2022-09-25
聽朋友講尖沙咀有間居酒屋,食物品質一流。叫我一定要試試喎。我心諗,香港居酒屋一向食物味道都係一般般,而且價錢貴,可能因為食物只係配襯,大家相對要求無咁高。但今次,呢間真係好有驚喜💗💗💗💗💗,而且價錢親民,我推介大家過嚟試試。👍👍👍 我朋友幫我叫了這支“鳴子舞”清酒,一口飲下,有點香甜,後有辛口感。介紹話用深海酵母,糟搾而成🥂。簡單一句,好飲,好清純,適合女士飲用。like.💗海膽松葉蟹蓋甲羅燒~必食🌟🌟🌟🌟🌟講真,我起初無期望。點知,一見到果樣,就吸引住😍,侍應仲好細心,將蟹蓋放上爐火,幫我地慢慢煮,將蟹蓋內嘅,海膽,蟹膏,蟹子,蟹肉,還有海苔粉提升鮮味,攪拌煮至“傑身”,然後,我地可以用嚟加上餅上一起食。超正,又滑又香。而且,過程有人係你面前煮過你食,簡直係貴賓享受。💗💗💗超like.紐西蘭羊架~必食🥰🥰🥰又喺一絕,一般食店,往往將羊架煮太熟。好難咬。呢度就唔同啦,燒好嘅羊架,表面有燒得香,但裡面有好多肉汁。真係好正。🌟🌟🌟🌟🌟鹽燒安格斯牛串燒~好有肉味,唔錯南非大鮑魚~🌟🌟🌟大大隻新鮑魚,鮮味十足豬肉荔枝卷串燒~🌟🌟🌟🌟呢個值得俾like, 因為我係另一間居酒屋食過。呢間就真係好味
海膽松葉蟹蓋甲羅燒~必食🌟🌟🌟🌟🌟
紐西蘭羊架~必食🥰🥰🥰
鹽燒安格斯牛串燒~好有肉味,唔錯
南非大鮑魚~🌟🌟🌟
大大隻新鮑魚,鮮味十足
豬肉荔枝卷串燒~🌟🌟🌟🌟
呢個值得俾like, 因為我係另一間居酒屋食過。呢間就真係好味好多。豬肉連清甜荔枝併埋一齊入口,香甜荔枝味中和豬肉肥膩。超好味。
鰻魚飯~有兩大塊鰻魚放喺飯上面。呢個就同出面食店差不多。飯較淋身。但味道都可以。
仲有豬腸,雞腎串燒,都非常美味。👍👍👍
最後,叫了個甜品,水順玄餅。好靚呀!有花嘅甜品。
總括而言,我好快又會再幫襯呀!真係一間有驚喜,食物同酒都高品質嘅食店。我一定支持。🥰🥰🥰