2022-06-27
最近工作壓力好大☹️ 今日放假好朋友約我去中環,佢話帶我試下新野放鬆一下,搞到我都好期待😚今次用餐既地方係Woke,位於高級地段的中環區,一共有三層,環境好舒適,擺設時尚優雅,令人感覺好舒服。依度最特別係每道菜式都加入唔同份量既CBD ,CBD係大麻二酚,食完使人身心放鬆💆💆♂️今日我地係食午市套餐,套餐有頭盤、主菜、甜品同飲品,頗豐富😗~~頭盤牛油果沙律+炸薄脆🥗沙律係新鮮既沙律菜好似青瓜粒同車厘茄,配以牛油果🥑 口感幼滑,炸薄脆有4片,超級脆!!! 無論淨食還是蘸點沙律都同樣好味😋主菜日式照燒汁燴牛面頰配薯菜🥩成個主菜擺盤好靚,牛面頰有三大塊,牛味咬落好軟腍,日式照燒汁好夾,加埋打到香滑既薯菜,好推薦依個主菜😛甜品日式芝士蛋糕配雜莓依個芝士蛋糕好好食,配埋雜莓酸酸地,甜而不膩,配合得好好,為依餐法國午餐畫上完美句號🇫🇷多謝朋友仔😘 令我享受到一餐法式Fushion菜之餘,亦可以放鬆心情、紓緩日常工作同生活嘅壓力🧡🧡🧡
頭盤
牛油果沙律+炸薄脆🥗