2020-06-15 1225 瀏覽
前幾日訂枱,又臨近父親節,都幾難訂到枱最後好彩搵到呢間餐廳有半自助餐食訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通見食評都唔差,又近地鐵站(APM嘅內街方向出,向牛頭角方向,再行多一個街口就到)門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺等左一陣,先有職員帶位坐低就望menu諗好主菜食乜落order小朋友4歲要收錢,有個kids menu諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味好彩出邊嘢飲任拎,都係拎杯蘋果汁飲穩陣(仲有橙汁,奶茶咖啡)外邊可以自己夾嘅有少量嘅沙律,面包,芝士,中西湯,壽司,少量熱盤(有菜有牛尾等等)款式唔太多,亦唔算吸引,味道都係正常食住等。。。開始有嘢嚟喇無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食家人話吞拿魚唔得,無味反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤
訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通

門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺
等左一陣,先有職員帶位

坐低就望menu諗好主菜食乜落order
小朋友4歲要收錢,有個kids menu

諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味

食住等。。。開始有
嘢嚟喇

無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食
家人話吞拿魚唔得,無味
反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉

隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來
中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添

呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎

先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼

跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別
再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤力走來換碟
青口和螺我無食,太飽又怕胃痛

食左一陣,職員會幫手轉細碟,都幾細心

跟住主菜到場,家人叫了豬扒,切好晒一片片上,好細心

到我點嘅帶子和大蝦,煎得好香,又係啖啖肉

小朋友餐嘅香煎鱸魚來左,魚要趁熱食,都煎得幾香脆又係啖啖肉,小朋友食得晒全碟,証明好味(當然我都有偷食少少,知道真係幾好味)

家人加錢叫左和牛,落單是要5成熟
但食落口變了7成

肉汁唔太似和牛feel
要加錢就唔抵食,反而聞到隔離枱羊架好似幾香,有陣羊酥味

最後食甜品,都有幾款揀,我食左焦糖燉蛋,木槺布甸,家人食其他,大家都覺得好味,細細件,可以食多幾件

不過無職員serve,全部自己拎

整體來講海鮮盤最吸引,其他出去夾嘅唔特別,主菜一半ok一半就。。。。
8折後,大人圍起$421左右(唔計家人加錢轉和牛果款主菜)
我覺得有啲唔抵食,因為質素一般

應該無下次,除非遇到更加抵嘅優惠
2020-06-14
2020-05-19 3250 瀏覽
呢排酒店啲餐廳真係好抵,趁機會去Walter Bistro食咗個semi buffet dinner,除咗main dish之外仲有好多其他嘢食。晚餐係$400 +1一位,但係四月份嘅優惠係有八折。因為肺炎疫情嘅關係,本身應該係可以自助嘅嘢食,餐廳都選擇用上菜嘅方式,感覺會衛生啲,唔會經過咁多人嘅手,但係一啲比較容易處理嘅食物都係自助形式咁樣。海鮮拼盤生嘅食物例如呢啲海鮮都會用上菜嘅形式,啲生蠔都幾大隻,而且食落好有海水嘅味道,質量幾好,另外啲青口都同平時買到嘅雪藏青口唔同,味道好夠,又冇雪未,識落非常新鮮,唔使落醬汁。兩個人有原隻龍蝦,龍蝦有好多下高,味道好濃郁,蝦肉彈牙,隻鉗中好多肉一啲都冇縮到。刺身壽司刺身壽司呢啲生嘅食物都係用上菜嘅形式,啲刺身幾新鮮,又夠厚切,特別係帆立貝,食落好creamy。壽司方面啲壽司飯就略嫌凍咗少少,食落有少少硬,其實嗰餐都好夠嘢食,啲壽司反而唔上個飯會更加好。沙律同埋甜品都係用自助嘅形式,最欣賞佢係芝士都有幾款揀,選擇好多,又冇將貨就價。鵝肝多士呢個係今日大廚送嘅,鵝肝嘅外層煎得好香脆,裏面味道濃郁,無筋,我剛濃郁嘅味道滲到落去多事嗰度,配埋上面嘅士

海鮮拼盤

刺身壽司

鵝肝多士

呢個係今日大廚送嘅,鵝肝嘅外層煎得好香脆,裏面味道濃郁,無筋,我剛濃郁嘅味道滲到落去多事嗰度,配埋上面嘅士多啤梨醬,中和少少肥膩感。

香煎鴨胸伴薯蓉及蘋果蓉

鴨胸非常厚切,好夠份量,火候略嫌老咗少少,變得乾身,但係呢個時勢最緊要乜嘢都係熟,除此以外其他都掌握得好好,特別係個蘋果蓉醬汁,可以中和到鴨胸嘅肥膩感。個薯蓉落咗好多牛油,湧出一陣牛油香味,質感非常幼滑。

烤牛柳配新鮮時蔬

個牛柳嘅份量好重手,好似Double左出面啲餐廳嘅咁,火候控制得好,加上個醬汁,令到成個味道好出,亦都好有juicy嘅感覺,牛柳上面仲配左一塊鵝肝,令到個味道更加複雜,而且成個菜式high class左。

甜品有好多選擇,重點係佢係有專人拎俾你,又係唔使經過咁多人嘅手,特別鍾意佢個芝士蛋糕同埋焦糖燉蛋,個芝士蛋糕質地非常厚身,用了好重,有濃郁嘅芝士香味,好耐冇食過唔係玩鬆軟口感嘅芝士蛋糕。另外仲有movenpick雪糕食,呢度真係完全冇將貨就價。
2020-04-25
和朋友聚餐, 同事推介觀塘巧明街Holiday  Inn 裏面嘅 <Walter Bristo>半自助晚餐套餐, 除咗酒店級嘅舒適環境, 食物質素, 現正做推廣優惠, 晚餐每位$398第二位半價, 仲有全單八折。半自助形式, 衛生起見, 主要係沙律 ,湯品和一兩款熱葷。 甜品專櫃更有專人 幫你, 唔需要太多人又開又閂個櫃门交叉感染。 其餘主菜,海鮮拼盤,刺身和壽司都係另上。飲品有蘋果汁和橙汁。沙律bar 蔬菜新鮮嫩綠, 還有冷盤,凍肉, 芝士, 有三款醬汁, 來一個自由配搭~!👍中試燉湯, 茶樹菇排骨,夠足料滋補!另一款是西湯甘筍湯酸酸地, 配烤過嘅法包👍有兩款熱葷, 咕嚕骨唔錯。先嚟嘅係壽司, 其實冇得選擇之下我覺得份量好多, 有些款式也不是我平時吃喜歡吃的。刺身嘅帶子非常鮮甜厚肉! 三文魚刺身肥美!主角海鮮拼盤出場😍 陣容非常鼎盛。二人份量有一隻龍蝦,花蟹,翡翠螺 ,海蝦 ,六隻生蠔。生蠔唔算好肥美,不過食落爽脆,鮮甜! 龍蝦也有很多蟹膏但肉唔算甜。 花蟹肉質結實飽滿, 海蝦彈牙爽甜, 翡翠螺食落唔腥,肉又夠爽甜, 唔韌。 整體唔錯,抵食啦三百幾蚊嘅套餐有咁豐富嘅海

半自助形式, 衛生起見, 主要係沙律 ,湯品和一兩款熱葷。 甜品專櫃更有專人 幫你, 唔需要太多人又開又閂個櫃门交叉感染。 其餘主菜,海鮮拼盤,刺身壽司都係另上。

飲品有蘋果汁和橙汁。

中試燉湯, 茶樹菇排骨,夠足料滋補!

另一款是西湯甘筍湯酸酸地, 配烤過嘅法包👍

有兩款熱葷, 咕嚕骨唔錯。

刺身嘅帶子非常鮮甜厚肉! 三文魚刺身肥美!

主角海鮮拼盤出場😍 陣容非常鼎盛。

二人份量有一隻龍蝦,花蟹,翡翠螺 ,海蝦 ,六隻生蠔。
生蠔唔算好肥美,不過食落爽脆,鮮甜!
龍蝦也有很多蟹膏但肉唔算甜。 花蟹肉質結實飽滿, 海蝦彈牙爽甜, 翡翠螺食落唔腥,肉又夠爽甜, 唔韌。 整體唔錯,抵食啦三百幾蚊嘅套餐有咁豐富嘅海鮮拼盤~!

西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪

和海鮮拼盤搏鬥完,主菜來了。
因為龍蝦意粉和香煎鱸魚 當日也沒有, 我哋揀咗《西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪》, 黑毛豬肉質 柔軟, 一啲都唔嚡, 有慢煮嘅效果~

烤牛柳配新鮮薯蔬

另一款主菜《 烤牛柳配新鮮薯蔬》。 七成熟牛柳 烤得啱啱好! 切開仍有肉汁,肉味好香濃 ,滲出淡淡嘅牛油香, 吃到差不多半飽也感覺 味道出色嘅牛柳!👍 還好份量真係唔算太多~ 需要留返少少空間 吃甜品

記得試佢啲焗麵包布甸, 好有蛋香又唔會太濕, 非常美味。
蛋糕嘅款式唔算好多, 但都精緻美味。

蜜桃奶凍, 木糠布甸,桂花大菜糕味道唔錯。

再加這個 movenpick 士多啤梨雪葩~ 夠曬滿足了!

餐廳環境優雅舒適, 疫症期間入座唔算太多人, 鬧市旺區中難得嘅寧靜。
西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪
烤牛柳配新鮮薯蔬
2020-05-02 2513 瀏覽
Walter Bistro裝修浪漫,Tiffany Blue的牆身,配上酷似的雲朵玻璃燈,充滿少女心。Set Dinner semi-buffet現時優惠,第一位$398,第二位$218(雙數計),所以一家過來慶祝母親節。半自助晚餐可同時盡享海鮮盛宴,和美味主菜,令人食指大動。海鮮拼盤有時令的花蟹、龍蝦、彈牙的大蝦和海螺等,真是鮮味大集匯。蟹肉鮮甜,入口嫩滑。龍蝦肉質彈牙,內有艷紅蝦膏,充滿鮮甜香氣;大蝦晶瑩,口感爽彈。生蠔圓潤,質地白滑,帶輕柔海水味,十分誘人。還有炭燒生蠔,生蠔配上焦香煙肉,惹味吸引。除此之外,有日式刺身及壽司拼盤,帶子圓潤滑溜,著實不錯。熱葷區有:白酒煮蜆、椰香咖喱雞、炒雜菜及多款熱湯,很喜歡茶碗蒸,蝦肉鮮甜芳香,全都滲進蛋白中,啖啖香甜。姬松茸燉湯火候充足,每口盡是甘甜菇香,喝完有暖笠笠的感覺。 還有多款沙律配菜,結合成滋味頭盤。不得不提鵝肝多士,煎至外脆內軟,入口酥香,油分充沛,令人舔舔脷。Semi Buffet每位可選一份主菜,烤牛柳厚切、肥美,肉汁豐厚,香濃肉汁在口中回盪,配上一球綿密薯蓉,口感細膩吸引,是雙重美味。西班牙黑毛豬扒腍身,肉質嫰紅,豬仔骨邊沿

生蠔圓潤,質地白滑,帶輕柔海水味,十分誘人。還有炭燒生蠔,生蠔配上焦香煙肉,惹味吸引。除此之外,有日式刺身壽司拼盤,帶子圓潤滑溜,著實不錯。

西班牙黑毛豬扒腍身,肉質嫰紅,豬仔骨邊沿位置焦香,肉香特別濃郁,愈食愈滋味,加上綿滑薯蓉,啖啖香嫩。
甜品櫃裏包羅萬有:焦糖燉蛋、木糠布甸、baileys朱古力蛋糕、Tiramisu、桂花啫喱及藍莓芝士蛋糕等,真想把全部吃進肚子。焦糖燉蛋令人回味,香脆的焦糖衣,配上軟滑custard,香濃可口。藍莓芝士蛋糕清新消膩,洋溢乳酪香。最後食熱辣辣的麵包布甸,充滿牛奶雞蛋酥香,入口蓬鬆,滋味滿足。
2020-04-30
  • 半自助餐
2020-04-26 2164 瀏覽
今日同媽媽出觀塘買點東西,大家好耐冇食過自助餐,觀塘這酒店西餐廳有半自助餐,第一位$398,第二位$218,價錢非常合理,有海鮮又有刺身,主菜都非常吸引。酒店開業未夠兩年,餐廳裝修雅緻,樓底高,光線充足,環境十分舒適,印象分已經加了。侍應招呼我們坐靠窗位置,落地玻璃望到街景 感覺寫意,媽媽都忍唔住影番幾張打卡相。先來一碟厚切刺身,帶子鮮甜可口,三文魚非常吸引。然後是一大盤凍海鮮,包括生蠔、龍蝦、花蟹、翡翠螺、青口及大蝦,賣相好吸睛,份量好足夠。生蠔好新鮮,加少少檸檬汁更顯鮮味。龍蝦好多膏。凍花蟹是最好美味的,啱時間啱季節,鮮甜蟹肉充滿蟹膏,美味極了。翡翠螺、青口及凍蝦都忍唔住食曬。食到呢個位已經大半飽了。主菜有幾款肉類,有牛有豬有魚有鴨有龍蝦,選擇種類好豐富。媽媽少吃牛,她選擇了香煎鱸魚,魚皮煎得香脆可口,魚肉軟滑。我自己喜歡西班牙黑毛豬扒,一上枱嚇一跳,好大支豬骨,擺放得好有技巧,賣相好吸睛, 媽媽都忍唔住搶著拍照。出面嘅熱點仲有咖哩牛腩及炆牛尾也是我的喜好,媽媽吃了個日式茶碗蒸卡,好欣賞蒸得好滑好香。到甜品時候,個胃已經冇乜位冇乜空間,我見麵包布甸香噴噴熱辣辣忍唔住要了一角,吃完雪

先來一碟厚切刺身,帶子鮮甜可口,三文魚非常吸引。

生蠔好新鮮,加少少檸檬汁更顯鮮味。

龍蝦好多膏。

翡翠螺、青口及凍蝦都忍唔住食曬。

食到呢個位已經大半飽了。

主菜有幾款肉類,有牛有豬有魚有鴨有龍蝦,選擇種類好豐富。

媽媽少吃牛,她選擇了香煎鱸魚,魚皮煎得香脆可口,魚肉軟滑。

甜品時候,個胃已經冇乜位冇乜空間,

我見麵包布甸香噴噴熱辣辣忍唔住要了一角,吃完雪糕才發現仲有自己最喜歡的焦糖燉蛋在甜品凍櫃內,給自己機會下次再來光顅先得。
2020-04-20
2020-06-22 20 瀏覽
父親節book左位同爸爸黎呢到食dinner buffet,結果失望而回,隔日我同爸爸仲要肚屙。呢到係半自助餐形式,首先每人揀一份主菜,然後每張台會包一份魚生同海鮮拼盤。出面另外有少量食物可以任拎, 注意係少量,選擇真係得好少。***前菜魚生有4種:三文魚、吞拿魚、甜蝦同帶子。份量都算多,不過唔好期望會好新鮮。海鮮拼盤有生蠔6隻同波士頓龍蝦1隻。生蠔好鯹好鯹好鯹🤢,龍蝦肉質就勁鞋又無味🤢。另外自助餐部分既凍蟹,個人就覺得幾好食既,夠鮮甜又滑。但食完一輪之後就無再refill過,服務員話每日出曬就唔會再出,但個時先7點半咋喎🤷🏻‍♀️主菜:羊架羊架不過不失,算係成餐飯比較滿意既野。主菜:豬扒豬扒個賣相已經唔吸引,然而味道都認真麻麻。甜品***最後埋單兩人連加一總共$772(原價每位$462加一,父親節有爸爸半價優惠)自助餐黎講唔算貴,但我唔會推薦比大家,亦唔會再返黎。
結果失望而回,
隔日我同爸爸仲要肚屙。

呢到係半自助餐形式,
首先每人揀一份主菜,
然後每張台會包一份魚生同海鮮拼盤。
出面另外有少量食物可以任拎,
注意係少量,
選擇真係得好少。

***
前菜

魚生有4種:三文魚、吞拿魚、甜蝦同帶子。
份量都算多,不過唔好期望會好新鮮。

海鮮拼盤有生蠔6隻同波士頓龍蝦1隻。
生蠔好鯹好鯹好鯹🤢,龍蝦肉質就勁鞋又無味🤢。

主菜:羊架

羊架不過不失,算係成餐飯比較滿意既野。

主菜:豬扒

豬扒個賣相已經唔吸引,然而味道都認真麻麻。

甜品

***
自助餐黎講唔算貴,但我唔會推薦比大家,亦唔會再返黎。
2020-06-21
父親節
2020-06-14 31 瀏覽
嘢食係唔差OK不過琴晚我去食有一台客四個人出嚟攞嘢食完全由頭到尾都冇大個口罩另外一台一家四口嚟食個阿媽同個女都冇戴口罩個小朋友行過就用隻手去攞嚟食臨走又攞多幾舊牛油走職員視而不見
2020-05-27 266 瀏覽
這天朋友相約一同前往觀塘,放工過後,我便馬上動身過去。這天朋友安排了我們吃一餐半自助餐, 也就是主菜限一份,其他的也是無限任食。前菜,壽司及刺身, 雖然不是任飲任食的, 但是份量十足,種類也豐富, 最重要新鮮美味,完全沒有腥臭味, 始終也就是酒店的水準, 也是比一般市面的餐廳做得更好。最強大的海鮮拼盤, 選擇十分豐富,海鮮最重要的也就是新鮮美味,完全做得到。酒店水準就是不一樣。主菜方面, 西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴, 看似普通簡單,但肉味豐富,肉質鮮嫩 ,加上用料認真, 美味的食物由此起。最後等配合雪糕,絕對是美味的完結。

前菜,壽司刺身, 雖然不是任飲任食的, 但是份量十足,種類也豐富, 最重要新鮮美味,完全沒有腥臭味, 始終也就是酒店的水準, 也是比一般市面的餐廳做得更好。

最後等配合雪糕,絕對是美味的完結。

2020-05-25 222 瀏覽
非常驚喜 這個價錢不用$400可食到優質海鮮👍不過用自己拎 全部送到(衛生)掂 主菜👍掂 好多款揀 牛柳同黑毛豬都好掂 仲有芝士沙律自己隨時出去任拎👍掂最重要佢地的服務態度 非常好好少在openrice寫食評但lee間真係值到推薦尋晚食完 即時已book父親節再去食啦👍掂
最重要佢地的服務態度 非常好
好少在openrice寫食評
但lee間真係值到推薦
尋晚食完 即時已book父親節再去食啦👍掂
2020-05-24
試食活動
2020-05-17 421 瀏覽
已是第二次來這吃午餐,上次是農曆新年,家人都説不錯。今天再來,食物質數依然保持水準,照餐牌價錢再打八折,牛柳有水準保持住牛肉味,鮮嫩多汁.尤其是南瓜湯,值得推薦,好味。真係物超所值。
  • 牛柳扒
2020-05-15 265 瀏覽
前陣子見朋友介紹完,價錢相宜而且水準感覺不差 環境光猛且舒適,立即訂位去試試 Semi-Buffet Dinner 先送上賣相吸引的海鮮拼盤 有龍蝦、生蠔、蝦、翡翠螺,青口,蟹腳 質素不錯 刺身也有四種,呑拿魚、三文魚、帆立貝和鮮帶子 壽司也有多款提供 外邊自取區更有不少的熟食,沙律吧,芝士凍肉等等 主菜 燴牛面頰配薯蓉 和牛面頰內裡肉質軟腍,色澤呈嫩紅 具濃牛味的牛面頰,膠質豐富 的確有驚喜 西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴烤西班牙黑毛豬 黑毛豬肉質厚身,柔軟富彈性 只作簡單調味,旁邊的雜燴烤得香口 最後再用新鮮水果跟甜品作結尾 觀塘巧明街97號智選假日酒店1樓宣傳你的專頁
前陣子見朋友介紹完,價錢相宜而且水準感覺不差
環境光猛且舒適,立即訂位去試試

Semi-Buffet Dinner

先送上賣相吸引的海鮮拼盤
有龍蝦、生蠔、蝦、翡翠螺,青口,蟹腳

質素不錯

刺身也有四種,呑拿魚、三文魚、帆立貝和鮮帶子

壽司也有多款提供

外邊自取區更有不少的熟食,沙律吧,芝士凍肉等等

主菜
燴牛面頰配薯蓉

和牛面頰內裡肉質軟腍,色澤呈嫩紅
具濃牛味的牛面頰,膠質豐富
的確有驚喜

西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴

烤西班牙黑毛豬
黑毛豬肉質厚身,柔軟富彈性
只作簡單調味,旁邊的雜燴烤得香口

最後再用新鮮水果跟甜品作結尾

觀塘巧明街97號智選假日酒店1樓

宣傳你的專頁
2020-04-23
2020-05-10 247 瀏覽
今日食既呢間餐廳係位於觀塘既假日酒店入面地點夠哂grand之外環境都係一流的一黎到門口個格局很似Tiffany cafe岩哂同伴侶一齊黎睇緊menu既時候就已經送上了這個豐盛的海鮮塔,刺身和壽司成隻龍蝦!!超大隻又多肉海膽超JUICY!!花蟹大大隻!! 超好味超豐富的!!如果唔夠仲可以叫店員加的, 但係為左食多D唔同既野,所以食左一轉先MENU上有好多不同既菜式, 我點左西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴等緊主食既時候當然出去拎下野食啦半自助餐既STYLE好RELAX, 想食咩隨心超yummy的西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴廚師已經切好一舊舊每一塊都好平均, 而且很嫩口主食份量不算多, 但味道一流!!最後吃了不少甜品和雪糕, 都是任吃的!!
今日食既呢間餐廳係位於觀塘既假日酒店入面
地點夠哂grand之外環境都係一流的
一黎到門口個格局很似Tiffany cafe
岩哂同伴侶一齊黎

睇緊menu既時候就已經送上了這個豐盛的海鮮塔,刺身壽司
成隻龍蝦!!超大隻又多肉
海膽超JUICY!!
花蟹大大隻!! 超好味

等緊主食既時候當然出去拎下野食啦
自助餐既STYLE好RELAX, 想食咩隨心
超yummy的西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴
廚師已經切好一舊舊
每一塊都好平均, 而且很嫩口
主食份量不算多, 但味道一流!!
最後吃了不少甜品和雪糕, 都是任吃的!!
2020-03-11
2020-05-04 306 瀏覽
因肺淡疫情關係,好耐都冇食過酒店自助餐了,女兒知道觀塘智選假日酒店內的Walter Bistro,有半自助餐食,而且價錢做緊優惠,全單8折,或第一位$398,第二位$218。餐廳地方整潔,座位寬敞,設有自助區,因疫情關係,刺身和壽司不可自取,要由侍應落單送上,任食是没有改變。刺身新鮮,吞拿魚和三文魚厚切肥美,油脂甘香,帆立貝鮮味爽口。壽司味道都不錯,也是任食啊!其他沙律、熟食、飲品和甜品,就可以在自助區自取。主菜有數款選擇,包時令海鮮拼盤,海鮮新鮮,份量以人頭計一次性。有即開生蠔,口感creamy帶海水味,龍蝦有膏,肉質鮮味彈牙,海蝦鮮甜爽口,花蟹鮮甜味美味。主菜香煎鱸魚配薯蓉及新鮮時蔬,當天因鱸魚沽清,所以改左香煎石斑,石斑煎封至微蕉,肉質鮮嫩,魚皮還脆脆的,配以薯蓉和醬汁,好好味!西班牙黑毛豬扒配普羅枉斯雜燴:黑毛豬扒經過慢煮,肉質程粉紅色,口感特別細嫩,豬味香濃,配上雜燴和特別調製的醬汁,非常惹味!甜品有名牌雪糕和七彩繽紛的糕點,其中有我喜歡食的法式焦糖燉蛋,香甜美味!
餐廳地方整潔,座位寬敞,設有自助區,因疫情關係,刺身壽司不可自取,要由侍應落單送上,任食是没有改變。刺身新鮮,吞拿魚和三文魚厚切肥美,油脂甘香,帆立貝鮮味爽口。壽司味道都不錯,也是任食啊!其他沙律、熟食、飲品和甜品,就可以在自助區自取。
2020-05-04 243 瀏覽
之前來吃過這間覺得好抵食,所以當我和朋友想食半自助餐就想起這間餐廳,來到八點都不少人食緊,今次就沒有可以出去取海鮮,但就有海鮮拼盤,都十分方便,我們一人一個餐,首先來的是併盤,生蠔好新鮮鮮甜,龍蝦爽口,螺夠彈牙,仲有凍蝦蟹…全部的質素都十分高又新鮮。刺身都十分新鮮,食完這個款都十分滿足。壽司有5款,份量真的有驚喜。仲可以在外面取不同食物,燉湯夠濃味又香,忍不住飲了3碗湯,熱食都有幾款,仲有湯律同飲品。主菜當食完頭盤後再約十五分鐘就來到,西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴,切好晒十分窩心,好淋豬肉味濃,雜菜燴好入味帶點煙肉香。烤牛柳配新鮮時蔬,牛柳好軟熟而且肉味十足,不會因為太厚而好難咬,煮得十分好,醬汁濃又惹味,薯蓉好滑又香,不錯保持到水準。最後再出去取甜品,選擇都不少,凍熱都有每款食了一點,食完仲有一人一杯雪糕。