2021-10-21
好耐冇同朋友聚, 就約下出黎食飯, 之前試過LAB EAT旺角分店, 覺得質素十分好, 所以今日去TST試下.餐廳行中檔路線, 佈置十分有情調, 有提供有氣 / 無氣支裝水.我地叫左個2人餐, 內容十分豐富, 湯, 肉類, 到海鮮都有, 仲要配一支原瓶Moët & Chandon Imperial Brut Champagne (200ml), 價錢仲要唔貴坐低待應幫我地開左支Moet, 其鮮明果香,怡人口感,優雅醇熟頭盤試左個煙燻意大利沙甸魚及香醋魚籽, 外皮脆, 包住沙甸魚及香醋魚籽, 十分清新開胃.主菜食左個西班牙紅蝦及海膽意粉配奧西特拉鱘魚子醬, 西班牙紅口同一般蝦口感唔同, 熟左但係似刺身既口感, 蝦味濃郁, 海膽份量十分多, 有一大片. 奧西特拉鱘魚子醬, 帶有黑金色的光澤,具備獨特且帶着堅果般的風味,口感不如裏海珍珠,但是有一種獨具的水果風味