要改善 門口排長龍 人群聚集餐廳夠12鐘至開門安排逐枱入座 已入座已開始進食 人嚟人去好混亂午市半自助餐 $108+10% 自選主菜1款 待應話: 加錢嘅主菜可以攞走飲品只提供1杯 清水任飲酒店做緊85折 清清地少肉少菜可以考慮侍應唔多 有禮貌 執碟較慢 食物唔多選擇 補充慢 熱盤8熱 粉麵飯 白菜 魚旦 燒賣 炸雞亦少肉少菜 海鮮獨青口長通粉炸雞亦 ~ 好食 好味脆口冇雪味但食咗1只 就冇出 轉咗泰式魚餅Refill 慢 熱盤常吉沙律新鮮 蘋果爽口微酸 健康除油膩西瓜淺色 唔凍 唔甜淡味甜品旦糕細細件 精緻 但部份冇再出甜品有幾款選擇 補充慢中西餐湯 都美味 忌廉湯菇香味 老火冬瓜湯有金華腿味法包方包 烘熱機 包包脆熱配牛油 冇火腿 冇腸仔 冇壽司 少選擇青口長通粉~青口鮮嫩 長通粉糊口 青口唔多 攞剩啲売 ……長通粉由開始放到尾段都有剩 客唔buy冇 youTuber介紹嘅海鮮意粉 失望意大利飯 ~ 飯有咬口恰到好處 唔油膩芝士香味 材料唔多 有啲啲蘑菇粒咖哩魚旦豬皮蘿蔔 ~ 街頭小食味道蘿蔔夠淋入味 豬皮好少 好難揾倒 主菜 鮮茄蚧肉意粉 $108 唔使加費返而係最帶子炒飯
要改善 門口排長龍 人群聚集

冇火腿 冇腸仔 冇壽司 少選擇
忌廉湯 老火冬瓜湯

法包 方包 烘包機

青口長通粉~青口鮮嫩 長通粉糊口

青口唔多 攞剩啲売 ……
長通粉由開始放到尾段都有剩 客唔buy

主菜 帶子炒飯

西蘭花伴石班飯 $158
西蘭花炒得有鑊氣
但魚嚡口淡味

感覺係分開煮 味道唔相連……
飯要趁熱食 凍咗就非常硬

• 包主菜鮮茄蚧肉意粉
  • 法包方包烘包機
  • 忌廉湯老火冬瓜湯
2020-06-15 4885 瀏覽
前幾日訂枱,又臨近父親節,都幾難訂到枱最後好彩搵到呢間餐廳有半自助餐食訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通見食評都唔差,又近地鐵站(APM嘅內街方向出,向牛頭角方向,再行多一個街口就到)門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺等左一陣,先有職員帶位坐低就望menu諗好主菜食乜落order小朋友4歲要收錢,有個kids menu諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味好彩出邊嘢飲任拎,都係拎杯蘋果汁飲穩陣(仲有橙汁,奶茶咖啡)外邊可以自己夾嘅有少量嘅沙律,面包,芝士,中西湯,壽司,少量熱盤(有菜有牛尾等等)款式唔太多,亦唔算吸引,味道都係正常食住等。。。開始有嘢嚟喇無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食家人話吞拿魚唔得,無味反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤
訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通

門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺
等左一陣,先有職員帶位

坐低就望menu諗好主菜食乜落order
小朋友4歲要收錢,有個kids menu

諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味

食住等。。。開始有
嘢嚟喇

無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食
家人話吞拿魚唔得,無味
反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉

隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來
中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添

呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎

先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼

跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別
再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤力走來換碟
青口和螺我無食,太飽又怕胃痛

食左一陣,職員會幫手轉細碟,都幾細心

跟住主菜到場,家人叫了豬扒,切好晒一片片上,好細心

到我點嘅帶子和大蝦,煎得好香,又係啖啖肉

小朋友餐嘅香煎鱸魚來左,魚要趁熱食,都煎得幾香脆又係啖啖肉,小朋友食得晒全碟,証明好味(當然我都有偷食少少,知道真係幾好味)

家人加錢叫左和牛,落單是要5成熟
但食落口變了7成

肉汁唔太似和牛feel
要加錢就唔抵食,反而聞到隔離枱羊架好似幾香,有陣羊酥味

最後食甜品,都有幾款揀,我食左焦糖燉蛋,木槺布甸,家人食其他,大家都覺得好味,細細件,可以食多幾件

不過無職員serve,全部自己拎

整體來講海鮮盤最吸引,其他出去夾嘅唔特別,主菜一半ok一半就。。。。
8折後,大人圍起$421左右(唔計家人加錢轉和牛果款主菜)
我覺得有啲唔抵食,因為質素一般

應該無下次,除非遇到更加抵嘅優惠
2020-06-14
2020-05-19 5396 瀏覽
呢排酒店啲餐廳真係好抵,趁機會去Walter Bistro食咗個semi buffet dinner,除咗main dish之外仲有好多其他嘢食。晚餐係$400 +1一位,但係四月份嘅優惠係有八折。因為肺炎疫情嘅關係,本身應該係可以自助嘅嘢食,餐廳都選擇用上菜嘅方式,感覺會衛生啲,唔會經過咁多人嘅手,但係一啲比較容易處理嘅食物都係自助形式咁樣。海鮮拼盤生嘅食物例如呢啲海鮮都會用上菜嘅形式,啲生蠔都幾大隻,而且食落好有海水嘅味道,質量幾好,另外啲青口都同平時買到嘅雪藏青口唔同,味道好夠,又冇雪未,識落非常新鮮,唔使落醬汁。兩個人有原隻龍蝦,龍蝦有好多下高,味道好濃郁,蝦肉彈牙,隻鉗中好多肉一啲都冇縮到。刺身壽司刺身壽司呢啲生嘅食物都係用上菜嘅形式,啲刺身幾新鮮,又夠厚切,特別係帆立貝,食落好creamy。壽司方面啲壽司飯就略嫌凍咗少少,食落有少少硬,其實嗰餐都好夠嘢食,啲壽司反而唔上個飯會更加好。沙律同埋甜品都係用自助嘅形式,最欣賞佢係芝士都有幾款揀,選擇好多,又冇將貨就價。鵝肝多士呢個係今日大廚送嘅,鵝肝嘅外層煎得好香脆,裏面味道濃郁,無筋,我剛濃郁嘅味道滲到落去多事嗰度,配埋上面嘅士

海鮮拼盤

刺身壽司

鵝肝多士

呢個係今日大廚送嘅,鵝肝嘅外層煎得好香脆,裏面味道濃郁,無筋,我剛濃郁嘅味道滲到落去多事嗰度,配埋上面嘅士多啤梨醬,中和少少肥膩感。

香煎鴨胸伴薯蓉及蘋果蓉

鴨胸非常厚切,好夠份量,火候略嫌老咗少少,變得乾身,但係呢個時勢最緊要乜嘢都係熟,除此以外其他都掌握得好好,特別係個蘋果蓉醬汁,可以中和到鴨胸嘅肥膩感。個薯蓉落咗好多牛油,湧出一陣牛油香味,質感非常幼滑。

烤牛柳配新鮮時蔬

個牛柳嘅份量好重手,好似Double左出面啲餐廳嘅咁,火候控制得好,加上個醬汁,令到成個味道好出,亦都好有juicy嘅感覺,牛柳上面仲配左一塊鵝肝,令到個味道更加複雜,而且成個菜式high class左。

甜品有好多選擇,重點係佢係有專人拎俾你,又係唔使經過咁多人嘅手,特別鍾意佢個芝士蛋糕同埋焦糖燉蛋,個芝士蛋糕質地非常厚身,用了好重,有濃郁嘅芝士香味,好耐冇食過唔係玩鬆軟口感嘅芝士蛋糕。另外仲有movenpick雪糕食,呢度真係完全冇將貨就價。
2020-04-25
和朋友聚餐, 同事推介觀塘巧明街Holiday  Inn 裏面嘅 <Walter Bristo>半自助晚餐套餐, 除咗酒店級嘅舒適環境, 食物質素, 現正做推廣優惠, 晚餐每位$398第二位半價, 仲有全單八折。半自助形式, 衛生起見, 主要係沙律 ,湯品和一兩款熱葷。 甜品專櫃更有專人 幫你, 唔需要太多人又開又閂個櫃门交叉感染。 其餘主菜,海鮮拼盤,刺身和壽司都係另上。飲品有蘋果汁和橙汁。沙律bar 蔬菜新鮮嫩綠, 還有冷盤,凍肉, 芝士, 有三款醬汁, 來一個自由配搭~!👍中試燉湯, 茶樹菇排骨,夠足料滋補!另一款是西湯甘筍湯酸酸地, 配烤過嘅法包👍有兩款熱葷, 咕嚕骨唔錯。先嚟嘅係壽司, 其實冇得選擇之下我覺得份量好多, 有些款式也不是我平時吃喜歡吃的。刺身嘅帶子非常鮮甜厚肉! 三文魚刺身肥美!主角海鮮拼盤出場😍 陣容非常鼎盛。二人份量有一隻龍蝦,花蟹,翡翠螺 ,海蝦 ,六隻生蠔。生蠔唔算好肥美,不過食落爽脆,鮮甜! 龍蝦也有很多蟹膏但肉唔算甜。 花蟹肉質結實飽滿, 海蝦彈牙爽甜, 翡翠螺食落唔腥,肉又夠爽甜, 唔韌。 整體唔錯,抵食啦三百幾蚊嘅套餐有咁豐富嘅海

半自助形式, 衛生起見, 主要係沙律 ,湯品和一兩款熱葷。 甜品專櫃更有專人 幫你, 唔需要太多人又開又閂個櫃门交叉感染。 其餘主菜,海鮮拼盤,刺身壽司都係另上。

飲品有蘋果汁和橙汁。

中試燉湯, 茶樹菇排骨,夠足料滋補!

另一款是西湯甘筍湯酸酸地, 配烤過嘅法包👍

有兩款熱葷, 咕嚕骨唔錯。

刺身嘅帶子非常鮮甜厚肉! 三文魚刺身肥美!

主角海鮮拼盤出場😍 陣容非常鼎盛。

二人份量有一隻龍蝦,花蟹,翡翠螺 ,海蝦 ,六隻生蠔。
生蠔唔算好肥美,不過食落爽脆,鮮甜!
龍蝦也有很多蟹膏但肉唔算甜。 花蟹肉質結實飽滿, 海蝦彈牙爽甜, 翡翠螺食落唔腥,肉又夠爽甜, 唔韌。 整體唔錯,抵食啦三百幾蚊嘅套餐有咁豐富嘅海鮮拼盤~!

西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪

和海鮮拼盤搏鬥完,主菜來了。
因為龍蝦意粉和香煎鱸魚 當日也沒有, 我哋揀咗《西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪》, 黑毛豬肉質 柔軟, 一啲都唔嚡, 有慢煮嘅效果~

烤牛柳配新鮮薯蔬

另一款主菜《 烤牛柳配新鮮薯蔬》。 七成熟牛柳 烤得啱啱好! 切開仍有肉汁,肉味好香濃 ,滲出淡淡嘅牛油香, 吃到差不多半飽也感覺 味道出色嘅牛柳!👍 還好份量真係唔算太多~ 需要留返少少空間 吃甜品

記得試佢啲焗麵包布甸, 好有蛋香又唔會太濕, 非常美味。
蛋糕嘅款式唔算好多, 但都精緻美味。

蜜桃奶凍, 木糠布甸,桂花大菜糕味道唔錯。

再加這個 movenpick 士多啤梨雪葩~ 夠曬滿足了!

餐廳環境優雅舒適, 疫症期間入座唔算太多人, 鬧市旺區中難得嘅寧靜。
西班牙黑毛豬佩普羅斯旺雜繪
烤牛柳配新鮮薯蔬
2020-05-02 3681 瀏覽
Walter Bistro裝修浪漫,Tiffany Blue的牆身,配上酷似的雲朵玻璃燈,充滿少女心。Set Dinner semi-buffet現時優惠,第一位$398,第二位$218(雙數計),所以一家過來慶祝母親節。半自助晚餐可同時盡享海鮮盛宴,和美味主菜,令人食指大動。海鮮拼盤有時令的花蟹、龍蝦、彈牙的大蝦和海螺等,真是鮮味大集匯。蟹肉鮮甜,入口嫩滑。龍蝦肉質彈牙,內有艷紅蝦膏,充滿鮮甜香氣;大蝦晶瑩,口感爽彈。生蠔圓潤,質地白滑,帶輕柔海水味,十分誘人。還有炭燒生蠔,生蠔配上焦香煙肉,惹味吸引。除此之外,有日式刺身及壽司拼盤,帶子圓潤滑溜,著實不錯。熱葷區有:白酒煮蜆、椰香咖喱雞、炒雜菜及多款熱湯,很喜歡茶碗蒸,蝦肉鮮甜芳香,全都滲進蛋白中,啖啖香甜。姬松茸燉湯火候充足,每口盡是甘甜菇香,喝完有暖笠笠的感覺。 還有多款沙律配菜,結合成滋味頭盤。不得不提鵝肝多士,煎至外脆內軟,入口酥香,油分充沛,令人舔舔脷。Semi Buffet每位可選一份主菜,烤牛柳厚切、肥美,肉汁豐厚,香濃肉汁在口中回盪,配上一球綿密薯蓉,口感細膩吸引,是雙重美味。西班牙黑毛豬扒腍身,肉質嫰紅,豬仔骨邊沿

生蠔圓潤,質地白滑,帶輕柔海水味,十分誘人。還有炭燒生蠔,生蠔配上焦香煙肉,惹味吸引。除此之外,有日式刺身壽司拼盤,帶子圓潤滑溜,著實不錯。

西班牙黑毛豬扒腍身,肉質嫰紅,豬仔骨邊沿位置焦香,肉香特別濃郁,愈食愈滋味,加上綿滑薯蓉,啖啖香嫩。
甜品櫃裏包羅萬有:焦糖燉蛋、木糠布甸、baileys朱古力蛋糕、Tiramisu、桂花啫喱及藍莓芝士蛋糕等,真想把全部吃進肚子。焦糖燉蛋令人回味,香脆的焦糖衣,配上軟滑custard,香濃可口。藍莓芝士蛋糕清新消膩,洋溢乳酪香。最後食熱辣辣的麵包布甸,充滿牛奶雞蛋酥香,入口蓬鬆,滋味滿足。
2020-04-30
  • 半自助餐
4天前 0 瀏覽
甚少食semi lunch buffet,本身都冇咩大期望,結果都係合乎預期。Main dish肉眼扒唔錯,尚算嫰滑多汁,冇過火,但肥肉比例唔少,食哂有點肥膩,另外,新鮮蔬菜=兩條細紅蘿蔔+一顆西蘭花,都係白烚,好似有啲求其。最有驚喜竟然係個薯蓉,牛油味濃厚,非常creamy,同行朋友都大讚。至於buffet section,實在乏善可陳,只有普通的餸菜,包括炒粉麵、雞翼、咖喱魚蛋豬皮,個卡邦尼係毫無芝士味,只係普通白汁。唯一想encore係沙律,選擇唔少,蔬菜算新鮮,但南瓜好似浸咗糖水咁,甜得發膩。甜品方面亦普普通通,選擇少,偏甜,大部分忌廉都落咗古怪的檸檬人工flavour,係桂花啫喱清清淡淡最討好。總括而言,個buffet section係冇咩意義,純粹為塞飽個肚,倒不如正正經經食個steak set,還來得划算。

肉眼扒

肉眼扒
2020-10-11 0 瀏覽
今天我去試食Walter Bristro 的半自助午餐,睇完HAE 佬介绍今天就去試吓,價錢加左$10,淨食自助沙律甜品湯是$118, 其他主菜每樣都加左價,折頭方面只得九折,冇八五折,另外亦冇海鲜意粉冇青口,冇黑松露飯,生果只得菠蘿片和西瓜片,甜品普通,炒米粉味道麻麻又冇乜餸,面包方面選擇只得方包,也沒有雪糕或糖水,評價只為一般。
朋友生日,甘岩晚市放寛,朋友想黎呢度試下個半自助晚餐,話買一送一,咪試下囉!每位有一份主菜, 同枱有一份海鮮盤: 每位半隻龍蝦, 2隻生蠔, 半隻蟹, 2隻蝦同2隻螺。另外加送刺身一碟同壽司一碟。主菜有6款, 但原來只有2款唔使加錢: 燒春雞&帶子意大利飯;另外4款都要加錢:黑毛豬+$20, 羊架/牛扒+$38, 爷頭扒(2位用+$200.)。海鮮盤:龍蝦,蝦&生蠔,味道普通。蟹,完全無味。翡翠螺,得個大字,隻隻都有沙,切到粒狀入口都仲係有沙。刺身:啲色假假地,但OK新鮮。壽司:簡直離譜,啲壽司飯硬都算,唔係珍珠米,係茶記米。 外面自助吧,無乜野食,所以無影相。有新鮮沙律菜,但係啲 Prama Ham 係un到切唔開 。。啲磨菇湯好稀連少少菇粒都無 。。其餘正常食物:咖喱魚旦,炸魚柳,炸雞翼,灼菜心 。係第二轉好少少,有烤磨菇同長通粉叫做好味少少。等左個幾鐘,終於上主菜啦!啲速度慢到呢?!主菜加錢叫左黑毛豬,羊架同牛扒。首先上枱係2份5成熟牛扒,每碟有2塊,但係好好笑,其中一碟:一塊係全熟,一塊係7成。另一碟:一塊5成,一塊7成。 試左啖已經驚驚地 。。之後,上黑毛豬同羊架。個黑毛豬幫

每位有一份主菜, 同枱有一份海鮮盤:

海鮮盤:
龍蝦,蝦&生蠔,味道普通。
蟹,完全無味。
翡翠螺,得個大字,隻隻都有沙,切到粒狀入口都仲係有沙。

刺身:啲色假假地,但OK新鮮。
壽司:簡直離譜,啲壽司飯硬都算,唔係珍珠米,係茶記米。

外面自助吧,無乜野食,所以無影相。

其餘正常食物:咖喱魚旦,炸魚柳,炸雞翼,灼菜心
。係第二轉好少少,有烤磨菇同長通粉叫做好味少少。

試左啖已經驚驚地 。。

之後,上黑毛豬同羊架。個黑毛豬幫你切好晒,擺位幾靚仔甘,但最伏就係佢 。。🤬🤬🤬 鞋過瘦肉 。。
一人分一件都仲有淨 。。

唉!心諗死啦!個羊架會點?!好彩個羊架係最好味嗰樣,唯一係肥膏多左啲!

喺無啖好食又食唔飽嘅狀態,唯有向生果同甜品埋手。好彩佢啲朱古力雪芭都仲有朱古力味,幾香濃,啲旦糕仔都尚算OK,可以食2件。

但綜觀 $568+10% (2位),主菜又要加錢,得一個唔掂嘅海鮮盤,唔得嘅刺身壽司,合乎水準嘅甜品,同埋普普通通嘅茶記小食,加加埋埋都要3百幾蚊@位。真係性價比極差,唔會有下次 。。

海鮮盤,刺身,壽司

羊架

黑毛豬扒

西冷

2020-09-11
2020-09-30 95 瀏覽
今日中秋節前夕在煙雨凄迷的天氣下,與同僚去官塘工厰區智選假日酒店半自助餐廳嚐新,閑日預訂有八五折,算是公司團圓宴,食物質素感覺良好,環境舒適,爲首次去此區中午自助餐抒懷~😋🥧🍰🍲🍝🍖🍗霪雨飄灑午膳時諸般菜餚盡試之昨日品茗今嚐新饕餮團聚泛詩意😋📲

霪雨飄灑午膳時
  • 甜品
  • 沙律吧
  • 半自助餐
2020-09-24 126 瀏覽
昨日去了久違的午餐小聚,疫情後已沒見面了,好珍惜今次的見面呢!整體都頗為漢意,食物及員工服務都不錯,唯一想反映的是,有一位穿粉紅制服的女侍應的態度非常有問題,無論對同事或者客人的態度非常差劣,很有改善的空間。疫情無生意就埋怨,但現在稍為放寬,客多了就覺得煩燥,這種心態很有問題呢!希望你們留意一吓。另外都可以留意食物方面會否安排好一點,不過以價錢來說也不算差,但似乎供應有點不足。
2020-09-13
2020-09-17 224 瀏覽
之前都已經吃過這間酒店半自助餐,今次看到買一送一這個優惠推出,所以再試多一次。平日這個餐單是$528+10%,星期六日,公眾假期或前夕為$568+10%。這個價錢已包海鮮拼盤,有生蠔,龍蝦半只,海蝦,螺及蟹半只。另有壽司及刺身,由於已做優惠,故沒有加添。主食我們點了香煎意大利飯,帶子香口。法國原只燒春雞,燒春雞已經切件。以$38加點烤西冷牛扒配薯仔另加新鮮蔬菜,但西冷有點過火。如果沒有免費加添冷盤,只可選擇自助吧台加熱食。有餐湯,沙律,中湯。最後餐茶及雪糕由侍應遞上。

這個價錢已包海鮮拼盤,有生蠔,龍蝦半只,海蝦,螺及蟹半只。
另有壽司刺身,由於已做優惠,故沒有加添。
主食我們點了香煎意大利飯,帶子香口。
法國原只燒春雞,燒春雞已經切件。
以$38加點烤西冷牛扒配薯仔另加新鮮蔬菜,但西冷有點過火。

2020-09-13 261 瀏覽
今日是我第二次光顧這間西餐廳的半自助午餐。第一次是朋友帶我去的,當時是星期一,還是二人限聚令期間,雖然是午飯時段但食客不多,環境清靜,而且食物擺放乾淨企理。任食沙律吧和熟食的選擇甚多,我和朋友都沒有點主菜已經覺得飽了,埋單兩人消費不到200元,非常超值,而服務員的態度也很好!所以我今日四姐妹聚會都選擇這間餐廳,但入門時那位服務員Suki卻令我十分失望,我告訴她我有訂座,她要我重覆數次姓名和電話,然後大力掉下手中枝筆才帶我們入座,我們感到莫名其妙,真是興致大減!基於今天是星期日,而且限聚令放寬至4人,食客多但食物就供不應求,真是有點失望了!但價錢非常大眾化,而其他服務員態度確實不錯,不防一試。
2020-06-22 401 瀏覽
父親節book左位同爸爸黎呢到食dinner buffet,結果失望而回,隔日我同爸爸仲要肚屙。呢到係半自助餐形式,首先每人揀一份主菜,然後每張台會包一份魚生同海鮮拼盤。出面另外有少量食物可以任拎, 注意係少量,選擇真係得好少。***前菜魚生有4種:三文魚、吞拿魚、甜蝦同帶子。份量都算多,不過唔好期望會好新鮮。海鮮拼盤有生蠔6隻同波士頓龍蝦1隻。生蠔好鯹好鯹好鯹🤢,龍蝦肉質就勁鞋又無味🤢。另外自助餐部分既凍蟹,個人就覺得幾好食既,夠鮮甜又滑。但食完一輪之後就無再refill過,服務員話每日出曬就唔會再出,但個時先7點半咋喎🤷🏻‍♀️主菜:羊架羊架不過不失,算係成餐飯比較滿意既野。主菜:豬扒豬扒個賣相已經唔吸引,然而味道都認真麻麻。甜品***最後埋單兩人連加一總共$772(原價每位$462加一,父親節有爸爸半價優惠)自助餐黎講唔算貴,但我唔會推薦比大家,亦唔會再返黎。
結果失望而回,
隔日我同爸爸仲要肚屙。

呢到係半自助餐形式,
首先每人揀一份主菜,
然後每張台會包一份魚生同海鮮拼盤。
出面另外有少量食物可以任拎,
注意係少量,
選擇真係得好少。

***
前菜

魚生有4種:三文魚、吞拿魚、甜蝦同帶子。
份量都算多,不過唔好期望會好新鮮。

海鮮拼盤有生蠔6隻同波士頓龍蝦1隻。
生蠔好鯹好鯹好鯹🤢,龍蝦肉質就勁鞋又無味🤢。

主菜:羊架

羊架不過不失,算係成餐飯比較滿意既野。

主菜:豬扒

豬扒個賣相已經唔吸引,然而味道都認真麻麻。

***
自助餐黎講唔算貴,但我唔會推薦比大家,亦唔會再返黎。
2020-06-21
父親節
2020-06-14 338 瀏覽
嘢食係唔差OK不過琴晚我去食有一台客四個人出嚟攞嘢食完全由頭到尾都冇大個口罩另外一台一家四口嚟食個阿媽同個女都冇戴口罩個小朋友行過就用隻手去攞嚟食臨走又攞多幾舊牛油走職員視而不見
2020-05-27 584 瀏覽
這天朋友相約一同前往觀塘,放工過後,我便馬上動身過去。這天朋友安排了我們吃一餐半自助餐, 也就是主菜限一份,其他的也是無限任食。前菜,壽司及刺身, 雖然不是任飲任食的, 但是份量十足,種類也豐富, 最重要新鮮美味,完全沒有腥臭味, 始終也就是酒店的水準, 也是比一般市面的餐廳做得更好。最強大的海鮮拼盤, 選擇十分豐富,海鮮最重要的也就是新鮮美味,完全做得到。酒店水準就是不一樣。主菜方面, 西班牙黑毛豬扒配普羅旺斯雜燴, 看似普通簡單,但肉味豐富,肉質鮮嫩 ,加上用料認真, 美味的食物由此起。最後等配合雪糕,絕對是美味的完結。

前菜,壽司刺身, 雖然不是任飲任食的, 但是份量十足,種類也豐富, 最重要新鮮美味,完全沒有腥臭味, 始終也就是酒店的水準, 也是比一般市面的餐廳做得更好。

最後等配合雪糕,絕對是美味的完結。