2022-12-09
♨️Katana by Sakeh 中環士丹頓街8號地舖@katana_yakitori ♥️中環蘇豪上半山電梯旁嘅一間白色外牆居酒屋,入內環境昏暗勁有氣氛,店員有禮不斷幫忙添茶添酒,飲下sake食下串燒絕對係放鬆嘅一餐👍🏻🔷安藝虎純米吟釀帶點蜜瓜果味嘅純米酒,容易入口夠醇🔷雞軟骨🔷雞頸肉🔷雞腎幾款雞都各有所長,爽夾滑🔷牛橫膈膜有咬口重牛味🔷牛小排牛小排我至愛,夠淋夠香🔷白鱔又係超班嘅燒鱔,喜愛🔷西京燒銀鱈魚雖然唔算大件,但每一啖都好重魚味亦都非常滑溜🔷茄子面上灑D會跳舞木魚絲更正🔷厚切牛舌心夠彈牙夠牛味又夠厚🔷荔枝豬肉卷荔枝味香甜粒粒飽滿,同豬肉溝埋好夾食物:8.5/10抵食:8/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #中
中環士丹頓街8號地舖
@katana_yakitori
🔷安藝虎純米吟釀
帶點蜜瓜果味嘅純米酒,容易入口夠醇
🔷雞軟骨
🔷雞頸肉
🔷雞腎
幾款雞都各有所長,爽夾滑
🔷牛橫膈膜
有咬口重牛味
🔷牛小排
牛小排我至愛,夠淋夠香
🔷白鱔
又係超班嘅燒鱔,喜愛
🔷西京燒銀鱈魚
雖然唔算大件,但每一啖都好重魚味亦都非常滑溜
🔷茄子
面上灑D會跳舞木魚絲更正
🔷厚切牛舌心
夠彈牙夠牛味又夠厚
🔷荔枝豬肉卷
荔枝味香甜粒粒飽滿,同豬肉溝埋好夾
食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8/10
。
#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #中環美食 #食在中環 #居酒屋 #sake #純米吟醸 #串燒 #chillvibes #chill #串燒居酒屋