(非會員)
同同事farewell,諗住食餐好、老實講498蚊一位今時今日經濟環境講、都算收得好貴、仲貴過 Grand Hyatt 、一個月前訂位、仲要收一千銀deposit, 我諗都係只此一家。預早講明要旁邊玻璃房、六點半去到發現只安排大堂中間圓,但就見旁邊玻璃房仲有幾張空、問位類似部長定係經理人物可否轉、佢話要留俾其他客人、我話我一個月前已經訂、佢竟然話唔係跟先後、我問佢如果唔係跟先後安排係跟乜安排?即刻無言以對、擾攘一番先獲安排、乜mood 都冇埋。價錢收得咁貴、諗住係對等交易、點知大失所望、日本刺身平平無奇、燒虎蝦只係得"霉"蝦、海膽每次只俾幾粒"骰"咁大把、生蠔每次供應二十隻、仲要隔二十分鐘至refill 一次、八點後索性停止供應、將兩盆龍蝦仔移過去頂檔就算數。更離譜係連雪糕都限量供應,兩小盆軟雪糕(溶一半)都要等十多分鐘先出、等你班人排餐死、仲只得vanilla一種味道、簡直"欺"人太甚、唯一數就係有頭髮沙律敬奉、問你仲敢唔敢再幫襯?

2009-08-31