2017-08-17
1. 牛油果醬炸雞牛油果醬是酸的,完全沒有牛油果的味道。炸雞很乾,一點都不juicy, 表面的皮又厚又鞋,仲要唔脆。KFC炸雞仲好食。2. 吞拿魚飯卷一開始上錯左個素菜飯卷。吞拿魚飯卷的紫菜是淋的,啲飯又乾又硬,冇乜味,都唔知食緊啲乜。3. 羽衣咁藍餅我哋加左蝦同芝士,但好奇怪,照片和網上食評明明是綠色,我們的竟然是啡色。食落口又係冇乜味,一pat野咁,睇見都無胃口。4. 人蔘素雞湯(全份)呢個簡直係難食之中嘅難食,首先個湯味道古怪,又咸又甜仲有啲調味醬嘅味道,但完全沒有蔘的味道。素雞入面有糯米飯,但一pat野淋啤啤,食咗兩啖就冇食。5. 牛肉拌飯呢個唔係難食,放得入口,但真係普通到不得了,係我食過嘅牛肉拌飯入面最唔好食嘅一個。6.熔岩芝士包因為入面嘅炸物實在是太難食,所以最好食的竟然是個包。包的表層是脆的,入面充滿芝士,但係芝士是冇乜味,但也能接受。但炸物的皮真的是又厚又鞋口,入面的東西仲要冇味。我哋一行六人都有點野飲,嘢飲的售價普遍偏貴。我點了一個$129 給二人享用的飲品,視覺效果ok, 有乾冰冒煙,但飲落去竟然是普通罐裝橙汁加冰,再加幾片葉和士多啤梨,每人才能分到一杯半(係好細
2. 吞拿魚飯卷
3. 羽衣咁藍餅
4. 人蔘素雞湯(全份)
5. 牛肉拌飯
6.熔岩芝士包
我哋一行六人都有點野飲,嘢飲的售價普遍偏貴。我點了一個$129 給二人享用的飲品,視覺效果ok, 有乾冰冒煙,但飲落去竟然是普通罐裝橙汁加冰,再加幾片葉和士多啤梨,每人才能分到一杯半(係好細嘅迷你杯,三四啖就飲完。)
餐廳侍應都是10多20歲的年輕人,他們不是專登提供不好的服務, 只是他們應該都是暑期工或初出來工作,沒有工作經驗,感覺他們在游魂,服務不專業。
P.S. 如果是限時一個半小時,就唔好比客人點咁多嘢食,點左嘢食又唔夠時間食。不過好彩啲嘢都難食,唔食都唔會覺得太浪費