2009-06-14
今年第一次跟女友慶祝生日, 一心想找一間最好的。聽聞yamm自助餐不錯, 星期六一去, 覺得見面不如聞名。首先,個男部長(?) 服務好有問題。 一野比左兩份英文 menu , 仲係有價錢, 唔通就係食呢 d ? 正想落 order, 女友話不如問清楚先, 佢至比份日式 order menu, 原來英文個d 係要收錢0既 !!跟住叫佢斟水, 直情無左件事, 三催四請, 真係扣晒分。 佢主打即叫即整壽司, 就先試 ;壽司ok,但款色又唔算好多。Sell 即叫即整. 又唔覺得特別 or 好食。天婦羅.. ok 啦.和牛可能貴, 少少 ” 0甘” 俾, ………….講真, 重點推介都係 ” 0甘”, 呢餐完全無晒信心。再試冷盤, 有蟹腳, 開邊龍蝦, 翡翠螺,etc, 唔識分是否新鮮, 但一個字, “咸” !好似用鹽水浸過一樣, 特別係 d 螺..生蠔又細又唔肥..一 round 過, 未試過食自助餐只食一次冷盤。熟食種類唔夠多又普通, , 無 mug 印象甜品就多D…ok 啦 …食物好一般, 服務仲唔係好得..我地叫第二次壽司, 個 waiteress 竟然比碟刺生 ! 仲要
跟住叫佢斟水, 直情無左件事, 三催四請, 真係扣晒分。
佢主打即叫即整壽司, 就先試 ;
天婦羅.. ok 啦.
和牛可能貴, 少少 ” 0甘” 俾, ………….
講真, 重點推介都係 ” 0甘”, 呢餐完全無晒信心。
好似用鹽水浸過一樣, 特別係 d 螺..
生蠔又細又唔肥..
一 round 過, 未試過食自助餐只食一次冷盤。
熟食種類唔夠多又普通, , 無 mug 印象
甜品就多D…ok 啦 …
食物好一般, 服務仲唔係好得..
我地叫第二次壽司, 個 waiteress 竟然比碟刺生 ! 仲要款式同數量同我地 d order 完全無關 !
Waiter 嚴重不足, 經常要捉人加水, 落order。
我地檯面 d 碟仔無晒, 完全無人理, 要自己去搵。
女友成晚投訴, 真係去對面 basement 食好過。
講真, 唔係差到一文不值, 不過兩個人要成千四蚊,真係唔值。
呢個價錢可以有更多更好的選擇。
我想以後唔會再去。
第一次跟女友做生日 0既 特別日子就 0甘 浪費左, 呢餐生日飯都覺經典...唉...真係無下次! :