2016-03-08
之前食完串燒經過見到開咗間Craft Beer Bar, 今咁啱同朋友落旺角, 就行過去試下. 以前係外國讀書都鍾意同朋友去飲下手工啤Relax 下, 返到香港都想搵返個種感覺. 不過好多時都要去到中環, 對我黎講會比較遠, 而九龍區就少D 呢一類型的酒吧, 所以如果見到間靚靚地都想入去試下 呢間Bar and Restaurant 我自己幾鍾意, 裝修睇得出花過心思, 雖然人都幾多, 不過坐落唔會焗促, 感覺幾舒服. 而且可以選擇坐近門口高枱, 望下街景感覺幾relax. 鍾意飲手工啤係因為次次都有驚喜, 每支都有唔同味道唔同個性. 呢間手工啤認真多款, Menu 都有4,5頁紙, 值得一讚係全部有tasting note, 可以慢慢揀啱自己口味的啤酒. 今日我試咗支Steamworks Cucumber Ale, 飲落夠清新同埋好Fresh, 青瓜味道要嗒真D先出黎, 淨飲或者配D 小食都係唔錯選擇. 我就叫咗個黑松露薯條黎食 , 黑松露有淡淡然的香味, 薯條則係新鮮炸出黎, 夠晒香脆.配埋呢隻啤酒感覺都唔錯, 一邊食一邊飲, 同朋友傾下計的確好舒服!