2022-07-26 47 瀏覽
龍蝦拿破崙🦞面頭有好多龍蝦肉,酥皮厚薄適中,中間以牛油果醬🥑取代忌廉,開胃又夠fresh👏🏻大啡菇黑松露白酒扁意粉🍝超足料!大啡菇同扁意粉嘅比例差唔多係一比一😱 黑松露俾得極重手,黑松露同野菌呢個組合冇得輸,好邪惡呀🤤🤤龍蝦大蝦扁意粉🍝個賣相已經好吸引😍 食落先係龍蝦嘅濃香,尾韻帶鮮茄嘅甜。蝦肉好完整冇腥臭,超好味😋😆檸檬潛水艇🍋🛸 放喺淺藍色嘅海灘擺設上,就好似兩架潛水艇喺海洋上面飄浮咁,又有趣又好味😍👏🏻成間cafe都用上粉紅色同埋粉藍色,少女味十足💕 而長枱中間會不定期擺放一啲擺設,換下主題咁,好有新鮮感😍👍🏻 我去嘅時候就咁啱做緊名為「夏天加油站」嘅主題pop up,長枱中間就整到成個夢幻沙灘咁🏖️🤩📸✨

2022-07-24 187 瀏覽
平日中午嚟食飯唔洗等位,呢間餐廳主要係二人位,比較適合兩個人嚟~多過兩過人就要坐中間大圓枱我地嗌咗意粉食,有蘑菇湯飲,超濃郁,好味我平時少飲咖啡,呢杯Mocha就唔太啱我口味墨西哥軟殼蟹意粉辣辣地幾好食!仲有啲牛油果解下膩軟殼蟹炸得ok啦~比起上面嗰碟,我地都覺得卡邦尼意粉好食啲,夠creamy嘢食整體都不錯,不過份量偏少,男仔可能會唔夠飽以一間打卡餐廳嚟講,嘢食算係幾好,同埋呢到冷氣比較大,最好帶定薄外套

我地嗌咗意粉食,有蘑菇湯飲,超濃郁,好味

蘑菇湯

我平時少飲咖啡,呢杯Mocha就唔太啱我口味
Mocha

墨西哥軟殼蟹意粉辣辣地幾好食!仲有啲牛油果解下膩
軟殼蟹炸得ok啦~
墨西哥軟殼蟹意粉

比起上面嗰碟,我地都覺得卡邦尼意粉好食啲,夠creamy

卡邦尼意粉

嘢食整體都不錯,不過份量偏少,男仔可能會唔夠飽
午餐
墨西哥軟殼蟹意粉
卡邦尼意粉
2022-07-22 156 瀏覽
🥣蘑菇湯即使係餐湯,蘑菇份量都非常多😳 濃凋度適中,一入口菇香滿佈口腔,只會令人一啖接住一啖咁飲落去!🤤🤤🍝龍蝦大蝦扁意粉呢個真係不得了🤤 大蝦啖啖肉,龍蝦肉質鮮美,火喉控制得啱啱好~個意粉醬好杰身,每一條意粉都掛上香濃嘅醬汁,滋味十足😋😋🍝大啡菇黑松露白酒扁意粉炒大啡菇外皮燒至焦香,油香四溢😍 扁意粉質感一流,有大啡菇片亦有菇碎,口感層次分明👍🏻 黑松露嘅獨有濃香更為意粉畫龍點睛~今次pop up座位後面有好多盆栽🪴,望住啲植物食嘢感覺都chill啲!配合主題顏色粉紅色,成間餐廳俾人感覺好熱帶風情同好有活力!🤩 而且絕對唔係外貌協會,食物質素都極高🙌🏻😍
🥣蘑菇湯
🍝龍蝦大蝦扁意粉
🍝大啡菇黑松露白酒扁意粉
龍蝦拿破崙伴以芒果醬同開心果醬,賣相精緻😍 酥皮超香脆,一咬落去咔咔聲😆 龍蝦肉沾滿沙律醬,滋味十足🤤🤤龍蝦大蝦扁意粉🍝冇預料到係咁好食😳 龍蝦🦞喺上碟前已經幫大家拆咗肉👍🏻 蝦味極之濃郁,龍蝦🦞肉質鮮美,蝦肉🦐爽滑彈牙!紅酒燉牛肉配酸種麵包好正👍🏻 個牛肉燉到非常之腍同入味,口感嫩滑啖啖肉😋 而個酸種麵包就有咬口,但係又唔會太韌!👏🏻檸檬潛水艇🍋個造型好可愛,背面睇成舊檸檬咁,正面係架Q版嘅潛水艇😍 食落檸檬味好出,口感鬆軟撻皮扎實,好清新👍🏻氧氣啫喱🍧都好靚呀😍 襯埋隻碟好日式懷舊昭和風添呀📸💕 食落係波子汽水味!配埋奶滑嘅忌廉同埋鮮甜多汁嘅櫻桃🍒,口感層次豐富,好啱夏天食,食完透心涼🍃

2022-07-21 90 瀏覽
今次難得同朋友仔嚟到當然唔可以淨係叫一個主食😤所以我地就叫咗兩個主食一個小食分著嚟食🍴首先由最色彩繽紛嘅香烤雜菜開始講起🫑佢將四款雜菜燒烤過 再放酸種麵包上面🍞蔬菜經過燒烤香甜味就更加突出 而且都食到好多汁 唔會話燒太耐令食材都變乾哂👍下面嘅酸種麵包煙韌有口感 配埋一齊食都幾襯🔥側邊有幾條新鮮炸起嘅蕃薯條 味道香甜夠焦脆🍠另一個主食叫左忌廉蘑菇炒意粉🍝扁意粉接觸面積更大所以可以更有效吸到同埋掛住 濃濃順滑嘅忌廉蘑菇醬汁🍄配料有多多蘑菇粒同洋蔥粒 都唔會話太單調好似齋食面咁!

2022-07-21 74 瀏覽
🍽黑松露小籠包非常特別嘅一道中西fusion菜,係將小籠包浸住喺蘑菇湯🍄度。皮薄餡多,食落個餡都係蘑菇。而面頭嘅黑松露味好搶,將其菇味提升到極致👏🏻 又香又creamy,超好味😋👍🏻🍽大啡菇黑松露白酒扁意粉一上枱就聞到好香了😍 令人食指大動,大啡菇🍄飽滿夠juicy💦 加入咗橄欖油🫒、洋蔥碎🧅同埋蒜末🧄爆香,油香重而不漏~素食嘅朋友可以嗌呢個食🥰🍽柚子醬安格斯肉眼牛扒又一道fusion菜,同樣發揮得淋漓盡致👏🏻 用咗相信係韓式柚子醬,配搭口感軟熟嘅肉眼,味道比一般牛扒清新且帶獨有芳香~好有趣嘅用餐體驗🍽,有喺沙灘度食嘢嘅錯覺🤣🤣
🍽黑松露小籠包
🍽大啡菇黑松露白酒扁意粉
🍽柚子醬安格斯肉眼牛扒
好有趣嘅用餐體驗🍽,有喺沙灘度食嘢嘅錯覺🤣🤣
2022-07-20 100 瀏覽
薯條處於粗同幼之間 表皮香脆都食到啲薯仔蓉嘅味道❣️基地都係原味薯條但上面分別跟左兩款唔同嘅醬❣️左邊嗰款係黑松露沙律醬❣️當中沙律醬嘅酸甜味道比黑松露味道突出❣️好在都食到少少黑松露菇菌味嘅精髓❣️右邊就係番茄莎莎醬混合酸忌廉❣️味道又係屬於酸酸甜甜好開胃嗰種❣️可能因為醬料都係酸甜開胃派 所以就算薯條份量唔少❣️食哂全碟都唔會有超級油膩甚至食唔完嘅結果❣️另外旁邊都有一兜食薯條一定會配嘅番茄醬比你自行加入❣️都叫左杯酒同埋烤素菜嘅麵包吐司❣️野食賣相都好靚好岩影相❣️
2022-07-20 49 瀏覽
實不相瞞我每次見到餐牌有薯條都會叫,當然今次都無例外啦🤣分別有兩種味道:::一個係黑松露炸薯條另外一個係美式番茄🍅黑松露薯條 就係常見嘅原味炸薯條配搭沙律醬混合黑松露碎碎🍄沙律醬嘅微微酸配搭黑松露特別嘅香味🤍另一邊嘅係美式番茄薯條係原味炸薯條,有番茄粒粒同埋重鹹味嘅辣肉醬🌶️配搭軟軟黏黏嘅芝士 酸鹹辣都好平均 屬於惹味之選🍟跟住都叫多左個香烤雜菜食材有紅黃色燈籠椒🫑翠玉瓜同埋茄子🍆成個感覺好似平時串燒燒烤🔥唔單止個樣似 連味道都帶啲炭燒嘅香味🤣
跟住都叫多左個香烤雜菜
2022-07-20 70 瀏覽
之前搭巴士經過灣仔見到呢間粉紅cafe 本身已經好想試,平時返工就係中環店試過d 咖啡,今次就黎呢間分店試dinner 啦門口已經感受到濃濃既夏天氣息!好有美國cafe 既感覺!入到餐廳之後就覺得餐廳好闊落,入面既裝修都好有summer vibes 係餐廳入眠既感覺好別有洞天feel~依家dinner set 做緊350/ person (加一)我就叫左一個set + 一個薯條Half Half 薯條 (港式芝士肉醬+ 黑松露醬)🌟🌟🌟🌟🌟呢個薯條真係好邪惡,肉醬同黑松露醬味道都好足芝士都加得絕不手軟蘑菇湯🌟🌟🌟🌟🌟個蘑菇湯👀落好似平平無奇,但係飲落就有d黑松露味同埋味道濃郁但係又唔會死鹹Lobster Napoleon 🌟🌟🌟🌟🌟呢個前菜上面鋪滿龍蝦肉。配合埋餅皮同個綠色既醬,真係好matchBeef bourguignon🌟🌟🌟呢個還好,但係牛肉有dd 老Lobster and Prawn Linguine🌟🌟🌟🌟🌟呢個意粉真係好好食,食到有獲氣之餘仲有好香黑胡椒味!配合埋大大既蝦同埋龍蝦肉真係無得輸Summer Jelly (白提子)🌟呢個就唔推薦大家叫了,呢一個係金餐最後食既食

門口已經感受到濃濃既夏天氣息!好有美國cafe 既感覺!

係餐廳入眠既感覺好別有洞天feel~

我就叫左一個set + 一個薯條

呢個薯條真係好邪惡,肉醬同黑松露醬味道都好足
芝士都加得絕不手軟

Half  Half  薯條

蘑菇湯🌟🌟🌟🌟🌟

Lobster Napoleon 🌟🌟🌟🌟🌟

Lobster  Napoleon

Beef bourguignon🌟🌟🌟

呢個還好,但係牛肉有dd 老

Beef  bourguigon

Lobster  and  Prawn  linguine

Summer Jelly (白提子)🌟

呢個就唔推薦大家叫了,呢一個係金餐最後食既食物,但係真係藥水feel 多過白提子味🙁
Summer  Jelly

Strawberry Soda

粉紅色呢被strawberry soda 真係必點,fresh 之餘d 🍓味唔係藥水味的
好消暑

strawberry  soda

2022-07-19
Half  Half  薯條
Lobster  Napoleon
Lobster  and  Prawn  linguine
strawberry  soda
2022-07-19 69 瀏覽
香烤蔬菜運用咗一個素食嘅概念 主食酸種麵包做成一塊多士 上面鋪咗火箭菜 雜菜 酸種麵包嘅麵包邊口感煙煙韌韌好好咬🍞麵包體就較平時嘅白方包或者麥方包更濕潤鬆軟😋雜菜有四款 分別係茄子 翠玉瓜 紅燈籠椒同埋黃燈籠椒🫑經過燒烤同埋簡單調味更可以食得出蔬菜本身香甜嘅味道🥬亦跟左幾條香甜嘅炸蕃薯條 感覺比普通薯條健康啦🍠小食叫咗水牛城雞鎚 大小比平時食到嘅細啲,估計廚師應該將雞鎚嘅雞肉推咗去骨頭嘅頂頂,因為雞肉位置都比較集中🐔所以好方便使用👍
2022-07-19 46 瀏覽
餐廳唔單單係裝修顏色上花盡心思 連設計擺設上都好有心思❣️粉紅色嘅前身上陷左幾個正方形嘅內格感覺似係模擬藝術館或者博物館陳列展覽品嘅牆身設計🔲其中一個格仔嘅正正中心放左一支名為Happy drink嘅飲品🌈餐廳要做得好單靠靚靚裝修當然唔足夠啦 最重要都係食物質素加嘛😝點左青脆雞腿 全日早餐各一份2⃣青脆雞腿係由三塊炸雞腿 青蘋果片 酸種麵包同火箭菜組成嘅。脆雞腿經過油炸 外皮卜卜脆 雞皮位置都已經炸得好通透所以唔會食到雞皮油膩膩嘅感覺🐔炸物配搭酸酸甜甜嘅食材例如青蘋果就係一如既往地夾🍏增加口感豐富度之餘又可以有助解膩✨
餐廳唔單單係裝修顏色上花盡心思 連設計擺設上都好有心思❣️
粉紅色嘅前身上陷左幾個正方形嘅內格
感覺似係模擬藝術館或者博物館陳列展覽品嘅牆身設計🔲

點左青脆雞腿 全日早餐各一份2⃣
青脆雞腿係由三塊炸雞腿 青蘋果片 酸種麵包同火箭菜組成嘅。
脆雞腿經過油炸 外皮卜卜脆 雞皮位置都已經炸得好通透
所以唔會食到雞皮油膩膩嘅感覺🐔
炸物配搭酸酸甜甜嘅食材例如青蘋果就係一如既往地夾🍏
增加口感豐富度之餘又可以有助解膩✨
2022-07-18 86 瀏覽
叫咗個每次去cafe都會叫嘅忌廉黑松露意粉🍝同薯條:)忌廉黑松露意粉用嘅係扁意粉 唔會一咬就斷嘅麵製 口感偏煙韌:)配料方面有唔少蘑菇同埋洋蔥粒 唔會話食到好單調好齋🍄薯條一盤有兩隻味道🍟1. 黑松露沙律醬同番茄沙沙都係酸酸甜甜嘅🍅2. 感覺唔油膩 心理上少啲罪惡感🤣🤣 除咗餐牌嘅食物款式以外佢哋櫃檯收銀處都陳列咗:幾款曲奇餅🍪杯裝蛋糕🧁同埋特別有港式嘅老婆餅🇭🇰見到隔離檯叫咗個朱古力杯裝蛋糕好似好濃郁朱古力味🍫然後抹茶曲奇餅🍵賣相都好似好好味好吸引咁😩下次要嚟食埋佢哋🥰
薯條一盤有兩隻味道🍟
1. 黑松露沙律醬同番茄沙沙都係酸酸甜甜嘅🍅
2. 感覺唔油膩 心理上少啲罪惡感🤣🤣
2022-07-18 60 瀏覽
呢排都係喺屋企辦公 以前習慣每日返工前買杯咖啡提提神但因為都宅家所以好耐無出去買過啦😢適逢今日放假就當然要試試新嘅咖啡店 發掘新事物😙咖啡叫左我每次都會點 屬於經典之選嘅熱拿鐵 因為牛奶比例比較重所以好可以飲得出牛奶順滑嘅味道🥛咖啡味都唔會太過濃郁甚至苦 帶微微咖啡嘅澀味☕值得一讚上面拉花都好靚🌹特別位係旁邊跟左一粒琥珀核桃 係超級迷你嘅一粒🤣口感甜甜香香 外面裹咗層厚厚嘅霜糖🍬 味道甜而不膩 如果琥珀核桃有得單買我一定買好幾包翻屋企慢慢食😋
呢排都係喺屋企辦公 以前習慣每日返工前買杯咖啡提提神
但因為都宅家所以好耐無出去買過啦😢
適逢今日放假就當然要試試新嘅咖啡店 發掘新事物😙

2022-07-15 148 瀏覽
手撕豬狂想曲💕聽個名可能未必知道係咩 其實係炸饅頭夾著手撕豬肉同紫椰菜 上面放咗隻太陽蛋🥚手撕豬肉煮到好稔身 唔會有乾鞋嘅感覺🐷仲有好多肉汁食落幾juicy❤️紫椰菜切成幼幼嘅一條條脆口得黎索咗手撕豬肉嘅肉汁💕份外滋味💜上面隻太陽蛋煎得啱啱好 蛋白已經凝固將熟 蛋黃就保持流心🍳簡單撒啲胡椒粉已經好好味👍另外叫嘅全日早餐都好豐富好足料💕有香腸兩條 牛油果 煙三文魚 一大片炒蛋 炒蘑菇 同埋兩片小多士🍞士多啤梨梳打見到有啲士多啤梨籽感覺都幾真材實料🤣冰冰涼涼解暑一流💕
2022-07-15 70 瀏覽
加州素肉眼扒➕:素肉眼扒經過油炸 外層炸皮係沾滿麵包糠有一粒粒口感非常鬆脆脆口嗰種🐔素肉眼扒像真度都幾高 真係有啲食肉扒嘅感覺😂😂配搭嘅醬汁唔係一般漢堡包嘅番茄醬🥫而係特別啲比較少見嘅牛油果加州醬感覺似係沙律醬混入牛油果泥加少少牛油果碎粒🥑醬汁質地同一般常見嘅醬汁相比比較濃稠 所以唔會令整體太濕或者過分影響其他食材 令佢哋變得軟爛👍炸饅頭脆落落 炸得通透所以無咗饅頭鬆軟嘅麵包感🍞好鍾意頂層甜甜嘅洋蔥絲 已經煮到軟綿綿去咗生洋蔥嘅辛辣感 剩低嘅係洋蔥嘅香甜味道🧅 同其他食材相輔相成🤩
加州素肉眼扒➕:
素肉眼扒經過油炸 外層炸皮係沾滿麵包糠