2019-07-22
厚福街實在有好多美食啦,今次就去左H8 12樓呢間西餐廳。呢度環境好有情調,非常適合情侶黎撐枱腳,燈光昏暗,格調有點高級的感覺。呢度有好多食物可供選擇。飲品方面,個人推薦sunset island,因為芒果味濃,加埋熱情果,甜甜地好開胃。我地就叫左白酒煮托托蜆作前菜。蜆肉相當大粒,而且熟度剛剛好,食落唔會太韌。加上,白酒味非常香,食落好醒胃,前菜來講份量都算多,價錢相宜。主菜方面,我地就點左軟殻龍蝦漢堡,賣相相當吸引。軟殻蟹就食得多,軟殻龍蝦就第一次食。我好欣賞廚師對食物質素嘅認真,龍蝦相當新鮮,好好食,肉質又爽又甜,彈口,非常好味。漢堡個包非常柔軟,唔會食到好嚡口,同平時快餐店食嘅完全唔一樣,令我對漢堡有另外一個睇法,可以話係一個漢堡新體驗。甜品我地就叫左法式焦糖燉蛋,女朋友非常中意食。
甜品我地就叫左法式焦糖燉蛋,女朋友非常中意食。