行過中環威靈頓街新開左間法國藍帶廚師餐廳以靚裝打卡法國fusion Casual fine dining 樓高3層 地下bar枱 上層restaurant 頂層可以包場整間餐廳嘅設計得好有心思 叫了一個 Lunch set $328 W/ Tasting platter + 1 main course 先上 drink ♥︎ 60mg CBD candy cocktail $88 candy inside the sparkling wine♥︎麵包 非常柔軟 溫暖外脆 配上黑松露牛油 一個簡簡單單嘅麵包 令我對嚟緊嘅菜式有信心♥︎Tasting platter 可選3款 加1款試4款 +$38♡︎Tuna - mix greejs. Orange. Grape fruit . Lemon . Onion . ♡︎Tomatoes - sour plum , marinated . Micro greens. Herb oil.♡︎Bass - seabass . Dill . Babu spinach . Bacon ♡︎Tartare - beef tenderloin. Quail eggs
行過中環威靈頓街新開左間法國藍帶廚師餐廳

♥︎麵包
非常柔軟 溫暖外脆 配上黑松露牛油
一個簡簡單單嘅麵包
令我對嚟緊嘅菜式有信心

♡︎Tartare - beef tenderloin. Quail eggs . Truffle. Choux pastry
每一款都好獨特 唔簡單
亦都食得出廚師設計菜式同烹調嘅心機

♥︎Main course : Risotto
Japanese oyster . Clam . Ginger . Scallion . Onion .
香厚重味道 蠔味特別香濃
充滿鮮味 份量足夠
味道調配都盡顯藍帶廚師功架

♥︎ dessert +$98
Fudge
Chocolate . Cognac. Gold flakes . Truffles
朱古力味濃郁 再配上金箔同鮮花 cookie餅碎

唔一一細緻去形容 親身過嚟食 用味用眼睛感受吧
Total $469 埋單

Lunch time 12-3pm , Happy hour 4-8pm
Beer 🍻 cocktail 🍸 wine 🍷 仲可選擇add on CDB candy
2022-02-21 34 瀏覽
今日閑來無事想同friend搵間西餐食嘢, 想搵一啲性價比高可以打卡得嚟又好味嘅餐廳一坐低成個環境好chill,我哋兩個就志在傾偈,所以嗌嘅嘢食就唔係好多,我哋坐咗落嚟嘅時候餐廳嘅侍應已經即刻畀咗啲餐前嘅麵包我哋,佢啲麵包仲要放係石鍋入面賣相好吸引,最特別嘅係佢哋畀咗一個雞肝醬牛油,搽個牛油慢慢溶喺啲熱嘅麵包上面食咗啖麵包嘅雞肝味出奇地好食好夾之後嗌咗燒豬腩同埋shake shake薯條, 豬腩肥而不利膩,配埋青蘋果粒醋同埋蘋果乾可以解一解油膩,shake shake薯條係黑松露鹽,覺得真係好用心特登整一個黑松露嘅鹽最尾仲有杯花茶同埋朱古力黑松露嘅甜品🥰個甜品甜得黎又唔會好流可以食得返黑松露嚟同佢配合

疫情下都要偶爾放鬆一下,weekend同朋友試試Woke嘅lunch menu。餐廳樓高三層,二樓有好靚嘅花花🌺🌸🌹打卡牆,十分惹人注目。.🍽Duck呢款前菜以北京填鴨作為靈感來源,嫩滑嘅鴨肉慢煮二十四小時,加上炸得香脆嘅鴨皮,口感好有層次。.🍽Mushroom廚師用羊肚菌、椎茸、冬菇煮成清湯,味道清淡,但有菇菌獨特鮮味。.🍽Wagyu和牛嫩滑多汁,配上炒得焦糖化嘅洋蔥,增添咗甜味。鵝肝醬口感細滑而且味道濃郁🤤。.

🍽Duck

🍽Mushroom

🍽Wagyu

2022-02-20
2022-02-21 29 瀏覽
👫最近好少出街食飯,男朋友帶咗我去中環fine dining✌🏻。3-course lunch $228-448,中環合理價而且服務100分。🍽Lunch Menu $3281 Starter + 1 Soup + 1 Main Course🦀Starter: Crab阿拉斯加長腳蟹用鹽水煮過再起肉。再加上鹹鮮嘅三文魚子,更突顯蟹肉鮮味。🍅Soup: Tomato Seafood味道似Moroccan tomato soup,酸味好出好開胃。青口、墨魚仔、蝦肉煮得唔算耐,保持到鮮味彈牙。🦞Main Course: Lobster 龍蝦尾略略煎香,口感爽彈。底下嘅白蘿蔔用醋醃過,質感爽脆。醋酸味加青蘋果汁甜味清新開胃。📍Woke (中環)中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓

🍽Lunch Menu $328

🦀Starter: Crab

🍅Soup: Tomato Seafood

🦞Main Course: Lobster

📍Woke (中環)
中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓
2022-02-18 27 瀏覽
又繼續WFH日子。去到今日依個田地。真心“鄧”所有醫護同市民辛苦。❤️日子唔易過。但一樣要保持好心情係必須要🤘🏻🤘🏻🤘🏻🉐🉐🉐✨✨✨尋晚諗諗下。不如今日lunch食好啲😎。家下餐飲業真係冰河到唔冰河🧊🧊🧊。喺中環有間餐廳叫 WOKE 即係叫你我哋瞓醒吖。醒未😹尋晚未瞓已經諗定今日lunch食咩😋😋😋King Crab Salad🦀🥗Satay Mac n Cheese🍲Shake shake fries🍟 Mushroom soup King Crab Salad大家見唔見到條腿先🦵🏻我食到有薑有onion三文魚子同雜菜Fresh, healthy and tastySatay Mac n Cheese沙嗲豬頸肉芝士🧀通粉估唔到依個濃味組合咁夾大廚整嘅豬頸肉好爽口沙嗲味夠濃夠花生🥜但又搶唔到芝士🧀味。好嘢Shake shake fries薯條唔特別。可能粗身會仲好。但嗰包白粉,個仔問我咩嚟😹😹😹。我話瀉藥好香濃藍芝士味嘅芝士粉。個白粉有驚喜。兩仔爺爭嚟“點”Woke都好好請我哋飲杯嘢。幾chill特製俾小朋友嘅mocktail🍸同請我飲既cocktail 🍹我嗰杯未飲。因為以上嘅食物我食
又繼續WFH日子。去到今日依個田地。
真心“鄧”所有醫護同市民辛苦。❤️

尋晚諗諗下。不如今日lunch食好啲😎。
家下餐飲業真係冰河到唔冰河🧊🧊🧊。

喺中環有間餐廳叫 WOKE 即係叫你我哋瞓醒吖。醒未😹

尋晚未瞓已經諗定今日lunch食咩😋😋😋

King Crab Salad🦀🥗
Satay Mac n Cheese🍲
Shake shake fries🍟
Mushroom soup

King Crab Salad
大家見唔見到條腿先🦵🏻
我食到有薑有onion三文魚子同雜菜
Fresh, healthy and tasty

Satay Mac n Cheese
沙嗲豬頸肉芝士🧀通粉
估唔到依個濃味組合咁夾
大廚整嘅豬頸肉好爽口
沙嗲味夠濃夠花生🥜
但又搶唔到芝士🧀味。好嘢

Shake shake fries
薯條唔特別。可能粗身會仲好。
但嗰包白粉,個仔問我咩嚟😹😹😹。我話瀉藥
好香濃藍芝士味嘅芝士粉。
個白粉有驚喜。兩仔爺爭嚟“點”

Woke都好好請我哋飲杯嘢。幾chill

特製俾小朋友嘅mocktail🍸
同請我飲既cocktail 🍹

我嗰杯未飲。因為以上嘅食物我食哂😋
今次真係肥過肥仔水喇😱

有gus嘅團隊。夠膽係依個時勢開餐廳。
用心去煮。價錢合理。
點解唔支持。

我覺得GGV車費仲貴吖🤣🤣🤣
外賣送餐
2022-02-17 32 瀏覽
A brand new 3-storey restaurant located at Wellington Street with modernised interior design, and uniquely positioning on cannabidiol infused fine-dining concept - Undoubtedly this would be on the to-go list for urban hipsters 🖤𝙁𝙤𝙤𝙙:* Starter: Crab Salad 🦀 (𝘈𝘭𝘢𝘴𝘬𝘦𝘯 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘭𝘦𝘨, 𝘨𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘮𝘢𝘺𝘰, 𝘮𝘪𝘹 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯)* Soup: Tomato Seafood 🐟 (𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰, 𝘣𝘭𝘶𝘦 𝘮𝘶𝘴𝘴𝘦𝘭, 𝘤𝘶𝘵𝘭𝘦𝘵 𝘴𝘲𝘶𝘪𝘥, 𝘧𝘪𝘴𝘩 𝘴𝘵𝘰𝘤𝘬, 𝘴𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱)* Main: Daily Specials - Lobster 🦞(54°𝘊 𝘴𝘭𝘰𝘸-𝘤𝘰𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘭𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳, 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦)* Main: Risotto 🦪(𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘰𝘺𝘴𝘵𝘦𝘳𝘴, 𝘤𝘭𝘢𝘮𝘴, 𝘤𝘰𝘳

𝙁𝙤𝙤𝙙:

* Main: Risotto 🦪(𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘰𝘺𝘴𝘵𝘦𝘳𝘴, 𝘤𝘭𝘢𝘮𝘴, 𝘤𝘰𝘳𝘪𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳, 𝘨𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳, 𝘱𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦, 𝘴𝘤𝘢𝘭𝘭𝘪𝘰𝘯)

💌 Service is quite on-point with staff introduce every single dish in a professional, yet friendly gesture 💁🏻‍♀️ Food-wise, you could feel the effort put to elevate customer’s dining experience. We were impressed by the liver paste spread butter 🧈 for bread and Alasken crab leg salad ♥️ Soup and main are of above-average quality, great experience in general ☺️

📍: Woke - Central, HK
💰: HK$300-500
🎖: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

• Alasken  Crab  Salad
雖然疫情嚴重🤷🏻‍♀️但真係唔係人人可以WFHOT完返屋企🥲真係攰到飯都唔想煮做得咁辛苦,所以決定食好啲😎俾自己心靈爽下🤩打開睇下有咩餐廳想試未試😎見依間叫Woke新開又有外賣🥡就去試試佢啦⋯⋯外賣自取有20% Discounts 🉐落單個個人介紹都幾清楚👍🏻用啲咩煮幾耐都有問必答😎有啲仲話要慢煮又盛24小時以上,好彩有講解,起碼我真係覺得自己嘆返晚🤤我叫咗Truffle Crab Cake片皮鴨沙律🉐沙嗲豬頸肉Mac n CheeseRed Date Cheese Cake🦀雖然外賣拎走會凍咗啲🤷🏻‍♀️但返到屋企一打開🥡個Truffle Crab Cake🦀仲好香黑松露味🤤一絲絲既蟹肉配埋黑松露既味🤤真係又香又有口感👍🏻唯一係炸面一定凍咗我相信現場正好多🦆個片皮鴨沙律🥗我最鍾意依🤤鴨肉京蔥再配佢地個法式醬👍🏻👍🏻仲有啲脆卜卜既野,介紹外賣個個人一早講咗係鴨皮特別製法,係好香咖🥗🐖沙嗲豬頸肉Mac n Cheese 🧀真係食咁多Mac n Cheese 第一次食依個配搭😱好驚喜🍝好夾既味👍🏻好香🍮甜品Cheese Cake 入口又滑又軟😙仲有啖啖桂花香😋而且唔甜自係我欣賞佢既地方總結係有
雖然疫情嚴重🤷🏻‍♀️但真係唔係人人可以WFH
OT完返屋企🥲真係攰到飯都唔想煮
我叫咗
Truffle Crab Cake
片皮鴨沙律🉐
沙嗲豬頸肉Mac n Cheese
Red Date Cheese Cake

總結係有驚喜既Fusion 餐廳🍴而且每個野食都加入咗CBd,係依家咁緊張既環境下😌放工後好深層既一餐放鬆晚餐真係幾正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻要再堂食試埋其他
我決定疫情之下😌食盡多啲外賣🥡

外賣自取
  • 片皮鴨沙律🥗
2022-02-15 4878 瀏覽
一個人原來都可以盡興Fine Dining🥂.Woke是一間樓高三層,以CBD做主題的西餐,地下有吧枱及輕食餐桌位置,2樓為主要用餐區,3樓是VIP用餐區。Lunch Menu $328 Tasting platter+Main course+Drink Dessert +$98 餐包熱辣辣,非常香酥焦香,食落外脆內軟,配以自家製雞肝牛油搽麵包,齒頰留香。Tasting Platter 四選三(+38 多一款)吞拿魚薄脆吞拿魚茸以洋蔥、橙、柚子及檸檬汁等調味料拌勻,薄脆以橙汁柚子汁粟米粉製造,酸酸甜甜非常清新。牛肉他他泡芙牛肉他他的松露香氣撲鼻,醃製鵪鶉蛋甘香加上生菜絲泡芙齒頰留香,絕對是必食之選。海鱸魚慢煮二十四小時的海鱸魚加上煙肉炒菠菜、檸檬叼草忌廉及薄脆的焦糖檸檬,口感層次相當豐富,鮮味十足。滴漏蕃茄凍清湯經24小時滴漏出清澈的湯,有清新番茄、香草及酸梅子味,飲落清甜開胃。Main 海膽帶子意大利飯用上北海道刺身帶子加拿大海膽,海膽鮮甜,帶子煎香,意大利飯也加入了海膽、忌廉、巴馬臣芝士等配料烹煮,很有日式風味。甜品Chocolate Fudge Cake 乾邑三重朱古力蛋糕
一個人原來都可以盡興Fine Dining🥂.

Lunch Menu $328
Dessert +$98

餐包

Tasting Platter
四選三(+38 多一款)

吞拿魚薄脆

牛肉他他泡芙
海鱸魚

滴漏蕃茄凍清湯

Main
海膽帶子意大利飯

甜品
Chocolate Fudge Cake
乾邑三重朱古力蛋糕,有松露、金箔、焦糖醬及Lotus餅碎作伴碟。

飲品
有紅酒、白酒、sparkling wine、茶或咖啡供選擇。我選了sparkling,當中加了一粒CBD糖果,一路進餐時起泡走就在一真產生小氣珠,滿足了視覺的感受。

📍Woke
中環威靈頓街74號明發大廈地下至3樓
  • 牛肉他他泡芙
  • 蕃茄動湯
  • 鱸魚
  • 帶子海膽意大利飯
2022-02-13 40 瀏覽
由於之前係woke食完之後好滿意,所以情人節book左2位食個情人節餐。情人節餐有2個$520 4courses & $888 6個courses,因為飯後會去high tea,所以我地叫左2個$520餐。$520餐有4道菜,送1杯紅色氣泡酒:starter: 白朱古力士多啤梨鵝肝 - 鵝肝慢煮完加入cream雪凍,個面包咗白朱古力加風乾咗嘅士多啤梨,甜同鹹配合得啱啱好。soup: 蕃茄海鮮湯 - 用煎香咗嘅蕃茄加入魚湯,海鮮有蝦、墨魚仔同青口。香得黎又啖啖海鮮,飲完好暖胃又唔會太飽。主食: 我揀咗日本豬腩肉,另一半揀咗風乾三十日a4和牛,兩款都烹調得啱啱好,唔會太生又唔會太老。配埋個用紅菜頭汁煮嘅天使麵,食完好滿足。甜品:士多啤梨白朱古力芝士mousse - 之前食過佢整嘅甜品,一問之下原來佢係負責米芝蓮餐廳甜品部同埋成日上電視嘅藍帶廚師。今次呢個甜品好有驚喜,最底係白朱古力芝士mousse,中間係士多啤梨啫你,最上面係新鮮嘅士多啤梨加風乾咗士多啤梨,層次豐富啖啖士多啤梨味。 100分!!!!

$520餐有4道菜,送1杯紅色氣泡酒:

Great ambience, interior design, and attention to hygiene. The staff were very attentive as well. However the food did not taste as great as it looks. I could have easily spent the same amount of money on a better known restaurant for a "finer" tasting and fulfilling meal. Maybe the warm food could be warmer? and the seafood soup and foie gras appetizer be fresher and richer in taste. The dessert (mascarpone mousse) was surprisingly great, that saved my taste buds.The outlook of the restaurant a

The outlook of the restaurant and food might be woke, but I think it's quite early to say that about the food.
中環威靈頓街成日都有啲裝修高貴又好食嘅餐廳,多謝大佬介紹咗一間好餐廳俾我💕 @ 一入去就見到酒吧枱,俾人有一種Modern嘅感覺~ 服務員態度好好一入到去就有被好好招待~ 而且想每一道菜都有介紹,聽完之後更加覺得係精心炮製嘅美食! 我地一人叫咗一個Lunch set, 中價位嘅價錢可以享受一餐高級嘅法國fusion set ~ 值得一試! Price 💵 Lunch set - $328每個set都包括餐包,三個前菜,一個主菜 麵包雖然唔係主角但係都好食! 係脆口嘅法國麵包配上獨特雞肝牛油,味道濃郁少少鹹鹹地,令人更加期待之後嘅菜式! Tuna Salad, Tomatoes Soup, Tartare Burger, Pan Fried Sea Bass with Dill Cream 一場嚟到當然係加$38試晒所有前菜! 最最推介就係鱸魚配刁草特製忌廉,用低溫烹調方式,魚肉特別嫩滑同鮮味,加上菠菜同埋煙肉令味道嘅層次更加提升~ 仲有藍鯨吞拿魚沙律,同埋生牛肉burger都冇令我失望~ 值得一提嘅係前菜嘅賣相真係好靚好精巧,果然係法國菜(╹◡╹)Uni & Scallop Riso

Price 💵

Lunch set - $328

每個set都包括餐包,三個前菜,一個主菜

Uni & Scallop Risotto

帶子真係可以用鮮甜來形容,煎香嘅表面為肉質添上香味,配上加拿大海膽,海鮮獨有嘅鮮味亦都煮落飯入面,非常滿意嘅菜式~

Oyster and Clam Risotto

以香港艇仔粥做藍本嘅fushion菜,用咗日本廣島蠔做賣店,有風味得來而不失鮮味,再加上姜同蔥嘅味道都幾重🌝,真係好有港式嘅味道

Cognac Triple Chocolate Fudge - $98

呢份小巧嘅甜品完全滿足晒我想食甜野嘅慾望,細份但係每一口都係精華,朱古力味極度濃郁甜味亦都剛剛好,加上黑松露片嘅配搭,簡單得來又華麗嘅甜品!

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️️/5
好適合同朋友約會嘅餐廳, 成餐飯大約兩個鐘頭左右亦都唔會有食完嘢就要走嘅壓力,不妨嚟呢度食個高級嘅lunch啦~

-Useful tags for you 💓
#tthkfoodie #tthkrestaurast
2022-02-10 25 瀏覽
餐廳非常之華麗,入型入格,午餐328蚊有四個頭盤,再加一個main course,另外叫咗一個甜品呑拿魚蓉放得滿滿的,十分澎湃,每一口都是魚脂濃香的滿足感,配合洋蔥,橙,提子粒。味道更富層次煎鱸魚,用火用菠菜襯托,鱸魚滑軟的口感,再加上爽脆嘅菠菜,再加上茴香攪成蓉,百感交集牛肉他他:加入多款配料拌勻而成,鮮嫩富嚼勁,加入鵪鶉蛋黃、捲心菜,松露等調味等拌勻即成,大廚是次選用的調味配料除可以辟除肉臊腥味,更特出他他的鮮味,蕃茄凍湯,這個是純粹用蕃茄做的前菜,把番茄的酸甜味保留下來。同時將蕃茄凍湯轉換口感,變成半啫喱,成為一個清新的餐前小吃雞皮炸到金黃色,咬落去非常之脆,不覺得油膩, 手撕雞肉,落去非常之有口感,肉味香濃,通心粉掛滿了醬汁鮮味無窮,口感非常的q彈干邑朱古力蛋糕,干邑帶有一些香草味,甚至還有可可的香味,更能與黑巧克力互相襯托,香氣複雜,一個完滿作結

2022-02-07 33 瀏覽
節日的氣氛下,特別想花點錢令自己開心,平時日忙夜忙,生活彷彿失了焦,唯有fine dining令我重拾生活的美好。朋友介紹lunch來到中環的woke,是一間法國fusion cbd主題餐廳,環境幾chill,服務也很好,店員會介紹menu和每道菜式。sparkling wine先來杯welcome drink,sparkling wine易入口,杯底有一粒cbd gummy,令氣泡冒起,看起來很美。店員好細心,order左之後等tasting platter上菜前,送上麵包可以有些東西食住等,最吸引的是牛油雞肝醬,香濃滑我為了它把麵包都吃光。Tasting PlatterTuna吞拿魚粒混上橙、提子、檸檬、洋蔥粒等,配上底下的脆片,層次豐富又精緻的美食。Tomatoes蕃茄剝了皮留下嫩嫩的茄肉,一口就把蕃茄仔和汁料倒入口,酸酸甜甜好開胃。Tartare似漢堡的造形,以泡芙夾著牛脊肉他他,混和一些蛋液,入口滑溜無渣,和泡芙一起吃感覺沒那麼膩。Bass慢煮鱸魚放進精美的玻璃瓶內,如觀賞植物般,滑滑的鱸魚配上特製醬料和菠菜,很用心的一道小食。Risottomain course選了海膽帶子

sparkling wine

Tasting Platter

Tuna

Tomatoes

Tartare

Bass

Risotto
main course選了海膽帶子意大利飯,一粒超大型的帶子上放了一片海膽,帶子以牛油煎香過兩邊,中間保留刺身質感,不會太熟,咬一去一絲絲爽口鮮甜的味道,海膽不過不失,risotto飯做到正宗的口感,有點咬口,risotto以芝士海膽煮成,每口都品嚐到豐富濃郁的醬汁,吃了麵包和四款前菜,main course來說份量剛好。

Fudge
甜品要另外加錢,但絕對值得,外表已很吸睛,用上金箔和松露片,高貴感十足,濃香幼滑的朱古力帶點酒香,像mousse的質地但更細緻濃郁,沾上旁邊的拖肥醬,完美的作結。
2022-02-07 2460 瀏覽
早排同朋友喺中環試左呢間新開嘅法式Fusion餐廳,餐廳裝修典雅,而且極具空間感,仲有成三層咁多!餐廳以CBD為主題,大家不妨試杯加左CBD嘅drinks,好好放鬆一下!🥳Lunch Set ($328)套餐包括3款小食同一款主菜店員非常友善,點餐後先為我地送上餐包,搭配雞肝牛油,味道非常濃郁🥳Tasting Platter (Tuna Salad, Tomatoes Soup, Tartare Burger, Pan Fried Sea Bass with Dill Cream)只要加多$38就可以試曬4款非常精緻嘅前菜😋 當中吞拿魚他他令小編有驚喜☺️餐廳選用藍鰭吞拿魚,再加入香橙、檸檬等配料,令味道格外清新,並以香脆可口嘅糖片盛載,相當有心思👍 鱸魚用低溫慢煮,肉質非常嫩滑,配合以刁草調製嘅忌廉同菠菜及煙肉粒,令味道更豐富~ 另一驚喜之作🥰Uni & Scallop Risotto 日本帶子嫩滑鮮甜,搭配旁邊加拿大海膽,甘香濃郁,口感順滑,味道勁夾😋意大利飯加入芝士烹調,令味道大大昇華🥰絕對值得一試!Oyster and Clam Risotto日本廣島蠔大隻肥美,蜆肉非常鮮甜😋加

Lunch Set ($328)
套餐包括3款小食同一款主菜

Uni & Scallop Risotto

Oyster and Clam Risotto
日本廣島蠔大隻肥美,蜆肉非常鮮甜😋加入姜、蔥等配料,食落有啲似艇仔粥,好有中西合璧嘅感覺🤣都幾特別!

Cognac Triple Chocolate Fudge ($98)
蛋糕朱古力味香濃,旁邊仲有2塊黑松露同金箔,賣相非常精緻同IG-able🤩📸️
呢一間位於中環嘅餐廳,主打CBD餐飲,成個環境好舒服,餐廳裝潢都幾高級,最重要係啲侍應好有禮貌,無論係擺盤定係refill水,都感受到佢哋好專業。自己嗰日點左一個lunch set, 價錢由$200至$400左右,每一道菜色都好用心機。Starter 係以蟹為主嘅菜色,蟹肉入邊用薑去烹調,味道有啲似薑蓉,但係又食到蟹嘅鮮甜味!上面嘅三文魚子都好新鮮,味道都幾夾!蘑菇湯一上菜嘅時候我都有啲嚇親,以為係嗰啲忌廉湯。但冇諗過竟然係羊肚菇,味道飲落去有少少中式,但係味道好甜好清!最後講吓佢呢個和牛main dish, 上面鵝肝慕絲同洋蔥,味道同口感都好特別,和牛煎得啱啱好,接近三成嘅熟成度,亦都唔難咬開。