2023-06-01
最近Hyatt Centric聯乘Luna Cake推出和風下午茶l🤣今次帶埋我最鍾意影相嘅朋友過去🙌🏻除左LunaCake 皇牌雙層芝士蛋糕之外 仲有一系列嘅日式鹹甜點🔥盒仔便當造型打卡一流 仲有幾款雪糕甜點可以任食 完美咁享受咗個週末下午🥰🧁甜點方面:💓抹茶歌劇院蛋糕 💓柚子熱情果撻💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(原味)💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(山梨縣白桃味)一定要試吓佢哋嘅Luna Cake 皇牌雙層芝士蛋糕🍰 口感幼滑creamy 鬆軟無比 芝士奶香味突出 甜度恰到好處👍🏻個人最鍾意食白桃味 散發出淡淡桃香之餘 又唔會搶左蛋糕本身嘅芝士香😍出色之作!抹茶歌劇院層次分明 朱古力味濃郁 不失抹茶甘香柚子熱情果撻 軟滑清新 酸甜並列🍘鹹點方面💓三文魚玉子燒 💓炸壽司💓鰻魚配玉米片 💓日式脆米餅最鍾意一定係三文魚玉子燒😍三文魚燒到暖暖地 入口即溶又厚肉 玉子燒香甜濕潤🙌🏻鰻魚玉米片加左唔少番茄莎莎同牛油果醬 微酸清新 口感好豐富 再配埋鰻魚粒 成件事好夾🤣炸壽司同脆米餅都好香口特別 但不勝過前兩者🫣🍰任食甜點💓鯛魚燒 💓日式梳乎里班戟 💓十一款雪糕呢個
🧁甜點方面:
💓抹茶歌劇院蛋糕 💓柚子熱情果撻
💓Luna Cake 迷你北海道雙層芝士蛋糕(原味)
抹茶歌劇院層次分明 朱古力味濃郁 不失抹茶甘香
柚子熱情果撻 軟滑清新 酸甜並列
🍘鹹點方面
💓三文魚玉子燒 💓炸壽司
💓鰻魚配玉米片 💓日式脆米餅
炸壽司同脆米餅都好香口特別 但不勝過前兩者🫣
🍰任食甜點
💓鯛魚燒 💓日式梳乎里班戟 💓十一款雪糕
呢個下午茶最吸引我嘅地方當然係無限量嘅梳乎里班戟、鯛魚燒 仲有任食嘅雪糕同配料! 友人拎左個梳乎里 即叫即整 軟綿有空氣感 好香蛋味 再配合埋雪糕 有種冰火交融嘅口感 唔會好甜膩 食完再encore都冇問題🥰
🍦十一款雪糕任食 有雪糕關注組推介既旋轉雪櫃櫃 多款特別口味選擇 個人私心推薦姜撞奶同椰子味🤣薑味出之餘又唔會太辣 椰子香甜濃郁 好岩呢個天氣食🥰配料選擇都唔少 有berries、果仁、軟糖、果乾、爆谷等 加左好多爆谷落雪糕到一齊食 滿滿既焦糖 脆口又香甜 encore左好多球🙌🏻
☕️Drinks
可選紅豆抹茶拿鐵、Centric Blend 咖啡或茶
亦可加28要 cocktail : Kyoto Moonlight
現惠顧「和風べつばら」下午茶 即送你兩套Luna Cake禮券🥰包括50現金禮券、Luna 8折禮卷等 還有機會贏得日本「凱悅箱根溫泉度假村及水療中心」兩晚住宿及餐飲體驗,包括每日的早餐、晚餐以及下午茶的體驗,獎品價值 HK$12,000!
*供應期為2023年4月1日至6月25日,逢屋期六、日及公眾假期的下午茶時間