2023-07-04 544 瀏覽
午餐自助時間是12點至2:30 ,今次是地中海主題,分兩邊擺放食物地方很寬敞,座位不算太多。所以感覺上很舒適,沒有擠迫的感覺。燈光比較柔和,有超級落地大玻璃可以看到海景,別有一番風味。樓底極高。冷盤沒有生蠔,但其他兩款都味道亦都正常。刺身很新鮮熟食區是放在另一邊,味道亦都正常。巴馬火腿,見到有個員工在火腿上切的。都幾好食。飲品是自助任飲的,有罐裝汽水,零糖的OOHA,亦有咖啡茶類飲品。而雪糕是佢嘅賣點,有一個旋轉器皿,盛放10多款雪糕,我選了一些比較特色的雪糕,味道不錯。好多甜品,大致上都好食。有職員很有禮貌。而過了2:30亦都沒有趕人走。非常之好。

燈光比較柔和,有超級落地大玻璃可以看到海景,別有一番風味。

樓底極高。

冷盤沒有生蠔,但其他兩款都味道亦都正常。

刺身很新鮮

熟食區是放在另一邊,味道亦都正常。

巴馬火腿,見到有個員工在火腿上切的。都幾好食。

好多甜品,大致上都好食。

有職員很有禮貌。而過了2:30亦都沒有趕人走。非常之好。
2023-07-03 561 瀏覽
Farmhouse 自助餐😘😘😘番尋味北角酒店自助餐、有氣派、環境有點泰風味、倚窗座位、鄰近海旁、有木系屏風、兩行吊扇裝飾、打卡一流!靠近門口水吧區!🉑️自製凍熱檸檬茶、旁邊有冰櫃、装滿唔同口味的罐装汽水、自由飲用!沿着飲品區、海鮮區、麵包蟹、鮮蝦、青口、日本魚生區、希靈魚、吞拿魚、八爪魚、三文魚、魚腩非常肥美、正對面、就係甜品區、沙律、生果、仲有本店最出名的 Gelato 意大利手製雪糕區、有十二款味道、色彩艷麗、非常吸睛!🤩進入熱葷區、烤肉區、有墨西哥腸、意大利腸有驚喜、粟米等等、燒牛扒,菠蘿火腿扒、配黑椒汁燒烤汁、夠juicy、即時烹調嘅意大利粉、味道滿份、連小朋友食唔停口、意大利粉做到意大利米大細、所以吃起來似飯、配鮮蝦、濃香龍蝦汁混合、美味佳餚!咖喱區、牛肉炆得好香腍、咖喱濃香撲鼻!印度薄餅香口脆卜卜⋯⋯中式區牛肉燒賣、沾點辣椒油配香醋、最佳配搭、提升牛肉鮮味!湯粉麵區、自由配搭粉麵、肉丸!配濃濃上湯、唔同肉丸各食一粒、粒粒爽口彈牙!有嚼口!燒味區、鹵豆腐、紅腸、半肥瘦叉燒、豉油王油雞!味道各有特色!😁食物不停補充、食唔停口!唞一唞再出擊、攻陷甜品區、朱古力慕絲蛋糕、以火車頭造

Farmhouse 自助餐

😘😘😘
番尋味
食物不停補充、食唔停口!唞一唞再出擊、攻陷甜品區、朱古力慕絲蛋糕、以火車頭造型、灑上抹茶粉、賣相吸睛、內軟慕絲、軟硬度適中、濃香嘅朱古力味、灑上宇治抹茶味道好夾 ! 即叫即烤、窩夫、內軟外脆、仲有五彩繽紛的裝飾朱古力粒、糖果、爆谷、朱古力醬、楓糖漿等等!自由配搭、食得開心、玩得開心🥳
意大利雪糕Gelato 一定必吃、味道有十二款!雪糕櫃不停轉動、非常吸引!濃香厚朱古力味、滑滑咖啡味、士多啤梨清新香甜、宇治抹茶、口感豊富、creamy 、yummy、必食!
北角海悅尚萃酒店
Farmhouse
2023-06-25
  • 甜品
  • 即煮意大利麵
  • 熱盤
  • 烤肉、串燒
之前成日都會過嚟北角薈約朋友食晏晝,鍾意呢個位夠哂chill,上次去完北角維港凱悅尚萃酒店 食飯,睇到The Farmhouse 咖啡廳嘅自助餐幾吸引,專登約埋媽咪趁着佢生日嚟試下🥰今次主題係地中海風味主題自助餐,有好多新鮮嘅海鮮同埋地道菜式,有意大利龍蝦燴薏米、原條白毛豬塞拉諾火腿、希臘炸雞腿、烤意式香腸等等,全部都係好正啊!如果你鍾意食燒味,記住要嚟試下晚餐限定嘅原條黑毛豬伊比利火腿同埋烤豬頸肉,週末同公眾假期晚餐時段仲有烤河蝦,啱晒肉食控同埋鍾意食海鮮嘅你!自助晚餐由六點就開始供應啦,酒店環境面向海景夠哂開陽,門口位仲特登整咗特色西班牙酒配合自助餐主題,每一款嘅西班牙酒都混合左鮮果果汁,配合西班牙式美食特別開胃!即刻睇吓有咩海鮮款式同選擇,日本刺身唔少得,冷盤重有加拿大鱈場蟹腳、小龍蝦同埋龍蝦等等,可以講話係必試!周末去嘅話,好似重有埋焗龍蝦同蠔,平日去嘅話都見到有燒虎蝦同其他燒烤肉類,同樣都好好食!每一款都有廚師即時燒,好juicy同好香,有我最鍾意嘅羊肉、雞肉串,一定要食!即點即製美食都好推介,有港式麵檔、多種唔同嘅咖喱、港式點心,真係一次都食唔哂咁多嘢🤭大家記得留肚食甜品!

大家記得留肚食甜品!除咗每日唔同嘅甜品,同埋特有嘅12款意式Gelato雪糕旋轉雪糕機都超好吸引,我都忍唔住食咗三杯🤭

超過癮!如果你鍾意食好嘢,一定要嚟試下The Farmhouse酒店自助餐啊!
2023-06-16
  • 波士頓龍蝦
  • 冷盤
2023-06-26 527 瀏覽
呢排新聞有唔少暴力嘅報導,好似係一個小提醒,心理健康喺香港真係成日被忽視😔 瑜伽、跑步、按摩等都係一啲唔錯嘅減壓方式,而我最鍾意梗係食嘢啦😎所以今日就黎到 @hyattcentric 嘅 The Farmhouse食自助晚餐❤️ 佢地堅持用可持續同符合道德嘅食材,大家都可以食得安心啲🫶🏼 裡面嘅環境都好舒服,樓地夠高,坐喺窗邊望著維多利亞港夠曬寫意🖼 My favourite stress coping mechanisms is eating, so I’ve treated myself to a nice buffet at The Farmhouse. They use fresh and sustainable food sources, and provides a nice harbour view for you to enjoy. 呢個月嘅主題係「地中海風味」,會各式各樣道地嘅菜色🥳 一入門口就見到今次新推出嘅白桑格利亞酒吧,有Bartender駐場為食客調製啱口味嘅水果酒🍹 左手邊就喺佢地嘅冷盤區,最吸引到我嘅梗係佢地嘅海鮮啦😜 我平日夜晚去,所以有麵包蟹、蜆、螺、青

呢個月嘅主題係「地中海風味」,會各式各樣道地嘅菜色🥳 一入門口就見到今次新推出嘅白桑格利亞酒吧,有Bartender駐場為食客調製啱口味嘅水果酒🍹 左手邊就喺佢地嘅冷盤區,最吸引到我嘅梗係佢地嘅海鮮啦😜 我平日夜晚去,所以有麵包蟹、蜆、螺、青口、鮮蝦同大鱈場蟹腳🦀️ 雖然幾搶手,但佢地refill得好快,幾乎無一次見過空碟👏🏼 另外仲有凍肉、芝士、刺身、即切嘅24月伊比利黑毛豬火腿、同好有驚喜嘅芝士輪凱撒沙律🥗
Their theme this time is “Sea and Land”, offering authentic dishes from various countries. The cold dishes include cold cuts such as Iberico ham and smoked salmon, sushi bar, salads and many more. Of course I also had to try the seafood! There were crab, crab legs, shrimps and clams. There is even a Sangria bar too!

熱食就係喺另一個區域,一轉彎就見到師傅手切嘅烤安格斯黑牛肉西冷同皮脆肉嫩嘅烤豬腩卷😋 另外一個回本位一定即席烹調嘅龍蝦汁燴龍蝦米粒粉,濃郁嘅醬汁配上啖但龍蝦肉,如果我個胃大啲嘅話一定會encore🦞呢到有唔同國家嘅菜色,例如希臘雞腿、明爐燒味、港式麵檔、印度咖哩等,仲有碳爐BBQ添🔥
For hot dishes, my favourites were Black Angus Steak, crispy pork and their freshly cooked lobster pasta with actual chunks of lobster meat!

最後一定要留肚食甜品🤰🏻 除左上網成日見到嘅雪糕轉盤,仲有每日新鮮製作嘅甜品🍮 大部份都好高質,尤其係馬卡龍同即切嘅原件朱古力蛋糕🎂 喺呢到真係食曬我呢個月嘅甜品quota🤫
Their dessert options are definitely the best I’ve seen. Apart from the ice cream wheel, macarons, bread pudding and cake slices are worth saving your stomach space for.
2023-06-22 3417 瀏覽
💖 The Farmhouse Deli餅店 (北角)✨北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店2樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️有冇人同我一樣不嬲都係LUNA CAKE FANS😎一直都幾鍾意食佢哋啲芝士蛋糕😋今次一知道呢間酒店同佢哋合作Tea Set就即刻帶咗媽咪嚟食🤭扮下孝順女😈-Luna cake x Hyatt Centric 和風下午茶🍱 $688/2位鹹點🥐:三文魚玉子燒🍳:除咗有一份厚切玉子燒之外有,仲有輕輕燒到半熟嘅三文魚😳一咬即化,好好味啊,呢個我比滿分💯炸壽司🍣:其實係一份炸咗嘅龍蝦🦞壽司卷,紫菜味好香,入口脆卜卜。鰻魚配玉米片🌽:呢個又係超級好味🤩,上面除咗有酸酸甜甜嘅蕃茄莎莎之外仲配埋牛油果醬😌,估唔到幾夾喎🤭日式脆米餅🍘:呢一個就好似旺仔仙貝咁🤣鹹香味好重,,上面嘅黑豆都好好味,帶有少少甜🤏🏻。甜點🍮:抹茶歌劇院蛋糕💚:母親最愛嘅抹茶🍵,中間夾雜着少少朱古力醬拎到蛋糕嘅茶味冇咁濃,好岩我食。熱情果朱古力撻🍫:睇個樣以為會好甜,估唔到又OK喎😎,酸maymay,好開胃🤤柚子朱古力、熱情果忌廉Luna Cake 精選|迷你北海道雙國芝士蛋糕🍰:精髓嚟啦,係

💖 The Farmhouse Deli餅店 (北角)
✨北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店2樓

鹹點🥐:

甜點🍮:

柚子朱古力、熱情果忌廉

Luna Cake 精選|迷你北海道雙國芝士蛋糕🍰:精髓嚟啦,係原味同山梨縣白桃味🍑嘅Bb luna cake😳兩款都好好味呀,如果真係要揀一款嘅話我就更加鍾意白桃味❤️

❣️另外仲有無限量供應即點即製食品
鯛魚燒、日式梳乎里班戟同銅鑼燒🥞,旁邊仲有啲醬汁、生果同埋配料,自己可以堆堆砌砌,製作一個獨一無二嘅擺盆添😏

旁邊仲有一個好大嘅轉轉雪糕櫃,足足有12分唔同嘅味道😍,我自己就揀咗一款最特別嘅味道😚就係薑汁撞奶啦🤤,好特別好值得試,少少辣辣地嘅薑味,又甜甜地🤭

飲品方面我就叫左一杯紅豆抹茶拿鐵🍵同加左$28要一杯Kyoto Moonlignt🍹

總括嚟講我覺得呢個套餐都幾抵食,六百幾蚊唔算貴,因為仲要送埋現金券2套😚
2023-06-22
20 分鐘 (堂食)
  • Luna cake x Hyatt Centric 和風下午茶🍱
2023-06-22 588 瀏覽
呢期buffet主題係地中海風情,先講呢度裝修,餐廳樓底夠高 ,裝修好有格調,環境闊落,望住海景食buffet,真係好chill海鮮區,選擇豐富,有我最鍾意嘅麵包蟹,好大隻好多膏,蟹腳好鮮甜,其餘仲有蝦,青口,蜆,螺,全部都好新鮮😋 刺身方面,基本款式都齊全,三文魚,油甘魚,八爪,魚希靈,甜蝦等等,全部都新鮮厚切熱食區好大,大家淨係睇相都知道好多嘢食,必食烤安格斯黑牛西冷&烤豬腩卷,黑牛西冷好Juice, 豬腩卷皮脆香口,地中海風情有意大利龍蝦燴薏米,鮮甜嘅龍蝦肉,令你一試難忘,仲有地中海焗魚柳、希臘炸雞腿、土耳其燉牛尾等等,選擇多不勝數而最吸引我嘅,就係呢度嘅雪糕區,從未見過有10款口味咁多,而且係自家製,雪櫃設計好似輪盤咁,任你轉😍口味唔逐一介紹啦,大家睇相啦,叫咗提子冧酒,口感好滑,好濃郁,而柚子味雪糕口感清新,兩者配搭一流,而甜品方面都好出色,誠意推介抹茶卷&雲石芝士蛋糕整體而言,綜合環境食物質素同款式,絕對係性價比極高既buffet👍🏻

2023-06-20 3053 瀏覽
Weekend先黎落大雨🥲 所以去咗凱悦薈萃酒店食返個靚靚afternoon tea🫖 過返一個輕鬆嘅下午❤️Luna cake x Hyatt Centric 和風下午茶🫖 ($688/2位)原來依家Luna cake 同凱悦薈萃酒店做緊聯乘推出左和風下午茶🫖 用日式便當造型設計🥰 真係好有和風嘅感覺😍鹹點三文魚玉子燒🥚炸壽司🍣鰻魚配玉米片🌽日式脆米餅🍘我自己最鍾意食鰻魚配玉米片🥰 番茄莎莎同牛油果醬酸酸地😍 配墨西哥脆片嘅脆身口感❤️ prefect match👍🏻甜點抹茶歌劇院蛋糕🍰柚子熱情果撻🍊迷你北海道雙層芝士蛋糕(原味)🧀迷你北海道雙后芝士蛋糕(山梨縣白桃味)🍑第一次食Luna 嘅cheesecake🥰 入邊有芝士軟心👍🏻 口感幾特別❤️飲品紅豆抹茶拿鐵 centric blend 咖啡Kyoto Moonlight (+$28)我自己好鍾意佢地杯紅豆抹茶拿鐵😍 抺茶味白濃🥰 個底仲有粒粒紅豆❤️除咗tea set之外🥰 仲有任食嘅自助區😎 有即叫即整嘅鯛魚燒、梳乎厘班戟同銅鑼燒❤️ 仲有好多生果🍓🫐同糖果🍬配料😍 當然唔小得佢地嘅轉轉雪糕🍦 Tea set 係weekend同假期先

鹹點

迷你北海道雙后芝士蛋糕(山梨縣白桃味)🍑

飲品
紅豆抹茶拿鐵
centric blend 咖啡
Kyoto Moonlight (+$28)

Tea set 係weekend同假期先提供🥰仲有兩套luna cake 禮券添呀❤️
下午茶
位於北角嘅香港維港凱悅尚萃酒店裡面呢間The Farmhouse咖啡廳,而家推出咗地中海主題自助餐,食物款式好特別,值得一試。海鮮冷盤應有盡有麵包蟹,龍蝦,長腳蟹,蜆肉龍蝦等等,每款都新鮮美味。而且亦都長期refill,刺身選擇亦都好多三文魚同埋吞拿魚都幾肥美。另外,呢度有即燒海鮮區,燒蝦,魷魚等等,即叫即燒熱辣辣好好食,另外安格斯肉眼扒同埋燒豬腩卷都好值得一試。而地中海主題自助餐亦都用咗不同嘅地中海食材,調味料等等烹煮左唔同嘅菜式熟食區方面有中式、西式,仲有自選粉麵組合,羊架,燒味,各款咖喱應有盡有真係好豐富呀。而甜品區方面,雪糕款式選擇口味超級多,仲有一個雪糕轉轉盤真係好打卡able另外仲有特色西班牙吉士棒配朱古力醬,開心果奶油煎餅卷。法式馬卡龍我好鍾意食,呢間做得好出色,甜味適中,食多幾粒都唔怕,各款西式凍餅都好好食,尤其推薦食cheese cake。另外,呢呢個自助餐更加提供一個Sangria Bar,紅白酒可以自選配襯唔同嘅新鮮水果調味而成嘅Sabgria無限添飲好抵飲! 嚟緊父親節,快啲同屋企人book枱去慶祝吓。

另外仲有特色西班牙吉士棒配朱古力醬,開心果奶油煎餅卷。

2023-06-09
  • 烤肉、串燒
  • 烤肉
  • 點心
2023-06-08 808 瀏覽
平台有閃特價話有龍蝦,再试吓。主題地中海菜和BBQ肉質素麻麻,而龍蝦肉意粉冇開邊龍蝦失望。點心差過酒樓,叉燒硬,切雞滑。冰鎮長腳蟹和面包蟹好快冇曬要等refill。魚生幾軟身。甜品款式小唔好食。有即制Sangri 飲,汽水有OOHA任飲。個伊比利ham 和burrata 沙律唔係咁好食。中後段冇乜人執碟。最大問題冷氣好凍似雪房,冇外套會凍親。
2023-06-05
2023-06-08 991 瀏覽
咁啱買到午餐券就提前當幫同事體驗下食物,因為幫幾個工幹同事訂咗月中入住呢個酒店。提前喺星期日收到餐廳whatsapp同我確定自助餐座位。平日午餐,帶兩位長者嚟食,一行4人,環境舒適,中午款式亦算多,入座亦非常快,有sofa位-舒服,12:00食到2:30,地方好大,就算大聲講野都唔怕。食物好多款,咖啡好飲,飲品亦好多選擇。刺身有4至5款。甜品非常多款式。
2023-06-07
3 分鐘 (堂食)
用餐優惠
團購
麻辣肉片
  • 咖啡
  • 刺身
2023-06-04 1024 瀏覽
「 𝗛𝘆𝗮𝘁𝘁 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗶𝗰 • 𝗧𝗵𝗲 𝗙𝗮𝗿𝗺𝗵𝗼𝘂𝘀𝗲 」今日去咗北角嘅Hyatt Centric酒店 🏨「 The Farmhouse 」餐廳嘅樓底好高、環境好舒服、好寬闊、而主色為主調 我地坐窗邊位特別舒服 酒店有多款食物選擇 食buffet當然想食多啲唔同款式食物😻💗𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙚𝙩💗 🍣刺身區佢地有提供五款選擇 有希靈魚、八爪魚🐙、油甘魚、呑拿魚同三文魚 三文魚自己最鍾意好厚身的😊🍽️海鮮區呢個區最吸引😻有多款唔同嘅海鮮 有龍蝦🦞、款腳蟹、蜆、青口、麵包蟹等 我地都食咗隻好有份量嘅麵包蟹😋 男朋友一剝咗蟹殼就見到好滿嘅蟹膏 仲有食咗龍蝦🦞要encore再拎😋 啲龍蝦肉好新鮮 肉質岩岩好🥘即時烹飪區呢到有多款即時烹飪嘅嘢食 望住廚師即刻煮 我地食咗烤安格斯肉眼、烤豬腩卷 烤安格斯肉眼整得岩岩好唔會好韌👍🏻而烤豬腩卷個皮就好香脆 肥肥地啲豬肉好香口 另外仲食咗芝士松露蘑菇意粉🍝廚師即刻煮個意粉好creamy同埋有啲芝士 仲有韓式BBQ燒肉、五花腩、燒蝦仲有好多款韓式前菜 有醃蓮藕、韓式泡菜、韓式蒜心等等 仲有即煮嘅米粉、烏冬加唔同款嘅配料🍽️熱食區熱食區都仲有好多選擇

💗𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙚𝙩💗

🍣刺身

🍽️海鮮區

🥘即時烹飪區

🍽️熱食區
熱食區都仲有好多選擇 有中式點心 燒賣、奶皇包、印度咖哩、法式紅酒燴牛肉 、叉燒、豉油雞、海鮮沙律 等等

🍰甜品
食buffet甜品更係不能缺少啦😻仲要係好高質真係好有驚喜👍🏻👍🏻酒店有一個好大嘅雪糕櫃放咗好多款口味 最特別係姜撞奶味 可惜我食嘅時候已經無哂😫而蛋糕方便有有焙茶卷蛋、雲石芝士蛋糕、紅莓朱古力慕絲蛋糕等 整體都好高質😍

1K
自助餐絕對係港人慶祝嘅指定動作,但講到自助餐就梗係要款式多,出去行5、6轉都仲有好多嘢想食,咁先夠滿足啦!推介位於北角嘅香港維港凱悅尚萃酒店The Farmhouse,The Farmhouse自助餐嘅選擇非常豐富,海鮮、刺身、冷盤、中印西式熱薰、甜品等等,應有盡有。另外,The Farmhouse亦會定時更新自助餐菜單,確保大家每次都有新鮮感,而今期就以非常少見嘅地中海風味為主題,夠晒驚喜!期間限定:地中海風味主題自助餐平時嘅自助餐主題,離不開日韓台泰,但今次The Farmhouse嘅自助餐,就帶我哋飛遠啲,嚟到地中海。自助餐主打嘅地中海美食,包括原條塞拉諾火腿、希臘沙律、希臘炸雞腿、茄子肉醬千層批、地中海茴香烤南瓜露筍、地中海焗魚柳、土耳其燉牛尾、大蝦燴薏米等等。我哋就特別鍾意地中海焗魚柳,魚肉非常嫩滑,加入蕃茄、檸檬、橄欖調味,味道酸酸哋,非常開胃。除咗沙律同熱薰之外,就連甜品都融入地中海元素,包括檸檬紅莓蛋糕、西班牙吉拿棒配以朱古力醬等。不過,最驚喜係由專人即場調配嘅紅、白桑格利亞酒(Sangria)!喺維港景色下嘆住地中海嘅美酒美食,味蕾彷彿帶我去到蔚藍海岸同藍白色屋仔嘅地

期間限定:地中海風味主題自助餐
平時嘅自助餐主題,離不開日韓台泰,但今次The Farmhouse嘅自助餐,就帶我哋飛遠啲,嚟到地中海。自助餐主打嘅地中海美食,包括原條塞拉諾火腿、希臘沙律、希臘炸雞腿、茄子肉醬千層批、地中海茴香烤南瓜露筍、地中海焗魚柳、土耳其燉牛尾、大蝦燴薏米等等。我哋就特別鍾意地中海焗魚柳,魚肉非常嫩滑,加入蕃茄、檸檬、橄欖調味,味道酸酸哋,非常開胃。除咗沙律同熱薰之外,就連甜品都融入地中海元素,包括檸檬紅莓蛋糕、西班牙吉拿棒配以朱古力醬等。不過,最驚喜係由專人即場調配嘅紅、白桑格利亞酒(Sangria)!喺維港景色下嘆住地中海嘅美酒美食,味蕾彷彿帶我去到蔚藍海岸同藍白色屋仔嘅地中海海島!

冰鎮海鮮
除咗期間限定嘅主題,食自助餐嘅重點當然係海鮮啦!香港維港凱悅尚萃酒店The Farmhouse平日嘅自助晚餐就已經提供6款海鮮選擇:長腳蟹、青口、蜆、凍蝦、翡翠螺、麵包蟹。麵包蟹啲蟹膏多到跌出嚟,非常鮮甜,至於蟹肉新鮮結實;另一款推介係漲卜卜又厚肉嘅蜆,值得瘋狂encore。至於周末嘅自助晚餐,仲有波士頓龍蝦供應添!

即切刺身
除咗冰鎮海鮮,刺身都係自助餐嘅重點之一。刺身即叫即切,選擇有三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚同希靈魚,款款都非常新鮮!其他日式選擇仲有雜錦壽司、中華沙律、冷麵、烏冬。

沙律頭盤
食完海鮮同刺身,食熱薰之前就一於食啲沙律中和下先。沙律選擇有泰式牛肉沙律、牛油果蕃茄沙律、花雕醉雞沙律,仲有四款芝士同自家醃製煙三文魚、莎樂美腸、意式肉醬、薰牛肉、伊比利亞黑毛豬火腿配無花果沙律等。其中伊比利亞黑毛豬火腿採用24個月嘅西班牙黑毛豬整成,油香十足,肉味非常香濃。

熱薰熟食
食完海鮮同頭盤,記住留肚食熱薰熟食呀!The Farmhouse嘅自助餐,熱薰熟食提供唔同菜式選擇,明火靚湯、港式燒臘、港式點心、潮州滷水、川式水煮肉片、粵式蒜蓉果皮蒸魚柳、印度咖喱、西式切肉等,款式選擇超過20款!特別推介平時大家食自助餐都會錯過嘅燒臘,叉燒蜜糖味香濃,半肥瘦真係好好味!

燒烤專區
如果你係肉食愛好者,自助餐除咗提供西式切肉區嘅即切烤安格斯黑牛西冷同烤豬肉卷之外,The Farmhouse嘅自助餐仲有燒烤食,食物選擇有烤豬頸肉、烤魷魚、摩洛哥羊肉香腸、烤羊膝、大啡菇同翠玉瓜,最正當然係烤豬頸肉啦!豬頸肉嘅肉質爽口,帶有焦香味,真係好吸引呀!

車仔麵檔
食咗咁多肉,如果想食碗烚菜或湯麵,可以嚟到車仔麵檔。配料除咗新鮮時蔬,仲有魚片,豬肉丸、墨魚丸、牛丸、牛柏葉、雲耳、豆卜、香菇、金針菇,麵底則可選油面、米粉、公仔麵。看似簡單嘅配料,原來重點在於湯底,選擇有四川麻辣湯同金華火腿雞湯,湯底味道香濃,落足心機㗎!

精緻甜品
放心,甜品係屬於另一個胃!餐廳嘅甜品選擇同樣唔馬虎,除咗日式嘅千層蛋糕、芝士蛋糕、綠茶紅豆卷、西式嘅蛋糕、布甸、奶凍等,甚至連中式嘅薑撞奶都有。但當你見到Gelato旋轉雪糕機之後,其他甜品都要暫時忘記一陣。雪糕一共有12款口味:士多啤梨、芒果雪葩、雲呢拿、抹茶、冧酒提子、咖啡、Tiramisu等,真係要多2個胃先夠放甜品呀!
呢間酒店嘅自助餐想食勁耐🥹佢個旋轉雪糕盤真係好吸睛🍦仲可以馬拉松由6點食到10點 慢慢食都可以棒住個肚走🤰🏻坐窗邊同戶外位仲可以睇到維港景色添✨見佢哋而家出咗全新嘅地中海主題buffet 即刻試試佢🌊嚟慶祝生日會有芝士蛋糕 同即影即有相連生日卡送架 唔錯喔🎂.📌地中海風味主題自助晚餐(平日) $688用生命幫大家試晒所有野食 一文睇晒有咩食 推介—>🌟.〰️地中海特色冷盤伊比利黑毛豬火腿(24個月)(有點肉騷味), 伊比利黑毛豬無花果沙律 醬料: 香梨果醬, 烤燈籠椒, 蜜糖無花果乾.〰️冷盤車打芝士, 埃曼塔芝士, 莫爾比耶芝士, 布里芝士, 杏脯乾, 西梅乾, 三款烤麵包(好乾)同兩款餅乾, 沙樂美腸, 意式肉腸, 熏牛肉, 🌟醃製煙三文魚(好厚肉又嫩滑 唔會好鹹好重口味), Pickles.〰️冰鎮海鮮麵包蟹(有啲腥 同朋友都食唔到), 翡翠螺, 蝦 ,蜆, 冰鎮加拿大鱈場蟹腳(都唔錯嘅 食嚟圍本) 醬料: 紅酒醋, 雞尾酒醬, 泰式酸辣汁, 檸檬.〰️即切刺身希靈魚, 八爪魚, 油甘魚, 吞拿魚, 三文魚 整體都唔錯喎 好新鮮🌟針魚壽司, 北寄貝壽司, 加州壽司, 冷麵, 烏冬

📌地中海風味主題自助晚餐(平日) $688
用生命幫大家試晒所有野食 一文睇晒有咩食 推介—>🌟
地中海風味主題自助晚餐(平日)

〰️地中海特色冷盤
〰️冷盤
〰️冰鎮海鮮
〰️即切刺身
希靈魚, 八爪魚, 油甘魚, 吞拿魚, 三文魚 整體都唔錯喎 好新鮮🌟針魚壽司, 北寄貝壽司, 加州壽司, 冷麵, 烏冬 可配冷麵汁, 冷麵配料, 中華沙律, 醃酸薑
〰️有機沙律吧
三款沙律菜配千島沙律醬/意大利沙律醬, 花雕醉雞沙律, 希臘沙律, 泰式牛肉沙律, 牛油果蕃茄沙律, 凱撒沙律(喺大大舊芝士上面撈 芝味十足 生菜仲好爽脆清甜)🌟
冷盤

〰️地中海特色菜式
蜜糖甘筍(有肉桂味 少奇怪), 焗新薯, 煙肉洋蔥四季豆(四季頭好爽脆)🌟, 地中海烤茴香南瓜蘆筍(蘆筍粗身 冇渣好爽脆 又入味)🌟, 希臘炸雞腿(淡淡特別嘅香料味 雞髀肉都幾滑), 茄子肉醬千層批, 地中海焗魚柳(雖然冇乜鮮味 但魚肉超嫩滑 魚皮又爽)🌟, 土耳其燉牛尾, 龍蝦龍蝦汁燴大米(大米口感有啲米形粉 龍蝦汁鮮味十足 夠creamy 漿住每粒大米 仲有啲爽彈鮮甜龍蝦肉同洋蔥 真係超好食)🌟醬料: 香料乳酪醬, 薄荷乳酪醬, 辣青芒果, 羅望子醬, 芒果甜酸醬

〰️熱葷區
1️⃣燒烤站-烤安格斯黑牛西冷, 烤豬腩卷, 燴羊膝, 摩洛哥羊肉香腸, 烤魷魚, 烤豬頸肉, 大啡菇(燒完鎖住晒菇汁 夠晒厚肉 一咬爆汁 好juicy)🌟, 翠玉瓜 醬料: 羊肉燒汁, 紅辣椒醬, 墨西哥青辣椒醬 配菜: 古斯米沙律(幾特別 甜甜地), 醃雜菜(好酸幾開胃), 鷹嘴豆泥, 地中海酸乳酪青瓜沙律
2️⃣印度及中西式美饌-印度薄餅, 印度烤羊架, 印度菠菜咖喱雞(雞肉好鞋 但咖喱幾香), 雜菜咖喱, 印度香米, 蒜蓉果皮蒸魚柳(魚肉好滑 但偏鹹), 金華火腿雪菜筍絲炒飯, 干燒蟹肉伊麵, 干鍋手撕包菜(超辣 椰菜好爽脆 雖然超辣 都仲食到菜嘅清甜 好惹味)🌟, 水煮肉片, 冬瓜豬骨湯, 椰菜花忌廉湯
3️⃣港式麵檔-湯底可以揀四川麻辣湯/ 金華火腿雞湯 麵底有三款: 米粉, 油麵, 公仔麵 配料都多選擇: 冬菇, 金針菇, 魚片頭, 豆卜, 牛柏葉, 魚蛋, 牛丸, 墨丸, 豬肉丸, 生菜, 蔥, 豆苗, 蔥 自行加配: 鎮江醋, 炸蒜, 炸乾蔥, 豉油, 辣椒油
4️⃣明爐燒味-芽菜, 紅腸, 滷水蛋, 滷水豆腐, 叉燒, 豉油雞 醬料: 潮州滷水醋, 薑蓉
5️⃣中式點心-叉燒包, 潮州粉粿, 牛肉燒賣, 冬菇豬肉燒賣 醬料: 辣椒醬, 辣椒油, 豉油

〰️甜品
綠茶紅豆卷, 咖啡奶凍(咖啡勁濃苦 超滑捋捋)🌟, 鮮果撻(係普通牛油香又唔脆嘅餅底再加莓莓), 檸檬紅莓欖油蛋糕(口感幾特別 係好似椰絲沙沙地咁 不過偏乾 但味道唔錯 仲有甜甜地硬脆外層 加分)🌟, 朱古力蛋糕(車車造型好可愛 朱古力慕絲+朱古力海綿蛋糕+朱古力脆脆珠 朱古力味好濃郁)🌟, 雲石芝士蛋糕(超creamy好軟滑 芝士味勁濃)🌟, 朱古力慕絲蛋糕(軟滑朱古力慕絲配上榛子脆脆夾層同榛子醬 口感有層次 味道似金莎), 椰子布甸(椰香味超濃 勁軟滑creamy)🌟, 千層蛋糕, 焗車厘子布甸(布甸好綿密好滑 蛋香味濃 唔食藥水味嘅車厘子好食)🌟, 葡撻(有水準 必食)🌟, 雜錦馬卡龍(外殼夠脆 芝麻味幾香 但好甜), 意式杏仁脆餅, 聖安度蛋糕(厚厚酥脆皮夾住香滑吉士忌廉 上面係有焦糖面嘅泡芙 幾特別)🌟, 雜錦曲奇(硬脆曲奇 雖然偏甜 但紅絲絨幾好食 朱古力味濃 仲帶點美式曲奇嘅煙韌口感)🌟, 開心果奶油Cannoli (內餡好食 但個外殼有陣油溢味), 西班牙吉拿棒配朱古力醬(一早整好 所以好淋 唔夠酥脆 食落幾甜膩)水果有哈蜜瓜, 西瓜, 菠蘿, 蘋果, 橙, 提子🍈🍉🍍🍎🍏🍊🍇
甜品

〰️旋轉雪糕🌟全部要一球唔洗諗‼️
咖啡(勁濃苦), 黑朱古力(好濃郁), 提拉米蘇(神奇地除左咖啡 有mascarpone cheese嘅味道), 薑撞奶(薑味雪糕 唔算好濃 幾特別 好清新), 芝士蛋糕(真係還原到個味 但淡口啲 唔算甜), 朗姆提子(個酒味係勁濃 好酒好酒), 熱情果(勁酸好fresh), 士多啤梨, 芒果雪芭, 椰子(有椰香但唔濃 我幾鍾意), 抹茶, 雲尼拿(雲呢拿香比較淡) 雪糕配料: 乾果, 彩針, 朱古力, 糖果
旋轉雪糕

〰️Sangria Bar
咁啱做緊地中海主題 唔洗加錢都有酒任飲😆有專人即場調配紅, 白西班牙果酒 酒味濃香 再加入水果 非常清新🍹
〰️飲品
汽水櫃, 凍檸茶, 咖啡, 熱茶 仲可以加錢任飲酒🍷
Sangria Bar
地中海風味主題自助晚餐(平日)
冷盤
甜品
旋轉雪糕
Sangria Bar
2023-06-01 827 瀏覽
最近Hyatt Centric聯乘Luna Cake推出和風下午茶l🤣今次帶埋我最鍾意影相嘅朋友過去🙌🏻除左LunaCake 皇牌雙層芝士蛋糕之外 仲有一系列嘅日式鹹甜點🔥盒仔便當造型打卡一流 仲有幾款雪糕甜點可以任食 完美咁享受咗個週末下午🥰🧁甜點方面:💓抹茶歌劇院蛋糕 💓柚子熱情果撻💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(原味)💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(山梨縣白桃味)一定要試吓佢哋嘅Luna Cake 皇牌雙層芝士蛋糕🍰 口感幼滑creamy 鬆軟無比 芝士奶香味突出 甜度恰到好處👍🏻個人最鍾意食白桃味 散發出淡淡桃香之餘 又唔會搶左蛋糕本身嘅芝士香😍出色之作!抹茶歌劇院層次分明 朱古力味濃郁 不失抹茶甘香柚子熱情果撻 軟滑清新 酸甜並列🍘鹹點方面💓三文魚玉子燒 💓炸壽司💓鰻魚配玉米片 💓日式脆米餅最鍾意一定係三文魚玉子燒😍三文魚燒到暖暖地 入口即溶又厚肉 玉子燒香甜濕潤🙌🏻鰻魚玉米片加左唔少番茄莎莎同牛油果醬 微酸清新 口感好豐富 再配埋鰻魚粒 成件事好夾🤣炸壽司同脆米餅都好香口特別 但不勝過前兩者🫣🍰任食甜點💓鯛魚燒 💓日式梳乎里班戟 💓十一款雪糕呢個

🧁甜點方面:
💓抹茶歌劇院蛋糕 💓柚子熱情果撻
💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(原味)

抹茶歌劇院層次分明 朱古力味濃郁 不失抹茶甘香
柚子熱情果撻 軟滑清新 酸甜並列

🍘鹹點方面
💓三文魚玉子燒 💓炸壽司
💓鰻魚配玉米片 💓日式脆米餅
壽司同脆米餅都好香口特別 但不勝過前兩者🫣

🍰任食甜點
💓鯛魚燒 💓日式梳乎里班戟 💓十一款雪糕
呢個下午茶最吸引我嘅地方當然係無限量嘅梳乎里班戟、鯛魚燒 仲有任食嘅雪糕同配料! 友人拎左個梳乎里 即叫即整 軟綿有空氣感 好香蛋味 再配合埋雪糕 有種冰火交融嘅口感 唔會好甜膩 食完再encore都冇問題🥰

🍦十一款雪糕任食 有雪糕關注組推介既旋轉雪櫃櫃 多款特別口味選擇 個人私心推薦姜撞奶同椰子味🤣薑味出之餘又唔會太辣 椰子香甜濃郁 好岩呢個天氣食🥰配料選擇都唔少 有berries、果仁、軟糖、果乾、爆谷等 加左好多爆谷落雪糕到一齊食 滿滿既焦糖 脆口又香甜 encore左好多球🙌🏻

☕️Drinks
可選紅豆抹茶拿鐵、Centric Blend 咖啡或茶
亦可加28要 cocktail : Kyoto Moonlight

現惠顧「和風べつばら」下午茶 即送你兩套Luna Cake禮券🥰包括50現金禮券、Luna 8折禮卷等 還有機會贏得日本「凱悅箱根溫泉度假村及水療中心」兩晚住宿及餐飲體驗,包括每日的早餐、晚餐以及下午茶的體驗,獎品價值 HK$12,000!
*供應期為2023年4月1日至6月25日,逢屋期六、日及公眾假期的下午茶時間
2023-05-28
2023-05-31 376 瀏覽
第一次試呢間Afternoon Tea 官網訂都有8折上網見到有任食雪糕🍧班㦸🧇仲有Croffle牛角包窩夫選擇 好吸引🤤今次係聯乘韓國護膚品牌Belif 係我有用開既品牌 有一盒幾支試用裝既限定禮品包送 好滿足😌層架簡單得黎都好精緻🎀 幾靚一共8款精緻鹹甜點 包香檳1人1杯🥂呢個tea set冇左好飽肚既scone 變左果仁糖泡芺 反而冇咁飽 可以食多d出面任食既item😆朱古力馬德蓮貝殼蛋糕 面層仲有朱古力 🍫幾特別呢2款好精緻好靚橘子法式軟糖 幾得意 Afternoon Tea 好少見黑醋栗芝士蛋糕🍰紅莓金磚蛋糕鹹點:三文魚撻法式北非香腸和薯條Brie De Meaux AoP 軟牛奶芝士布拉塔芝士配西班牙索蘭諾切片火腿牛角包🥐窩夫同雪糕都好好味😋即點即整既橙酒pancake
第一次試呢間Afternoon Tea 官網訂都有8折

層架簡單得黎都好精緻🎀 幾靚