2019-04-01 97 瀏覽
呢一間酒店,係開業冇幾耐,所以一定要去試一試。今次我哋兩個就去食咗個半自助餐,首先講吓佢嘅前排先,對於我來佢嘅前菜既一般自助餐真係冇乜分別,所以半自助餐黎講都唔錯。佢乜都有,例如,凍長蟹腳,凍蝦,凍螺,青口,凍蟹鉗,仲有蠔,基本壽司,沙律,幾個熱盆,甜品,蟹粥,即燒芝士,雪糕......應有盡有。必食之選蠔,佢好清甜多汁,係一食難忘,食完再食,狂食都得,依家講起都好回味。其他都做到自助餐要求,一啲都唔hea,因為太多,不能一一介紹。仲要包每人一個燉湯,每人半隻龍蝦,一人一隻鮑魚。主菜我地分別選左係M6級和牛同埋波士頓龍蝦長通粉。個和牛食落真心高質,仲要我肯定個廚師係好俾心機,個和牛食落有口感得黎又鎖得住啲肉汁,食落好有層次。個長通粉一定有細心調較個火位,唔太硬又唔太軟,軟硬度岩岩好,個龍蝦就更加有驚喜,佢幫個完全脫晒啲硬殼,食落好方便仲啖啖肉添。

2019-03-20