2022-07-20 71 瀏覽
之前搭巴士經過灣仔見到呢間粉紅cafe 本身已經好想試,平時返工就係中環店試過d 咖啡,今次就黎呢間分店試dinner 啦門口已經感受到濃濃既夏天氣息!好有美國cafe 既感覺!入到餐廳之後就覺得餐廳好闊落,入面既裝修都好有summer vibes 係餐廳入眠既感覺好別有洞天feel~依家dinner set 做緊350/ person (加一)我就叫左一個set + 一個薯條Half Half 薯條 (港式芝士肉醬+ 黑松露醬)🌟🌟🌟🌟🌟呢個薯條真係好邪惡,肉醬同黑松露醬味道都好足芝士都加得絕不手軟蘑菇湯🌟🌟🌟🌟🌟個蘑菇湯👀落好似平平無奇,但係飲落就有d黑松露味同埋味道濃郁但係又唔會死鹹Lobster Napoleon 🌟🌟🌟🌟🌟呢個前菜上面鋪滿龍蝦肉。配合埋餅皮同個綠色既醬,真係好matchBeef bourguignon🌟🌟🌟呢個還好,但係牛肉有dd 老Lobster and Prawn Linguine🌟🌟🌟🌟🌟呢個意粉真係好好食,食到有獲氣之餘仲有好香黑胡椒味!配合埋大大既蝦同埋龍蝦肉真係無得輸Summer Jelly (白提子)🌟呢個就唔推薦大家叫了,呢一個係金餐最後食既食

門口已經感受到濃濃既夏天氣息!好有美國cafe 既感覺!

係餐廳入眠既感覺好別有洞天feel~

我就叫左一個set + 一個薯條

呢個薯條真係好邪惡,肉醬同黑松露醬味道都好足
芝士都加得絕不手軟

Half  Half  薯條

蘑菇湯🌟🌟🌟🌟🌟

蘑菇湯

Lobster Napoleon 🌟🌟🌟🌟🌟

Lobster  Napoleon

Beef bourguignon🌟🌟🌟

呢個還好,但係牛肉有dd 老

Beef  bourguigon

Lobster  and  Prawn  linguine

Summer Jelly (白提子)🌟

呢個就唔推薦大家叫了,呢一個係金餐最後食既食物,但係真係藥水feel 多過白提子味🙁
Summer  Jelly

Strawberry Soda

粉紅色呢被strawberry soda 真係必點,fresh 之餘d 🍓味唔係藥水味的
好消暑

strawberry  soda