2022-11-30
🍴餐湯 (7/10)是日餐湯係忌廉蘑菇湯,蘑菇湯都幾香,但係唔算好龍尾,但有少少酸,入邊有好多蘑菇碎,不過食咗好多顆粒,OK嘅,但冇想像中咁好飲。🍴北海道魷魚明太子忌廉汁意粉 $148 另收加一 (7.5/10)佢有少少似日式嗰種明太子醬,味道比較甜少少,魷魚都係雪藏嗰啲魷魚,幾彈牙嘅,意粉都好掛執,都OK!🍴柚子鹽醬燒杜洛克厚切豬腩伴烤啡菇.炒野菜•香草烤新薯 $168 另收加一(7/10)豬腩肉有三塊,比較肥,肉質都幾彈牙,但略嫌燒得唔夠香,肥膏個位好肥膩,個汁似燒汁,配菜都幾好食嘅!薯仔係啱啱好熟,翠玉瓜粟米仔幾爽口!配菜都幾豐富,如果豬腩肉燒得再香啲會好啲。🍹Hawaiian Iced Tea (7/10)茶味幾香,帶有少少生果嘅味道都幾好飲,好清新!🍰Keto Cheesecake Hojicha (7.5/10)上面嗰層cream好輕盈,但有少少奶香味,芝士蛋糕啦芝士味都幾香,焙茶味呢都幾出,回甘!真心好食!🍰Relish Tiramisu (6/10)蛋糕帶有少少走味,但個cream就唔夠奶香味,有少少似港式嗰種幾點,唔係我想像中嘅Tiramisu 。推薦指數: 7.5/
🍹Hawaiian Iced Tea (7/10)
茶味幾香,帶有少少生果嘅味道都幾好飲,好清新!
🍰Relish Tiramisu (6/10)
推薦指數: 7.5/10
網上嘅食評都幾好,但食落又冇咁驚喜喎,但係整體質素都幾唔錯嘅甜品比主菜好食,都可以一試嘅。