2019-11-03 16 瀏覽
mokumoku係真正食豬既專家,裏裏外外,咩都有得食,唔易搵到架!朋友帶路先知道 開胃小菜先黎生蠔!非常鮮味,開得好乾淨好開胃呀!然後我地點左好多唔同既串燒😂😂呢個係白金腩肉,肥瘦均勻🥰青椒芝士卷,入面有流心既芝士,要好好掌握火候先做到!秋葵,日式加日式,清淡番d油膩感,幾好露荀卷,好新穎既配搭,朋友又想食菜又要食肉😂😂😂我最鍾意既多春魚可以見到,燒魚都燒得幾好架😝最後用燒菠蘿🍍作結,完成我既豬肉餐!一邊食下酒食下串燒,好開心既星期一🤩

開胃小菜先黎生蠔!非常鮮味,開得好乾淨
好開胃呀!

然後我地點左好多唔同既串燒😂😂呢個係白金腩肉,肥瘦均勻🥰

青椒芝士卷,入面有流心既芝士,要好好掌握火候先做到!

秋葵,日式加日式,清淡番d油膩感,幾好

露荀卷,好新穎既配搭,朋友又想食菜又要食肉😂😂😂

我最鍾意既多春魚
可以見到,燒魚都燒得幾好架😝

2019-10-21
2019-10-31 317 瀏覽
最鍾意跟朋友去居酒屋食串燒,傾傾計,覺得好減壓!之前食過銅鑼灣一間專吃豬串燒的居酒屋,跟同事放工之後試下尖沙咀分店!同樣有很多豬仔的擺設!好多款豬的串燒,有罕有的位置,也有內臟!每枱都會有前菜凍蕃茄,酸酸地好開胃!我們今晚主要會食燒物,不過都想食刺身,所以點了刺身盛,一共有五種刺身:牡丹蝦、三文魚、帶子、海膽、油甘魚,最吸引是海膽,好鮮甜,三文魚都好肥美,刺身好新鮮!食串燒怎能沒有酒?點了一枝天祿光臨大吟釀,二人喝剛好,微醺,清酒屬於甘口,很適合女生!月見免治豚肉串我每次食串燒都會點月見肉串,調過味的免治豚肉,加上蛋黃醬油,非常之香!西班牙黑豚豬頸肉串彈牙爽口,加上柚子鹽吃最適合!西班牙夾心肉外面既脂肪會融化,形成非常爽脆的口感!豬皮串喜歡膠質和煙韌口感就不能錯過這個燒豬皮,外脆内軟非常有嚼口!日本青椒芝士豬肉卷這個串燒很有創意,薄薄的豬肉包住日本青椒,青椒裡面有融化的芝士,很有層次!蒜芯豬肉卷蒜芯有微微辛辣香,豬肉包住,好惹味!秋葵豬肉卷這個也很不錯,健康又美味!最後我們點了多汁大啡菇和非常清甜的燒菠蘿!想不到串燒店還給食客帶來小驚喜,餐廳有一部夾公仔機,只要給餐廳Facebook讚
同樣有很多豬仔的擺設!
好多款豬的串燒,有罕有的位置,也有內臟!
每枱都會有前菜凍蕃茄,酸酸地好開胃!

西班牙黑豚豬頸肉串
彈牙爽口,加上柚子鹽吃最適合!
西班牙夾心肉
外面既脂肪會融化,形成非常爽脆的口感!

日本青椒芝士豬肉卷

蒜芯豬肉卷

蒜芯有微微辛辣香,豬肉包住,好惹味!
秋葵豬肉卷

這個也很不錯,健康又美味!
最後我們點了多汁大啡菇和非常清甜的燒菠蘿!

想不到串燒店還給食客帶來小驚喜,餐廳有一部夾公仔機,只要給餐廳Facebook讚好就會有代幣,我們很幸運,夾到公仔回家呢!
2019-10-17
2019-10-23 24 瀏覽
放假約咗gym 友係尖沙咀做完gym 後去食肆林立的厚德街覓食,大家都是喜歡飲兩杯之人,於是去mokumoku Yakiton 黑毛豬串燒日本料理,一邊吃串燒一邊摸着酒杯底傾傾喝喝。燈光柔和,佈置有日本居酒屋氣氛,另有㡬樽自家製梅酒。自家製梅酒,梅味濃郁,比較清醇,而京姫梅子酒酸酸甜甜各俱滋味!👍月見免治豚肉,餡料是飽滿的免治肉卷成香腸形狀,配上一只日本温泉蛋,醮點蛋汁吃,可提升味道層次。林檎紅薑豬肉卷,爽甜的蘋果穿著微微焦香的黑毛豬肉卷,鹹甜交織在一起,別俱滋味!👍韭菜泡菜豬肉卷,用了韭菜做配角,惹味之餘又不覺油膩。😋面層是焦糖的菠蘿串,微酸帶甜,質感爽口,是這噸晚餐的美好句號。
燈光柔和,佈置有日本居酒屋氣氛,另有㡬樽自家製梅酒。

韭菜泡菜豬肉卷,用了韭菜做配角,惹味之餘又不覺油膩。😋

• 月見免治豚肉串
  • 燒菠蘿  京姫梅子酒  自家製梅子酒  韭菜泡菜豬肉港
曾經同好友去過銅鑼灣一間專吃黑毛豬和豬內臟串燒的Mokumoku Yakiton 日本料理吃過,令我們留下深刻的印象。今次我們喺尖沙咀shopping 完去附近厚德街藍馬大廈的分店試試。地方雖然唔算寛敞,但座位舒適,擺放著一部夾公仔機和很多可愛的豬仔裝飾物。前菜蒜子蕃茄沙律上面鋪着少許蒜茸,加埋秘製沙律醋汁令胃口大開。食串燒當然唔少得要飮番杯三得利黑啤,清純解渴。蘆筍豬肉卷,爽脆蘆筍被薄薄的黑毛豬肉捲著,減少膩滯感。西班牙夾心肉,豬味濃郁,香口惹味!喜子次是日本一種矜貴魚類,燒得恰到好處,令肉質嫩滑鮮美。我倆一邊摸着酒杯底傾計,一邊亨用這豐富的美食,感覺到無比滿足!

食串燒當然唔少得要飮番杯三得利黑啤,清純解渴。

蘆筍豬肉卷,爽脆蘆筍被薄薄的黑毛豬肉捲著,減少膩滯感。

西班牙夾心肉,豬味濃郁,香口惹味!

喜子次是日本一種矜貴魚類,燒得恰到好處,令肉質嫩滑鮮美。

• 蒜子蕃茄沙律
  • 西班牙夾心肉
  • 三得利黑啤  露筍豬肉卷
There weren’t many good yakitori place in tsim sha tsui! Finally found a quality place other than Bon. Didn’t take much photo, my one and only photo is the sakura shrimp with prok belly wrapping egg! It was amazing 🙌🏼So was the ginger with pork skewer!The grilling and seasoning were on point👌🏼👌🏼It was for my friend’s birthday celebration! And we all had a great time and enjoyed the foodwill defo be back soon!

will defo be back soon!
  • 白金豚肉林檎紅薑卷
2019-10-15 29 瀏覽
朋友說已有一段時間無食串燒,大家就決定要來MokuMoku。先來個mokumoku沙律,火腿香羶油潤,沙律菜爽口,蕃茄仔清甜。豬小腸/及豬生腸燒得内裡軟腍,外層滑彈惹味。一般吃車仔麵時才會吃到豬皮,原來也可以串燒,而且軟彈粘口。林檎紅薑豬肉卷是必吃之選,豬豚肉包著林檎,豚肉燒起的油分被林檎吸收,但亦同時沾上林檎的酸甜。兩者相輔相成,豚肉香羶而不覺油膩。林檎清爽中帶肉香,perfect match!來MokuMoku當然是為了吃豬,但大家也愛吃羊,就點了羊肩肉。羊肉燒得肉嫩軟彈,加上孜然粉把肉味帶起,香羶惹味。吃了幾份肉,就來個燒粟米清一清味蕾。粟米燒得香脆乾身,甜度更為濃縮昇華。最後來個三文魚飯糰,外層燒得香脆,內裡軟線煙韌。再加個椰子雪葩作結尾,陣陣幼滑椰香,滿足!

2019-09-17
  • 三文魚燒飯團
  • 豬大腸串
  • 椰子雪糕
2019-10-12 11 瀏覽
日式串燒火候控制很重要,再加上原材料係高質,就係一串好味的串🔥.這食店的報紙充滿了日式氣氛,加上原材料大多用上西班牙及日本的豬肉.刺身三文魚十分之美味新鮮,加上充滿海水味的海膽是一個美好的配搭.粒貝燒得不是十分之熟,也能夠保持這粒貝的鮮味了.小茄子加上自家製的醬汁令人有一種新的體驗.雞翼串完全把所有皮下脂肪也少掉了,一進口只有爽脆的感覺,水準十分之高!這個免治串加上日式的雞蛋及醬油真是舌尖上的身體驗,未到控制得十分之好帶出了鮮味.

粒貝燒得不是十分之熟,也能夠保持這粒貝的鮮味了.

小茄子加上自家製的醬汁令人有一種新的體驗.

2019-10-12 135 瀏覽
約了2位朋友想吃日本串燒, 又想喝清酒. 這時想起了一家牛及豬的串燒, 朋友們最近吃牛較多, 便選了這家有名的豬串燒. 店子的環境不會太光猛, 感覺較輕鬆, 坐得久一點也沒有不舒服感覺. 枱上有义的代用品, 方便地從竹籤取出食物. 全晚喝了兩款清酒. 第一款是七本鎗 14度 純米原酒. 米種是較少見的玉榮. 清酒的原酒一般酒精度數較高, 這支則控制在14度的低酒精, 口感變得較輕柔, 展現出甘甜的旨味. 意外地是不錯的偏甘口清酒. 惠信 越淡麗 純米大吟嚷的酒體相對較為芳醇濃厚, 與各款豬串燒是最佳拍檔. 帶酸甜味的涼蕃茄, 既醒胃且惹味.  五點刺身裡有油甘魚, 赤蝦, 海膽, 三文魚, 帶子. 最好吃的要數油甘魚及赤蝦, 最為新鮮肥美, 另外三文魚亦是不錯的選擇. 豬心的口感頗有彈性, 灑上七味粉吃起來很惹味. 這道是今晚唯一的羊肉串燒, 所用的羊肉騷味不算太重, 而且軟嫩香口. 豬皮是頗為鮮見的串燒, 燒出來的口感是略帶煙韌而非脆口, 十分喜愛這種口感. 份量十足的沙律, 畢竟接下來吃下一大堆燒物, 必須吃點蔬菜纖維補給一下. 生腸的口感, 外面有少許彈性但內裡則是軟嫩, 調味上
枱上有义的代用品, 方便地從竹籤取出食物.
七本鎗 純米原酒
惠信 越淡麗 純米大吟嚷
凍蕃茄沙律
帶酸甜味的涼蕃茄, 既醒胃且惹味.
刺身盛 (油甘魚, 赤蝦, 海膽, 三文魚, 帶子)
五點刺身裡有油甘魚, 赤蝦, 海膽, 三文魚, 帶子.
七味燒豬心串
豬心的口感頗有彈性, 灑上七味粉吃起來很惹味.
羊肩肉串
MokuMoku 沙律
豬生腸串
生腸的口感, 外面有少許彈性但內裡則是軟嫩, 調味上只需用少許醬油已很好吃.
上等豬脷串
豬脷與牛脷相比亦不輸蝕, 適中的厚度令燒出來有少許脆身的感覺.
豬小腸串
小腸的口感比其他2種腸更柔軟, 入口的口感也不錯.
豬大腸串
大腸燒得外脆內軟, 而且沒帶騷味, 吃起軟嫩Q彈很過癮.
蒜芯豬肉卷
蒜芯的爽脆口感與豚肉配合得很緊密, 蒜芯的少許蔬菜甜味亦令豚肉口感較柔和.
月見免治豚肉串
一般的居酒屋, 月見免治肉串有機會用上雞肉, 這裡是豚肉專門店, 自然用上豚肉.
免治肉串沾上蛋汁也比想像中配合, 十分好吃.
秋葵豬肉卷
雖然我本身喜歡秋葵裡頭黏黏滑滑的感覺, 但燒過後變得較乾身, 會更多人喜愛.
燒過後的感覺有少許像青椒, 但更脆, 與豚肉是不錯的配合.
雞翼串
燒雞翼近乎是我的必點串燒, 雞翼燒得外脆內嫩.
粟米
甜而不膩的玉米是燒烤時常吃的, 日式串燒的火候控制較準, 玉米能保留較多水份.
西班牙黑豚豬頸肉串
豬頸肉這個部份爽而肉嫩.
林樆紅薑豬肉卷
豚肉包蘋果的串燒, 蘋果的爽脆及甜味十分配合!
明太子燒飯團
明太子餡的燒飯團向來是我的最愛之一, 飯團外圍燒至乾鬆, 配上鬆脆的紫菜是一絕.
椰子雪葩
吃過一大輪串燒後, 甜品吃有少許雪糕質感的椰子雪葩感覺最清爽, 亦是一餐最完美的結尾.
臨走時看到一台小型的夾公仔機, 本想問問店員是否要用硬幣. 原來只需讚好facebook專頁便有三個免費代幣, 幸運地夾中小豬, 好像有點挑起夾公仔的興趣.

整晚的氣氛不錯, 上食物的節奏合適, 是一間不錯的日式串燒居酒屋.
2019-09-19
七本鎗 純米原酒
惠信 越淡麗 純米大吟嚷
凍蕃茄沙律
刺身盛 (油甘魚, 赤蝦, 海膽, 三文魚, 帶子)
七味燒豬心串
林樆紅薑豬肉卷
明太子燒飯團
椰子雪葩
2019-10-08 22 瀏覽
今日同朋友仔行完尖沙咀黎到厚福街搵到棟食廈,都幾多選擇揀左間串燒店,食下野relax下咩都未叫就俾左一個蒜味蕃茄沙律黎我地都幾好味,幾refreshing!揀左幾款串燒燒雞翼,豚肉蒜芯卷,芝士青椒豚肉卷,豚肉紫蘇卷同免治豚肉棒仲有一人一杯水果酒我要左梅酒,幾清甜食完油膩野,飲返兩啖,正!燒雞翼燒得幾香口!豚肉蒜芯卷有少少咬口,唔會淨得肉咁芝士青椒豚肉卷呢款都幾清新,芝士同豚肉好match!紫蘇豚肉卷呢款大推!隻紫蘇味好正!免治豚肉棒呢款幾特別,仲另外有隻日本蛋俾我地沾黎食又香又滑!
今日同朋友仔行完尖沙咀黎到厚福街
搵到棟食廈,都幾多選擇
揀左間串燒店,食下野relax下

咩都未叫就俾左一個蒜味蕃茄沙律黎我地
都幾好味,幾refreshing!

揀左幾款串燒
燒雞翼,豚肉蒜芯卷,芝士青椒豚肉卷,豚肉紫蘇卷同免治豚肉棒
仲有一人一杯水果酒

我要左梅酒,幾清甜
食完油膩野,飲返兩啖,正!

燒雞翼燒得幾香口!

豚肉蒜芯卷
有少少咬口,唔會淨得肉咁

芝士青椒豚肉卷
呢款都幾清新,芝士同豚肉好match!

紫蘇豚肉卷呢款大推!
隻紫蘇味好正!

免治豚肉棒
呢款幾特別,仲另外有隻日本蛋俾我地沾黎食
又香又滑!
2019-10-06 15 瀏覽
上完堂,同朋友來到厚福街趁天氣有少少涼,一齊試左間想試好耐嘅日式串燒店,呢間係主打豬隻嘅串燒店入到去,地方不算太大有一吧枱位置好彩地安排了一個近窗的座位,感覺更闊落我們今天先點了五款刺身、燒牛舌、燒溫泉蛋、燒白金豬腩肉、燒蒜芯、燒秋葵同蘋果酒先上左個蕃茄沙律前菜感覺幾清新!一向不太喝酒嘅我,覺得蘋果酒比較甜好易入口,但就一定要控制分量因為太易入口,所以不知不覺間就會好易飲醉😝五點刺身有三文魚、油金魚、帶子、赤海蝦和海膽我和朋友都覺得赤海蝦最鮮甜油金魚都好肥美連一向不太喜歡海膽的我都覺得甘甜可口!而燒物,我最欣賞的就是牛舌牛舌比其他店厚切咬口比較淋亦唔會有根燒秋葵幾fresh!而燒溫泉蛋亦是第一次試到味道也很不錯,值的一試本來也想多吃一隻但因為太飽無奈地打消念頭😝😝白金豚腩雖然睇落去少少肥但食落去好油美好juicy! 好正!最尾仲有水信玄餅做甜品剛剛好清清淡淡
上完堂,同朋友來到厚福街

入到去,地方不算太大
有一吧枱位置
好彩地安排了一個近窗的座位,感覺更闊落

先上左個蕃茄沙律前菜
感覺幾清新!

一向不太喝酒嘅我,覺得蘋果酒比較甜
好易入口,但就一定要控制分量
因為太易入口,所以不知不覺間就會好易飲醉😝

五點刺身有三文魚、油金魚、帶子、赤海蝦和海膽
我和朋友都覺得赤海蝦最鮮甜
油金魚都好肥美
連一向不太喜歡海膽的我都覺得甘甜可口!

而燒物,我最欣賞的就是牛舌
牛舌比其他店厚切
咬口比較淋亦唔會有根

燒秋葵幾fresh!

而燒溫泉蛋亦是第一次試到
味道也很不錯,值的一試
本來也想多吃一隻
但因為太飽無奈地打消念頭😝😝

白金豚腩雖然睇落去少少肥
但食落去好油美好juicy! 好正!

最尾仲有水信玄餅做甜品
剛剛好清清淡淡
2019-09-25
  • 蒜子蕃茄沙律
  • 厚切白金豚肉
2019-10-06 16 瀏覽
很久沒有和朋友去居酒屋,為了慶祝生日,今晚去了尖沙咀一間以豬為主題的居酒屋。餐廳不是很大,但設計十分花心思,而且感覺令人很放鬆。串燒最出名,一口氣點了不同的串燒。黑豚肩肉串厚而稔,豬大腸脆而不算羶。蒜芯豬肉卷內清脆外又不會太乾身,紫蘇豬肉卷的香氣很強勁,配合得得好。還有冬菇串、豬心串等,包羅萬有。飯團食得多,棒棒飯團還是第一次食,外香脆,內軟心,感覺好像飯焦。串燒怎麼可少了美酒?黑啤香滑,柚子梅酒清新。炒雜菜可以中和了串燒的膩。今晚渡過了開心豬之夜晚。
2019-10-05 17 瀏覽
今天晚餐是一間以豬為主題的居酒屋,很多裝飾和食品都有豬的蹤影。前菜是蕃茄,酸甜的醬料令去了皮的蕃茄更入味,很開胃。柚子檸檬酒,酸酸的,越飲越喜歡。白金豚肉串脂肪分佈均勻,十分入味,十分腍,而且沒有死鹹的感覺。露筍豬肉卷外面是燒得金黃的豬肉片,裏面是清爽的露筍,沒有那麼油膩。雞翼串是我的最愛,皮少少脆,但鎖住肉汁,香而不太鹹。粟米多汁而清甜,抱子甘藍感覺清新,最欣賞就是除了肉,也有不少其他選擇。味噌煮是單點的,什麼都要了點,最欣賞當然是豬手了,軟腍,而且充滿骨膠原。

前菜是蕃茄,酸甜的醬料令去了皮的蕃茄更入味,很開胃。

柚子檸檬酒,酸酸的,越飲越喜歡。

雞翼串是我的最愛,皮少少脆,但鎖住肉汁,香而不太鹹。

今日難得跟中學同學聚舊,決定搵間居酒屋食個晚飯,最後就選擇了《Mokumoku Yakiton》由於看見網上食評都對餐廳的串燒讚不絕口,所以今次我們只要點串燒為主飲品方面,由於我們酒量都不算好,所以點了酒精成分較低的蘋果酒及梅酒,味道甜甜的,飲落冰涼爽口!不消一會,店員就端上了前菜-蒜子蕃茄沙律,一開始我怕蕃茄味道太酸,但嚐了一口後,發現蕃茄出奇地鮮甜多汁,非常開胃!來到居酒屋,怎能不叫刺身呢?麻煩來個刺身盛!我們叫的刺身盛綜合了五款刺身,分別有海膽,帆立貝,三文魚,赤蝦,以及油甘魚。款款刺身味道鮮甜,入口即溶,完全沒有任何腥味,更重要的是每款刺身的數量都是兩至三件,十分適合二人share至於重頭戲-串燒,我們分別叫了西班牙黑豚肩肉串,西班牙夾心肉,豬腩骨肉,厚切白金豚肉,豬肉蠔卷,秋葵豬肉卷等,即叫即燒,串串都燒得非常香口入味,而我個人重點推介白金豚肉流心蛋卷,這碟相信其他居酒屋都較難吃到,它主要用一片豚肉包著流心蛋,而豚肉上亦加了一些蝦米,一咬,外層脆脆的,而蛋汁亦隨即湧出來,味道非常豐富!而朋友就喜愛吃青椒芝士豬肉卷,同樣都是特別的配搭,咬開便有濃郁的芝士汁,口感一流!怪不得咁多

至於重頭戲-串燒,我們分別叫了西班牙黑豚肩肉串,西班牙夾心肉,豬腩骨肉,厚切白金豚肉,豬肉蠔卷,秋葵豬肉卷等,即叫即燒,串串都燒得非常香口入味,而我個人重點推介白金豚肉流心蛋卷,這碟相信其他居酒屋都較難吃到,它主要用一片豚肉包著流心蛋,而豚肉上亦加了一些蝦米,一咬,外層脆脆的,而蛋汁亦隨即湧出來,味道非常豐富!而朋友就喜愛吃青椒芝士豬肉卷,同樣都是特別的配搭,咬開便有濃郁的芝士汁,口感一流!怪不得咁多人推介串燒,真的值得一試!

享受完美味的串燒後,我們亦叫了一條香魚跟舞茸。香魚煎得非常香口,就連不太吃魚的我亦吃過不停呢!至於舞茸,味道跟平常吃到的菇差不多,但聽說舞茸是非常健康,能有助降低三酸甘油脂,在日本是很受大眾喜愛的!

最後,甜品是櫻花水信玄餅,這是我第一次吃!它看落有點像啫喱,晶瑩剔透,配上一些黑糖漿,味道甜甜的,吃到中間還有一些櫻花呢!非常滿足的一餐啊

2019-09-24
  • 刺身盛合五款
  • 日本青椒芝士豬肉卷
  • 白金豚肉流心蛋捲
  • 櫻花水信玄餅
2019-10-03 16 瀏覽
前排去左泰國旅行, 見好耐冇食日本野了, 所以決定帶埋女朋友去搵日本野食當然呢個時候要上黎Openrice 搵下有咩好食!就發現Mokumoku Yakiton好似唔錯一來, 好多好評,二來, 日文名, 感覺上都勁D咁餐廳都幾多人, 有意去食既朋友可以BOOK定位先!等左一陣, 職員就好快安排座位俾我地首先我地叫左一客刺身盛!!絕對係高質素, 足料, 同埋新鮮, 又有我最愛既海膽!之後我地就不斷叫各種各樣既串燒食!因為我留意到呢到既串燒都係比較獨特既!唔係普通一串就咁燒!例如豬肉蠔卷, 你唔會想像到豬肉同蠔呢種配搭仲可以用黎燒!!最後快樂不知時日過, 食下食下都叫左好多野食!!仲有甜品係食櫻花, 非常特別!埋單先知原來叫左好多野食, 價錢雖然偏貴, 但絕對超值!係香港黎講, 水準絕對係一流!!大家有興趣可以睇下D相!!
當然呢個時候要上黎Openrice 搵下有咩好食!
就發現Mokumoku Yakiton好似唔錯
一來, 好多好評,
二來, 日文名, 感覺上都勁D咁

餐廳都幾多人, 有意去食既朋友可以BOOK定位先!
等左一陣, 職員就好快安排座位俾我地
首先我地叫左一客刺身盛!!
絕對係高質素, 足料, 同埋新鮮, 又有我最愛既海膽!
之後我地就不斷叫各種各樣既串燒食!
因為我留意到呢到既串燒都係比較獨特既!
唔係普通一串就咁燒!

最後快樂不知時日過, 食下食下都叫左好多野食!!
仲有甜品係食櫻花, 非常特別!
埋單先知原來叫左好多野食, 價錢雖然偏貴, 但絕對超值!
係香港黎講, 水準絕對係一流!!
大家有興趣可以睇下D相!!
2019-10-02 582 瀏覽
放工最愛和朋友們談天喝酒再加上串燒就是一個絕配香港有好多串燒店 但專門以豬為主要料理的就比較少所以今晚決定一試餐廳地方雖然不是很大但也很有日式居酒屋的感覺雖然是串燒店其實都有刺身和小食還有多款飲品先點了個前菜蒜子蕃茄原隻蕃茄去皮 加上蒜蓉同醋汁 特別開胃然後就是刺身盛合五款包括有三文魚 帆立貝 海膽 油甘魚 赤蝦全部都新鮮兼份量足 非常鮮甜吃完冷盤 接著就是串燒了豬皮串燒得很香脆很有咬口厚揚即係豆腐 外脆內軟 配上木魚絲非常惹味月見免治豚肉串首先將鮮雞蛋撈起 然後將豚肉串點上蛋汁來吃豚肉串肉質軟 蛋汁新鮮又蛋味濃配上真的非常夾白金豚肉流心蛋卷估唔到流心蛋都有驚喜 配上燒完的豚肉很香脆豬大腸串燒得非常香脆 沒有配上芥末醬一樣很香口惹味西班牙夾心串肉質軟又多肉汁豬顎骨肉串第一次吃 想不到肉質一樣好軟淋林檎紅薑豬肉串豬肉包住蘋果 感覺少了份油膩巨峰汽酒酒精濃度不是很重很清香水果味最後當然是甜椰子雪葩口感很像原個椰子 很特別果然是以豬為主題 吃了很多款串燒 款款都很有特色
放工最愛和朋友們談天喝酒再加上串燒就是一個絕配

香港有好多串燒店 但專門以豬為主要料理的就比較少