印度咖哩就吃得多,什麼咖哩牛腩、咖哩雞都吃過,但是印度素菜還是第一次吃,感覺很新鮮。店面好大,好闊絡店內環境闊落整潔,坐得好舒服,仲有個戶外場提供比吸煙人士,店內員工全部係印度人,需要用簡單英語溝通枱上有唔同款既醬汁自己加落配菜到食~~味道包羅萬有望落感覺係一間非常正宗的印度餐廳,無論侍應、廚師等,全部都係印度人,好多客人都係自家同胞,但都用餐時都有好多外國遊客黎幫襯餐牌亦有中英對照,圖文並茂,點餐完全沒有難度印度芝士烤餅 呢個烤餅比煎餅厚身,比較似麵包的感覺。烤餅中加左cottage cheese,同咖喱中的cheese同款,所以都唔會有好重的芝士味。呢啲烤餅真係好好食,煙煙unun,就算唔點咖喱已經好食。呢到環境都幾舒服,光光猛猛,檯與檯之間位置都夠。咖喱方面都好香,而且夠滑,配合埋啲烤包食真係唔錯呢款咖喱幾好食,好有咖喱香又帶點微辣,食到洋蔥,蕃茄同青椒時又會有蔬菜的甜味最鍾意啲咖喱煮到較杰身,點naan的時候會沾到好多汁,像個麵粉炸出來的小碗剩著酸奶、薯蓉及其他配料,一啖咬落有很豐富的口感,甜甜酸酸的,是很值得推介的餐前小食。薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸麵條,入口十分香脆。
店面好大,好闊絡
枱上有唔同款既醬汁自己加落配菜到食~~味道包羅萬有

望落感覺係一間非常正宗的印度餐廳,無論侍應廚師等,全部都係印度人,好多客人都係自家同胞,但都用餐時都有好多外國遊客黎幫襯
餐牌亦有中英對照,圖文並茂,點餐完全沒有難度
印度芝士烤餅

最鍾意啲咖喱煮到較杰身,點naan的時候會沾到好多汁

薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸麵條,入口十分香脆。

這款小食是用炸過的圓脆餅上面舖滿酸奶,薯蓉和洋蔥絲等,最後在撒上一些炸了的脆麵條上面,口感和味道十分多層次。
咖喱汁完全覆蓋住磨菇既本身。味道上似係黃咖喱, 唔算太辣而且好惹味。配合埋烤餅一齊食就無得輸。

器皿非常別緻,㗎喱角,熱辣辣,外皮炸得好穌脆,裹面係青豆薯仔㗎喱,味道好香好辣
呢杯印度咖啡有別於一般平時飲既咖啡,味道帶甜,入面係有雪糕球,亂打亂撞點黎飲,口味唔錯
聽著餐廳播放的印度音樂,印印腳享受呢頓印度餐,真是唔錯既體驗,好味
2018-12-21 87 瀏覽
今晚約了朋友去了尖沙咀的一間印度菜餐廳吃晚飯。我朋友自從交流團去過印度吃當地菜之後, 已經有數年沒有再吃過印度菜了。希望今次能夠滿足他的食慾, 以及回味當年的味道。到達餐廳後, 覺得整個環境都很舒適, 很有空間感, 每張枱都有相當的距離, 不會造成被迫聽其他人的對話。這些餐牌設計得相當體貼和用心, 有中英對照, 而且部分小菜及飲品都會有它們的照片, 供客人作參考。我跟我朋友都有選擇困難症, 幸好看到旁邊的人點了咖哩配薄餅, 看起來很不錯, 令我們很快作出抉擇, 哈哈!於是, 我們就點了一客咖哩, 跟兩款薄餅來試一試。終於來了, 賣相相當吸引, 不知道味道如何呢?這個蕃茄芝士咖哩真的不得了, 雖然有點辣, 但正正就是這個辣為它加了不少分。而且裡面有很多塊四四方方的芝士, 雖然芝士浸在裡面, 但口感也不會太淋。咖哩當然要配薄餅, 說真的, 兩者真的超級配, 由尤是咖哩的辣, 生色不少。所以大家下次來吃, 記緊要點薄餅, 即使不點咖哩, 本身已經很好吃, 十分推薦!另外, 好奇心驅使我們點了一客咖哩角, 想試試有沒有什麼特別。咖哩角配這個醬汁確實很搭, 能令你吃完一口, 再點醬汁來多一口。這
於是, 我們就點了一客咖哩, 跟兩款薄餅來試一試。
終於來了, 賣相相當吸引, 不知道味道如何呢?
奶酪番茄馬薩拉
印度特色薯蓉餡咖哩角
這個我們也很快吃完, 因為真的很好吃。

整體來說, 這間位於寶勒巷的樓上餐廳, 位置可能未必那麼易找, 但我想說的是有時難找的地方往往都有好東西, 有時尋到寶也說不定呢。
這間印度菜有下一次的, 而下次要帶更多朋友來吃, 那就可以點更多的小菜。
芝士餡餅
2018-12-19
奶酪番茄馬薩拉
印度特色薯蓉餡咖哩角
芝士餡餅
2018-12-20 25 瀏覽
我咁為食好多嘢都食,就係印度菜我有記憶來講係香港都係食過幾次咁多多!因為唔係好識叫嘢食,今次都係我一個熱愛印度文化的朋友帶我嚟食!餐廳裝修時尚簡約,輕鬆的音樂,七點鐘坐低唔係好多人,但陸陸續續開始全部都係印度同鄉同埋一啲外籍遊客,真係比較少local人入嚟食。咁應該係夠晒正宗嘅印度菜!侍應小姐熱誠又有笑容,我哋用簡單嘅英語溝通,我係個餐牌度指指點點,佢仲教我點樣發音讀菜名添!好搞笑!我哋叫左個人氣推介嘅奶酪番茄馬薩拉,印度咖喱味道好濃郁 ,質地比較稠身,蔬菜、甜椒、同埋好似豆腐的 奶酪?cheese? 對我來講好新奇!極力推介同埋薄餅一齊食!所以叫個馬薩拉芝士烤餅 ,又係芝士,烤餅即叫即烤 ,熱辣辣非常鬆軟綿密,好吃到我同朋友好一陣間就食晒!可以飲一啲地道啲嘅飲品,Mixed Lime Water, 甜中帶鹹,清新好味!

• 奶酪番茄馬薩拉
  • 馬薩拉芝士烤餅
2018-12-17 36 瀏覽
今晚同朋友去了間由印度人開嘅餐廳食飯,平時食飯都有機會食唔同嘅菜式,但呢到都可以食到啲印度地道菜式,所以都有好有印度人上來幫襯,今晚點了個印度旁遮普式咖喱角$70,見到佢個外形都幾似中國嘅炸油角,上枱時好特別,用㗎貨車盛上,一車兩件配埋鷹嘴豆醬,入口十分香脆,而咖喱角內係啲充滿香料煮好嘅辣薯仔,帶點辣之外,個咖喱味亦好濃;除此之外點了個印度特色菜湯$45,雖然係以菜為主,但味道都十分香濃,配埋個跟湯上嘅脆脆,一齊入口真係一個唔錯嘅配搭!如果有時想吃得清但重口味,印度菜又係一個另一選擇!

如果有時想吃得清但重口味,印度菜又係一個另一選擇!
2018-12-16 51 瀏覽
環境加分 又大又靚 坐得好舒服😌Mix chaat $80係一個開胃嘅酸甜凍食 白色嘅醬汁我以為係白咖喱但係係一種酸甜有乳酸味嘅汁 入面既青椒唔算太辣只係薇辣 入面嘅料雖然唔係有啲咩特別 都冇好特別吸引嘅地方 但係呢個醬汁味道真係第一次食 而係幾滿意嘅咖喱薯仔包 $75因此平時香港人食嘅咖喱 但係喺香港平時好重椰汁味嘅味道 而真係混合左不同香料好香口辛辣嘅咖喱 🍛 係正宗嘅味道但又不失港味 麵包係原宿嘅餐包 所以咖哩先係嗰重點Garlic Naan $30諗住咖哩有剩所以就叫個薄餅嚟配本身想試佢個馬薩拉芝士烤餅 但係最嬲咪嚟咗一個大蒜烤餅 對上一次食印度菜我都遇到同一個情況就係叫芝士味嘅烤餅但係嚟咗大蒜味嘅烤餅 唔知係咪個天永遠都唔想我試吓芝士烤餅呢 真係好奇怪...唔知大家成日覺得印度薄餅咁好食知唔知入邊係有幾肥架呢 就要有做法講起啦其實本身係一個麵粉糰之後成舊放落油浸獲到煎 在喺入邊不停壓扁再琴返埋 佢有一層層嘅感覺 入邊有幾多層即係佢接左幾多下 所以咁好食唔係冇理由㗎 😂炒飯(抱歉 唔記得咗咩名)就係用咖喱粉炒嘅炒飯冇咩材料但係好香 偏小小辣 但係因為冇乜材料所以可能略嫌有啲貴
環境加分
又大又靚 坐得好舒服😌

Mix chaat $80
但係呢個醬汁味道真係第一次食 而係幾滿意嘅

咖喱薯仔包 $75

Garlic Naan $30
諗住咖哩有剩所以就叫個薄餅嚟配

炒飯(抱歉 唔記得咗咩名)
就係用咖喱粉炒嘅炒飯冇咩材料但係好香 偏小小辣 但係因為冇乜材料所以可能略嫌有啲貴 但係都唔會話後悔叫左

雖然平時有食齋嘅習慣 但係今次食完都唔習慣嘅感覺 反而覺得偶爾一個月一兩餐食齋清下腸胃都幾好
推薦比平時唔好食齋習慣嘅你試吓
印度菜就話香港都多姐食印度嘅素食你未試過啦掛 😂今日帶個英國讀書既朋友去試一試 話左個新奇既小百科俾我聽👳🏽‍♂️ 原來印度菜嘅廚房係最乾淨 大家都聽過做果行就唔會食果行 係因為你會知道入邊好邋遢 但係因為印度屋企嘅廚房通常都係open kitchen. 所以佢哋對待廚房嘅習慣都係保持好乾淨 包括飲食行業 所以好多嘢都有例外唔可以一概而論 👨🏽‍🍳講返餐廳先 入到去發現大部份都係非香港裔嘅朋友 反正只有兩三台係香港客 即係證明呢一度嘅一道菜一定好正宗 個環境設計相當着舒服 張枱都好大可以擺到好多食物 燈光明亮 只係一間高檔嘅印度菜 (八卦)不知道大部份嘅非港人士都着得好光鮮 唔知呢間鋪頭係唔係喺佢哋嘅中過廿level 呢 咁嘅格局以為會好貴啦 但係我覺得又係可接受嘅範圍 印度素菜既選擇原來都幾多 小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦點知原來係一個凍盤 入邊有啲扁豆餃子炸圓脆餅油渣青椒乳酸薯仔甜酸醬同埋一啲香料 類似一個白色嘅咖喱🍛 朋友好鍾意食呢一個嘅酸酸甜甜香料咖喱味 我就覺得真係好神奇出邊冇咩點見過或者都唔會專登去試 幾推介俾大家烤蘑菇
印度菜就話香港都多姐

印度素菜既選擇原來都幾多
小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80

一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦

烤蘑菇串 $95

個蘑菇串幾多 佢出邊係包左一層野先入邊先係蘑菇 出邊嘅口感有少少似魚蛋咁 烤得好香 似係有少少近黃咖喱嘅味道

咖喱薯仔包 $75

個咖喱味我好鍾意 唔係平時喺沙嗲王或者港式印度咖喱嘅味道 難得啱啱好 個包好軟熟好好食 呢個比較接近平時大家喺其他餐廳食嘅咖喱味道 所以唔想是太過新奇有趣嘅嘢嘅話可以食呢個你哋會覺得好食

今次嘅食評只可以講都大概嘅感覺因為真係唔熟悉印度嘅香料名所以根本就講唔出佢嘅確實味道
但係逢親一個月裏面嘅齋戒月日就一定會好爆 所以大家可以留意下
2018-12-12 294 瀏覽
Environment: Clean and comfortable, suitable for family and friendsFood quality: So tasty and authentic, they only serve vegetarian, but as a meat eater, the food was so tasty that you won’t even think about meat. Good value for money, definitely a place you will visit again and again. I am glad that my husband and I took a bold decision to blind-picked this place for dinner tonight.

Kp  Chaat  Platter
Paneer  Tikka  Lababdar
2018-12-12
Kp  Chaat  Platter
Paneer  Tikka  Lababdar
2018-12-11 33 瀏覽
呢間印度菜嘅裝潢好活潑,完全唔似平時印度餐廳嘅感覺[粉紅秘魯,$49]menu寫嘅係「特製辣番石榴無酒精雞尾酒」,令我有少少期望會有機會嘗試到味蕾嘅衝擊,但嚟到就似係純粹粉紅石榴汁,係有少少失望,不過飲落都有好香嘅石榴味,唔錯[印度粘土烤特色奶酪,$95]呢個小食用上咗檸檬薄荷青辣椒奶酪,表皮烤到有少少脆,口感非常好,味道亦好清新加上呢個薄荷酸辣醬,食落感覺更唔漏[傳統印度素咖哩,$85]呢個咖哩入面有奶酪、蕃茄、洋蔥、辣椒食落香辣,配印度餅一流[芫茜煮雜菜,$75]呢個咖哩(?)醬(?)菜(?) (唔知應該點叫佢... 哈哈)用咗淡芫茜醬、雜菜,同新鮮胡蘆巴煮成。胡蘆巴係乜呢,我哋都唔知,所以就google咗,居然係有豐胸功效😂佢食落有奶香,唔辣。唔食得辣嘅話我會推介呢個[烤麥餅(前),$25;特色茴香辣椒餡餅(後),$35]前者(其實即係係roti)雖然係plain嘅,但好煙韌,配咖哩一流;後者好多茴香喺面,非常香,而且微辣。即使同咖哩一齊食,個味道都唔會突兀,幾夾。如果你接受到茴香嘅話,我非常推介呢款餅[洋蔥烤包,$35]呢個烤包除咗洋蔥外仲有芫茜調味,絕不單調,而口感一樣都係好
呢間印度菜嘅裝潢好活潑,完全唔似平時印度餐廳嘅感覺

[粉紅秘魯,$49]

[印度粘土烤特色奶酪,$95]
加上呢個薄荷酸辣醬,食落感覺更唔漏

[傳統印度素咖哩,$85]
呢個咖哩入面有奶酪、蕃茄、洋蔥、辣椒
食落香辣,配印度餅一流

[芫茜煮雜菜,$75]
佢食落有奶香,唔辣。唔食得辣嘅話我會推介呢個

[烤麥餅(前),$25;特色茴香辣椒餡餅(後),$35]

[洋蔥烤包,$35]
呢個烤包除咗洋蔥外仲有芫茜調味,絕不單調,而口感一樣都係好有咬口
2018-12-06 54 瀏覽
朋友喜歡嚐試不同的菜式, 今晚帶我來吃印度素菜, 因為她很喜歡蔬食, 而我也樂意奉陪, 多吃蔬菜比較健康嘛。Manhcow soup 印度特色蔬菜湯 $45店員說有顧客稱這蔬菜湯似蛇羹, 它的顏色很深, 還擔心會過鹹, 原來沒有, 味道是剛好, 蔬菜粒切得細碎, 容易食, 留意當中有不少薑粒, 不喜歡的朋友可以走薑, 另外有脆條可加在一起吃。Amritsari Aloo Gobi 特製素食$75即管叫了少辣, 但這道菜辣度蠻強的, 它稱有椰菜、薯仔、番茄, 我見最多是薯仔, 椰菜有少少, 蕃茄就不太覺, 可能已融入醬汁中, 這裡也有不少薑絲啊, 是不是印度人和中國一樣, 覺得薑可以驅蔬菜的寒氣呢?這裡的服務人員都是印度人, 很禮貌、關顧, 以尊稱稱呼客人, 感覺像貴賓, 食物也很有印度特色, 值得一試。

Manhcow soup 印度特色蔬菜湯 $45

Amritsari Aloo Gobi 特製素食$75

2018-12-06 46 瀏覽
間中有看印度電影, 有些還蠻用心的, 也可窺看一下這神秘的異國文化, 因自己從未踏足。在戲內, 見到他們吃的東西, 像很滋味的樣子, 都會有點好奇, 印度菜給我的味蕾不一樣的新體驗。尖沙咀的印度菜選擇不少, 這天來到這一間, 地方很闊落, 坐得舒舒服服, 是吃素的餐館。Aamchi Mumbai Sandwich  經典印度孟買烤三明治 $75我最喜歡這一道菜, 要先介紹, 三明治麵包烘得有點脆, 內裡有煮到夠軟的薯蓉、青瓜、奶酪(芝士)、酸辣醬,初時吃感覺像不辣, 不同的蔬菜令人感覺清新, 但越吃越有一鼓辣勁, 像是胡椒粒的辣。 Paneer Tikka Lababdar 奶酪番茄馬薩拉 $85這個不太辣, 適合少辣口味的朋友, 奶酪番茄味道惹味, 當中還有一條條長方體, 似是豆腐和芝士的混合體, 幾特別。Stuffed Paratha (cheese) 芝士餡餅 $45 吃馬薩拉當然要叫餡餅配送啦, 選了芝士口味, 芝士夾在兩片餅的中間, 味道香濃, 餡餅口感鬆化, 不太油。這餐廳的服務比很多香港餐廳還要好, 職員都很有heart, 人手亦很足夠,環境色彩亮麗, 感覺很醒神, 有不
Aamchi Mumbai Sandwich
經典印度孟買烤三明治 $75

Paneer Tikka Lababdar
奶酪番茄馬薩拉 $85
Stuffed Paratha (cheese)
芝士餡餅 $45
環境色彩亮麗, 感覺很醒神, 有不少小佈置, 甚有心思, 吃完會對這間餐廳很有印象。

留意一下, 桌上的水要收$15的。
2018-12-05 35 瀏覽
有朋友話成日都食日韓泰菜有點悶 所以佢話今次食飯帶我去試新野😂 印度素菜又真係第一次試😂一入到去就覺得係一間好local既餐廳 播住bollywood music 雖然聽唔明佢唱咩 但都好有氣氛 令人覺得好開心店員既服務好好 見我地唔係local即刻比中文menu我地 又介紹有咩好食👍🏻最後叫左個奶酪番茄馬薩拉 比較稠身少少 再加一啲蔬菜如洋蔥和甜椒等 入面仲有豆腐 極力推介!叫呢個點可以唔叫naan呢🤗 我地簡左個馬薩拉芝士烤餅 烤餅即叫即烤 非常鬆軟 我同朋友好快就清左 店員仲問我地使唔使refill😂另外都叫左個飯 飯粒較長身 而且有啲豆做配料 分量都幾多飲品方面叫左lime water(mixed) 鹹鹹甜甜咁 食完重口味既野食飲就最岩啦👍🏻仲試左甜品 都好香 而且唔會話太甜 朋友同我初初食覺得不太習慣有點奇怪 不過食食下又幾好味 或者呢個就係印度菜吸引人既地方🤔

另外都叫左個飯 飯粒較長身 而且有啲豆做配料 分量都幾多

2018-12-05 36 瀏覽
前幾日同新同事放左工去尖沙咀搵食,由於佢係素食者,唔知附近有咩好食,就上openrice睇下有咩好介紹,無意間發現呢間特色印度菜素菜館。入到去,個環境裝修得好別緻,完全一反我對一般傳統印度菜菜館嘅印象。咁我地就叫左野飲先。呢兩支係美味乳酪飲品。個口感好厚,而且好重乳酪味,如果係乳酪愛好者,必試!! 呢款係印度粘土烤特式奶酪串,有兩款咖喱味~兩款咖哩都好食,不過橙色個隻比較辣啲同濃味啲~最後係經典印度孟買烤三文治。呢個三文治十級必試!!首先個麵包烤得好脆,另外,啲涵料亦都好豐富,而且味道好夾!真心推介!

2018-12-03 71 瀏覽
對上一次傳統印度菜好似已經係幾年前嘅事,其實唔係香港少選擇,而係大家都唔知應該去邊度搵,個個第一反應都淨係諗到重慶重慶😐,但重慶一向俾人"品流複雜"之印象,加上去到附近已經好多傳單遞上📜,令大部分人(最少我係)決定權迅速下降,跟住就抱住"唉是但啦試下"嘅心態上左去其中一間......今晚我就唔係random picking,係專登搵出黎位於鬧市中嘅一間,上黎過程唔需要戰戰兢兢護住自己個袋怕有第3隻手,入到餐廳覺得WOW 好MODERN...Menu 上單係芝士已經有幾款,我地揀左有 lemon mint dipping 烤奶酪,初初睇樣覺得好一般,但食落好有彈性 外層燒左帶有脆焦,,好開胃!因為我地難決擇下,waitress 推薦我地食傳統風味,仲問我地食唔食得辣,如果鍾意可以加減辣度.至於好鍾意香料嘅我 當然要黎一份茴香辣椒味,再配一份原味ROTI), 茴香好多時用黎做烤串燒/羊肉🍢,冇諗到做ROTI都咁夾~原粒仲脆卜卜💫.用黎沾CURRY PASTE 好惹味,初初覺得唔辣,點知越食越香辣,入面有蕃茄芝士,味道好似幾十種味道MIX埋一齊咁,複雜得黎又唔會過份. 另一款係比較MILKY

,入到餐廳覺得WOW 好MODERN...
粘土烤特色奶酪
傳統素咖哩
另一款係比較MILKY/CREAMY嘅咖哩,味道傾甜滑,相信小朋友會鍾意啲,入面有芫茜+鮮葫蘆巴, 很特別的一個菜色,唯一一樣唔好係好易膩,可能因為好多奶油去煮吧🍼~
芫茜煮雜菜

呢個係洋蔥味KULCHA, 中文唔知係咩,本身麵團比NAAN厚身,挺有彈性🆙,當然油分都相當多DD,好軟彈,鍾意食麵包嘅人士一定會鍾意, 用黎DIP 咖哩又係一流呢~!!!
KULCHA
粘土烤特色奶酪
傳統素咖哩
KULCHA
自從有次朋友帶我去食印度菜之後,我間唔中都會突然好想食印度菜近來發現尖沙咀其實有唔少好嘅印度餐廳,今日就嚟咗呢度滿足下我果條印度菜癮啦下午黎到,因為唔係lunch time黎,所以靜靜地,好舒服全程一直有女店員貼心服務我地,印象好好室內裝修時尚,有品味,感覺好舒適。餐牌設計亦見時尚感但因為多數菜式名都係印度譯名 只有睇下面細啲嘅discription先大概估到係咩黎。店員就貼心地俾咗中文menu我哋,啲菜式名就易明好多啦Mango Lassi印度式芒果奶昔 同一般芒果奶昔唔同 感覺印度既奶昔口感係濃啲比較漿既 都幾特別 入面仲加左啲粒粒係薄荷味既種子 清清地 飲落感覺幾健康豐富!店員建議我地先食印度脆餅,因為耐左佢會冧,無咁脆口Masala脆餅真係好香脆,連上面既蔬菜食口感幾豐富,但餅上既香料都幾辣下,開頭幾惹味,不過加埋洋蔥既刺激口感,會越食越辣,平時只食到微辣既我就食唔到太多,食到兩啖就食唔到,因為太辣了,但鐘意食辣既同行朋有似乎都幾鐘意既煎辣薯蓉 配鷹嘴豆醬 薯蓉外形好似心形薯餅咁 好可愛~食落就feel到真係薯蓉 但又同平時食開既唔同 係比較硬身既 呢個醬都唔錯 鹹鹹地 不過都

全程一直有女店員貼心服務我地,印象好好

室內裝修時尚,有品味,感覺好舒適。

餐牌設計亦見時尚感

Mango Lassi

豐富!

店員建議我地先食印度脆餅,因為耐左佢會冧,無咁脆口

煎辣薯蓉 配鷹嘴豆醬
薯蓉外形好似心形薯餅咁 好可愛~
食落就feel到真係薯蓉 但又同平時食開既唔同 係比較硬身既 呢個醬都唔錯 鹹鹹地 不過都比較辣 但夾埋薯蓉食都不錯

黎到我地一致最鐘意既dish

咖喱芝士薯仔包(加牛油)

店員貼心地教埋我地點食 首先將啲醬撈匀
(呢個醬好味!鹹鹹甜甜帶少少辣味
可惜我地呢個時段無naan, 剩左都無得點黎食)
然後好似上上面張圖咁搽落打開左既包度 鐘意既可以squeeze d 檸檬汁上上面 都可以加啲洋蔥上去 再夾埋 好似漢堡包咁食
佢有兩個餐包 我地每人食一個 剩左唔少醬 如果可以多啲包就好啦!唔太食到辣既我覺得呢個dish既辣度剛剛好,香口得黎又唔會食得辛苦
黎到Kailash Parbat ,推薦揀呢個dish!

最後,店員比左濕紙巾我地,仲比左頭先杯lassi入面果d 薄荷味既種子我地食,當係薄荷糖咁

總括黎講,呢餐係舒適既特色印度菜體驗
2018-11-27 41 瀏覽
今天在尖沙咀見完客,在網上搜到附近有一家特式印度菜,評價還不錯,便試試看。有中英文Menu,描述也詳盡,很貼心。咖喱薯仔包(奶酪)咖喱好惹味,但都幾辣下。有很多芝士,攪拌一下,溶入咖喱,正!配兩件牛油包,熱哄哄的,牛油很香。可惜只有2件,唔夠喉。青馬薩拉芝士香飯特別地用一個小鑊盛著,色香味俱全。最上面有一塊特製脆餅,很脆。印度香飯,一粒粒,軟硬適中。有小小辣,食落很香口。飯入面有印度芝士串,是一條條的,味道像水牛芝士。另外它配有特製的凍乳酸,混入飯中很開胃。注意:不要看小它的份量,我一個人吃不完,建議二位用。印度特色新地印度雪糕的味道很特別,有香料的味道。口感比一般雪糕粘口。印度甜粉絲很清爽。煉奶及玫瑰糖漿的味道很夾,不會太甜,容易入口。這裡還有很多未嘗試過的菜式,有機會要帶朋友再試試別的。

咖喱薯仔包(奶酪)
咖喱好惹味,但都幾辣下。
有很多芝士,攪拌一下,溶入咖喱,正!
配兩件牛油包,熱哄哄的,牛油很香。可惜只有2件,唔夠喉。

青馬薩拉芝士香飯
特別地用一個小鑊盛著,色香味俱全。
最上面有一塊特製脆餅,很脆。
注意:不要看小它的份量,我一個人吃不完,建議二位用。

印度特色新地

這裡還有很多未嘗試過的菜式,有機會要帶朋友再試試別的。