2009-09-03
好多食家都分享同推過Yamm既buffet,環境舒適、食物質素高、款式多、服務態度好…今次食Yamm既閒日lunch buffet,真的感受到。先要讚讚酒店既S.A.,一見到我地,除左例牌問有咩幫到你,知你係食buffet,仲識得問你有無訂枱,幾位幾點,點稱呼,引領你去餐廳之餘,代你同餐廳職員confirm booking,絕唔係比人掉黎掉去,問餐死都未有位!推再黎就讚下盞水晶吊燈,新派得黎又夠style,同Yamm buffet場既餐廳佈置,餐桌梳化都好match,令人覺得好舒服,食野都要食得舒服嘛!再推食物方面,同之前大部份食家一樣,質素ok la~~ 剌身、爐端燒、天婦羅就任叫即整,再有專人攞到去你枱!避免d人堆晒counter到,唔洗擠迫混亂,仲可保持食物質素。再推推 可惜就可惜在無我既最愛海膽....殘念!款式方面,熱盤較少選擇,大路野多;反觀沙律凍盤,款式就比一般buffet多,除左最愛既野菜沙律外,仲有另外既凍盤比大家選擇。而凍盤既款式絕不馬虎,不是普通的海蜤薰蹄膚顯下就算,而係d新派凍盤,凍既撈烏冬、橙鴨片、生牛肉片、西柚雞肉…出面一般buffet唔常見!再推推推如果Y
款式方面,熱盤較少選擇,大路野多;反觀沙律凍盤,款式就比一般buffet多,除左最愛既野菜沙律外,仲有另外既凍盤比大家選擇。而凍盤既款式絕不馬虎,不是普通的海蜤薰蹄膚顯下就算,而係d新派凍盤,凍既撈烏冬、橙鴨片、生牛肉片、西柚雞肉…出面一般buffet唔常見!再推推推如果Yamm有埋d自家製沙律醬題供,就真係無敵~~~
推介方面,其實食家早就分析同推介批評過,我亦唔浪費大家爬文既時間,故不作重覆!但除了新派凍盤不得不推之外,仲有兩個item不得不推推推推!就係呢度既西式湯 --- 我果日係黑菌湯!湯既濃度適中,夠黑菌!絕唔係d"生粉湯"!!
最後要推推推推推呢度既朱古力mousse!佢特別之處係上半部係有少少earl gary / Twing茶香味,而下層就加左榛子味既朱古力mousse!呢個變成我成餐buffet既主角甘濟!真係要推推推推推推
總括而言:以lunch buffet黎計真係抵。$238有食物款式同質素、有服務態度、有餐廳環境,真係唔錯!請用high個飽tea既心情去食會好d,加上如果有東亞信用card會有果汁送同折!再抵d