最近工作壓力好大☹️ 今日放假好朋友約我去中環,佢話帶我試下新野放鬆一下,搞到我都好期待😚今次用餐既地方係Woke,位於高級地段的中環區,一共有三層,環境好舒適,擺設時尚優雅,令人感覺好舒服。依度最特別係每道菜式都加入唔同份量既CBD ,CBD係大麻二酚,食完使人身心放鬆💆💆‍♂️今日我地係食午市套餐,套餐有頭盤、主菜、甜品同飲品,頗豐富😗~~頭盤牛油果沙律+炸薄脆🥗沙律係新鮮既沙律菜好似青瓜粒同車厘茄,配以牛油果🥑 口感幼滑,炸薄脆有4片,超級脆!!! 無論淨食還是蘸點沙律都同樣好味😋主菜日式照燒汁燴牛面頰配薯菜🥩成個主菜擺盤好靚,牛面頰有三大塊,牛味咬落好軟腍,日式照燒汁好夾,加埋打到香滑既薯菜,好推薦依個主菜😛甜品日式芝士蛋糕配雜莓依個芝士蛋糕好好食,配埋雜莓酸酸地,甜而不膩,配合得好好,為依餐法國午餐畫上完美句號🇫🇷多謝朋友仔😘 令我享受到一餐法式Fushion菜之餘,亦可以放鬆心情、紓緩日常工作同生活嘅壓力🧡🧡🧡

頭盤

牛油果沙律+炸薄脆🥗

主菜

日式照燒汁燴牛面頰配薯菜🥩

甜品

日式芝士蛋糕配雜莓

2022-06-25 60 瀏覽
今日到訪中環一家餐廳,餐廳的裝修別緻而摩登,樓上的空間也頗舒適,沒有太焗促,Lunch set menu 如下。Dungeness crab meat pumpkin soup南瓜湯口感香滑,質地沒有太稠厚,有啖啖蟹肉,味道香甜而鮮美。Iberian pork rack$268Green bean , green peppercorn cream sauce, rainbow potatoes gratin這伊比利豬鞍份量十足,豬鞍肉質軟身,啖啖肉,味道鮮美。Braised Australian beef cheek Italy zucchini $288Baby carrot in teriyaki sauce這炖beef cheek大大件,肉質相當軟身,軟得入口即化,滿滿是骨膠原滋味,加上香甜的照燒汁,和bb 蘿蔔,再配上香滑薯蓉,十分飽足。Japanese Cheesecake $38芝士餅口感creamy有質感,有著清新的芝士味,味道濃而不膩,味道不太甜,不錯。Iced earl grey這伯爵茶味道淡雅,入口冰涼順滑不澀口。

今日到訪中環一家餐廳,餐廳的裝修別緻而摩登,
樓上的空間也頗舒適,
沒有太焗促,

Lunch set menu 如下。

Iberian pork rack$268

這伊比利豬鞍份量十足,
豬鞍肉質軟身,啖啖肉,味道鮮美。

Baby carrot in teriyaki sauce

加上香甜的照燒汁,和bb 蘿蔔,再配上香滑薯蓉,十分飽足。

Japanese Cheesecake $38

Iced earl grey

這伯爵茶味道淡雅,入口冰涼順滑不澀口。

2022-06-25
午餐
2022-06-18 35 瀏覽
近排成日去中環,咁啱見到呢間bookmark咗又未試過。見餐最近又出左新嘅lunch menu 好似幾正咁,一定要試吓!今日1個人食,叫咗1個set lunch都好夠飽,好滿足😋😋😋頭盤係牛油果沙律+薄脆, 個薄脆做得夠哂薄,又唔會因為放咗沙律係面而淋咗。牛油果日都好新鮮,質素有保證,亦都青瓜同蕃茄感覺上更健康✨慢煮法式雞胸卷,配菜多種,擺盤亦都好靚😀 雞胸慢煮完好滑好juicy,唔會硬身亦唔嚡口,入面應該包住啲雜菌,另層次更加豐富。Overall: 成間餐廳好多元化,嘢以fusion為主,有三層每層都有唔同風格,好有特色🥰送埋杯餐飲,埋單都係$228

送埋杯餐飲,埋單都係$228
2022-06-11 35 瀏覽
泰式炸鸡和pasta都中规中矩猪腩有点肥腻没有很惊艳,略有失望所以后来也没有点甜品了环境还不错,墙上的玫瑰花很美周六的晚餐只有两桌,不知是味道普通还是受疫情影响
泰式炸鸡和pasta都中规中矩
猪腩有点肥腻
没有很惊艳,略有失望
所以后来也没有点甜品

环境还不错,墙上的玫瑰花很美

周六的晚餐只有两桌,不知是味道普通还是受疫情影响
2022-05-17 74 瀏覽
Happy Friday ~~又一個long weekend 值得好好慶祝吓分享哩間好正嘅餐廳 等大家多個選擇Woke位於威靈頓街 鏞記行前少少就係上篇介紹過環境今次講吓食物 哩個餐好正 先嚟一杯CBD汽酒 得個人放鬆吓飲完會再嚟一杯紅/白酒 配美食談心 實在一流🥂♦️Dinner Set - $898/位🔸CBD汽酒可選無酒精雞尾酒。汽酒味道清新酸甜,清爽易入口。🔸意式龍蝦湯❇️讚!!龍蝦味好濃郁,後勁有酒嘅甘味,口感濃厚,好好飲!反而塊麵包可以再鬆軟一點。🔸虎蝦意大利粉配櫻花蝦XO醬🔸野菌黑松露意大利飯❇️意大利粉有蒜香、酒香、蝦香!加埋do 醬,香氣十足!口感亦爽口煙韌。虎蝦又大隻又新鮮,啲肉好爽彈!.黑松露意大利飯實在很好吃!!黑松露又多又香!個汁好creamy,而個飯煮得好好,軟硬適中,又帶點煙韌,成個都好好食!.🔸紅酒/白酒/無酒精雞尾酒🔸西京燒黑鱈魚❇️🔸澳洲M7和牛配紅酒❇️主菜仲有慢煮西班牙豬腩可揀。我嘅黑鱈魚超好味!麵豉汁醃得剛好入味,唔會過咸👍🏻。魚肉質感結實而好嫩滑,切開有肉汁!!M7和牛脂肪比例剛好,入口軟滑,油香豐富!紅酒汁令味道更香濃,好味!🔸日芝士蛋糕配雪糕
Happy Friday ~~
又一個long weekend 值得好好慶祝吓
飲完會再嚟一杯紅/白酒
配美食談心 實在一流🥂

♦️Dinner Set - $898/位

🔸CBD汽酒
可選無酒精雞尾酒。
汽酒味道清新酸甜,清爽易入口。

🔸意式龍蝦湯❇️

🔸虎蝦意大利粉配櫻花蝦XO醬
🔸野菌黑松露意大利飯❇️
🔸紅酒/白酒/無酒精雞尾酒

🔸西京燒黑鱈魚❇️
🔸澳洲M7和牛配紅酒❇️
主菜仲有慢煮西班牙豬腩可揀。

🔸日芝士蛋糕配雪糕
2022-04-27 109 瀏覽
見到啲相好靚。幾個月冇返公司,好耐冇一齊食晏,點知好失望。牛油海膽汁蟹肉扁意粉一開始還好,就係意粉煮得太腍。食食下發現下面浸左牛油。雖然係牛油海膽汁,但都唔使咁誇張。直情係溶左嘅牛油做湯底咁,又油又膩。日式蒸焗時令海鮮睇埋英文,係black cod同clams。既然係定左嘅,就唔係時令啦。賣相有啲噱頭,偏淡,鱈魚都幾滑幾香嘅。還可以啦。服務態度可以,但上菜好慢,上餐飲好慢,埋單都好慢。今時今日,最重要嘅衞生,就算唔錯,都幾乾淨。
見到啲相好靚。幾個月冇返公司,好耐冇一齊食晏,點知好失望。

牛油海膽汁蟹肉扁意粉
一開始還好,就係意粉煮得太腍。

日式蒸焗時令海鮮

服務態度可以,但上菜好慢,上餐飲好慢,埋單都好慢。

今時今日,最重要嘅衞生,就算唔錯,都幾乾淨。
2022-03-03 120 瀏覽
woke 是我最近其中一間最喜愛的西餐他位於中環的威靈頓街裝修很有風格跟附近的舊樓形成強烈對比食物是主打西餐lunch set 已經好豐富可以選擇三至四個前菜首先送上 面包鬆軟重麥香比好多同價位嘅都要好食冇得食dinner當然要食好少少揀哂4個4個賣相都好igable份量啱啱好一次過試到哂又唔覺飽包括tomato souptuna tartarebeef tartare burger with quail eggand sea bassburger 加埋quail egg 味道濃Tuna 正,鮮味撲鼻湯小小酸味,蕃茄好甜好好食魚亦煎得香脆各有千秋到main course揀左hokkaido scallop sea urchin risottorisotto is extremely rich n creamy海膽撈落飯鹹鮮味更出眾帶子亦剪得好好last, dessert朱古力味重小糖配埋black truffle嘅香味its completed.跟餐的 cappuccinodecentno complain at all.
woke 是我最近其中一間最喜愛的西餐

tomato soup
tuna tartare
and sea bass

burger 加埋quail egg 味道濃
Tuna 正,鮮味撲鼻
湯小小酸味,蕃茄好甜好好食
魚亦煎得香脆
各有千秋

到main course
海膽撈落飯
鹹鮮味更出眾
帶子亦剪得好好

last, dessert
朱古力味重
小糖
配埋black truffle嘅香味
its completed.

跟餐的 cappuccino
decent
no complain at all.
2022-03-01 119 瀏覽
中環嘅Woke位於威靈頓街,餐廳共有3層,環境時尚之中帶點優雅,法式嘅Fusion菜加入適量嘅CBD,食完更加Relax!Lunch Set有齊前菜、湯品、主菜、同埋飲品,連餐包都一樣咁講究,有齊三款包,仲要跟埋肝醬牛油,肝醬牛油幼滑又夠香濃,搽咩都咁好味!Starter - Carb前菜我揀咗蟹肉沙律,阿拉斯加長腳蟹經低溫慢煮過再拆肉,完美咁保留住蟹嘅鮮甜味!上面再加三文魚籽提升鮮味同埋口感!帶溫和薑味嘅醬汁好味美!Soup - Tomato Seafood湯底係魚湯撞落炒香嘅番茄,鮮甜中帶點微酸,相當醒神開胃!內含藍青口、墨魚仔、同埋蝦,好足料!Main Course - Daily Special $328低溫慢煮嘅龍蝦尾,鮮甜味出眾!配合石榴泡沫,同埋以蘋果汁浸漬嘅蘿蔔,感覺極為清新!Peppermint Tea有多款茶/咖啡可選,同樣有加入CBD,夠晒Relax!

Starter - Carb

Soup - Tomato Seafood

Peppermint Tea
有多款茶/咖啡可選,同樣有加入CBD,夠晒Relax!
大麻二酚 Cannabidiol 簡稱 CBD,是從大麻中抽取的一種主要成份,因有鎮靜抗炎及舒緩焦慮作用,近年風靡歐美國家,最近又多一間CBD主題French Fusion Bistro - woke 於中環新開業。餐廳佔地共三層,每層劃分不同用餐氛圍及用途。底層是酒吧格局,注入摩登時尚氣息,氣氛悠閒輕鬆,適合輕嚐淺酌,3樓則細分為VIP用餐區。今次就來到2樓用餐區,一入內就見到花牆打卡位,在 IG「吸 like」無難度。裝潢流麗而不俗套,打造低調奢華的用餐氛圍,更顯尊貴氣派。菜式由藍帶廚師主理,以法式為基礎結合多國菜元素,採用高級食材融入CBD製作出精心佳餚,但加入份量經過調校、含有CBD成份的煮食油,亦不會聞到任何大麻味,也不會影響原本食物的味道,不含令人興奮或上癮的物質,不含有受管制四氫大麻酚為之安全且合法。午餐包括前菜、餐湯、主菜及飲品,價錢由$228起。下單後侍應就會奉上三款餐包:白餐包,小麥包和裸麥吐司,外皮脆卜卜,內裡質感綿密煙韌,吃起來帶有淡淡的麥香。將暖烘烘的麵包抹上雞肝醬牛油,味道鹹香而不腥不膩,口感猶如絲綢般細緻滑順。前菜三選一就自選了Crab,以食用花瓣點綴的擺

餐廳佔地共三層,每層劃分不同用餐氛圍及用途。

裝潢流麗而不俗套,打造低調奢華的用餐氛圍,更顯尊貴氣派。

午餐包括前菜、餐湯、主菜及飲品,價錢由$228起。

餐包

前菜三選一就自選了Crab,以食用花瓣點綴的擺盤姿態優雅,更能挑起誘人食慾,喚醒沉睡的味蕾。
Crab

採用阿拉斯加蟹腳,真材實料吃到絲絲雪白細膩的蟹肉,拌以生薑蛋黃醬及色澤晶瑩亮麗的魚子更能突出其鮮甜。
Crab

餐湯就選了Tomato Seafood,番茄湯的酸甜度恰到好處,令人胃口大開。
Tomato Seafood

海鮮配料包括藍青口、魷魚及蝦,肉質新鮮爽彈而又可增添鮮味。
Tomato Seafood

主菜選擇 Wagyu $448,以澳洲和牛西冷配上鵝肝、焦糖洋蔥、蘆筍及燒蘑菇,火侯控制得精準,煎得表面帶炭火焦香,中心仍保持嫩紅色,保留牛扒豐盈的肉汁。
Wagyu

一放入口就吃得出是上乘品質的和牛級別西冷牛扒,肉質鬆軟富油香,牛味濃郁有層次。
Wagyu

和牛與鵝肝可說是邪惡絕配,鵝肝質地軟綿柔滑,油脂豐腴,入口即化,散發濃濃的鵝油甘香。
Wagyu

餐飲可選咖啡或茶,貫徹餐廳主題,會滴入少許CBD油,放鬆心神,壓力得以暫時紓緩。
咖啡
2022-02-27
2022-02-27 84 瀏覽
最近在Woke享用了一餐美味的午餐($328)。Woke位於中環威靈頓街,佔地共三層,餐廳裝修華麗,木色牆身、石枱花紋及深綠色坐椅配上柔和金黃色邊襯托,襯色極具格調,配合暖色燈光,非常典雅。地下有吧枱及輕食餐桌區,2樓為主要用餐區,3樓是VIP用餐區。這間餐廳菜式以法式fusion為基礎,主打含有大麻二酚(CBD)的料理。點餐前,店員會解釋一次所有午餐菜式,極盡細心。餐前店員先送上白餐包,小麥包和裸麥吐司。三款包都烘得外脆內軟,餐包非常新鮮,充滿麵包香氣。當中不得不提是餐包配上了非常美味的雞肝醬牛油,這款肝醬,肝味濃郁,配上麵包吃,一吃難忘。頭盤選了以北京片皮鴨為靈感的涼伴手撕鴨肉沙律。海鮮蛋黃醬配上手撕慢煮鴨肉,很惹味。伴碟加上脆炸鴨皮,提升香脆口感。生菜及青瓜絲令整道菜清新開胃。餐湯點了南瓜湯,這款南瓜湯由南瓜、木瓜和肉桂,攪拌打勻而成,香甜湯郁。主菜選了一款以蠔仔粥為構思的意大利飯。煎成金黃色既廣島蠔,非常軟滑可口,入口即溶。意大利飯煮得軟硬適中,混合中式薑蔥和蜆肉,配搭新鮮。整個飯都加了Parmesan cheese,非常可口,中西合璧。最後餐飲點了一杯伯爵茶,茶面上加了一點C

點餐前,店員會解釋一次所有午餐菜式,極盡細心。

最後餐飲點了一杯伯爵茶,茶面上加了一點CBD油,舒壓提神。

跟據香港《危險藥物條例》,大麻二酚並無精神活性作用及沒有毒品濫用風險,不屬危險藥物物,亦不受危險藥物條例管制。
2022-02-19
2022-02-24 79 瀏覽
一直都好鐘意食法國菜,今日朋友呢就話呢度有間新開嘅法日 fusion餐廳,突登帶我去試下。Waiter態度有禮,上菜嘅時候都會介紹菜式,價位就中等,Lunch Set $328/p.p. 先會上Bread basket😍麵包當然有翻熱啦,有3款,全部都好香麥味,而且有咬口,加上鴨肝牛油,特別又好食!Lunch set仲包Free Drink一杯,我揀左 Sparking Wine w/ CBD gummy🤩Sparking Wine 微甜帶點fruity,飲到最後食埋粒CBD gummy好 perfect💗Appetiser我哋加咗$要四款🤣首先係Tuna Salad,裏面有吞拿魚之外,仲有橙、柚子、檸檬、洋蔥,令個 salad 更 fresh!Tomatoes Soup 其實係48h話梅醃製嘅車厘茄,超級特別,入口酸酸甜甜咁樣好開胃~Tartare Burger 呢一個burger嘅構造都好特別,首先佢嘅包皮唔係一般嘅麵包,而係好似 puff 咁樣,裏面夾住流心鵪鶉蛋同牛柳他他,仲有Hint of Black truffle,超正!自家製泡芙真係勁酥脆!Pan Fried Sea B

先會上Bread basket😍

Appetiser我哋加咗$要四款🤣

Tomatoes Soup

Tartare Burger

Pan Fried Sea Bass with Dill Cream

Appetiser有鱸魚食😳好揼本!

最上面嘅係Caramelised lemon,下面係dill cream~
用54度煮鱸魚再混入 bacon,底層就係baby spinach,balance翻 cream嘅油膩~

主菜我揀咗Chicken Casarecce With Sundried Tomato in Balsamic Cream Sauce

好少見餐廳有Casarecce食,即係麻花捲意粉,手撕雞肉搭配曬乾番茄同Casarecce,特別又好食!混入意大利香醋更有解膩作用,不得不說炸雞皮好邪惡但好好味😋雞肉份量多,arugula鮮嫩不澀口,應是arugula bb🥰

Cognac triple chocolate fudge $98

估唔到連甜品都會有干邑同black truffle元素🥰仲有gold flakes chocolate,整體不太甜。

📍 Woke
中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓
  • Appetiser
2022-02-24 79 瀏覽
Woke 主打法式fusion 菜,最特別係每道菜式都加入咗唔同份量嘅CBD,食完可放鬆身心!Lunch Set有前菜、湯、主菜 及飲品!餐包配肝醬牛油有三款軟熟嘅麵包,配上香濃幼滑嘅肝醬牛油,整體味道立即昇華!Starter - Duck將北京片皮鴨變奏成沙律菜嘅頭盤!切絲嘅慢煮鴨肉、炸至脆口嘅鴨皮,配上海鮮蛋黃醬 及 沙律菜,nice!Soup - Pumpkin 帶有香濃甜美嘅南瓜味,仲有少許肉桂香,唔錯!Main - Wagyu粉嫩嘅和牛非常誘人,口感嫩滑,肉味香濃,再配上焦糖化嘅洋蔥 及 肝醬牛油,令味道口感層次更豐富!咖啡/茶

Lunch Set有前菜、湯、主菜 及飲品!

餐包配肝醬牛油

Starter - Duck

Soup - Pumpkin

帶有香濃甜美嘅南瓜味,仲有少許肉桂香,唔錯!

Main - Wagyu

咖啡/茶
🥂Woke 🔍中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓-----疫情下周圍都冇得去,日日喺屋企悶到心情壓抑,所以上個週末就嚟咗呢一間以CBD為主題嘅法式Fusion餐廳食Lunch,希望藉由與CBD融合為一體嘅食物令自己放鬆一下。.風格簡潔又摩登嘅樓高三層裝修,感覺頗有氣派,三樓仲有一大片🌹玫瑰花牆,女仔要影iGable嘅相絕對係輕而易舉。🍽Lobster (Daily special lunch Set $328)*Set包含麵包籃、前菜、餐湯、主菜同飲品🥖麵包籃:三款麵包均做得細膩綿密,麵粉味香濃,當中尤以邊緣薄脆,中央鬆軟嘅裸麥吐司片同佢地自家製嘅雞肝醬特別合拍。呢兜麵包籃本來係Set入面嘅配角,但整體質素幾驚艷,唔輸後面嘅主角。🦆前菜:填鴨沙律呢碟靈感來自北京填鴨嘅前菜,以酥香鴨皮、手撕鴨肉、京蔥等等組成,加上鴨油麻醬涼拌一下,入口冰爽透心,層次豐富,中式味道中帶有一點西式風格嘅別出心裁,不錯。🍅餐湯:番茄海鮮湯望落去神似南瓜湯嘅小黃茄海鮮湯,飲落帶番茄嘅自然酸香,開胃非常,同平時飲開嘅罐頭番茄濃湯味道唔同,味道明顯相較真實。🦞主菜:龍蝦服務員告知呢個龍蝦以54度慢煮咗二十四小時,
🥂Woke
🔍中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓
-----

*Set包含麵包籃、前菜、餐湯、主菜同飲品

🦆前菜:填鴨沙律

🍅餐湯:番茄海鮮湯

🦞主菜:龍蝦
服務員告知呢個龍蝦以54度慢煮咗二十四小時,食落果真爽口彈牙,肉質鮮甜,啖啖都充滿活力感,配搭嘅櫻花蘋果汁,味道清新。

🍫甜品:牛奶朱古力慕絲($98)
呢款係Set Lunch以外嘅甜品,用拖肥作醬,濃厚牛奶朱古力加上高貴黑松露脆片及香口餅乾碎,入口細嫩幼滑,雖然份量不大,但由於好足料,一個人食會太飽膩,同朋友分享就啱啱好。

✨PS:餐廳所有食物都有加入CBD
「大麻二酚 (CBD):一種係大麻入面提煉出嚟嘅化學成份,呢種成份喺香港係合法嘅,食完之後嘅好處包括可以放鬆身心、保護神經、抗氧化、舒緩皮膚敏感泛紅、改善皮膚自我修復力等等(From Google大神)💕」

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻
#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallowcentral
偷得浮身半日閒,好耐都冇放假,難得今日放假就約咗好閨蜜嚟中環呢邊食個靚靚午餐打下卡,遊下樓梯街。~~~呢間樓高三層嘅餐廳望落格調精緻,一踏進門口,就滿滿都是打卡位,木製旋轉樓梯,被我們影完又影之後,就來到3樓用餐。~~~午市時間有套餐可供選擇,除咗有餐牌上面嘅食物之外亦有期間限定,坐低之後點完就為我哋細心講解今日嘅午餐選擇,對餐牌食物倒背如流嘅流暢度令人不得不俾個讚佢。~~~首先第一碟相嘅三文魚子阿拉斯加蟹肉前菜,粉色嘅巨大蟹棒係由阿拉斯加蟹肉剁碎整成,上面有三文魚子,可食用花同用上沙律菜鋪底,貌相精緻,味道鮮甜。~~~菇菌湯味道同平時普通嘅忌廉蘑菇西湯唔同,清甜唔飽膩,帶野菌鮮香。~~~而主菜我哋就揀咗西式整法嘅日本廣島蠔燴飯,飯粒內加上粒粒芝士,仲有薑蔥等等,服務員話呢一碟主菜嘅idea取自薑蔥蠔仔粥,食落感覺好fusion有趣,值得一試。~~~最後值得一提嘅係佢哋嘅麵包籃亦好出色,每個人可以有三款麵包,而且款款都做得好高質,麵包控絕對要好好dep真d。~~~Woke (中環)中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓

~~~
Woke (中環)
中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓
2022-02-22 59 瀏覽
呢一間新開樓高3層既fine dining餐廳除左普通3個course既Lunch set亦有CBD omakase chief pairing可以選擇.餐廳走位輕奢華風格,整體環境坐得舒服又enjoy.以法式fusion菜為主打,配搭出各款新穎菜式同口味.Lunch set 麵包配肝醬牛油肝醬香濃醇厚,配上三款烘得溫熱柔軟既麵包,相當香滑合襯.Starter 以中式既北京片皮鴨做concept,配上西式沙律菜成為lunch set既頭盤.先以慢煮鴨肉拌上海鮮蛋黃醬,鴨肉嫩香而且配上平時食片皮鴨既惹味既海鮮及香甜既蛋黃醬令質感更香滑.旁邊既炸鴨皮酥脆,再配埋新鮮沙律菜平衡返油炸既膩感.Soup 以蟲草花,冬菇及羊肚菌熬成鮮甜充滿菌香既清湯.湯頭清甜,唔需要以肉類煮湯都充滿鮮香感.中間帶住一條羊肚菌,口感爽脆而且帶陣陣清香菌香甜味.Main 以蠔仔粥作概念去製作呢一款risotto,risotto以蜆仔肉,薑,蔥,蒜,Parmesan cheese及方魚碎混合再係飯面上放上一隻煎成金黃色既廣島蠔令整道risotto鮮味昇華.risotto入口帶出一口濃郁薑蔥香,去除蜆仔肉腥味.蜆仔肉帶出

Lunch set

麵包配肝醬牛油
肝醬香濃醇厚,配上三款烘得溫熱柔軟既麵包,相當香滑合襯.

Starter

Soup

Main
以蠔仔粥作概念去製作呢一款risotto,risotto以蜆仔肉,薑,蔥,蒜,Parmesan cheese及方魚碎混合再係飯面上放上一隻煎成金黃色既廣島蠔令整道risotto鮮味昇華.risotto入口帶出一口濃郁薑蔥香,去除蜆仔肉腥味.蜆仔肉帶出一陣陣鹹鮮香,再配以Parmesan cheese令味道更creamy,濃厚.
午餐
  • Risotto