2023-10-19
食完先知,呢間原來係優質旅遊服務計劃認可嘅餐館,咁唔怪得知環境裝修定係食物質素都咁ok啦。因為朋友之前食過,所以介紹我地,餐廳嘅行政總廚 Roberto Zorzoli 原來大有來頭架,黎自意大利米蘭已擁有超過20年嘅烹飪經驗,主理歐洲多間屢獲殊榮嘅餐廳,又曾經喺中國同印度嘅五星級酒店餐廳裏面任職。所以特別注重食物味道同層次提升——————————————————————我哋都食咗幾多嘢👇🏻我覺得一個月一次貴少少都可以接受嘅🤪-Coffin Bay -Seared Scallops-Half Snapper-Jumbo Prawns-Bone-in Ribeye (Dry Aged 32 days)-Honey-Glazed Bacon-Bone Marrow-COCKTAIL-Honeymoon in MexicoLilly Lychee & FizzInspire meSecret GardenDiscovering Provence-DESSERT-Crème ErûléeBlueberry Crumble食物質素都好平均、鍾意澳洲哥芬灣生蠔,清甜細膩、口感爽脆,又帶有鹹香味,另
——————————————————————
我哋都食咗幾多嘢👇🏻我覺得一個月一次貴少少都可以接受嘅🤪
-Coffin Bay
-Seared Scallops
-Half Snapper
-Jumbo Prawns
-Honey-Glazed Bacon
-Bone Marrow
-COCKTAIL-
Honeymoon in Mexico
Lilly Lychee & Fizz
Inspire me
Secret Garden
Discovering Provence
Crème Erûlée
Blueberry Crumble
食物質素都好平均、鍾意澳洲哥芬灣生蠔,清甜細膩、口感爽脆,又帶有鹹香味,另外帶子有微微焦香味,煎得好香,熟嘅程度啱啱好,配柚子蛋黃醬同辣椒醬,入口味道豐富,我都幾鍾意。Ribeye我哋揀咗900g,大大塊份量十足,店員會幫忙切開,切開顏色非常粉嫩,油脂感重,食落係幾滿足嘅。
———————————————————————
甜品兩樣都好唔錯,甜度適中,而且比想像中大份,我哋四個人食啱啱好,完美嘅結尾🤤