2019-01-10 26 瀏覽
今晚出開尖沙咀,發現依間印度菜餐廳,之前從來未食過印度食物的我,就當然要食下啦。餐廳好舒服,裝修得令人好優閒寫意的感覺,餐桌之間距離又夠遠,三五知己倾下又不會怕影響到其它食客。店员很有善和有禮貌。看完餐牌,原來也有中文的,十分體贴,食物相片好吸引。整個環境充滿印度風情,好多印度人來光顧。叫咗個印度咖喱角,賣相好特別和吸引,用貨車装上食物,好得意。味道幾好食,脆脆地,幾有口感。薯仔配特別的香料,好有印度風味。與一般咖喱,味道有些不同。個人認為是必食的。另外叫咗個烤餅,口感好脆,不太油腻,做到好好食。又叫咗杯冷coffee。同樣好好飲,coffee味好濃。綜合各方面,餐廳環境,食物質素,服務員態度及價錢。絕對是有驚喜的印度餐廳。
,脆脆地
2019-01-10 32 瀏覽
朋友說帶我食印度菜,好少吃印度菜的我,一試無妨。餐廳位於尖沙咀寶勒巷萬事昌廣場3樓,港鐵出口3分鐘路程,十分方便。來到餐廳,餐廳裝潢色彩繽紛有格調,加上店員的熱情笑容,讓人感覺份外舒適。在餐廳用餐的大部份都是印度人,相信十分地道。看看餐牌,我們都看了好一會,有點摸不著頭腦,我對於印度菜真的不熟悉,有善的店員過來為我們耐心介紹,我們都選擇了幾款店員介紹的菜式。上面淋滿乳酸,作為開胃前菜十分不錯,薯仔餡餅炸得脆脆的,店員介紹入面還有小扁豆、酸甜醬、大蒜、鷹嘴豆及香料等等。來到印度餐廳怎少得咖哩,這個是必點項目吧,可以選擇辣度,咖哩香濃撲鼻,且十分濃稠,最喜歡入面傳統印度香料煮奶酪,質感Q彈,用印度餅蘸上咖哩,非常美味。我們點了两款餅試試,一款是大蒜烤餅 $30,用牛油的,十分香脆;而另一款是餡餅 $45,比較Rich點的,當中有薯仔、印度芝士、芝士、雜菜等,較濃芝士香,两款各有特色。印度芒果奶昔 $49豐富的芒果香,較平時喝到的奶昔較濃稠,甜度適中。最後店員介紹我們必試印度特色新地,我第一次食,感覺跟普通的新地真的不一樣,傳統印度冰淇淋較為硬身,配上煉奶,還有色彩繽紛的印度甜粉絲及玫瑰糖漿

傳統印度素咖哩 $85

餡餅 $45

大蒜烤餅 $30

印度芒果奶昔 $49
豐富的芒果香,較平時喝到的奶昔較濃稠,甜度適中。
印度特色新地 $75

最後店員介紹我們必試印度特色新地,我第一次食,感覺跟普通的新地真的不一樣,傳統印度冰淇淋較為硬身,配上煉奶,還有色彩繽紛的印度甜粉絲及玫瑰糖漿。

吃過這間”Kailash Parbat”後,令我對印度菜有另一番體會,令我喜歡上印度菜,下次再來吃其他菜式。

2019-01-09
傳統印度素咖哩 $85
餡餅 $45
大蒜烤餅 $30
印度特色新地 $75
2019-01-08 39 瀏覽
今次食下d平時好少食嘅菜式!就係印度野啦!呢間特別d係食素架!完全冇肉!開頭都有d擔心食肉獸嘅我會唔習慣!睇睇店內環境都幾特別,應該係印度嘅art?唔太清楚,但都幾靚架有d feel 架雖然唔算full 但都有好幾台係local 印度人架!叫咗個芒果milk shake 好飲架,入面仲有種香草叫茴香,幾頂引!table setting 都幾靚,襯哂色!講真叫野食真d亂即使佢地有中英對照menu ,頭上好多個問號問號!好多食材嘅名都唔識一開始我地亂叫,叫咗好多都係with cheese ,因為本人係勁鐘意芝士好彩個店員超nice 佢會suggest我地點樣叫會好d唔洗食到咁膩,又唔會浪費食物。經過調整之後,首先係點黎咗呢個店員話係新出嘅,孟買特色薯仔咖哩配香煎牛油包,佢果兜咖哩都擺得靚靚仔仔咁!佢左下角比咗d洋蔥同檸檬🍋整檸檬汁再因個人喜好放落咖哩到!我地有理冇理都放哂!又幾夾喎!食落個咖哩真心可以撈飯食!冇肉都ok 香料味道搭夠!由於太多咖哩我地地仲叫咗extra 嘅麵包!跟住就係店員另一推介印度特色薯蓉餡圓脆餅入面有甜酸醬,秘製辣醬,yogurt,鷹嘴豆同唔同嘅香料!估唔到醬下面嘅圓

雖然唔算full 但都有好幾台係local 印度人架!
table setting 都幾靚,襯哂色!

經過調整之後,首先係點黎咗呢個

跟住就係店員另一推介印度特色薯蓉餡圓脆餅入面有甜酸醬,秘製辣醬,yogurt,鷹嘴豆同唔同嘅香料!估唔到醬下面嘅圓脆餅真心仲夠脆,味道超級豐富!食到好多香料味!
店員話仲可以點埋呢3種醬食 青色係嘅辣醬個人不太鐘意因為太辣同埋有草青味!左邊嘅係甜甜地嘅醬加埋圓脆餅,我覺得可以!而右邊店員話都係同一隻醬不過呢個係酸味嘅!我都覺得ok!
之後就叫呢個印度粘土烤蘑菇串!佢係將蘑分一半中間釀咗d芝士係入面!,而芝士唔會好膩的!

當然必叫印度薄餅,呢隻係特色餡餅,仲可以揀放芝士落去烤!,食落幾印度風味!
我地仲叫多咗個咖哩點住個餡餅黎食架!呢個係微辣嘅奶酪番茄馬薩拉!入面有好幾舊類似芝士嘅物體,本身都好驚會好膩好飽!好彩佢嘅質地係好似平時食嘅豆腐咁嘅不過硬d d !最後打包埋d咖哩翻屋企聽日做餸都得!
最後店員又比咗d茴香我地!就係最初初milk shake 入面嘅香草🌿原來佢地興食完飯都食幾口清清個味雷!齋食同頭先嘅野飲好唔同,食落去超有回甘嘅味,而且超級刺激到味雷!幾特別!

新嘗試!對印度菜改變睇法!

2019-01-04 34 瀏覽
印象中的印度菜館比較簡陋,難得新開了一家裝潢新穎。地點位於尖沙咀繁華地區、環境乾淨利落,適合偶爾想吃印度菜又對環境有要求的朋友仔。菜單種類繁多,前菜、主菜、湯、甜品也各有選擇,價錢實惠。每款款式精緻,份量適中。印度特色薯蓉餡咖哩角店家以鷹嘴豆、洋蔥及薯泥混上酸甜醬香料,再埋入咖哩角。鷹嘴豆口感帶脆具板栗香味,咖哩角層層而薄脆,每口均黏附薯泥,豐富口感,味道濃郁香口微咸。印度粘土烤特式奶酪串燒奶酪🧀️以兩款咖哩口味烤製,奶酪口感綿密細緻。芝士餡餅 薄餅質感煙韌香口,厚度適中,配上濃香芝士蒜香。咖哩薯仔配煎牛油飽(奶酪)咖哩薯泥外表似肉醬再混芝士,牛油麵包入口鬆軟綿密彈牙而富牛油香。薯泥份量多,建議可再另單點烤餅,再配搭薯泥,開胃好味。

印度粘土烤特式奶酪串燒

奶酪🧀️以兩款咖哩口味烤製,奶酪口感綿密細緻。

芝士餡餅

薄餅質感煙韌香口,厚度適中,配上濃香芝士蒜香。

咖哩薯仔配煎牛油飽(奶酪)
2019-01-02 578 瀏覽
經開尖沙咀,同個friend食飯,佢話早排晏晝食過一間印度素菜口味幾特別,反正我又諗唔到食咩,試下新野無妨。之前未食過印度菜,仲要係素食,所以都好好奇係點樣樣環境寬敞舒適,客人亦不少,侍應可以用英語交談,溝通沒有問題餐枱上有免費蒸漏水同水杯供應,餐牌中英文對照,簡單清淅,選擇好多,我真係花多眼亂,直接交比朋友發板印度磨菇,口感好特別,完全未試過既印度醬汁配搭咬落去舊菇好多汁,唔使點個醬已好食~印度冰咖啡,奶味較重,味道和口感都有別平時飲開既奶茶,味偏向微甜咖哩薯仔角 架貨車仔做器皿好特別,打卡一流大大舊,裡面有很多薯仔肉,配上汁料,外層烤局微微帶甜,適合唔吃辣既人,外層好脆唔硬,幾香口我好中意呢碟野~ 由其係佢D脆卜卜外層,唔點醬就咁正仲好味咖哩角夠脆,咬下「索索」聲,脆卜卜之外,印度特色的餡料腍滑多汁,真是美味可口,吃到停不了口。我地叫左少辣,係一個好唔同既咖喱風味,叫埋薄餅夾埋呢個一起食呢個係必食,佢個味有蕃茄同咖哩嘅香味,配埋烤餅絕對係絕配!入面有好幾舊好似中國豆腐既物體,口感都唔錯食印度菜,當然唔可以沒有印度烤餅,熱辣辣既烤餅配合咖哩就最適合不過。我地叫左一份芝士烤餅,薄薄煎餅

之前未食過印度菜,仲要係素食,所以都好好奇係點樣樣

環境寬敞舒適,客人亦不少,侍應可以用英語交談,溝通沒有問題

印度磨菇,口感好特別,完全未試過既印度醬汁配搭
咬落去舊菇好多汁,唔使點個醬已好食~

咖哩薯仔角
架貨車仔做器皿好特別,打卡一流

大大舊,裡面有很多薯仔肉,配上汁料,
外層烤局微微帶甜,適合唔吃辣既人,外層好脆唔硬,幾香口

我好中意呢碟野~ 由其係佢D脆卜卜外層,唔點醬就咁正仲好味

呢個係必食,佢個味有蕃茄同咖哩嘅香味,配埋烤餅絕對係絕配!
入面有好幾舊好似中國豆腐既物體,口感都唔錯

我地叫左一份芝士烤餅,薄薄煎餅,即叫即做,放係好有印度色彩既不銹鋼器皿上呢個好正呀

入面夾住芝士碎,出面又燒到勁香 !! 點埋CURRY 食就一流,
食呢個餅好飽.,會係個胃度脹左幾倍,飽肚抵食之選

呢個咖哩又係味一道風味,味好濃郁,但係帶點辛辣,食咖哩點薄餅真係一流~~

這裡環境真的不錯,地方寬大,枱與枱之間不會太密,傾計都舒服啲!
呢次既印度素菜初體驗感覺唔錯~~
2018-12-30 39 瀏覽
有一日睇左個印度嘅節目,朋友恥笑我從來都未食過印度餐,講真我對印度餐嘅了解只限於food court ,從來都未去過一間印度菜餐廳吃過印度餐,我唔憤氣所以就想Openrice度搵下有咩靚靚哋嘅印度菜可以試,見到呢間啲相唔差,一於就約咗朋友嚟呢度食,丟下胖蕉老公。一嚟到店員都係講英文,所以點菜都係用英文去點,好彩佢哋都有中文餐牌,但係佢嘅餐牌太多選擇,有啲眼花撩亂。驟眼見到好多外國人同中國同胞,香港人都係佔30%左右。首先枱面會發現有三種醬料和一支要付費嘅礦泉水,如果不要礦泉水,其實他們會有其他水。三種醬料貌似很辣,有一隻就丁點辣,一隻就中級,一隻就食不到了,因太辣!第一次食印度菜,先知道原來佢哋都係一碟碟或者一兜兜,當然都知道要點咖喱,同一定要配薄餅,所以我們當然都要入鄉隨俗。先來了一個小吃,是像一個擀麵棒盛住的小吃,看起來像輕又脆,不是,是內涵豐富,香料、薯仔一起炸的,表面一層脆口,又香味道不重不會辛辣帶點鹹。芝士薄餅很鬆軟,質感有點像麵包,帶有點點芝士香,表面有點脆身,裏面有一層類似是芝士,但不會很膩,有點咖哩吃真的很配,就好似我們中國人食白飯一樣。點了一款咖喱,由於不懂那一個比較

點了一款咖喱,由於不懂那一個比較好吃,就點了一個比較熟悉嘅秋葵咖喱,呢款秋葵咖喱是不辣的,帶有香料的味道而且鹹鹹的,吃了一啖會上癮,沾薄餅吃更好。很好奇為什麼秋葵咖喱是把秋葵切到一粒粒,但沒有秋葵平常的潺潺?是怎樣煮到的?
2018-12-30 40 瀏覽
店員好nice老闆也好用心環境乾淨又唔洗等位食物都冇得彈最好食係蕃茄奶酪馬薩拉仲叫咗個飯 好特別 佢有附送醬汁 有啲似沙律汁咁 撈落又有另一番風味有機會都想去多次值得大家一試嘅印度菜
店員好nice

有機會都想去多次
值得大家一試嘅印度菜
  • Paneer  Tikka  Lababdar
2018-12-27 40 瀏覽
呢間餐廳之前已經食過一次,個味道一直令我念念不忘,心思思想再嚟食!其實我唔係話特別鍾意食印度菜,但呢度既印度菜好岩我口味,最緊要係唔會特別辣👍🏻Cheese Corn Tomato我最鍾意嘅就係蕃茄玉米湯,入邊有大量香軟既芝士條,呈半溶狀態係湯入面浮沉。雖然蕃茄味唔係太突出,但芝士味道濃厚,成個湯好重口味,岩曬我🥰Paneer Tikka lababdar (No spicy)炒飯香濃,印度米飯口感特別,配上特製嘅乳酪醬更美味可口。Garlic Naan食印度菜當然唔少得烤餅啦!大蒜烤餅其實冇乜大蒜味,不過勝在乾身唔油膩,口感外脆內軟,好出色!-Paneer Tikka Biryani (No spicy) 同烤餅好夾,醬汁味道較濃,香口。

Cheese Corn Tomato

炒飯香濃,印度米飯口感特別,配上特製嘅乳酪醬更美味可口。

Garlic Naan
同烤餅好夾,醬汁味道較濃,香口。
印度咖哩就吃得多,什麼咖哩牛腩、咖哩雞都吃過,但是印度素菜還是第一次吃,感覺很新鮮。店面好大,好闊絡店內環境闊落整潔,坐得好舒服,仲有個戶外場提供比吸煙人士,店內員工全部係印度人,需要用簡單英語溝通枱上有唔同款既醬汁自己加落配菜到食~~味道包羅萬有望落感覺係一間非常正宗的印度餐廳,無論侍應、廚師等,全部都係印度人,好多客人都係自家同胞,但都用餐時都有好多外國遊客黎幫襯餐牌亦有中英對照,圖文並茂,點餐完全沒有難度印度芝士烤餅 呢個烤餅比煎餅厚身,比較似麵包的感覺。烤餅中加左cottage cheese,同咖喱中的cheese同款,所以都唔會有好重的芝士味。呢啲烤餅真係好好食,煙煙unun,就算唔點咖喱已經好食。呢到環境都幾舒服,光光猛猛,檯與檯之間位置都夠。咖喱方面都好香,而且夠滑,配合埋啲烤包食真係唔錯呢款咖喱幾好食,好有咖喱香又帶點微辣,食到洋蔥,蕃茄同青椒時又會有蔬菜的甜味最鍾意啲咖喱煮到較杰身,點naan的時候會沾到好多汁,像個麵粉炸出來的小碗剩著酸奶、薯蓉及其他配料,一啖咬落有很豐富的口感,甜甜酸酸的,是很值得推介的餐前小食。薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸麵條,入口十分香脆。
店面好大,好闊絡
枱上有唔同款既醬汁自己加落配菜到食~~味道包羅萬有

望落感覺係一間非常正宗的印度餐廳,無論侍應廚師等,全部都係印度人,好多客人都係自家同胞,但都用餐時都有好多外國遊客黎幫襯
餐牌亦有中英對照,圖文並茂,點餐完全沒有難度
印度芝士烤餅

最鍾意啲咖喱煮到較杰身,點naan的時候會沾到好多汁

薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸麵條,入口十分香脆。

這款小食是用炸過的圓脆餅上面舖滿酸奶,薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸了的脆麵條上面,口感和味道十分多層次。
咖喱汁完全覆蓋住磨菇既本身。味道上似係黃咖喱, 唔算太辣而且好惹味。配合埋烤餅一齊食就無得輸。

器皿非常別緻,㗎喱角,熱辣辣,外皮炸得好穌脆,裹面係青豆薯仔㗎喱,味道好香好辣
呢杯印度咖啡有別於一般平時飲既咖啡,味道帶甜,入面係有雪糕球,亂打亂撞點黎飲,口味唔錯
聽著餐廳播放的印度音樂,印印腳享受呢頓印度餐,真是唔錯既體驗,好味
2018-12-21 87 瀏覽
今晚約了朋友去了尖沙咀的一間印度菜餐廳吃晚飯。我朋友自從交流團去過印度吃當地菜之後, 已經有數年沒有再吃過印度菜了。希望今次能夠滿足他的食慾, 以及回味當年的味道。到達餐廳後, 覺得整個環境都很舒適, 很有空間感, 每張枱都有相當的距離, 不會造成被迫聽其他人的對話。這些餐牌設計得相當體貼和用心, 有中英對照, 而且部分小菜及飲品都會有它們的照片, 供客人作參考。我跟我朋友都有選擇困難症, 幸好看到旁邊的人點了咖哩配薄餅, 看起來很不錯, 令我們很快作出抉擇, 哈哈!於是, 我們就點了一客咖哩, 跟兩款薄餅來試一試。終於來了, 賣相相當吸引, 不知道味道如何呢?這個蕃茄芝士咖哩真的不得了, 雖然有點辣, 但正正就是這個辣為它加了不少分。而且裡面有很多塊四四方方的芝士, 雖然芝士浸在裡面, 但口感也不會太淋。咖哩當然要配薄餅, 說真的, 兩者真的超級配, 由尤是咖哩的辣, 生色不少。所以大家下次來吃, 記緊要點薄餅, 即使不點咖哩, 本身已經很好吃, 十分推薦!另外, 好奇心驅使我們點了一客咖哩角, 想試試有沒有什麼特別。咖哩角配這個醬汁確實很搭, 能令你吃完一口, 再點醬汁來多一口。這
於是, 我們就點了一客咖哩, 跟兩款薄餅來試一試。
終於來了, 賣相相當吸引, 不知道味道如何呢?
奶酪番茄馬薩拉
印度特色薯蓉餡咖哩角
這個我們也很快吃完, 因為真的很好吃。

整體來說, 這間位於寶勒巷的樓上餐廳, 位置可能未必那麼易找, 但我想說的是有時難找的地方往往都有好東西, 有時尋到寶也說不定呢。
這間印度菜有下一次的, 而下次要帶更多朋友來吃, 那就可以點更多的小菜。
2018-12-19
奶酪番茄馬薩拉
2018-12-20 25 瀏覽
我咁為食好多嘢都食,就係印度菜我有記憶來講係香港都係食過幾次咁多多!因為唔係好識叫嘢食,今次都係我一個熱愛印度文化的朋友帶我嚟食!餐廳裝修時尚簡約,輕鬆的音樂,七點鐘坐低唔係好多人,但陸陸續續開始全部都係印度同鄉同埋一啲外籍遊客,真係比較少local人入嚟食。咁應該係夠晒正宗嘅印度菜!侍應小姐熱誠又有笑容,我哋用簡單嘅英語溝通,我係個餐牌度指指點點,佢仲教我點樣發音讀菜名添!好搞笑!我哋叫左個人氣推介嘅奶酪番茄馬薩拉,印度咖喱味道好濃郁 ,質地比較稠身,蔬菜、甜椒、同埋好似豆腐的 奶酪?cheese? 對我來講好新奇!極力推介同埋薄餅一齊食!所以叫個馬薩拉芝士烤餅 ,又係芝士,烤餅即叫即烤 ,熱辣辣非常鬆軟綿密,好吃到我同朋友好一陣間就食晒!可以飲一啲地道啲嘅飲品,Mixed Lime Water, 甜中帶鹹,清新好味!

• 奶酪番茄馬薩拉
  • 馬薩拉芝士烤餅
1K
2018-12-17 36 瀏覽
今晚同朋友去了間由印度人開嘅餐廳食飯,平時食飯都有機會食唔同嘅菜式,但呢到都可以食到啲印度地道菜式,所以都有好有印度人上來幫襯,今晚點了個印度旁遮普式咖喱角$70,見到佢個外形都幾似中國嘅炸油角,上枱時好特別,用㗎貨車盛上,一車兩件配埋鷹嘴豆醬,入口十分香脆,而咖喱角內係啲充滿香料煮好嘅辣薯仔,帶點辣之外,個咖喱味亦好濃;除此之外點了個印度特色菜湯$45,雖然係以菜為主,但味道都十分香濃,配埋個跟湯上嘅脆脆,一齊入口真係一個唔錯嘅配搭!如果有時想吃得清但重口味,印度菜又係一個另一選擇!

如果有時想吃得清但重口味,印度菜又係一個另一選擇!
2018-12-16 51 瀏覽
環境加分 又大又靚 坐得好舒服😌Mix chaat $80係一個開胃嘅酸甜凍食 白色嘅醬汁我以為係白咖喱但係係一種酸甜有乳酸味嘅汁 入面既青椒唔算太辣只係薇辣 入面嘅料雖然唔係有啲咩特別 都冇好特別吸引嘅地方 但係呢個醬汁味道真係第一次食 而係幾滿意嘅咖喱薯仔包 $75因此平時香港人食嘅咖喱 但係喺香港平時好重椰汁味嘅味道 而真係混合左不同香料好香口辛辣嘅咖喱 🍛 係正宗嘅味道但又不失港味 麵包係原宿嘅餐包 所以咖哩先係嗰重點Garlic Naan $30諗住咖哩有剩所以就叫個薄餅嚟配本身想試佢個馬薩拉芝士烤餅 但係最嬲咪嚟咗一個大蒜烤餅 對上一次食印度菜我都遇到同一個情況就係叫芝士味嘅烤餅但係嚟咗大蒜味嘅烤餅 唔知係咪個天永遠都唔想我試吓芝士烤餅呢 真係好奇怪...唔知大家成日覺得印度薄餅咁好食知唔知入邊係有幾肥架呢 就要有做法講起啦其實本身係一個麵粉糰之後成舊放落油浸獲到煎 在喺入邊不停壓扁再琴返埋 佢有一層層嘅感覺 入邊有幾多層即係佢接左幾多下 所以咁好食唔係冇理由㗎 😂炒飯(抱歉 唔記得咗咩名)就係用咖喱粉炒嘅炒飯冇咩材料但係好香 偏小小辣 但係因為冇乜材料所以可能略嫌有啲貴
環境加分
又大又靚 坐得好舒服😌

Mix chaat $80
但係呢個醬汁味道真係第一次食 而係幾滿意嘅

咖喱薯仔包 $75

Garlic Naan $30
諗住咖哩有剩所以就叫個薄餅嚟配

炒飯(抱歉 唔記得咗咩名)
就係用咖喱粉炒嘅炒飯冇咩材料但係好香 偏小小辣 但係因為冇乜材料所以可能略嫌有啲貴 但係都唔會話後悔叫左

雖然平時有食齋嘅習慣 但係今次食完都唔習慣嘅感覺 反而覺得偶爾一個月一兩餐食齋清下腸胃都幾好
推薦比平時唔好食齋習慣嘅你試吓
印度菜就話香港都多姐食印度嘅素食你未試過啦掛 😂今日帶個英國讀書既朋友去試一試 話左個新奇既小百科俾我聽👳🏽‍♂️ 原來印度菜嘅廚房係最乾淨 大家都聽過做果行就唔會食果行 係因為你會知道入邊好邋遢 但係因為印度屋企嘅廚房通常都係open kitchen. 所以佢哋對待廚房嘅習慣都係保持好乾淨 包括飲食行業 所以好多嘢都有例外唔可以一概而論 👨🏽‍🍳講返餐廳先 入到去發現大部份都係非香港裔嘅朋友 反正只有兩三台係香港客 即係證明呢一度嘅一道菜一定好正宗 個環境設計相當着舒服 張枱都好大可以擺到好多食物 燈光明亮 只係一間高檔嘅印度菜 (八卦)不知道大部份嘅非港人士都着得好光鮮 唔知呢間鋪頭係唔係喺佢哋嘅中過廿level 呢 咁嘅格局以為會好貴啦 但係我覺得又係可接受嘅範圍 印度素菜既選擇原來都幾多 小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦點知原來係一個凍盤 入邊有啲扁豆餃子炸圓脆餅油渣青椒乳酸薯仔甜酸醬同埋一啲香料 類似一個白色嘅咖喱🍛 朋友好鍾意食呢一個嘅酸酸甜甜香料咖喱味 我就覺得真係好神奇出邊冇咩點見過或者都唔會專登去試 幾推介俾大家烤蘑菇
印度菜就話香港都多姐

印度素菜既選擇原來都幾多
小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80

一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦

烤蘑菇串 $95

個蘑菇串幾多 佢出邊係包左一層野先入邊先係蘑菇 出邊嘅口感有少少似魚蛋咁 烤得好香 似係有少少近黃咖喱嘅味道

咖喱薯仔包 $75

個咖喱味我好鍾意 唔係平時喺沙嗲王或者港式印度咖喱嘅味道 難得啱啱好 個包好軟熟好好食 呢個比較接近平時大家喺其他餐廳食嘅咖喱味道 所以唔想是太過新奇有趣嘅嘢嘅話可以食呢個你哋會覺得好食

今次嘅食評只可以講都大概嘅感覺因為真係唔熟悉印度嘅香料名所以根本就講唔出佢嘅確實味道
但係逢親一個月裏面嘅齋戒月日就一定會好爆 所以大家可以留意下
2018-12-12 292 瀏覽
Environment: Clean and comfortable, suitable for family and friendsFood quality: So tasty and authentic, they only serve vegetarian, but as a meat eater, the food was so tasty that you won’t even think about meat. Good value for money, definitely a place you will visit again and again. I am glad that my husband and I took a bold decision to blind-picked this place for dinner tonight.

Kp  Chaat  Platter
Paneer  Tikka  Lababdar