餐廳喺觀塘工業區,裝潢色調以啡色為主再加深綠色植物點綴,用色自然、溫暖,好有喺屋企嘅休閒感覺。我哋叫咗套餐,有齊頭盤、湯、主菜、甜品,每項都有得揀。餐廳好有心思,先送上welcome drink。【糖漬檸檬薑蜜梳打】,酸酸甜甜幾開胃。【芝士焗元貝釀蟹肉•蟹膏野菌忌廉汁】元貝都幾大粒,芝士焗出嚟幾惹味,沙律菜上面落咗啲士多啤梨汁,清新又sweet sweet。【磯煮南非鮑魚伴醬油漬三文魚籽】鮑魚口感爽甜,磯煮嘅醬油味同鮑魚嘅鮮甜味道平衡,再有三文魚籽將鮮味再提升。【干邑龍蝦湯】鮮蝦同露荀排得整整齊齊,再倒入龍蝦湯。龍蝦湯夠香濃,配露荀同鮮蝦兩隻不同嘅爽甜各有特色。「中場休息」有refreshment tea,今日係【松柏高山茶】,清清口腔迎接「下半場」美食。【鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛臉頰配露筍 奶油千層薯】兩款牛肉各有千秋,和牛西冷脂肪同肉味均勻,肉味油脂味都豐富;牛臉頰本身係牛隻最嫩部位之一,用慢煮保持鮮嫩仲保持肉汁;配菜有口感帶creamy嘅千層薯,同埋露荀解吓膩。【慢煮西班牙八爪魚伴野菌枝豆墨魚汁意大利飯】八爪魚味道濃,肉質爽彈;墨魚汁意大利飯就大大粒,食落有咬口。配菜有野菌同

我哋叫咗套餐,有齊頭盤、湯、主菜、甜品,每項都有得揀。

【慢煮西班牙八爪魚伴野菌枝豆墨魚汁意大利飯】八爪魚味道濃,肉質爽彈;墨魚汁意大利飯就大大粒,食落有咬口。配菜有野菌同枝豆,幾有日式風味。

甜品時間到啦!
【Keto Cheesecake 原味】生酮芝士蛋糕口感軟滑,糖係用零卡路里嘅羅漢果糖,夠晒健康。
【Relish Tiramisu】外型似千層麵,咖啡味唔算好重但食落輕盈唔heavy。

跟餐+$28就可加配飲品。我哋叫咗【Mocha】【Dark Chocolate】兩杯飲品都有拉花。出面得十幾度,喺咁warm嘅環境飲返杯熱朱古力,暖心又relax。