2019-01-18 124 瀏覽
This is NOT proper Indian food at all. Not the real taste. Not the proper ingredients. Not the right sauce and gravy. Not the proper taste for masala tea. The decoration and the renovation won't help advance the poor taste of the food served by this restaurant. With the low quality of food that this restaurant serves, it attracts quite a number of young couples and teenagers who have untrained palates to authentic Indian food. One can see quite a number of noisy Hong Kong girls and couples carry

With the low quality of food that this restaurant serves, it attracts quite a number of young couples and teenagers who have untrained palates to authentic Indian food. One can see quite a number of noisy Hong Kong girls and couples carrying rucksacks and wearing cheap jeans and sports shoes patronising this place.

Please serve some PROPER Indian food. It is a complete waste of time dining at this restaurant.

Those who have insensitive taste buds will find this restaurant a very good one. Those who have not tried Indian food before might find the quality of food acceptable.

Caveat emptor !

2019-01-18
2019-01-18 30 瀏覽
新年伊始,2019年想來點新鮮感,先從五臟廟開始吧。是夜來到位於寶勒巷的老牌印度餐廳用膳,火辣的味度跟冬日最搭調。店內裝潢精緻喜人,特色裝置隨處可見,柔和的色調富溫暖感。圓形桌椅感覺時尚,亦方便三五知己聚餐。桌面佈置簡潔,空間寬敞,而且有餐具提供,沒有硬性規定食客要用手進食,相當體貼;店員方面大致上印度人,感覺正宗,英語溝通OK。印度特色薯蓉餡咖哩角 (HKD 80)第一道是薯蓉餡咖哩角,滿滿的甜酸醬入口清新開胃,餅皮炸得鬆脆,與內裡軟熟的薯蓉形成強烈對比,口感多元而且辣度適中,平易近人。芝士餡餅 (HKD 45)同樣酥脆的餅皮咬下煙韌香軟,咸香的芝士味愈嚼愈出,吃不停口。印度粘土烤特式奶酪串燒 (HKD 95)幾種奶酪厚實多彩,微焦香口的外皮下是綿密細緻的質感,愛芝士的我們私心大愛這個。傳統印度冰淇淋 (HKD 75)收結來個印度式的雪糕,入口比一般的雪糕質感細緻,奶香味濃厚。

店內裝潢精緻喜人,特色裝置隨處可見,柔和的色調富溫暖感。

圓形桌椅感覺時尚,亦方便三五知己聚餐。

印度特色薯蓉餡咖哩角 (HKD 80)

芝士餡餅 (HKD 45)

印度粘土烤特式奶酪串燒 (HKD 95)

傳統印度冰淇淋 (HKD 75)

2019-01-16 41 瀏覽
今日拍拖突然想食d 特別野,上網搵搵,就搵到呢間靚靚既印度餐廳,平時真心少食印度野,今日決定試試佢印度菜,比我既印象係d 風味舊式餐廳,但今次喜出望外,餐廳裝修好摩登感覺都好岩後生仔我對印度菜完全0知識,好在餐牌中英對照,雖然有d 睇左都唔係咩我就隨意咁叫左d薄餅,咖哩,小食。首先黎左個小食,脆脆上面加d 蕃茄洋蔥等配料,意外地幾好食話係街頭小食之後黎左咖哩加薄餅,我好鍾意食個薄餅勁好味,又香口,就咁食又得,點咖哩食又得而個咖哩味唔太濃,唔算辣,岩我口味,因為我好怕太濃太辣,唔食得辣既朋友都可以一戰仲叫左個類似多士既小食,呢個勁勁勁飽肚,建議4人叫呢個試下,可以1人1舊,唔會食完呢個就飽跟住我地是但咁點左個乳酪試下,個盤係架單車,好特別食頭幾啖覺得幾過癮特 別,之後覺得有點膩同埋真心飽佢野食份量看似唔多,不過係會好飽肚既。

感覺都好岩後生仔

我就隨意咁叫左d薄餅,咖哩,小食。

首先黎左個小食,脆脆上面加d 蕃茄洋蔥等配料,意外地幾好食
話係街頭小食

之後黎左咖哩加薄餅,我好鍾意食個薄餅
勁好味,又香口,就咁食又得,點咖哩食又得

跟住我地是但咁點左個乳酪試下,個盤係架單車,好特別
食頭幾啖覺得幾過癮特 別,之後覺得有點膩同埋真心飽
佢野食份量看似唔多,不過係會好飽肚既。
2019-01-15 445 瀏覽
今次又食印度菜,要食就食正宗嘅,所以就揀咗間得印度人嘅餐廳,成間餐廳真係除咗我地兩個,全部都係印度人,今次唔單只要食印度野,更要挑戰食素!呢個係印度芒果奶昔,好杰好濃,而且芒果味好重架,入面一粒粒嘅係茴香,咬爆佢,香料味就會爆出黎,甘甜甘甜的薯仔咖喱配牛油包:個分量真係多到誇張,用黎點包絕對卓卓有餘,我地encore多2個包都係點唔曬,我到宜家都唔明白點解分量可以咁多,因為空口食會有d重口味,點包、撈飯會更合適,哈哈!包好正,因為出面搽曬牛油,食過真係好香口,就算空口唔點汁都會好好食。印度特色薯蓉餡圓脆餅:估唔到可以咁樣mix埋,上面嘅唔係芝士,竟然係yogurt,成個菜式層次十分豐富,feel到一次過mix咗好多材料、香料、醬汁,然後再放入口了,呢個係店員推介嘅,佢話呢個好好食,充滿印度特色架。我同意,如果要俾建議嘅話,我就覺得入面嘅脆餅要軟身d,因為某d部分硬到我要用匙羹鋤入去先食到印度粘土烤蘑菇串,我地見好多人點,我地又點。其實同我地想象嘅好唔同,佢完全唔似西式嗰種芝士釀蘑菇,佢味道帶點青,然後入面芝士唔係拉絲嗰種,而係有d醬醬嘅感覺。奶酪番茄馬薩拉配餡餅配芝士薄餅我感覺係今晚最

奶酪番茄馬薩拉配餡餅配芝士薄餅我感覺係今晚最好食嘅,我覺得佢味道係比較接近我地平時食開嘅菜式,芝士薄餅入面嘅芝士餡料比較似我地平時食開嘅芝士,而咖喱味道雖然聞落好濃,不過唔太鹹,主要香味為主,入面一舊舊嘅應該係奶酪了,友人話冇味,但我食到十分濃嘅奶味,佢係唔鹹唔甜咁,但奶味真係好濃好濃

最後茴香原黎除咗mix埋飲品,仲可以空口食,印度人會用茴香做餐後解膩,咬開會好涼,甘味會滲出,頗有意思
2019-01-15 1004 瀏覽
Happy Friday同朋友喺尖沙咀食嘢,比我哋發現咗一間位於寶勒巷萬事昌廣場嘅樓上印度菜,望落感覺非常精緻,喺香港平時好少見,一於入去試一試!坐低之後發現超過一半食客係印度人,仲有唔少係到家庭聚會,感覺幾溫馨。再加上店員都係印度人,即刻覺得呢間會係唔錯既正宗地道印度餐廳。打開menu見到好多款未見過嘅菜式,令我哋選擇困難症發作,好彩店員好親切,介紹咗唔少菜式比我地試!前菜我哋食咗一個「脆玉米小食$75」,香濃嘅辣醬加上洋蔥、蕃茄同玉米,食落好開胃,撒上脆條令口感更加豐富。另一個小菜「印度黏土烤蘑菇串燒$95」,蘑菇非常juicy,中間釀咗濃而不膩嘅芝士。個人比較鍾意就咁食多過點醬食,更加食得出蘑菇嘅味道。黎得印度餐廳點可以唔試佢哋嘅咖喱呢?我哋嗌咗「奶酪蕃茄馬薩拉$85」,香草味好突出,本身擔心奶酪會好濟,但食落比較似淡口味嘅硬豆腐,整體嚟講好惹味,就算無落肉類都唔會失色。另外再叫咗「烤餅原味 $25」嚟點咖哩食,烤餅好香牛油味,同咖哩係一個絕配~呢間印度菜好啱我哋口味,而且餐廳好闊落好乾淨,想試新菜式又想坐得舒服咁同朋友傾吓偈,呢到會係一個唔錯嘅選擇!

奶酪蕃茄馬薩拉
原味印度烤餅

2019-01-11
15 分鐘 (堂食)
奶酪蕃茄馬薩拉
原味印度烤餅
2019-01-13 106 瀏覽
今日朋友說帶我去尖沙吃咖哩,老實說當時我心裡是有點抗拒的,因為只聯想到重慶大廈,但朋友是識飲識食之人,所選的餐廳應該不差,就儘管試試。原來餐廳叫Kailash Parbat,位於尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室。一步進餐廳頗有驚喜,不但裝修新穎而且有港人又有印度人,相信質素既地道又不錯。餐牌主要是英文版本,但亦有圖文並茂的中文譯本,絕對不難於選擇。印度食品的款式原來除了港人熟識的咖哩外,還有很多美食呢!店員都是印度人,十分有禮而且見很貼心地見我們有選擇困難症,都主動地介紹餸菜給我們,並且會為不吃辣的我們走辣。《乾/肉汁印式炸白菜 $80》(炸白菜配大蒜醬油)先講賣相,十分特別,是以燙豆形式盛載。這亦是店員推薦的菜式,說是中菜加以印度煮法製成,那就試試!醬汁香濃,味道像生炒骨,而炸白菜一夥夥口感素肉,帶點彈牙,惹味。《傳統印度素咖哩 $85》(傳統印度香料煮奶酪,辣椒,番茄和洋蔥)雖然走辣,但香料中仍有微辣,不吃辣的我反而覺我這個有微辣才適合!咖哩內有我喜愛的奶酪磚,一粒粒很有口感,味道似水牛芝士。吃咖哩當然要點烤餅,多款烤餅之中我選了大路的《大蒜烤餅 $30》配牛油和《餡餅 $4

《乾/肉汁印式炸白菜 $80》

《傳統印度素咖哩 $85》

吃咖哩當然要點烤餅,多款烤餅之中我選了大路的《大蒜烤餅 $30》配牛油和《餡餅 $45》。烤餅熱烘而且很有蒜香;

餡餅 薄身,中間夾有薯蓉、印度芝士、芝士和雜菜,很香口又少吃到。

《印度奶昔 - 芒果 $49》這一直都是筆者最愛的印度飲品,這杯還比一般喝到的更濃郁香滑,當中還加到一點香草。

最後店員誠意十足地送我們一客《印度特色新地 $75》。起初單看餐牌實在會輕易忽略這個雪糕,但原來是十分特別,絕對值得一試!
椎形的那就是傳統印度冰淇淋,很味道完全沒有一般印度甜品的死甜,反而有羊奶香和口感比雪糕香滑黏身,再配煉奶、印度甜粉絲及玫瑰糖漿,甜剛實屬剛好。

這頓晚餐令筆者對印度食品有很大的改觀,而且有翻吃的衝動。
2019-01-10
2019-01-12 20 瀏覽
講起印度菜 平時就只會諗起重慶大廈嘅餐廳比較逼夾 比較污糟難得今次經過尖沙咀寶勒巷見到呢間印度菜上到去裝修好清新 環境好舒適 地方好大我去嗰時都見到一班印度人喺度聚餐證明呢間餐廳好有特色風味 吸引到本土印度人黎餐廳亦都好細心 準備左中文餐牌 方便我哋香港人選擇睇到餐牌 發現原來呢間餐廳係賣印度素菜既然冇乜印度菜經驗我哋就隨心揀咗幾個菜Sev Puri一上菜見到擺啲擺得咁靚即刻胃口大開呢個取餅酸酸甜甜好開胃亦都加咗印度特色漲了為呢一餐開咗好好嘅頭令到我哋好想食落去Pav Bhaji呢個係咖喱薯仔包個包好鬆軟查咗牛油好香啲㗎呢有少少辣架一路點一路食其實感覺有啲食緊似食緊泰國菜咁但係嗰包有次食細食餐飽所以感覺都幾特別Stuffed Paratha餡餅可以自己揀材料我揀咗芝士好香好好味好鬆軟亦都平衡到咖喱嘅濃烈味道Schezwan Fried Rice呢個炒飯係有四川風味加埋印度風味一齊嘅有少少辣但係思邈咪炒得好香好好味我哋食晒
講起印度菜 平時就只會諗起重慶大廈嘅餐廳比較逼夾 比較污糟

Pav Bhaji

Stuffed Paratha

Schezwan Fried Rice

2019-01-10 26 瀏覽
今晚出開尖沙咀,發現依間印度菜餐廳,之前從來未食過印度食物的我,就當然要食下啦。餐廳好舒服,裝修得令人好優閒寫意的感覺,餐桌之間距離又夠遠,三五知己倾下又不會怕影響到其它食客。店员很有善和有禮貌。看完餐牌,原來也有中文的,十分體贴,食物相片好吸引。整個環境充滿印度風情,好多印度人來光顧。叫咗個印度咖喱角,賣相好特別和吸引,用貨車装上食物,好得意。味道幾好食,脆脆地,幾有口感。薯仔配特別的香料,好有印度風味。與一般咖喱,味道有些不同。個人認為是必食的。另外叫咗個烤餅,口感好脆,不太油腻,做到好好食。又叫咗杯冷coffee。同樣好好飲,coffee味好濃。綜合各方面,餐廳環境,食物質素,服務員態度及價錢。絕對是有驚喜的印度餐廳。
,脆脆地
2019-01-10 32 瀏覽
朋友說帶我食印度菜,好少吃印度菜的我,一試無妨。餐廳位於尖沙咀寶勒巷萬事昌廣場3樓,港鐵出口3分鐘路程,十分方便。來到餐廳,餐廳裝潢色彩繽紛有格調,加上店員的熱情笑容,讓人感覺份外舒適。在餐廳用餐的大部份都是印度人,相信十分地道。看看餐牌,我們都看了好一會,有點摸不著頭腦,我對於印度菜真的不熟悉,有善的店員過來為我們耐心介紹,我們都選擇了幾款店員介紹的菜式。上面淋滿乳酸,作為開胃前菜十分不錯,薯仔餡餅炸得脆脆的,店員介紹入面還有小扁豆、酸甜醬、大蒜、鷹嘴豆及香料等等。來到印度餐廳怎少得咖哩,這個是必點項目吧,可以選擇辣度,咖哩香濃撲鼻,且十分濃稠,最喜歡入面傳統印度香料煮奶酪,質感Q彈,用印度餅蘸上咖哩,非常美味。我們點了两款餅試試,一款是大蒜烤餅 $30,用牛油的,十分香脆;而另一款是餡餅 $45,比較Rich點的,當中有薯仔、印度芝士、芝士、雜菜等,較濃芝士香,两款各有特色。印度芒果奶昔 $49豐富的芒果香,較平時喝到的奶昔較濃稠,甜度適中。最後店員介紹我們必試印度特色新地,我第一次食,感覺跟普通的新地真的不一樣,傳統印度冰淇淋較為硬身,配上煉奶,還有色彩繽紛的印度甜粉絲及玫瑰糖漿

傳統印度素咖哩 $85

餡餅 $45

大蒜烤餅 $30

印度芒果奶昔 $49
豐富的芒果香,較平時喝到的奶昔較濃稠,甜度適中。
印度特色新地 $75

最後店員介紹我們必試印度特色新地,我第一次食,感覺跟普通的新地真的不一樣,傳統印度冰淇淋較為硬身,配上煉奶,還有色彩繽紛的印度甜粉絲及玫瑰糖漿。

吃過這間”Kailash Parbat”後,令我對印度菜有另一番體會,令我喜歡上印度菜,下次再來吃其他菜式。

2019-01-09
傳統印度素咖哩 $85
餡餅 $45
大蒜烤餅 $30
印度特色新地 $75
2019-01-08 39 瀏覽
今次食下d平時好少食嘅菜式!就係印度野啦!呢間特別d係食素架!完全冇肉!開頭都有d擔心食肉獸嘅我會唔習慣!睇睇店內環境都幾特別,應該係印度嘅art?唔太清楚,但都幾靚架有d feel 架雖然唔算full 但都有好幾台係local 印度人架!叫咗個芒果milk shake 好飲架,入面仲有種香草叫茴香,幾頂引!table setting 都幾靚,襯哂色!講真叫野食真d亂即使佢地有中英對照menu ,頭上好多個問號問號!好多食材嘅名都唔識一開始我地亂叫,叫咗好多都係with cheese ,因為本人係勁鐘意芝士好彩個店員超nice 佢會suggest我地點樣叫會好d唔洗食到咁膩,又唔會浪費食物。經過調整之後,首先係點黎咗呢個店員話係新出嘅,孟買特色薯仔咖哩配香煎牛油包,佢果兜咖哩都擺得靚靚仔仔咁!佢左下角比咗d洋蔥同檸檬🍋整檸檬汁再因個人喜好放落咖哩到!我地有理冇理都放哂!又幾夾喎!食落個咖哩真心可以撈飯食!冇肉都ok 香料味道搭夠!由於太多咖哩我地地仲叫咗extra 嘅麵包!跟住就係店員另一推介印度特色薯蓉餡圓脆餅入面有甜酸醬,秘製辣醬,yogurt,鷹嘴豆同唔同嘅香料!估唔到醬下面嘅圓

雖然唔算full 但都有好幾台係local 印度人架!
table setting 都幾靚,襯哂色!

經過調整之後,首先係點黎咗呢個

跟住就係店員另一推介印度特色薯蓉餡圓脆餅入面有甜酸醬,秘製辣醬,yogurt,鷹嘴豆同唔同嘅香料!估唔到醬下面嘅圓脆餅真心仲夠脆,味道超級豐富!食到好多香料味!
店員話仲可以點埋呢3種醬食 青色係嘅辣醬個人不太鐘意因為太辣同埋有草青味!左邊嘅係甜甜地嘅醬加埋圓脆餅,我覺得可以!而右邊店員話都係同一隻醬不過呢個係酸味嘅!我都覺得ok!
之後就叫呢個印度粘土烤蘑菇串!佢係將蘑分一半中間釀咗d芝士係入面!,而芝士唔會好膩的!

當然必叫印度薄餅,呢隻係特色餡餅,仲可以揀放芝士落去烤!,食落幾印度風味!
我地仲叫多咗個咖哩點住個餡餅黎食架!呢個係微辣嘅奶酪番茄馬薩拉!入面有好幾舊類似芝士嘅物體,本身都好驚會好膩好飽!好彩佢嘅質地係好似平時食嘅豆腐咁嘅不過硬d d !最後打包埋d咖哩翻屋企聽日做餸都得!
最後店員又比咗d茴香我地!就係最初初milk shake 入面嘅香草🌿原來佢地興食完飯都食幾口清清個味雷!齋食同頭先嘅野飲好唔同,食落去超有回甘嘅味,而且超級刺激到味雷!幾特別!

新嘗試!對印度菜改變睇法!

2019-01-04 34 瀏覽
印象中的印度菜館比較簡陋,難得新開了一家裝潢新穎。地點位於尖沙咀繁華地區、環境乾淨利落,適合偶爾想吃印度菜又對環境有要求的朋友仔。菜單種類繁多,前菜、主菜、湯、甜品也各有選擇,價錢實惠。每款款式精緻,份量適中。印度特色薯蓉餡咖哩角店家以鷹嘴豆、洋蔥及薯泥混上酸甜醬香料,再埋入咖哩角。鷹嘴豆口感帶脆具板栗香味,咖哩角層層而薄脆,每口均黏附薯泥,豐富口感,味道濃郁香口微咸。印度粘土烤特式奶酪串燒奶酪🧀️以兩款咖哩口味烤製,奶酪口感綿密細緻。芝士餡餅 薄餅質感煙韌香口,厚度適中,配上濃香芝士蒜香。咖哩薯仔配煎牛油飽(奶酪)咖哩薯泥外表似肉醬再混芝士,牛油麵包入口鬆軟綿密彈牙而富牛油香。薯泥份量多,建議可再另單點烤餅,再配搭薯泥,開胃好味。

印度特色薯蓉餡咖哩角

印度粘土烤特式奶酪串燒

奶酪🧀️以兩款咖哩口味烤製,奶酪口感綿密細緻。

芝士餡餅

薄餅質感煙韌香口,厚度適中,配上濃香芝士蒜香。

咖哩薯仔配煎牛油飽(奶酪)
2019-01-02 578 瀏覽
經開尖沙咀,同個friend食飯,佢話早排晏晝食過一間印度素菜口味幾特別,反正我又諗唔到食咩,試下新野無妨。之前未食過印度菜,仲要係素食,所以都好好奇係點樣樣環境寬敞舒適,客人亦不少,侍應可以用英語交談,溝通沒有問題餐枱上有免費蒸漏水同水杯供應,餐牌中英文對照,簡單清淅,選擇好多,我真係花多眼亂,直接交比朋友發板印度磨菇,口感好特別,完全未試過既印度醬汁配搭咬落去舊菇好多汁,唔使點個醬已好食~印度冰咖啡,奶味較重,味道和口感都有別平時飲開既奶茶,味偏向微甜咖哩薯仔角 架貨車仔做器皿好特別,打卡一流大大舊,裡面有很多薯仔肉,配上汁料,外層烤局微微帶甜,適合唔吃辣既人,外層好脆唔硬,幾香口我好中意呢碟野~ 由其係佢D脆卜卜外層,唔點醬就咁正仲好味咖哩角夠脆,咬下「索索」聲,脆卜卜之外,印度特色的餡料腍滑多汁,真是美味可口,吃到停不了口。我地叫左少辣,係一個好唔同既咖喱風味,叫埋薄餅夾埋呢個一起食呢個係必食,佢個味有蕃茄同咖哩嘅香味,配埋烤餅絕對係絕配!入面有好幾舊好似中國豆腐既物體,口感都唔錯食印度菜,當然唔可以沒有印度烤餅,熱辣辣既烤餅配合咖哩就最適合不過。我地叫左一份芝士烤餅,薄薄煎餅

之前未食過印度菜,仲要係素食,所以都好好奇係點樣樣

環境寬敞舒適,客人亦不少,侍應可以用英語交談,溝通沒有問題

印度磨菇,口感好特別,完全未試過既印度醬汁配搭
咬落去舊菇好多汁,唔使點個醬已好食~

咖哩薯仔角
架貨車仔做器皿好特別,打卡一流

大大舊,裡面有很多薯仔肉,配上汁料,
外層烤局微微帶甜,適合唔吃辣既人,外層好脆唔硬,幾香口

我好中意呢碟野~ 由其係佢D脆卜卜外層,唔點醬就咁正仲好味

呢個係必食,佢個味有蕃茄同咖哩嘅香味,配埋烤餅絕對係絕配!
入面有好幾舊好似中國豆腐既物體,口感都唔錯

我地叫左一份芝士烤餅,薄薄煎餅,即叫即做,放係好有印度色彩既不銹鋼器皿上呢個好正呀

入面夾住芝士碎,出面又燒到勁香 !! 點埋CURRY 食就一流,
食呢個餅好飽.,會係個胃度脹左幾倍,飽肚抵食之選

呢個咖哩又係味一道風味,味好濃郁,但係帶點辛辣,食咖哩點薄餅真係一流~~

這裡環境真的不錯,地方寬大,枱與枱之間不會太密,傾計都舒服啲!
呢次既印度素菜初體驗感覺唔錯~~
2018-12-30 40 瀏覽
有一日睇左個印度嘅節目,朋友恥笑我從來都未食過印度餐,講真我對印度餐嘅了解只限於food court ,從來都未去過一間印度菜餐廳吃過印度餐,我唔憤氣所以就想Openrice度搵下有咩靚靚哋嘅印度菜可以試,見到呢間啲相唔差,一於就約咗朋友嚟呢度食,丟下胖蕉老公。一嚟到店員都係講英文,所以點菜都係用英文去點,好彩佢哋都有中文餐牌,但係佢嘅餐牌太多選擇,有啲眼花撩亂。驟眼見到好多外國人同中國同胞,香港人都係佔30%左右。首先枱面會發現有三種醬料和一支要付費嘅礦泉水,如果不要礦泉水,其實他們會有其他水。三種醬料貌似很辣,有一隻就丁點辣,一隻就中級,一隻就食不到了,因太辣!第一次食印度菜,先知道原來佢哋都係一碟碟或者一兜兜,當然都知道要點咖喱,同一定要配薄餅,所以我們當然都要入鄉隨俗。先來了一個小吃,是像一個擀麵棒盛住的小吃,看起來像輕又脆,不是,是內涵豐富,香料、薯仔一起炸的,表面一層脆口,又香味道不重不會辛辣帶點鹹。芝士薄餅很鬆軟,質感有點像麵包,帶有點點芝士香,表面有點脆身,裏面有一層類似是芝士,但不會很膩,有點咖哩吃真的很配,就好似我們中國人食白飯一樣。點了一款咖喱,由於不懂那一個比較

點了一款咖喱,由於不懂那一個比較好吃,就點了一個比較熟悉嘅秋葵咖喱,呢款秋葵咖喱是不辣的,帶有香料的味道而且鹹鹹的,吃了一啖會上癮,沾薄餅吃更好。很好奇為什麼秋葵咖喱是把秋葵切到一粒粒,但沒有秋葵平常的潺潺?是怎樣煮到的?
2018-12-30 40 瀏覽
店員好nice老闆也好用心環境乾淨又唔洗等位食物都冇得彈最好食係蕃茄奶酪馬薩拉仲叫咗個飯 好特別 佢有附送醬汁 有啲似沙律汁咁 撈落又有另一番風味有機會都想去多次值得大家一試嘅印度菜
店員好nice

有機會都想去多次
值得大家一試嘅印度菜
  • Paneer  Tikka  Lababdar
2018-12-27 40 瀏覽
呢間餐廳之前已經食過一次,個味道一直令我念念不忘,心思思想再嚟食!其實我唔係話特別鍾意食印度菜,但呢度既印度菜好岩我口味,最緊要係唔會特別辣👍🏻Cheese Corn Tomato我最鍾意嘅就係蕃茄玉米湯,入邊有大量香軟既芝士條,呈半溶狀態係湯入面浮沉。雖然蕃茄味唔係太突出,但芝士味道濃厚,成個湯好重口味,岩曬我🥰Paneer Tikka lababdar (No spicy)炒飯香濃,印度米飯口感特別,配上特製嘅乳酪醬更美味可口。Garlic Naan食印度菜當然唔少得烤餅啦!大蒜烤餅其實冇乜大蒜味,不過勝在乾身唔油膩,口感外脆內軟,好出色!-Paneer Tikka Biryani (No spicy) 同烤餅好夾,醬汁味道較濃,香口。

Cheese Corn Tomato

炒飯香濃,印度米飯口感特別,配上特製嘅乳酪醬更美味可口。

Garlic Naan
同烤餅好夾,醬汁味道較濃,香口。