2019-07-17 162 瀏覽
同另一半黎左呢度食西餐,一出𨋢就已經被呢度嘅環境吸引左。呢度餐牌選擇眾多,而且價錢相當得宜。我地叫左一杯flavor mojito (strawberry),冧酒加埋薄荷葉,非常清新,咁熱嘅天氣飲一啖真係好消暑。前菜就叫左香煎鴨肝配雜莓無花果醬。鴨肝煎到外面金黃, 外脆內軟,內面仲係好嫩,好香濃。無花果醬配鵝肝原來係咁合拍,又健康又有創意又好味。主菜就叫左軟殻龍蝦意大利飯,軟殻龍蝦看似好細隻,但其實唔係, 啖啖肉,味道仲好新鮮,我覺得係鎮店之寶。意大利飯亦都都整得得好好,味道濃郁,軟林林嘅意大利飯同濃郁有厚度嘅黑松露雜菌忌廉汁融合,非常正。最後,我地亦叫左朱古力心太軟配雪糕,心太軟流心嘅效果做得好好,朱古力香濃又滑再加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,係舌頭上嘅幸福,喺味覺上嘅滿足。