2016-05-08
1.5 year有藉口可以食餐好嘅 上一次食La Vache已經係2014年,時間真係過得好快。 星期日夜晚7:30嚟到,waiting area 已經坐滿哂人,receptionist 話大概等30分鐘,大概20分鐘就有枱啦,用餐時間為1.5小時。 How would you like your steak cooked tonight? Medium rare please. 天生中意食野但又怕肥,平時食親多士都會走油嘅我,對住La Vache嘅牛油真係抵抗唔到,好軟好香好滑,仲有淡淡嘅鹽味,唯有美中不足就係麵包唔係熱的。 沙律配上自家調製嘅mustard沙律汁,walnuts 亦都好新鮮好脆,感覺好fresh。 主角出場,牛扒薯條 呢一兩年開始食番牛,呢到嘅牛絕對無嘥quota,好juicy。 幼薯條啱啱炸起熱辣辣好脆,仲可以無限refill,摯愛薯條嘅肥仔加咗兩轉,應該好滿足! 每次都食到咁飽食唔到甜品!埋單嘅時候見到架高過我嘅甜品車真係好吸引,見到strawberry tart滿滿嘅士多啤梨,粒粒都超大粒,下次一定要試! 究竟對自己幾有信心一間餐廳先可以專心淨係做一道菜?P.
Medium rare please.
究竟對自己幾有信心一間餐廳先可以專心淨係做一道菜?
P.S. house red 入口好甜