2021-04-19
幾經辛苦終於捱到星期六,可以訓到自然醒,唔洗趕住起身。訓醒嘅時候已經日上三竿,係時候去嘆個正嘅brunch。我同朋友叫左兩份brunch set。Tortilla De Patatas 西班牙蛋餅$128西班牙蛋餅一上檯已經聞到好香嘅煎蛋香。入面除左雞蛋之外,仲有薯仔、洋蔥同埋chorizo,口感豐富。薯仔嘅清甜配上chorizo嘅鹹香,加上蛋香,好好食。呢份蛋餅好大份。另外配上Mexican avocado & corn salad,可以解膩。Louisiana Gem 路易斯安那寶石$128呢個類似Egg Benefit,但唔同嘅係佢個底唔係English muffin,而係crab cake,而我地都係因為見到crab cake所以揀呢個嘅。Crab cake完全冇令人失望,啖啖都係足料蟹肉,唔會加上其他多餘嘅野。Crab cake上面係Romaine lettuce、煙三文魚同埋poached egg,一切開啲流心嘅蛋汁流曬出黎,再配埋荷蘭醬真係一流。同樣地,呢個都係有Mexican avocado & corn salad咁,感覺清新。Latte+$20呢杯係朋友飲嘅,因為佢
我同朋友叫左兩份brunch set。
Tortilla De Patatas 西班牙蛋餅$128
Louisiana Gem 路易斯安那寶石$128
Latte+$20
呢杯係朋友飲嘅,因為佢好鍾意飲咖啡,就加左$20轉飲latte,佢話好好飲。
Devil Chocolate+$38
呢杯望落好fancy,係一杯好飲嘅朱古力,再加上棉花糖同埋朱古力pocky,好似食左份甜品咁。
呢餐係一餐非常令人滿足嘅brunch!