2019-04-09 112 瀏覽
Daddy 中意食自助餐,上網見到呢間新酒店唔錯咁,就做個孝順女帶daddy黎食!呢度係半自助既,主菜都會更有水準相信!呢度既自助海鮮選擇都好多,有蝦、龍蝦、長腳蟹 花蟹等等,而且一定都keep住滿,refill 得算好快,抵讚!我最中意就係長腳蟹,大隻又算多肉,蟹肉仲好新鮮同甜美!除左海鮮之外 仲有刺身同壽司,帶子大大粒又爽甜,三文魚厚切又新鮮!最正既係有海膽壽司,海膽好creamy, 唔會猩,好鮮甜呢!主菜我就簡左燒羊架,完全無羊so味,入口嫩,肉汁juicy ,同係西餐廳食到既質素一樣!Daddy都好滿意,下次會再黎呢!

除左海鮮之外 仲有刺身壽司,帶子大大粒又爽甜,三文魚厚切又新鮮!最正既係有海膽壽司,海膽好creamy, 唔會猩,好鮮甜呢!

Daddy都好滿意,下次會再黎呢!
2019-04-09 162 瀏覽
難得老公放假,今日佢帶咗我哋一家人出嚟觀塘行街,然後去咗apm附近一間新酒店度食buffet!其實呢度係食semi buffet ,main course自選一款,包飲品一杯,其他頭盤甜品等等都係任食!雖然話係semi buffet,但係任食嘅食物都好多選擇, 有唔少海鮮,尤其是有生蠔蟹腳任食!食食下仲有花蟹!仲有魚生刺身添 ,帶子都有,我索性叫師傅唔使切成粒上!大大粒帶子好正呀! 師父非常好服務, 完全冇托手踭!每位都會送上一盅燉湯,仲有半邊波士頓龍蝦!食完咁多嘢其實都大半飽 差啲唔記得咗點main course,哈哈! 因為太飽我就點咗個齋! 個黑松露糖心蛋超級正又香又creamy!有不少甜品可選,但我最愛成櫃任食嘅movenpick同sorbet!決定下次母親節帶埋媽媽黎食!

每位都會送上一盅燉湯,仲有半邊波士頓龍蝦!

決定下次母親節帶埋媽媽黎食!

2019-04-06 132 瀏覽
要環境有環境要嘢食有嘢食, 而我去親自助餐都唔知點解好鍾意食人哋嘅壽司🤣🤣而呢度我最鍾意食, 就係佢哋用紫菜包住嘅壽司卷, 有青瓜蟹柳, 睇落好似好普通😌但係真係好幾好味㗎, 食咗好幾次😆而且最令我深刻嘅, 仲有佢哋嘅甜品. 甜品分開咗兩邊, 一個甜品櫃另一個係甜品架, 所以鍾意食甜品嘅話, 呢度嘅選擇都幾多㗎! 自家製嘅cheesecake更加出色!!! 我哋每人都食咗好多件😜😜必試必試!! 而且另外仲有一啲中式嘅食物, 例如蒸魚呀炒粉麵呢啲咁! 最後好想介紹畀大家嘅係佢哋呢一隻綠色嘅螺, 個個人食完都話好好味😄餐廳嘅裝修都好舒適, 夠曬光潔明亮. 而且坐喺窗邊嘅, 都係啲落地大玻璃. 慢慢歎住杯茶, 望著窗外嘅風景, 係真係幾有feel㗎! 而且每位仲會包一杯餐飲正正子😌

2019-03-31
2019-04-06 112 瀏覽
難得成班姊妹約齊人話要出嚟食飯,舉手舉腳都要嚟啦!😆食自助餐我就第一時間一定係去凍盤嗰度先,有沙律有海鮮,雖然選擇唔算非常之多,但係以午餐嚟 講,呢個選擇都幾夠我哋㗎啦😘再來見到佢哋啲 ham cheese 整齊咁排曬出嚟,其實真係好吸引㗎!同埋佢哋呢度有樣野我好鍾意嘅,係佢哋有得即叫即製粉仔呀!!!呢個真係好欣賞㗎!特別係我呢啲一冇澱粉質就會唔開心嘅女仔😂 同廚師夾好咗我想要啲乜材料之後,返去自己位度坐低等陣,就會有人送上嚟就有得食㗎😄而且佢哋仲有一啲中式嘅食物,例如呢個老火湯都幾出色,我自己都飲咗兩碗😂另外仲有一啲自家製嘅甜品都幾過好味嫁👏我哋觀塘地鐵站行過嚟都係講緊十幾分鐘嘅路程,所以都唔算話好難行!食完行去後面個海邊都好方便,過幾條馬路就到!所以食完飯喺度附近行下街散下心都幾好選擇❤
難得成班姊妹約齊人話要出嚟食飯,舉手舉腳都要嚟啦!😆

2019-03-31
2019-04-06 188 瀏覽
早排行開觀塘先知呢度開咗間新酒店午市自助餐只係$200出頭幾抵食餐廳環境以雲石同Tiffany Blue為主整體感覺乾淨企理健康d一開始食咗沙律先車厘茄好鮮甜黑洞好中意食凍蝦 足足食左成碟螺肉好大隻 而且幾新鮮熱食有菜心配蝦值得稱讚吾油膩 菜心爽口魚塊煎過幾香口黑洞試齊中西湯兩款 中湯係紅蘿蔔粉葛 味道吾太咸西湯係番茄湯 好香忌廉味冷盤方面 壽司選擇吾算太多 但香港人中意嘅三文魚壽司都有甜品幾值得推介 整體唔會過甜麵包布丁夠脆口 加埋雲呢拿醬好夾芝士蛋糕口感鬆軟 細細件吾怕食飽臨尾再食下水果去膩自助餐除咗包一人一杯餐飲 出邊仲有益力多任拎黑洞都好耐無飲過
早排行開觀塘先知呢度開咗間新酒店

自助餐除咗包一人一杯餐飲
出邊仲有益力多任拎

黑洞都好耐無飲過

2019-04-06 152 瀏覽
終於放假可以嘆返餐好既今次對自己好啲就拉埋朋友同我食個lunch buffet!揀左呢間喺觀塘好方便,價錢都只係$228@(仲抵過食放題🤫)搭𨋢上一樓一出就係喇,感覺好乾淨好舒服。今日人唔多,所以好寧靜好岩一路食野一路傾計。首先吸引我既係呢個前菜沙律吧,西式、韓式、中式都有選擇,仲有最吸引眼球既大龍蝦鉗你睇下隻龍蝦鉗真係好大隻!服務員見我地開唔到個蝦鉗,仲好細心咁俾左剪刀我地用,加分想食日式,旁邊都一樣有幾款壽司選擇主菜方面,推介呢款手切牛肉。非常嫩身亦好重牛味,記得加少少烤汁,仲有黃芥末呢度既主菜都係以中式為主,款式適中啦,午餐buffet既話一定夠晒食又夠選擇。到甜品喇!麵包布丁一定要試試,熱辣辣又好鬆軟!呢兩款甜品又係必試朱古力、藍梅口味,質地是mousse口感,一啲都唔會過甜,好有水準
終於放假可以嘆返餐好既

想食日式,旁邊都一樣有幾款壽司選擇

甜品喇!麵包布丁一定要試試,熱辣辣又好鬆軟!

呢兩款甜品又係必試

2019-04-05 86 瀏覽
聽朋友介紹有間幾隱蔽既餐廳,好岩我地呢班女士們😂 一嚟到原來佢哋係喺呢間holiday Inn express入面😀可能我哋嚟到嘅時間尚早,所以又唔係好多人。一入到去環境都幾大,而且都坐得好舒服!最緊要嘅係入面嘅裝修真係好幾c正,仲見到成班呀太坐係到吹下水,真係好sorfu! 而我哋今日呢個自助午餐,食物嘅種類對於我哋嚟講都算好夠,想係觀塘搵個餐廳坐得舒舒服服。 而呢度不論服務定環境都滿分!而且食物嘅味道都唔錯,所以下次再約班闊太嚟吹過水😆😆

2019-04-04 131 瀏覽
今日來到觀塘呢間酒店食個由米芝連大廚主理餐廳既半自助晚餐,滿心期待坐低就先揀左主菜,然後就出去拎野食海鮮冷盤好豐富,首先當然有主角生蠔 唔算好大粒,不過夠新鮮另外仲有必食既長腳蟹壽司吧就有刺身同唔同種類既壽司沙律吧有超多選擇,另外有我最愛食既Parma Ham本身另外會每人有半隻龍蝦、燉湯同蒜蓉蒸帶子,質素高,正主菜- 烤澳洲羊架伴新薯及新鮮時蔬店員推介七成熟,果然肉質剛剛好,一啲都唔靭主菜- 西班牙黑毛豬排配蘿蓉及法國玉豆賣相好靚,黑毛豬又夠爽口至於甜品,除左有雪糕外,仲有好多其他款,甜品控岩晒

坐低就先揀左主菜,然後就出去拎野食

海鮮冷盤好豐富,首先當然有主角生蠔
唔算好大粒,不過夠新鮮
另外仲有必食既長腳蟹

壽司吧就有刺身同唔同種類既壽司

沙律吧有超多選擇,另外有我最愛食既Parma Ham

本身另外會每人有半隻龍蝦、燉湯同蒜蓉蒸帶子,質素高,正

主菜- 烤澳洲羊架伴新薯及新鮮時蔬
店員推介七成熟,果然肉質剛剛好,一啲都唔靭

主菜- 西班牙黑毛豬排配蘿蓉及法國玉豆
賣相好靚,黑毛豬又夠爽口

至於甜品,除左有雪糕外,仲有好多其他款,甜品控岩晒
2019-04-01
2019-04-02 101 瀏覽
同朋友慶生 約左weekend 出黎酒店食下lunch buffet 好好享受下餐廳裝修不俗 又靚又舒適食物選擇好多 熱食方面 包括有魚,炒米粉,糯米飯,薯蓉,湯等 仲有即切烤牛肉 整體味道不錯 特別鐘意烤牛肉夠生 又夠曬腍 唔會話太韌而冷盤就係沙律 包括有生果,火腿,芝士,青口等 可自由組合 另外有多款小食包括泰式青口 烤麵包 壽司卷物味道幾好 食左幾件 壽司水準正常 魚生新鮮 最好味係泰式青口 好入味 但又保留到青口原本既鮮味仲有個甜品櫃 有多款精美甜品 每款細細件 可以食少啲試多啲味呢個奶凍奶味濃 幾好 但味道偏甜 同朋友share 食就最好啦試左多款蛋糕 覺得最好味都係呢兩款 綠茶紅豆慕絲 & 柚子慕絲 質感軟滑 味道清甜 食多件都冇問題而且一人包一杯餐飲 除左普通餐飲 居然連橙汁都有 好fresh 甜度適中

餐廳裝修不俗 又靚又舒適

食物選擇好多

整體味道不錯 特別鐘意烤牛肉夠生 又夠曬腍 唔會話太韌

而冷盤就係沙律 包括有生果,火腿,芝士,青口等 可自由組合

另外有多款小食包括泰式青口 烤麵包 壽司

因為出了糧的闗係, 心血來潮突然想做乖女,  所以想上星期六就想請爸爸媽咪去食Lunch buffet, 趕忙在op 搜索一下, 原來觀塘區有間 Holiday Inn Express 價錢不貴, 約二百餘元/位, 但全雲石裝修看來很美呢~ 所以就立即致電訂位再動身了! 餐廳名叫Walter Bistro, 主打2.5小時任食西式buffet, 食物方面選擇不少, 有冷盤涷肉、熱食、甜品西餅、即製意粉、 另外仲每人跟一包飲品, 計落可以舒舒服服享受二個幾小時, 性價比相當高~ 周六中午客人不算特別多, 而且觀塘沒有什麼強國客,  環境相對寧靜, 而且全雲石裝修令到環境看上去又大又闊落,  舒服、乾淨、雅潔, 令到整個用餐感覺都好好~ 整個食物共分幾區 -  涷食、沙律區、熱食(十多款)、甜品 (再加高級西餅櫃)、即製意粉、海鮮、壽司、即切即烤牛扒、湯、粥等等要注意它是沒有自助飲品bar, 不過每人跟一杯飲品, 亦有開水提供~ 涷食區有幾款涷肉, 亦有多款芝士, 配料就有餅干, 涷蕃茄等等, 味道很新鮮不錯, 而且有多款選擇, 可以一次過試齊~壽司專區就

因為出了糧的闗係, 心血來潮突然想做乖女,
所以想上星期六就想請爸爸媽咪去食Lunch buffet,
價錢不貴, 約二百餘元/位,
但全雲石裝修看來很美呢~
所以就立即致電訂位再動身了!

食物方面選擇不少, 有冷盤涷肉、熱食、甜品西餅、即製意粉、
另外仲每人跟一包飲品,
計落可以舒舒服服享受二個幾小時, 性價比相當高~

周六中午客人不算特別多, 而且觀塘沒有什麼強國客,
環境相對寧靜, 而且全雲石裝修令到環境看上去又大又闊落,
舒服、乾淨、雅潔,
令到整個用餐感覺都好好~

而且有多款選擇, 可以一次過試齊~

壽司專區就有多種不同壽司, 分別有三文魚、甜蝦、北寄貝等等,
味道不算很頂級, 不過用來做buffet serve 的壽司就合格有餘~

前菜方面都幾款都唔錯, 特別喜歡這款泰式青口, 入口清涼, 青口爽彈,
再加上泰式酸辣醬, 入口有少少辣, 能夠刺激味蕾又開胃!

紅酒燴牛尾都不錯, 牛尾 燴到好入味,而且散發住牛的清香, 入口甘香, 用來佐飯不錯~

小炒就有尤魚炒青豆 - 青豆清甜無渣, 尤魚煙韌~

仲有媽媽至愛- 清蒸河鮮一大條, 媽媽說魚肉細嫩又夠滑, 入口無腥, 好味~

唔夠飽仲有生炒糯米飯和星洲炒米- 兩款都好有水準, 炒到甘香美味~我都添左二次呢~

每款味道唔錯, 每樣試少少其實都有啲飽~~

接着就見到師傅在烤牛柳,  因為太飽的闗係, 我只試了一小口,牛柳又嫩滑又有牛味, 而且是半生熟的闗係, 入口就更加充滿濃厚的肉汁了~

來到甜品專區, 這裡甜品選擇都好多, 大約有十多款, 整體表現理想,
特別是桂花糕個人覺得不太甜, 幾清新可口,

不過其整體表現不夠它的高級西餅專櫃吸引~

最後來到自製意粉區了~ 已經有師傅係度為大家服務~

枱上面放有二款意粉, 分別是長通粉和意粉, 可以自選一款, 另外亦可以在枱面的十多款配料(有煙肉, 火腿, 青紅椒粒, 洋蔥, 芝士粒, 蘑菇粒, 爽蝦仁等等), 之後再選醬汁, 師傅會問你要蕃茄汁定白汁,
大家可以自行選擇~

我兩款都試了少少, 意粉好煙韌, 而且配料炒得好香, 而且份量都幾多,
買完都好飽了~~~

特別要讚佢個蝦仁好爽口, 炒得唔油唔笠身, 幾好味~

最後試左佢個蟹粥, 這個真的是必食推介, 粥身好綿滑, 用左原隻蟹來煲, 入口陣陣鮮蟹味道,
真係好鮮好甜好好食呀!

爸爸encore了二次了~

餐飲點了滴漏咖啡, 本來想點latte, 但要另補hkd 20, 咁就算吧~

咖啡都美味, 上面有一層滑滑的咖啡油脂, 飲落去口感濃滑, 為這餐劃下完美句號~
2019-03-30
1 分鐘 (堂食)
2019-04-01 97 瀏覽
呢一間酒店,係開業冇幾耐,所以一定要去試一試。今次我哋兩個就去食咗個半自助餐,首先講吓佢嘅前排先,對於我來佢嘅前菜既一般自助餐真係冇乜分別,所以半自助餐黎講都唔錯。佢乜都有,例如,凍長蟹腳,凍蝦,凍螺,青口,凍蟹鉗,仲有蠔,基本壽司,沙律,幾個熱盆,甜品,蟹粥,即燒芝士,雪糕......應有盡有。必食之選蠔,佢好清甜多汁,係一食難忘,食完再食,狂食都得,依家講起都好回味。其他都做到自助餐要求,一啲都唔hea,因為太多,不能一一介紹。仲要包每人一個燉湯,每人半隻龍蝦,一人一隻鮑魚。主菜我地分別選左係M6級和牛同埋波士頓龍蝦長通粉。個和牛食落真心高質,仲要我肯定個廚師係好俾心機,個和牛食落有口感得黎又鎖得住啲肉汁,食落好有層次。個長通粉一定有細心調較個火位,唔太硬又唔太軟,軟硬度岩岩好,個龍蝦就更加有驚喜,佢幫個完全脫晒啲硬殼,食落好方便仲啖啖肉添。

2019-03-20
  • 牛扒
  • 半自助餐
  • 燉蛋甜品
平日到觀塘,來來去去都是到樓上Cafe,這次就改一改,吃豪一點,到Holiday Inn Express的Walter Bistro吃全自助午餐。 餐廳是由法國米芝蓮一星餐廳 BriKetenia香港分店的行政總廚所開,裝修設計走優雅路線,以薄荷綠色Tiffany Blue為主,佔地挺大,寛敞舒適,空間感足。 價錢方面,自助午餐$218,包括一杯飲品,另收加一服務費。而這裏的食物選擇挺多,除了設有沙律吧、海鮮冷盤、壽司、水果、熱湯、粥、熟食、即煮意粉等等。 大蝦爽口彈牙,味道鮮甜,青口雖然較細隻,但非常肥美,完全沒有雪藏味。  蟹粥粥底綿密,味道鮮甜,帶有濃濃的蟹香及淡淡的薑味。烤牛肉口感嫰滑,牛肉味香濃,帶有點點燒烤香味,油脂豐腴。若與冷盤相比,個人較喜歡這裏的泰式青口,加上泰式的酸甜醬汁,令青口變得更鮮味。 熱食方面,主要是以糥米飯及炒米等,以飽肚為主的食物,當然,個人最推介蒸魚,魚肉蒸得剛剛好,口感嫰滑,入口啖啖食,最重要是味道不腥。 甜品方面,除了有中式的桂花糕外,還有大量精美法式甜品。 在眾多款蛋糕當中,我最愛就是伯爵茶朱古力慕斯蛋糕,朱古力味極度香濃,但又不失伯
價錢方面,自助午餐$218,包括一杯飲品,另收加一服務費。
蟹粥粥底綿密,味道鮮甜,帶有濃濃的蟹香及淡淡的薑味。
烤牛肉口感嫰滑,牛肉味香濃,帶有點點燒烤香味,油脂豐腴。
甜品方面,除了有中式的桂花糕外,還有大量精美法式甜品
在眾多款蛋糕當中,我最愛就是伯爵茶朱古力慕斯蛋糕,朱古力味極度香濃,但又不失伯爵茶香味,加上入口即滆的口感,讚。
自助餐已包括一杯飲品,咖啡、奶茶、蘋果汁及橙汁等,都可以隨意選擇。
2019-03-30
午餐
2019-03-31 1806 瀏覽
同朋友好多時諗唔到食咩都會選擇去食放題或自助餐,因為總有野啱食,大家開心啦。今次我哋揀左平時少食嘅半自助餐,主菜當然有一定質素,但估唔到出面自餐區,好啱食,水準奇高喎!每人有一盅燉湯同半隻龍蝦,兩者味道都好唔錯。一般食自助餐我都會食一碟生果打打底,冇咁吸收嘛。 呢度好多生果選擇,又新鮮,啱晒我呢個果迷。 跟住就到海鮮,refill算快。 蝦、龍蝦鉗、螺、青口、長腳蟹、花蟹都有,最好食係長腳蟹,忍唔住食完又食。最正係有即開生蠔,開頭係細隻啲嘅生蠔,跟住竟然有大隻嘅Gillardeau,兩都都係好鮮甜!刺身當中帶子係必食的,大大粒又軟滑。海膽壽司粒海膽係原粒好大粒呀!主菜環節,揀左【西班牙黑毛豬排配薯蓉及法國玉豆】同【野菌松露汁配半熟蛋蟹肉波菜】黑毛豬肉質彈牙,油脂豐富。  另一道菠菜就輕盈清新啲,食完仲可以再戰其他美食。甜品方面,除左擺出嚟嘅部份甜品,仲有甜品柜架。 最愛係呢度嘅Tiramisu,口感幼滑,咖啡味又重。雪葩同Movenpick 雪糕都係任食。除左每人一杯餐茶,記住留意出面仲有益力多任攞架。食物高質、裝修高貴、地方好闊落、空間感十足,仲要無限時,我鍾意!
同朋友好多時諗唔到食咩都會選擇去食放題自助餐,因為總有野啱食,大家開心啦。

每人有一盅燉湯同半隻龍蝦,兩者味道都好唔錯。

一般食自助餐我都會食一碟生果打打底,冇咁吸收嘛
。 呢度好多生果選擇,又新鮮,啱晒我呢個果迷。

刺身當中帶子係必食的,大大粒又軟滑。

海膽壽司粒海膽係原粒好大粒呀!

雪葩同Movenpick 雪糕都係任食。

除左每人一杯餐茶,記住留意出面仲有益力多任攞架。

2019-03-28 72 瀏覽
位於觀塘既holiday inn 離地鐵站都算近呢度坐得幾舒服😌湖水綠既牆色 簡單既設計由於係半自助餐 外面既熱食都比較少但頭盤沙律 海鮮種類都唔少沙律🥗健康之選😂😂唔想要醬可以落醋芝士 有三款由淡到濃味Ham😀 海鮮有青口 雪蟹腳 翡翠螺 波士頓龍蝦🦞愛爾蘭生蠔生蠔每次限拎三隻好好食 一個人食左幾round 🙈🙈海水味比較重雪蟹腳 鮮味🥰🥰每張檯都有教剪和濕紙巾🧻唔怕食到成手都係翡翠螺好大隻 青口都唔錯👍🏻👍🏻仲有壽司🍣刺身 一黎到 每人送半隻龍蝦🦞仲有足料燉湯主菜 我地揀左蟹肉溫泉蛋好香既黑松露 唔heavy 岩曬女士們另一個主菜係黑毛豬侍應姐姐過唔洗全熟叫我地揀7成😀😀啲肉岩岩好粉紅色 冇血水入口唔鞋 極力推介😉😉最後甜品 🍮好多款呀🥰🥰Opera 幾出色一次食左幾件🙈🙈另一隻椰汁紫米慕絲蛋糕出面好少見有呢隻味值得一試✌🏻
位於觀塘既holiday inn

出面好少見有呢隻味
值得一試✌🏻

2019-03-27
2019-03-27 71 瀏覽
公司同事食飯,地點近公司就最好不過,知道附近新開咗間holiday inn express ,入面又有自助餐,啱曬一大班人,個個都啱食!地點喺工業區入面,巧明街對住AIA大廈。雖然是半自助餐,但是海鮮🦞、刺身、甜品至雪糕絕不比全自助餐輸蝕,應有盡有!沙律區除了有新鮮蔬菜外,亦有芝士,Parma ham 等。日式刺身可以叫師傅免切帶子,厚切三文魚🍣,很肥美😋回本海鮮區,大大隻蟹腳,啖啖肉,即開生蠔很新鮮,有淡淡既海水味!龍蝦鉗和翡翠螺肉質很彈牙!每人亦有半隻波士頓龍蝦和一盅燉湯,燉湯很足料!每人一款主菜,點了一份西班牙黑毛豬,豬味比較重,肉質爽口,配菜亦很鮮甜!喜歡中式嘅朋友亦有數款熱食!有十款甜品,必食tiramisu ,冧酒味香濃,伯爵茶和柚子mousse,入口即溶,有柚子肉,很高質素!雪糕亦係用上airy gelato !人均消費大約$500,用信用卡有折,以半自助餐來說,可以吃到即開生蠔、大大隻長腳蟹、高質甜品🍮算很不錯吧!
地點喺工業區入面,巧明街對住AIA大廈。

雖然是半自助餐,但是海鮮🦞、刺身甜品至雪糕絕不比全自助餐輸蝕,應有盡有!

每人亦有半隻波士頓龍蝦和一盅燉湯,燉湯很足料!

喜歡中式嘅朋友亦有數款熱食!

用餐優惠
信用卡優惠