬料,已覺得滿口油香,令人食指大動,最緊要係:任食!沙白,大隻又新鮮。鱔魚,切得很薄,煮熟後很彈牙。墨魚仔,細細個,好鮮美,一口一個好滿足。豬肚,好厚實,已經處理過,在辣湯裡煮一煮就很入味。黑毛豬,很有豬味,鮮嫩爽口。還有其他各種肉類和海鮮,選擇非常豐富。如口味偏重,也可以自己調配醬料。除左各種火鍋料,這裡的小菜也頗有驚喜,選擇很多。飲品的種類亦很齊全,還提供一些健康飲品,譬如香茅檸檬🍋茶、🌹玫瑰洛神花茶,好適合健康人士。最後的最後,當然要食個雪糕啦,今日有綠茶和檸檬乳酪口味,太滿足了!

沙白,大隻又新鮮。鱔魚,切得很薄,煮熟後很彈牙。

黑毛豬,很有豬味,鮮嫩爽口。

還有其他各種肉類和海鮮,選擇非常豐富。

如口味偏重,也可以自己調配醬料。

除左各種火鍋料,這裡的小菜也頗有驚喜,選擇很多。

• 日本和牛
  • 玫瑰洛神花茶
2023-08-30 1568 浏览
返工捱左五日咁辛苦 Happy Friday 緊係想盡情食啦✌🏻 所以就book左一鍋堂打邊爐 🍲 鐘意佢價錢ok 食材選擇多又新鮮 湯底有18款咁多 所以食過咁多次都唔會厭😋今次揀左麻辣鴨血湯 開頭食覺得唔係好辣 但係慢慢滾起之後佢嘅辣係有後勁 加埋好多香料整體都唔錯 鴨血亦都好彈牙 吸晒d湯味🌶️ 食材主要分為牛肉 豬 羊 雞 海鮮 手工餃丸 素食其他打邊爐都會食嘅例如牛柏葉 蟹柳等等 🐄🐖🐑🦐🐟同 用qr code 掃一掃就可以喺圖文並茂既menu 揀 送出之後店員好快就會上菜 要把握時間喺水滾前做嘅 仲有去熟食區攞飲品 同埋拎蔬菜啦🧃 熟食區有豬皮羅白魚蛋 炸饅頭等等 飲品除左左紙包 罐裝之外 我就鐘意飲佢地嘅花果茶 特別推介養生玫瑰花黑枸杞茶 食完辣嘢飲佢就特別舒服 蔬菜全部整齊排列放咗喺雪櫃可以任君選擇 有非常多款式 連羽衣甘藍都有🥬🥦🥒剩係牛肉都有12款咁多 我地就揀咗C餐 全部種類都可以叫 所以我哋就專攻日本黑毛和牛 同埋封門柳🐄🥩前者雪花均勻 入口即溶 後者牛肉味重 肉質稔滑 其餘仲有澳洲和牛 手切牛脊肉 美國安格斯牛肉呢d 脂肪相對少d 想食健康d 都可以選擇 除左

剩係牛肉都有12款咁多 我地就揀咗C餐 全部種類都可以叫 所以我哋就專攻日本黑毛和牛 同埋封門柳🐄🥩前者雪花均勻 入口即溶 後者牛肉味重 肉質稔滑 其餘仲有澳洲和牛 手切牛脊肉 美國安格斯牛肉呢d 脂肪相對少d 想食健康d 都可以選擇 除左牛肉片 牛嘅目錄仲有牛舌牛肉滑 其中必食仲有醬爆瀨尿牛丸 入面好似係夾左芝士咁 超好食🤤

豬羊雞我會推介西班牙黑毛豬 紐西蘭羊捲肉 花鵰浸鮮雞件🐓肉嘅quality 無論豬牛雞羊都係靚料 每樣都值得試吓 但係仲要留肚食海鮮 海蝦都幾大隻 肉質爽彈 證明夠新鮮 仲有個是日推介海鮮 今日係沙巴蜆 隻隻漲卜卜 煮之前仲識郁架 甚至連一d 唔常見嘅魚雲 脆骨腩都有 一心黎食牛 估唔到海鮮嘅種類都比我想像中多 每樣試少少 兩個鐘都食到有d 趕 🦐🐟

甜品佢地有杯裝雪糕 味道都各具特色 杯上面寫係每日本地新鮮製造嘅galeto 我地揀左荔枝同柚子味 感覺似乳酪雪糕 酸酸甜甜 仲有可以試一吓自己揤嘅軟雪糕 係楊枝甘露味架 一定要試 🍦👍🏻

🍽️ 一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
📍 旺角彌敦道628號瓊華中心6樓 (港鐵旺角站E2出口 步行約2分鐘)
2023-08-25
  • 日本產黑毛和牛
  • 封門柳
  • 美國安格斯牛肉
2023-08-30 40 浏览
《一鍋堂》任食火鍋🍲呢度環境光猛又闊落,勁多卡位,坐得好舒服,價錢唔貴,每人計埋加一都係三百幾,就可以任食日本產黑毛和牛同澳洲和牛,好抵食火鍋湯底有成十幾款選擇,揀咗期間限定湯底「養生藥膳湯」,好滋補同朋友揀咗C餐 👉🏻高級日本&澳洲和牛套餐 淨係牛類已經有成12款選擇* 日本黑毛和牛* 澳洲和牛* 美國安格斯牛肉* 手切牛脊肉* 牛舌* 精選進口牛板腱* 澳洲進口上乘牛肉* 醬爆瀨尿牛丸* 100%濃汁爽彈牛丸除咗牛類仲有雞、羊、豬🐽類😋揀得呢個高級版和牛套餐,梗係要食盡佢,同朋友不停encore 日本黑毛和牛,油花細嫩,肉味濃郁,入口香甜多汁,手切牛脊肉鮮紅柔嫩,口感嫩滑,瀨尿牛丸爆汁彈牙除咗肉類,其它食物種類都好多,有丸類、餃類、海鮮等..海鮮新鮮冇雪味,海蝦肉質爽彈,沙白蜆大粒肉厚,珍珠貝入口冇沙仲有淡淡海水味🤤自助區亦有多款火鍋配料、蔬菜、飲品、熟食同甜品…食到勁飽勁滿足,性價比高,下次同朋友會再 encore
《一鍋堂》任食火鍋🍲

火鍋湯底有成十幾款選擇,揀咗期間限定
湯底「養生藥膳湯」,好滋補

同朋友揀咗C餐 👉🏻高級日本&澳洲和牛套餐

* 精選進口牛板腱
* 澳洲進口上乘牛肉
* 醬爆瀨尿牛丸
* 100%濃汁爽彈牛丸

除咗牛類仲有雞、羊、豬🐽類😋

手切牛脊肉鮮紅柔嫩,口感嫩滑,瀨尿牛丸爆汁彈牙

自助區亦有多款火鍋配料、蔬菜、飲品、熟食同甜品
食到勁飽勁滿足,性價比高,下次同朋友會再 encore
2023-08-27 49 浏览
係旺角行完街,想食任食火鍋,因為質素好參差既關係,所以都諗左一陣食邊間好,咁岩經過瓊華見到佢,就即刻上去拎位,一上到去發現好多人,心諗應該一定係唔錯先咁多人等緊位,所以我地都等埋一份,好彩店員都安排得好好,等左一陣就有得食了。 ------------------------------ 🔵套餐C:高級日本&澳洲和牛套餐因為太想食牛所以叫左最高級果款,因為除左其他套餐既牛之外,仲可以叫埋日本黑毛和牛同澳洲和牛,都只係$308/人,係任食黎講都係好抵食,原來佢同B餐都會送帶子及鮑魚既😯。 🟡湯底:麻辣鴨血豆腐湯&養生藥膳湯因為又想食辣又想無咁熱氣就叫左鴛鴦鍋(+$50),麻辣鴨血湯夠晒辣又夠濃味,而且入面都好足料;養生藥膳湯就真係夠清加有藥材味,好健康咁 。不過其實佢地仲有好多款其他湯底選擇,例如一鍋潮汕湯同酸菜白肉湯都好正咁,總有一款岩你😛😍 🔴 火鍋料真係好多野食,而且送黎好快。我出去拎野飲既途中,同伴已經叫左40碟野😂😂😂佢話好多野食揀唔到,忍唔住叫左咁多(好彩我地都食得晒,太肚餓了),特別推薦日本黑毛和牛,好重牛味,雪花分佈平均,打邊爐食,真係好好味。其他肉既肉質都算唔

🔵套餐C:高級日本&澳洲和牛套餐

🟡湯底:麻辣鴨血豆腐湯&養生藥膳湯

🔴 火鍋
真係好多野食,而且送黎好快。我出去拎野飲既途中,同伴已經叫左40碟野😂😂😂佢話好多野食揀唔到,忍唔住叫左咁多(好彩我地都食得晒,太肚餓了),特別推薦日本黑毛和牛,好重牛味,雪花分佈平均,打邊爐食,真係好好味。其他肉既肉質都算唔錯同埋新鮮,因為任食既關係仲可以叫大量餃同菜等等,食到勁飽!

🟠熟食
出面有兩個大櫃可以拎丸類或者係其他小食,例如有麻辣土豆絲、麻辣雞腎、鳳爪、雞翼尖、粟米粒等等,真係多野到我揀唔到。麻辣野唔算太辣,打邊爐之前食夠晒開胃。

🟣 飲品+甜品+醬料
見到出面勁大個飲品櫃係驚訝左,因為真係好多野飲,汽水、茶、果汁,想養生又有薄荷烏龍茶、玫瑰花黑枸杞茶等,真係想飲乜就有乜!甜品有自助雪糕機可以自助整雪糕同埋杯裝雪糕,有香芋、楊支甘露,仲有檸檬雪芭等等,夏天打完邊爐食雪糕,正!