2022-09-17
同朋友喺諾士佛台happy hour完咁啱想食串燒,見到附近有一間Sakeh好多好評一於去試吓! 諾士佛台步行大概5分鐘左右非常方便,裝修亦都非常舒服。 呢度主打串燒,點清酒仲有好多靚靚清酒杯俾你選擇好有feel!而且OpenRice預訂仲送每位一隻大生蠔同88折!店員告知今次試嘅係北海道生蠔,非常大隻甜美爽口!首先嚟嘅係一份冷稻庭烏冬,口感十足!另外叫咗一份燒三文魚飯團,表面燒過嘅原因大有焦脆口感,牛丼份量亦都十足,而且牛肉味比較濃。串燒方面,每一款都係熱辣辣燒好上,砂肝非常爽口,蔥豬腩肉和蘆筍豚肉卷肥而不膩,非常香口。特別介紹雞皮紫蘇蝦卷,紫蘇葉非常香而且雞皮燒到好脆包住海蝦唔係度度有!隆重介紹嘅係牛舌心同埋自家免治雞肉!呢兩款我哋都一日encore左兩三次,牛舌心非常厚身,爽口而且唔會太熟,口感一流而且帶有油香。免治雞軟骨配上日本靚雞蛋,淡淡爽口配上雞蛋香唔可以錯過!