2019-09-16 111 瀏覽
聽朋友介紹TST有間西餐好有水準,海鮮同意粉都好推薦,決定今日就去試下.book左18:00 用餐,時間尚早,餐廳已有幾檯客人用餐.整個餐廳裝修係我鍾意嘅偏美式嘅風格,大大玻璃可以見到出面的景色.一坐低自己已經有目標叫個海鮮拼盤,268 不算貴(有7款海鮮)裡面有我鍾意嘅生蠔同埋帶子.一上到來見到個蠔好大,咬落去好爽口.吞入肚之後有種淡淡的回甘.個蠔我俾98分,再來係我鍾意的帶子,一如既往的鮮甜爽口.發現有一隻原隻蟹(我覺得似麵包蟹)打開蟹殼裡面好多蟹膏,多到唔知點形容,我係一個愛食蟹膏嘅人,食到好滿足,蟹鉗已經夾過,方便我地食.蟹肉緊實有咬勁.裡面仲有蝦,青口海膽,螺等⋯我感覺呢個拼盤真係抵食.之後叫左一個香草煎帶子意大利飯,三粒原粒帶子煎到脆皮裡面又鎖住帶子的水分.risotto的米粒煮的啱啱好,混合著香草味感覺食落去有種齒頰留香的感覺.最後仲叫左龍蝦蟹肉天使面,半隻龍蝦配上拆出來的蟹肉配上天使面,唔需要太多調味已經好好味.

裡面仲有蝦,青口海膽,螺等⋯我感覺呢個拼盤真係抵食.

2019-09-12 109 瀏覽
我向來不支持節食減肥,強調飲食最重要是均衡,食得是福呀😊想吃得健康,可以吃脂肪含量較少的白肉,例如:海鮮拼盤🦐🦀蘊含不同海鮮的Seafood Platter,品種共有七個款式,蝦🦐爽口,當中的蟹肉鮮味,有豐富的膏。翡翠螺巨型,海膽入口即溶,蠔看似不大,但吃起來肥美飽滿,有青瓜味。運動完,記得為身體補給蛋白質,吃含大量鐵質的紅肉,對於製造肌肉會是事半功倍的。主菜香燒美國頂級肉眼扒配野菌汁,五成熟,外邊煎成微香,中央全是粉紅又有肉汁的鮮嫩牛,不僅是香噴噴,而引人入勝的不止是牛扒,汁料有濃烈的菇味,還有蒜子,不折不扣的錦上添花🤩二人餐的價目更經濟優惠,可是彼此都是鳥胃。燭光晚餐加歌曲均動聽,眼見氣氛良好,下次會帶老公共晉晚餐👏🏻

我向來不支持節食減肥,強調飲食最重要是均衡,食得是福呀😊

想吃得健康,可以吃脂肪含量較少的白肉,例如:海鮮拼盤🦐🦀

2019-09-12 90 瀏覽
我們兩個女生都是超喜歡食海鮮,見到餐牌上不少選擇,二話不說立刻有定案~海鮮拼盤268内容不欺場,有麵包蟹帶子青口生蠔海膽大蝦一應俱全,想不到二百六十八元亦能有這個排場😃貨真價實,鮮味十足,對於我們來說,吃了這個,肚子已撐半飽。特別鳴謝友人幫忙拆蟹去蝦殻,很是滿足。香煎帶子配大野菇98帶子厚肉且經煎封烹調,肉汁充份被鎖好,十分可口。底下的大菇厚身又爆汁,滿足又飽肚。帶子蟹肉濃湯88賣相精緻,熱騰騰的湯頭呈深橙色,芳香撲鼻,加上蟹肉和煎過的厚帶子入湯料,邊喝邊內心吶喊:好好味哎。。。心太軟配雪糕58終於到了我最喜愛的環節~~~甜品🍮等了不是很久,可可味就充斥在整張餐枱上,刺開厚度適中的朱古力蛋糕,感覺是軟綿帶濕潤的,涵心很濃,再加上冰感奶香的果仁雲呢拿雪糕,冷熱交替真不錯。歌劇院蛋糕58我們真是貪心,正餐不好好吃,就留肚子來盛甜點🍫又追加了另一份蛋糕。這個光面的朱古力外表,上層滑溜溜的口感再加濃滑朱古力層,兩相融合,伴碟的生果減了少許甜度,朱味突出,太邪惡(/ω\)食後感:和朋友記錯了店的名字,這家原來在H8開了也好一段日子喇,樂韻輕快的環境,每碟食物都有出場次序,整餐飯都教人放鬆,沒絲毫

海鮮拼盤268

香煎帶子配大野菇98

帶子蟹肉濃湯88

心太軟配雪糕58

歌劇院蛋糕58

食後感:和朋友記錯了店的名字,這家原來在H8開了也好一段日子喇,樂韻輕快的環境,每碟食物都有出場次序,整餐飯都教人放鬆,沒絲毫拘束感,今天是聞名不如見面!
2019-09-10 101 瀏覽
俾媽咪放咗飛機🤷🏻‍♀️,所以同男朋友🥚兩個撐枱腳;🥚book咗間我之前講過想試嘅餐廳🍴。餐廳環境昏暗,但每一枱都放上小蠟燭,都幾有情調,適合情侶或者慶祝節日都唔錯🎉而且職員知道我哋第一次嚟又會主動介紹菜式。【Scallop and Crab Bisque帶子蟹肉濃湯$88】唔好睇佢份量好似好少,只係職員見我地order一個湯,主動提出幫我哋分成兩碗🥄每啖濃郁滋味嘅湯都有蟹肉配襯,仲有原粒已煎香嘅帶子,鮮嫩厚肉💯【N.Z Tua Tua Clams in White Wine Cream Sauce白酒煮托托蜆$168】呢個蜆真心掂👍🏻必試!蜆肉唔韌,白酒醬汁🍾香濃而且creamy。以前菜嚟講份量算多,每人都食咗4、5隻。【黑松露薯條】薯條係厚切,裡面帶點薯蓉嗰種,面頭有粒粒黑松露碎,略嫌dry咗啲,如果可以mix多個黑松露醬用嚟點薯條相信會更好味。【Sea Urchin and Crab Meat Risotto鮮海膽蟹肉意大利飯$188】個意大利飯處理得唔錯,煮到粒粒米都外軟內硬,仍然食到米芯嘅質量;唔似外面一般餐廳,為咗迎合大眾口味專登改變食物原有嘅特色。至於配料同樣豐富,每啖飯都

【Sea Urchin and Crab Meat Risotto鮮海膽蟹肉意大利飯$188】個意大利飯處理得唔錯,煮到粒粒米都外軟內硬,仍然食到米芯嘅質量;唔似外面一般餐廳,為咗迎合大眾口味專登改變食物原有嘅特色。至於配料同樣豐富,每啖飯都有蟹肉絲、香菇片,仲有蕃茄仔。

【Pork Knuckle with Sauerkraut in Homemade Vinegar Dip香燒荷蘭黑啤豬手配椰菜及自家製醋汁$268】豬手外脆內嫩, 配埋醋汁更開胃而且有解油膩作用,兩個人都食得哂一隻。

另外都試咗兩杯特色Mocktail【Sunset Island$58】一杯以芒果、熱情果打成沙冰,另一杯【Fruit Garden】 以青蘋果、奇異果做base;兩杯都各有特色又fresh👍🏻
2019-09-08
2019-09-08 123 瀏覽
為咗慶祝朋友生日,特登用優惠券嚟到H8食平價好西。餐廳調色較黑,播住西洋背景音樂,眼見四周都係情侶居多,環境充滿住浪漫既氛圍,都唔敢太大聲講野。今餐主要以肉食為主,餐廳特登同時上我地叫既野,讓我地可以同時享用,所以都等咗陣先有得食。香燒荷蘭黑啤豬手配酸椰菜及自家製醋汁($268)好貼心咁切開曬幾件,方便大家一齊share。肉質嫩滑,比想像中入味。美中不足就係皮凍咗好硬咬唔開。香燒美國頂級肉眼配野菌汁($328)通常食肉眼扒都覺得大同小異,今次點咗五成熟,肉質唔太韌,最加分係個汁,同平時既汁相比唔會太鹹太濃味,蓋過肉既味道,淡淡地幾惹味!火焰雪山($68)+ 酒最後嚟到重頭戲「生日甜品」!我地趁壽星公唔為意,預先同餐廳request加名服務,成功俾到佢一個驚喜💕個人本身就麻麻地太重酒味既甜品,不過呢個還可以接受。餐廳知道朋友生日,特登調左酒俾我哋,雖然唔太知道係咩酒,不過好飲就得😛總括而言,用咁嘅價錢有咁高質既西餐同服務好值得!
為咗慶祝朋友生日,特登用優惠券嚟到H8食平價好西。

香燒荷蘭黑啤豬手配酸椰菜及自家製醋汁($268)

香燒美國頂級肉眼配野菌汁($328)

火焰雪山($68)+ 酒

總括而言,用咁嘅價錢有咁高質既西餐同服務好值得!
今晚同朋友慶祝生日我先點了寫上字的生日甜品,服務員都很樂意介紹食品點了卡邦尼意粉,松露薯條,豬手,火焰雪山甜品,及一杯signature drink邦尼意粉,豬手都很出色火焰雪山甜品很重酒味,服務員會加上點了火的酒,很有特色朋友叫了杯signature drink, 不錯老闆很好,見我沒點飲品,突然送上一小杯果汁給我價錢不算便宜,但環境舒服,服務員很主動加水清理桌面及介紹餐單食物,食物出色,很適合朋友傾計聚會的地方。當日可惜沒有漢堡供應,有機會會再黎試下A5和牛溶岩芝士漢堡!
今晚同朋友慶祝生日
我先點了寫上字的生日甜品服務員都很樂意介紹食品

邦尼意粉,豬手都很出色

火焰雪山甜品很重酒味,服務員會加上點了火的酒,很有特色
朋友叫了杯signature drink, 不錯
老闆很好,見我沒點飲品,突然送上一小杯果汁給我

,有機會會再黎試下A5和牛溶岩芝士漢堡!
卡邦尼意粉
黑松露薯條
豬手
卡邦尼意粉
豬手
  • 卡邦尼意大利麵
  • 香烤乳豬
2019-08-23 132 瀏覽
今次嚟到尖沙咀就試下一間樓上嘅西餐廳,地方好易搵就係厚福街後面有座高樓大廈入面,而且環境都唔錯,又唔會太嘈,仲見好夠人都係到慶祝生日。因為我哋唔係好肚餓,所以淨係叫咗份卡邦尼意粉,同埋慢煮牛肋排。意粉份量啱啱好,而且味道濃郁,仲好creamy。至於牛肋排,可能因為慢煮嘅關係食落去又唔係好熱,但係味道係唔錯嘅,肉質都好鮮嫩。我哋仲加配左小食黑松露薯條,份量都幾多,仲要係新鮮炸出嚟,所以上菜時好熱仲好好食。

2019-07-22 338 瀏覽
厚福街實在有好多美食啦,今次就去左H8 12樓呢間西餐廳。呢度環境好有情調,非常適合情侶黎撐枱腳,燈光昏暗,格調有點高級的感覺。呢度有好多食物可供選擇。飲品方面,個人推薦sunset island,因為芒果味濃,加埋熱情果,甜甜地好開胃。我地就叫左白酒煮托托蜆作前菜。蜆肉相當大粒,而且熟度剛剛好,食落唔會太韌。加上,白酒味非常香,食落好醒胃,前菜來講份量都算多,價錢相宜。主菜方面,我地就點左軟殻龍蝦漢堡,賣相相當吸引。軟殻蟹就食得多,軟殻龍蝦就第一次食。我好欣賞廚師對食物質素嘅認真,龍蝦相當新鮮,好好食,肉質又爽又甜,彈口,非常好味。漢堡個包非常柔軟,唔會食到好嚡口,同平時快餐店食嘅完全唔一樣,令我對漢堡有另外一個睇法,可以話係一個漢堡新體驗。甜品我地就叫左法式焦糖燉蛋,女朋友非常中意食。
厚福街實在有好多美食啦,今次就去左H8 12樓呢間西餐廳。

甜品我地就叫左法式焦糖燉蛋,女朋友非常中意食。
2019-07-19 283 瀏覽
經朋友介紹,今日黎到呢間集西餐廳和迷你酒吧於一身,雖然係樓上鋪,但去到的時候已經滿座,等左一陣好快就有得入座了!由於餐廳燈光比較昏暗,氛圍很浪漫,特別適合情侶和朋友放工黎到飲返杯放鬆下。帶子蟹肉濃湯 $88前菜方面點了一客帶子蟹肉濃湯,足料原粒帶子和淡淡蟹肉,熬出來的濃湯充滿海鮮味。香煎鴨肝配雜莓無花果醬 $148另外前菜還點了一客香煎鴨肝,賣相擺盤都很漂亮,香煎鴨肝疊著烤法包,煎鴨肝十分juicy,配著法包食可減淡油膩感覺!另外,廚師還特意配搭了雜莓無花果醬汁,鴨肝蘸上無花果醬,甜甜的,味道好相襯!軟殼蟹龍蝦意大利飯$188主菜方面點了一客軟殼蟹龍蝦意大利飯,面層放了原隻軟殼蟹龍蝦仔,夠曬特別,炸得香脆可口!另外意大利飯口味係黑松露忌廉,還放滿了雜菌,豐富口感!香煎紐西蘭羊扒配羊奶芝士$308另一道主菜挑選了羊扒,只能說呢道香煎羊扒烹煮時間拿捏得非常好,肉質嫩口,好juicy,而且完全無羊騷味,配菜方面包括了番茄仔和焗薯等,極之推薦!Ginger Delight $58剛才有說過,除了西餐外,呢間餐廳主打之一既是酒類!所以十分期待他們家的飲品系列!友人點了一杯熱的mocktail!單

帶子蟹肉濃湯 $88

香煎鴨肝配雜莓無花果醬 $148

軟殼蟹龍蝦意大利飯$188
香煎紐西蘭羊扒配羊奶芝士$308

Ginger Delight $58
剛才有說過,除了西餐外,呢間餐廳主打之一既是酒類!所以十分期待他們家的飲品系列!友人點了一杯熱的mocktail!單聽名字已經感覺很神奇,mocktail也有熱飲!外觀上好似係平時點既茶飲類,設有一個細茶壺和菠蘿小碟!呢杯mocktail不含酒精,內含菠蘿,薑汁,蘋果汁,檸檬汁和蜜糖等!薑味極濃,但意想不到配合了其他配料,贈添了一份甜味,加上菠蘿的加持,十分開胃!

Isabella $78
另外點了一杯cocktail,只能說外觀太漂亮,飲之前已經電話食先。呢杯cocktail味道好似雜莓奶昔加上少量酒精調製而成!喝多了也不會醉,女生必點之一!

整間餐廳食物素質很不錯,尤其是飲品充滿特色,絕對放工chill下的好地方!
2019-07-17 162 瀏覽
同另一半黎左呢度食西餐,一出𨋢就已經被呢度嘅環境吸引左。呢度餐牌選擇眾多,而且價錢相當得宜。我地叫左一杯flavor mojito (strawberry),冧酒加埋薄荷葉,非常清新,咁熱嘅天氣飲一啖真係好消暑。前菜就叫左香煎鴨肝配雜莓無花果醬。鴨肝煎到外面金黃, 外脆內軟,內面仲係好嫩,好香濃。無花果醬配鵝肝原來係咁合拍,又健康又有創意又好味。主菜就叫左軟殻龍蝦意大利飯,軟殻龍蝦看似好細隻,但其實唔係, 啖啖肉,味道仲好新鮮,我覺得係鎮店之寶。意大利飯亦都都整得得好好,味道濃郁,軟林林嘅意大利飯同濃郁有厚度嘅黑松露雜菌忌廉汁融合,非常正。最後,我地亦叫左朱古力心太軟配雪糕,心太軟流心嘅效果做得好好,朱古力香濃又滑再加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,係舌頭上嘅幸福,喺味覺上嘅滿足。

2019-07-16 162 瀏覽
忙碌嘅五月終於過去,六月係完左實習完左sem嘅日子,梗係要同男朋友去食好野!上網見到厚福街有間食歐洲菜嘅餐廳,評價唔錯可以一戰!餐廳行高格調路線,由裝飾到擺枱都好有講究,每張枱都有個蠟燭仔,好浪漫,情侶記念日情人節都可以係到慶祝。除左情侶都有唔少朋友佨就聚會,餐廳環境都好啱傾計。帶子蟹肉濃湯。蟹肉湯上枱嘅時候都幾精緻,有用忌廉同香草做裝飾。蟹湯入口就有好濃郁嘅蟹鮮味,同平時飲到嘅假蟹湯完全唔同,唔似飲緊湯,反而似食緊蟹肉咁。為左突出蟹嘅鮮味仲加入左蟹肉,增加口感。仲有原粒帶子煎香左再擺入湯到,好好味。軟殼龍蝦漢堡。大大個龍蝦頭係漢堡上面,好呃like。成個漢堡分4層,有龍蝦、漢堡扒、沙律菜同蕃茄,食半個都飽左。包嘅部份好香口,漢堡扒唔會煎到好乾身仲食到蟹味,蕃茄同菜就中和左成個包嘅膩。重頭戲軟殼龍蝦好大隻,唔會因爲個包遮住左就比好少肉,都係成隻上,食完好滿足。火熖燒春雞。見到個名就係到諗點解要叫火熖燒春雞?同普通燒春雞有咩分別?上枱個陣心諗。。。原來咁普通!之後待應就拎起左個杯不斷係到燒,仲叫我地準備好手機影相,見待應將酒淋落去!隻平平無奇嘅燒雞即刻變火熖燒春雞。個雞外脆內嫩,雞皮好香

帶子蟹肉濃湯。

軟殼龍蝦漢堡。

火熖燒春雞。
見到個名就係到諗點解要叫火熖燒春雞?同普通燒春雞有咩分別?上枱個陣心諗。。。原來咁普通!之後待應就拎起左個杯不斷係到燒,仲叫我地準備好手機影相,見待應將酒淋落去!隻平平無奇嘅燒雞即刻變火熖燒春雞。個雞外脆內嫩,雞皮好香口脆卜卜,雞肉好鮮嫩可口。連平日好硬嘅雞胸肉都有肉汁!入口仲有小小嘅酒甘味。伴碟嘅薯蓉都好有驚喜,入口除左有薯仔味仲有好香嘅酒味,好夾。
2019-07-14 123 瀏覽
又嚟到尖沙咀食好西,今次就揀咗一間有情調嘅餐廳同女朋友撐枱腳。都係酒吧餐廳嚟嘅,環境昏暗非常之靚仔。今次我哋就叫左兩個主菜。香燒荷蘭德國豬手。豬手已經預先切好曬,值得一讚,豬手外皮鬆脆,亦唔算油膩,再配上佢嘅自家製醬汁,的確令人留下深刻嘅印象。 卡邦尼意粉。卡邦尼意粉上面嘅溫泉蛋入口即溶,撈埋個粉嚟食就非常好食。而且卡邦尼意粉嘅醬汁都好厚身。可以掛係啲麵上面,食落感覺好rich。Ice cuppocino咖啡味香濃,飲落嘅奶味都好夠順滑,係佢唔錯嘅咖啡。Ginger delight呢杯係熱嘅mocktail,我試咗少少嗻,薑味都真係幾重,似乎你哋個人嘅口味啦。總結,呢度嘅環境真係唔錯,最適合仔仔帶女女去拍拖用,而且食物質素都穩定,仲會有啲特色飲品添,所以係好評。

今次我哋就叫左兩個主菜。

香燒荷蘭德國豬手。

卡邦尼意粉。

Ice cuppocino
咖啡味香濃,飲落嘅奶味都好夠順滑,係佢唔錯嘅咖啡。

Ginger delight

2019-07-12 101 瀏覽
H8大家可能聽個名唔太知邊到,但係話厚福街有幢成日排到痴線先上到去既大廈 我唸大家就即刻知邊到啦!今日去試吓8樓既V Show Tasty一入到去就好有feel 同行友人都話呢到幾浪漫Ginger Delight $58Mocktail都有熱飲!?無酒精 入面有菠蘿 薑汁 蘋果汁,薑味同甜味都好出 先甜後辣 兩極刺激 絕對開胃之選帶子蟹肉濃湯 $88好大粒帶子,仲有好多蟹肉 湯底濃郁!香煎鴨肝配雜莓無花果醬 $148鵝肝食得多,鴨肝同樣好食一咬落去鴨肝油同味就充滿口腔入面!個人大推軟殼蟹龍蝦意大利飯$188賣相一流,味道都係 軟殼蟹龍蝦脆口得黎龍蝦味十足 飯啱啱好,唔會做到好濕一舊舊咁香煎紐西蘭羊扒配羊奶芝士$308羊扒份量都幾大件,羶味有既不過唔係好重 適合唔喜歡太過羶既人 七成熟得黎唔會咬唔開!總結,綜合以上呢一間餐廳係性價比高既餐廳!

一入到去就好有feel 同行友人都話呢到幾浪漫

Ginger Delight $58

帶子蟹肉濃湯 $88
好大粒帶子,仲有好多蟹肉 湯底濃郁!

香煎鴨肝配雜莓無花果醬 $148
鵝肝食得多,鴨肝同樣好食
一咬落去鴨肝油同味就充滿口腔入面!個人大推

軟殼蟹龍蝦意大利飯$188

香煎紐西蘭羊扒配羊奶芝士$308

總結,綜合以上呢一間餐廳係性價比高既餐廳!
又嚟到星期五!夜晚一定要食好D!作為瘋狂週末的序幕!今次約埋朋友來品土日Y Show Tasty 為於尖沙咀口福街,品嘗軟殼龍蝦! 地點方便,岩晒下場前醫肚!Menu 選擇好多,我地點左幾款daily special !水牛芝士日本水蜜桃沙律好鍾意帶生果嘅沙律!水牛芝士同蕃茄當然夾,想不到日本水蜜桃清甜爽口,連埋水牛芝士一齊食好帶驚喜!沙律附上海量火箭菜沙律,份量真的不少!香燒安格斯斧頭扒(配香草燒蒜,燒新薯及田園沙律)我地選了五乘熟!斧頭扒燒得非常出色!外層焦香,內面粉紅色肉嫩滑得嚟又唔會出晒血水!而且牛味香濃,咁大件扒,絕對不易處理,廚師無咁上下經驗都唔得!不得不提的是,配菜同樣出色!本人好喜歡燒蒜,經過燒烤嘅蒜,去除了辣味,令本來刺激的蒜頭變得香甜溫純。香煎帶子配大野菇 L size 帶子,鮮甜,肉厚,自己買都要10蚊粒! 大啡菇吸收咗帶子嘅鮮甜,食菇juicy! 軟殼龍蝦意大利飯,到今晚的重點—軟殼龍蝦!話説前排行係電視見到肥媽介紹,連殼食成隻龍蝦究竟係咩感覺?今日終於知道了!Y show tasty 推出了兩款軟殼龍蝦菜式---軟殼龍蝦漢堡同 軟殼龍蝦意大利飯!我地點了後者嚟

水牛芝士日本水蜜桃沙律

好鍾意帶
生果嘅沙律!
驚喜!
沙律附上海量
火箭菜沙律,份量真的不少!

香燒安格斯斧頭扒(配香草燒蒜,燒新薯及
田園沙律)

我地選了五乘熟!斧頭扒
燒得非常出色!

香煎帶子配大野菇

L size 帶子,鮮甜,肉厚,自己買都要
10蚊粒! 大啡菇吸收咗帶子嘅鮮甜,食菇
juicy!

軟殼龍蝦意大利飯
Y show tasty 推出了兩款軟殼龍蝦菜式---軟殼龍蝦漢堡同 軟殼龍蝦意大利飯!我地點了後者嚟試~

軟殼龍蝦炸得香脆!上枱時龍蝦香味四溢!食落肉質結實、鮮甜、有層次! 最過癮就係龍蝦頭甚至龍蝦鬚都可以一啖擺落口!大滿足! 下次試埋佢個漢堡先得!

Fruit Garden

最後點了杯夠晒清新的mocktail-Fruit Garden 作完結!
酸酸甜甜嘅青蘋果'奇異果,菠蘿打成,一解晚餐嘅油膩感,感覺,我又準備好下一餐了!
2019-07-09 125 瀏覽
每次去開尖沙咀唔知食咩好,第一次時間會諗起H8,因為成幢都係餐廳,咩料理都有,任君選擇。今次就黎左呢間係足球員歐陽耀沖同朋友夾份開嘅歐洲fusion菜。個人覺得餐廳帶有文青風,而且仲有唔少名人金句。軟殼龍蝦漢堡($188)估唔到係用近排幾hit嘅軟殼龍蝦來整漢堡,龍蝦係咩部位都食得的,脆口十分。而漢堡除左夾住生菜同蕃茄等,當中仲有最特別係有蝦餅,配埋個醬汁,不錯的説。熱情果mocktail面頭有好濃滑嘅cream,配上士多啤梨同青蘋果就顯得更fresh,而mocktail真係好重熱情味,合曬合尺,不過下次黎就未必有返同款👉🏻👈🏻,事關店員話係每日唔同,不過咁都增添唔少新鮮感🥰。不得不說用hsbc信用卡的話,晚膳仲有9折👍🏻。

個人覺得餐廳帶有文青風,而且仲有唔少名人金句。

軟殼龍蝦漢堡($188)

熱情果mocktail

不得不說用hsbc信用卡的話,晚膳仲有9折👍🏻。
午餐