2024-01-17
私心推薦呢間高質西班牙菜.ᐟ餐廳提供多款正宗西班牙美食,種類豐富,由冷盤﹑TAPAS﹑海鮮飯﹑甜品﹑酒精飲品都一應俱全,而且融入自己既特色,兼備食物賣相同味道😍 值得再次回訪.ᐟ 餐廳位置方便,位於西營盤站出口,只需行一分鐘就到~ 餐廳設有室內外空間,環境寬敞,裝潢色彩繽紛令人感覺輕鬆,頗有異國風情🏝️❝ 𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒏𝒕 $𝟑𝟓@𝟏 ❞煙燻三文魚 ‧ 厚切三文魚帶有些少煙燻香味,加以三文魚子點綴,口感爽脆。底下既餅乾好特別✨ 內裡包住墨西哥酸忌廉,味道富有層次感🤤❝ 𝑻𝒖𝒏𝒂 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑰𝒏𝒌 𝑷𝒂𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑪𝒓𝒂𝒄𝒌𝒆𝒓𝒔 $𝟏𝟖𝟖 ❞吞拿魚他他 ‧ 呢個tapas好有特色🌟 第一次見到用吞拿魚他他配脆餅~ 脆餅係餐廳特製,將墨汁海鮮飯既米粒加入脆餅,比起一般蝦餅味道更鮮甜.ᐟ 吞拿魚份量亦十分多,調味清新,醒胃一流👍🏻❝ 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑 𝒐𝒏 𝑭𝒊𝒓𝒆 $𝟏𝟖𝟖 ❞火焰燒帶子配伊比利亞火腿 ‧ 店員倒上酒精再點火,熊熊火焰好有睇頭🔥視覺效果滿分.ᐟ 帶子新鮮爽滑,炙燒後帶有酒香,面層加有少少火腿粒,增加鹹香風味。而最正最矜貴係個龍蝦汁😍 味道香濃,
❝ 𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒏𝒕 $𝟑𝟓@𝟏 ❞
❝ 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑 𝒐𝒏 𝑭𝒊𝒓𝒆 $𝟏𝟖𝟖 ❞
火焰燒帶子配伊比利亞火腿 ‧ 店員倒上酒精再點火,熊熊火焰好有睇頭🔥視覺效果滿分.ᐟ 帶子新鮮爽滑,炙燒後帶有酒香,面層加有少少火腿粒,增加鹹香風味。而最正最矜貴係個龍蝦汁😍 味道香濃,簡直同帶子絕配.ᐟ
❝ 𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒊𝒈 $𝟐𝟗𝟖 ❞
慢煮烤乳豬 ‧ 必點經典西班牙菜🌟 乳豬皮烤得香脆可口,油脂豐富,同時品嚐到豬肉肉質細嫩,香甜多汁,整得好好食😋 以大量椰菜仔﹑蘑菇伴碟,可以中和油膩感。
❝ 𝑽𝒊𝒓𝒈𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒂 $𝟗𝟎 ❞
餐廳有多款Sangria選擇,而呢款係無酒精版本,女仔都岩飲.ᐟ 餐廳加入大量水果:士多啤梨﹑提子﹑蘋果﹑檸檬等,果香豐富,清新開胃.ᐟ
❝ 𝑬𝒔𝒕𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝑮𝒂𝒍𝒊𝒄𝒊𝒂 𝟏/𝟐𝑷𝒊𝒏𝒕 $𝟔𝟖 ❞
呢個牌子係好出名既西班牙手工啤酒,入口溫醇,幾易入口👍🏻
q