2018-12-11
呢間印度菜嘅裝潢好活潑,完全唔似平時印度餐廳嘅感覺[粉紅秘魯,$49]menu寫嘅係「特製辣番石榴無酒精雞尾酒」,令我有少少期望會有機會嘗試到味蕾嘅衝擊,但嚟到就似係純粹粉紅石榴汁,係有少少失望,不過飲落都有好香嘅石榴味,唔錯[印度粘土烤特色奶酪,$95]呢個小食用上咗檸檬薄荷青辣椒奶酪,表皮烤到有少少脆,口感非常好,味道亦好清新加上呢個薄荷酸辣醬,食落感覺更唔漏[傳統印度素咖哩,$85]呢個咖哩入面有奶酪、蕃茄、洋蔥、辣椒食落香辣,配印度餅一流[芫茜煮雜菜,$75]呢個咖哩(?)醬(?)菜(?) (唔知應該點叫佢... 哈哈)用咗淡芫茜醬、雜菜,同新鮮胡蘆巴煮成。胡蘆巴係乜呢,我哋都唔知,所以就google咗,居然係有豐胸功效😂佢食落有奶香,唔辣。唔食得辣嘅話我會推介呢個[烤麥餅(前),$25;特色茴香辣椒餡餅(後),$35]前者(其實即係係roti)雖然係plain嘅,但好煙韌,配咖哩一流;後者好多茴香喺面,非常香,而且微辣。即使同咖哩一齊食,個味道都唔會突兀,幾夾。如果你接受到茴香嘅話,我非常推介呢款餅[洋蔥烤包,$35]呢個烤包除咗洋蔥外仲有芫茜調味,絕不單調,而口感一樣都係好
呢個咖哩入面有奶酪、蕃茄、洋蔥、辣椒
呢個烤包除咗洋蔥外仲有芫茜調味,絕不單調,而口感一樣都係好有咬口