2023-03-12 34 瀏覽
今日同老公去山林道食Lunch真係好多選擇最終入咗嚟JusterLunch Menu都好多選擇雖然店舖吾太大,但坐位尚算闊落我地選了兩款lunch set黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 一上枱已經聞到燒牛香好吸引 A5和牛油脂較豐富加上牛邊煎得好香口配上黑松露醬水波蛋飯味道配搭一流 有驚喜黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 卡邦尼意粉份量好夠,黑松露牛肝菌忌廉汁整得好creamy味道好濃郁,加上煙肉咸咸地 正玫瑰花茶 玫瑰花茶加上花蜜,玫瑰花香帶微甜,估吾到花茶咁大瓶,二人都飲吾晒環境指數🌕🌕🌕🌕🌑味道指數🌕🌕🌕🌕🌑服務指數🌕🌕🌕🌗🌑抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑推介指數🌕🌕🌕🌕🌑
今日同老公去山林道食Lunch

真係好多選擇

最終入咗嚟Juster

Lunch Menu都好多選擇

雖然店舖吾太大,但坐位尚算闊落
我地選了兩款lunch set

一上枱已經聞到燒牛香
好吸引 A5和牛油脂較豐富
加上牛邊煎得好香口
配上黑松露醬水波蛋飯
味道配搭一流 有驚喜

黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
卡邦尼意粉份量好夠,黑松露牛肝菌忌廉汁整得好creamy
味道好濃郁,加上煙肉咸咸地 正

玫瑰花茶

2023-03-08
  • 黑松露牛肝醬卡邦尼意粉
  • 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯
2023-03-11 25 瀏覽
每次係山林道經過都見E間餐廳Full house🔥大排長龍,一直都好想試下佢,Friday night🤘🏻 難得放鬆下就試下佢先~餐廳空間唔算好大,一眼睇曬,但牆上的港風的neon light🌈非常特別,處處都係打卡位;另外值得一提侍應👦🏻非常好客,會貼心咁主動俾意見Assorted Platter Set 👉🏻真門西淋牛豬仁雞🐮🐷🐔 Vs 蝦兵蟹將PRO🦐🦀🦞 ($575)~焗多汁豬仔骨+脆炸美國魚柳🐟、多汁淫蝦🦞、慢煮蒜香春雞(半隻)、炸軟穀蟹x2、啤酒薯條🍟E個Platter 見好多人網上都大推💁🏻‍♀️,包曬海陸空唔同豐富的美食,琳瑯滿目真係見到都流曬口水🤤先講最吸睛的手臂長龍蝦🦞,勁大隻之餘肉質又飽滿鮮甜,食落去啖啖肉非常滿足仲要勁多蝦膏😍下一個必推的係慢煮蒜香春雞🐓,濃香的孜然粉及香草🌿豐富左成個雞肉的層次,肉質嫩滑帶汁💦夠曬入味炸軟殼蟹🦀雖然唔算好大,但炸到脆卜卜黃金香脆,一啖一隻,裡面濃郁軟香的蟹膏同肉汁係口裡面爆發,大推😆最後睇落最普通的啤酒薯條🍟食落最有驚喜,薯條粗度啱啱好又夠脆,鹹味剛剛好,有輕微啤酒味🍺,又唔會太突出炸原條的魚柳同炸豬仔骨個人覺得就都好味ge但冇其
Assorted Platter Set

炸原條的魚柳同炸豬仔骨個人覺得就都好味ge但冇其他幾樣咁驚艷,不過作為肉食獸的同行友人們就覺得好滿足😎
👉🏻三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶🌹 ($43)
超級大壺,多到夠2~3個人share,玫瑰花味都幾出又香,食得肉多解膩最適合😉

👉🏻星爆氣流斬改EX💫 ($45)
E間餐廳每樣菜的名都好有玩味👻,E款特飲一睇就覺得好特別,用左波子汽水🥤同少量的cream中和,更易入口

Remarks:
-Opening hrs: 1200~2300
-記得book位,長期Full house,Openrice/Tel book 定先
-另有Happy Hour Promotion
JUST’er Bar & Restaurant 位於尖沙咀山林道的餐廳,地方好就腳,最岩放工之後約朋友食飯,近地鐵,山林道/附近車位又多泊車。絕對係靜中帶旺、旺中帶靜。餐廳主打西餐美食,wine選擇夠多,每一份餐點的性價比超高,美味又抵食。絕對係同朋友飲酒傾偈首選之地。👍🏻1️⃣ 門西淋牛豬仁雞 vs蝦兵蟹將 $445配焗多汁豬仔骨/脆炸美國魚柳/美國安格斯西冷一黎到見份量超大😱CP值極高‼️雞、豬、龍蝦、軟殼蟹咩都有😍😍煎、炸、烤、焗樣樣整👍🏻真係一碟滿足晒所有願望❤️❤️龍蝦新鮮、蝦頭勁多膏鮮味🦞蝦肉大件夾彈牙🤤🤤直情想追加多隻豬肉肋骨係即燒!Fatty重有到有少少碳味😋😋肉好入味,醬汁收到好乾身配啤酒一流😋雞係法國小春雞鮮嫩多汁,突然之間轉咗做孜然味嘩‼️真係十分之驚喜😍😍配埋紅酒🍷perfect!2️⃣垃圾八爪魚 $48唔知靈感係咪來源香港街頭嗰啲垃圾食物呢?😂😂香港人最鍾意食香口野呀嘛❤️粒粒八爪魚仔都係成隻咁炸炸得好香口好好食做送酒小食一流出面未食過,夠晒特別👍🏻3️⃣星爆氣流斬改ex $45波子汽水味梳打上邊配上雲呢拿雪糕🍦好似以前細細個飲嘅黑牛咁,回憶返晒嚟🚼4️⃣ La Croisade -

門西淋牛豬仁雞 vs蝦兵蟹將

1️⃣ 門西淋牛豬仁雞 vs蝦兵蟹將 $445
配焗多汁豬仔骨/脆炸美國魚柳/美國安格斯西冷

一黎到見份量超大😱
CP值極高‼
️雞、豬、龍蝦、軟殼蟹咩都有😍😍
煎、炸、烤、焗樣樣整👍🏻
真係一碟滿足晒所有願望❤️❤️
龍蝦新鮮、蝦頭勁多膏鮮味🦞
蝦肉大件夾彈牙🤤🤤
直情想追加多隻

豬肉肋骨係即燒!
Fatty重有到有少少碳味😋😋
肉好入味,醬汁收到好乾身
配啤酒一流😋

雞係法國小春雞
鮮嫩多汁,
突然之間轉咗做孜然味
嘩‼️真係十分之驚喜😍😍
配埋紅酒🍷perfect!
垃圾八爪魚

2️⃣垃圾八爪魚 $48
唔知靈感係咪來源香港街頭嗰啲垃圾食物呢?😂😂
香港人最鍾意食香口野呀嘛❤️
粒粒八爪魚仔都係成隻咁炸
炸得好香口好好食
做送酒小食一流
出面未食過,夠晒特別👍🏻

3️⃣星爆氣流斬改ex $45
波子汽水味梳打
上邊配上雲呢拿雪糕🍦
好似以前細細個飲嘅黑牛咁,回憶返晒嚟🚼

4️⃣ La Croisade - Glass $85
呢隻紅酒好易入口,
果味香濃,絲滑,
紅酒新手可以一試

❇️總結❇️
呢間舖頭嘅wine list有好多選擇,
餐廳兩邊有霓虹燈裝飾,十足香港味道❣️
可以同朋友飲嘢食好西之餘
仲可以打卡🖼️
強推👍🏻👍🏻😍
垃圾八爪魚
  • 門西淋牛豬VS蝦兵蟹將
2023-03-06 50 瀏覽
# TST今次嚟到山林道一間玩味西餐廳,牆上掛滿港式霓虹燈吊牌,地方寬敞整潔,有點走進復古時代的餐廳,從佐敦站前行4分鐘就到達。星期日的午市嚟到,真係如佢霓虹牌寫上《全院滿座》般多人~今次試左:1-炸物拼盤(垃圾) HKD78入邊有番薯條,炸蠔,辣味單骨雞翼,芝麻雞翼,配上茄汁及他他醬,啲炸物好香好脆口,其中我最鍾意食炸蠔,入面啲蠔肉仲好鮮嫩,最岩配啤酒2-美乃滋白汁帶子(半生扁意粉) HKD77意粉掛滿美乃滋味汁,不過唔會好膩,我最鍾意佢用扁意粉,咬落去口感豐富啲,帶子唔會煎到過熟,午市意粉黎講幾正3-和風秘魯沙律 Solterito HKD69 呢個沙律充滿蛋白質,有蜆蝦同青口,配上清新沙律汁,撈埋一齊食感覺好解膩,有啲諗起以前泰國嘅沙律,啱晒減肥一族~4-星爆氣流斬改EX HKD45特飲叫咗杯好搞笑既名既野飲,原來佢係波子汽冰味既梳打水,上面加埋啲cream 好好飲,唔會過甜,打咭又好睇。呢度嘅下午套餐大約HKD60起,由於當日和牛蓋飯賣晒,所以試唔到,中午惠顧任何主食均享有$24飲品免額,下次經過山林道想搵嘢食呢間都係唔錯嘅選擇~🫶🏻📍 JUST'er Bar & Restau
# TST

今次試左:
1-炸物拼盤(垃圾) HKD78

2-美乃滋白汁帶子(半生扁意粉) HKD77

3-和風秘魯沙律 Solterito HKD69

4-星爆氣流斬改EX HKD45

📍 JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted

2023-03-06
  • 星爆氣流斬改EX
  • 醬油風白汁三文魚扁意
2023-02-24 53 瀏覽
一上菜就已經聞到焗多汁豬仔骨嘅香味,忍唔住口水都流咗出嚟!啱啱出爐嘅豬仔骨,肉質爽口,好易咬,啖啖都係肉汁。加上配搭嘅薯條,就好似絕配咁好味!👍👍嚟到醬油風白汁三文魚扁意粉,白汁海鮮配上煮得恰到好處嘅意粉好順口,仲有啲蘑菇、洋蔥等配菜增加口感,而且三文魚肉質鮮嫩。👍👍原條燒吊筒呢道菜真係有驚喜!當上枱嘅時候,先聞到炭燒嘅香氣,魷魚彈牙,配埋燒汁,令人回味無窮!👍👍最後係芝麻雞翼,有四隻,一口啖落去,外脆內嫩,十分美味!👍👍

2023-02-23 52 瀏覽
呢間尖沙咀餐廳夜晚成日都full Booking!所以今次食下午就多數有位~黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 $163係真A5和牛啊!☺️☺️ 十分邪惡啊!脂肪比例重 食落去油脂會留喺口腔一陣!估唔到都幾多塊厚切👍有三種調味 黑松露 黑胡椒同埋海鹽自家製masala印度咖喱雞飯 $68呢個好似係新推出!咖喱味不錯同埋唔辣的!雞肉亦都唔會太鞋洋甘菊檸檬蜜糖茶 $43呢個推薦!好飲啊!同埋驚喜位係好大樽!飲到瀨尿hahaha 好似飲緊檸檬茶跟住加入蜜糖味!好似話有養顏功效~不過原來都有通便🤣🤣所以腸胃差嘅人就未必適合啦!榛子鮮奶咖啡 $28呢個咖啡係偏甜!上面打有泡泡

黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 $163

自家製masala印度咖喱雞飯 $68
呢個好似係新推出!咖喱味不錯同埋唔辣的!雞肉亦都唔會太鞋

洋甘菊檸檬蜜糖茶 $43
呢個推薦!好飲啊!同埋驚喜位係好大樽!飲到瀨尿hahaha

榛子鮮奶咖啡 $28
呢個咖啡係偏甜!上面打有泡泡
2023-02-19 58 瀏覽
本身book左 而book位既朋友味到 咁我拎左位先講我朋友既姓 個侍應(高高地男人)問電話幾多book 咁我就話等等 之後佢串串地話:唔記得呀?下 咩意思呀?好似講到我亂撞咁 我咪話我fd book 囉 之後佢要講句:都係想confirm返姐其實你唔講野無人話你啞ga wor🙄然後叫野食 叫完先同我地講話 有minimum charge 我地問幾多係minimum,然後佢答唔好太過份就得。咩叫唔好太過份?d字眼會唔會無禮貌左少少?一坐低唔一早同我地講 好似講到我地錯咁minimum charge唔係問題 係個男侍應態度真係麻麻地不推薦野食一般 豬再骨好難切
本身book左 而book位既朋友味到 咁我拎左位先
其實你唔講野無人話你啞ga wor🙄

不推薦

野食一般 豬再骨好難切
呢間西餐廳既舖位唔算大,但係燈光幾有氣氛,仲有啲霓虹燈同時鐘做背景,坐得幾舒服!而且食物係即叫即做,味道唔錯😚
今日叫咗佢哋嘅signature:
門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將拼盤 ($445)呢個拼盤性價比幾高!有龍蝦、豬仔骨、燒春雞、炸軟殼蟹同啤酒薯條🍟.龍蝦(1隻)🦞size有成隻手掌甘大,勁多汁、多蝦膏,龍蝦肉爽口彈牙,無雪味!最好食係咩?係有另一半剝晒殼,啖啖肉咁樣食🤤🤤🤤
豬仔骨呢個豬仔骨絕對係世一 🥇🏆係香港未食過做得甘好既豬仔骨!平時個啲bbq sauce 係一味得個甜酸,但呢度做個個汁,個味係做到超級Balance! 又唔會cum一左豬仔骨嘅肉味,仲帶出咗佢個炭燒香味!豬仔骨嘅肉質食落都好軟熟👍🏻👍🏻
黎食過,你就明我講咩!.
炸軟殼蟹
炸到金黃色,剛剛好食落1啲都唔油膩,炸粉好簿,好酥脆!好好食😍👍🏻
春雞春雞都做到多肉汁真係不得了😳😳😳雞肉嫩滑多汁,而且好入味,好食👍🏻.薯條🍟薯條亦都係炸得超級香脆,外層嘅調味啱啱好,唔會太鹹,又唔會太油膩,好味!.Overall,環境乾淨,而且食物質素高!可以一試呀🥰.========================
而且食物係即叫即做,味道唔錯😚
今日叫咗佢哋嘅signature:
門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將拼盤 ($445)
龍蝦(1隻)
🦞size有成隻手掌甘大,勁多汁、多蝦膏,
龍蝦肉爽口彈牙,無雪味!最好食係咩?
係有另一半剝晒殼,啖啖肉咁樣食🤤🤤🤤

豬仔骨
呢個豬仔骨絕對係世一 🥇🏆
係香港未食過做得甘好既豬仔骨!
平時個啲bbq sauce 係一味得個甜酸,
但呢度做個個汁,個味係做到超級Balance!
又唔會cum一左豬仔骨嘅肉味,
仲帶出咗佢個炭燒香味!
豬仔骨嘅肉質食落都好軟熟👍🏻👍🏻
黎食過,你就明我講咩!
炸軟殼蟹
炸到金黃色,剛剛好
食落1啲都唔油膩,炸粉好簿,好酥脆!好好食😍👍🏻
春雞
春雞都做到多肉汁真係不得了😳😳😳
雞肉嫩滑多汁,而且好入味,好食👍🏻
薯條🍟
薯條亦都係炸得超級香脆,
外層嘅調味啱啱好,唔會太鹹,又唔會太油膩,好味!
Overall,環境乾淨,而且食物質素高!
可以一試呀🥰
回頭度:8/10
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2023-01-19
2023-02-16 142 瀏覽
呢間位於山林道嘅餐廳喺網上評價好高 星期日嘅午市時間嚟到 真係好似佢喺牆上面嘅霓虹燈咁寫 全院滿座呀😮自家製MASALA印度咖哩雞飯係店主自己調校出嚟嘅印度咖喱🍛 香味十足 唔係淨係得個樣㗎 辣味都好充足😎 食完一啖之後有餘韻 感覺好正 呢度嘅雞 肉質鮮嫩 即使係雞胸部分都好滑 又美味 又健康🐥黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯一上檯就好香黑松露味 餐廳一啲都唔吝嗇 俾咗一大羹黑松露醬 水波蛋生熟程度啱啱好🍳 店員好貼心 俾埋鹽同埋黑椒我地 A5和牛係近江牛🐮 肉質肥美可口 牛肉紋理同雪花清晰可見❄️ 每一啖都係幸福嘅滋味 真心推介呢個飯俾鍾意食牛嘅朋友 牛味香濃曲奇馬上瘋Cookie smoothie唔會好甜 配埋頂頭嘅cream好正 啱晒20幾度嘅天氣飲🍧蜜糖柚子沙冰呢個飲品幾特別 係柚子蜜嘅味道 但係飲得出呢間店鋪有用額外嘅蜜糖🍯 可以同情人過一個甜蜜蜜嘅節日💕呢間餐廳嘅嘢食都幾高性價比 A5和牛尤其出色 真係有啲齒頰留香呀☺️

曲奇馬上瘋
曲奇馬上瘋

蜜糖柚子沙冰
蜜糖柚子沙冰

2023-02-14 48 瀏覽
今日黎到山林道搵食😜經過呢間餐廳諗起之前有人介紹過,咁就入去試下啦😝餐廳入面有個覓虹燈牌,好有氣氛,岩晒我地黎到打卡😝 1️⃣ 🥩 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯($163)見到和牛心心眼,仲要有埋黑松露同水波蛋🤤🤤😍和牛蓋飯賣相吸引份量又足,和牛嘅邊煎得夠香口,油脂豐富,牛味又香👍🏻而黑松露醬既味道亦都好出,加埋水波蛋黃撈飯好好食😝2️⃣🥘 自家製MASALA印度咖哩雞飯($68)咖喱雞飯味道吸引,而且雞肉肉既份量都好多,雞肉肉質軟滑。😝而咖喱既味道方面,食得出有好多香料既味道,仲帶點蕃茄既酸甜味,送飯一流!而雞肉同薯仔都煮得好淋好入味🥰不過咖喱有少少辣,如果唔係完全唔食得辣既朋友相信都食到🥰3️⃣🥤 菠蘿熱情果沙冰($45)上網見都好多人叫呢杯特飲,咁我地梗要試下啦!沙冰大有菠蘿同埋熱情果嘅香甜味道,酸酸甜甜好開胃,食完咖喱辣辣地,飲番啖沙冰就岩晒啦🥰4️⃣🫖 洋甘菊蜜糖茶芒果味($43)由於我要(扮)養生,咁就叫壼熱茶飲下。估唔到呢壼茶超大壼😮茶有洋甘菊同芒果既香味,唔會太甜,解渴又解膩👍🏻

1️⃣ 🥩 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯($163)

2️⃣🥘 自家製MASALA印度咖哩雞飯($68)

3️⃣🥤 菠蘿熱情果沙冰($45)

4️⃣🫖 洋甘菊蜜糖茶芒果味($43)
2023-02-13 54 瀏覽
阿仔返全日,媽媽我終於可以去搵好嘢食,hea下chill下。。🥰🥰🥰朋友介紹話山林道有正嘢,講到食材新鮮,坐得又舒服,我梗係要去試吓😋😋😋今次捉埋老公去,因為呢間餐廳個咖喱比朋友講到好出色,咖哩控嘅老公話一定要去試!去到12:00,剛剛開門,所以可以坐近落地玻璃位置😍😍😍睇吓街景,食個靚飯😋一睇個menu,不得了,有個「黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯」,我係牛肉控嚟架,見到已經心心眼😍嗱嗱聲落order先🤤🍉👩🏻: 🍽️:黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 $163🍹:真士多啤梨奶昔$51-$24(午市優惠)🍉👨🏻:🍽️:自家製Masala印度咖哩雞飯 $68☕️:Black Coffee $28-$24 (午市優惠)老公嘅咖哩雞飯先到,所以我忍唔住試食咗兩啖😂好好食吖,個汁食得出係調較過,好特別,亦非常配合到香港人嘅口味,既有印度咖哩嘅味道,亦唔會濃到接受唔到,拿捏得非常好,搞到唔好咖哩嘅我都忍唔住不停食👍🏻👍🏻👍🏻之後個和牛蓋飯到喇,一定試咗個和牛先🥹🥹不得了,外脆內軟,入口即溶🥹🥹🥹餐廳靚仔哥哥話可以自己落調味,但好味到唔落都好好食。。$163食到咁靚嘅和牛,媽媽我覺得好幸福吖🥰🥰🥰

🍉👩🏻:
🍽️:黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 $163
🍹:真士多啤梨奶昔$51-$24(午市優惠)

🍉👨🏻:
🍽️:自家製Masala印度咖哩雞飯 $68

2023-02-10
2023-02-07 57 瀏覽
有時候同朋友食飯唔知食咩好,呢間西餐廳係唔錯嘅選擇!餐廳位於尖沙咀山林道嗰邊,唔逼又方便,餐廳裝修幾企理,主打多款玩味創意料理,仲有啲sharing plate,海陸乜都有,可以跟返人數黎叫份量,乜都可以試啲!佢仲有啲手工啤同紅白酒可以叫,想chill下都不成問題!🥂------------------------------🍖◖ 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 ◗ $445呢個係兩個人嘅份量,就咁睇個名都知佢幾足料幾多嘢!主食可以揀豬仔骨、炸美國魚柳或者美國安格斯西冷,今次揀咗豬仔骨,加埋原隻龍蝦、半隻慢煮蒜香春雞同炸軟殼蟹,配埋啤酒薯條,好大份,同時滿足到視覺同味蕾! 豬仔骨燒得外面層肉脆脆哋,裏面嘅肉質keep住多汁又入味!🦞龍蝦容易拆肉,鮮甜彈牙,味道唔會死鹹;啤酒薯條好值得一讚,卜卜脆而且帶點麥香🍺,味道比較特別,就咁食仲好食過點茄汁!慢煮春雞外面拍咗啲蒜粉,焗完出嚟有少少微焦,肉質鮮嫩多汁;個軟殼蟹都整得幾出色,出嚟仲好脆,唔會太油膩,🦀蟹肉同蟹膏都有返咁上下! 🍍◖菠蘿熱情果沙冰 ◗ $45嘢飲叫咗少甜都仲係偏甜咗少少,但整體味道清新解渴~ 🍋◖ 忘了愛(檸檬特飲)
🍖◖ 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 ◗ $445

🍍◖菠蘿熱情果沙冰 ◗ $45
嘢飲叫咗少甜都仲係偏甜咗少少,但整體味道清新解渴~

🍋◖ 忘了愛(檸檬特飲)◗ $45
青檸底溝出黎嘅特飲,味道正常,飲之前要搞下佢,唔係個底會偏甜!

🌟Encore指數:8.5/10
2023-02-07 107 瀏覽
1️⃣南瓜白汁雞肉意粉個汁超好味,好creamy!淡淡南瓜味,唔會好潔身.雞肉幾淋.份量正常,可以只食佢依個意粉💰HKD$1352️⃣焗多汁豬仔骨配啤酒薯條豬仔骨係近乎冇肉,肉都較硬,好難先咬到🤢🤢,味道正常.薯條較幼身,冇咩啤酒味,冇特別💰HKD$1383️⃣真.士多啤梨奶昔見佢MENU寫明真,即係足料士多啤梨啦.點知比佢呃左. 🤕🤕根本唔係奶昔,而係沙冰,勁多冰,飲落好淡味.你仲要講到明係真.士多啤梨,真係搞笑.欺騙食客,定老闆唔知奶昔同沙冰嘅分別?🤧💰HKD$51環境好差,好細間,坐得好逼,個地板仲要痴鞋
1️⃣南瓜白汁雞肉意粉
💰HKD$135

2️⃣焗多汁豬仔骨配啤酒薯條
💰HKD$138

3️⃣真.士多啤梨奶昔
💰HKD$51

環境好差,好細間,坐得好逼,個地板仲要痴鞋
2023-02-05 68 瀏覽
行開佐敦買野,順道吃個晚飯,見openrice 都多人介紹佐敦海陸空餐,決定要試下,兩個人五百元左右,性價比都幾高👍海:龍蝦,炸軟殼蟹陸:豬空:燒春雞再有炸啤酒薯條,沙律兩個人食粉量岩岩好,仲好飽🤣✨️龍蝦:啖啖鮮味,而且食落肉質有嚼頭,而且店員亦有開鉗工具,方便食客食用,龍蝦size淨係肉身已經長過手臂😆✨️軟殼蟹:炸得十分酥脆,而且炸粉唔多,食落唔油膩,可以話餐廳十分明智,軟殼蟹絕對可以係餐廳招牌❤️✨️燒春雞:燒春雞配大量孜然粉,但無損雞身嫩滑既事實,真係外有濃郁孜然粉,但內有雞汁同雞之鮮味✨️燒排骨:配濃濃既燒烤醬,而且肉質唔鞋口👍✨️洋甘菊檸檬茶:比叫汽水更健康,也可清熱,二人份量,好岩食完傾計再品嚐餐廳都有好多打卡位,而且玩味十足,餐廳真係做到全院滿座,一定要打電話訂位

海:龍蝦,炸軟殼蟹
陸:豬
空:燒春雞

再有炸啤酒薯條,沙律

兩個人食粉量岩岩好,仲好飽🤣

✨️燒排骨:配濃濃既燒烤醬,而且肉質唔鞋口👍

• 門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將
2023-02-03 48 瀏覽
放假尖沙咀行完街想食西餐 上網搵到呢間 見到啲相幾吸引就決定book位試吓提提大家唔book位真係有機會食唔到 小店面積唔大我去到已經見到full咗 好彩提早Book咗先行過去😂 睇嚟都幾受歡迎🦞門西淋牛豬仁雞 vs 蝦兵蟹將 Set $445揀咗焗多汁豬仔骨 🍖比想像中多肉 而且佢嘅醬汁味道唔錯 甜鹹適中不過如果再俾多少少汁就會更加好慢煮蒜香燒春雞🐔比想像中滑好多喎!可能始終係慢煮比想像中冇咁重口味 所以蒜香冇蓋過原本雞嘅香味炸軟殼蟹配啤酒薯條🦀蟹好食 炸得幾酥脆 咬入去都仲有少少肉汁流出來 可惜呢個餐得1隻 要同朋友爭食😂🦞最後!!!冇諗到真係有原隻龍蝦😍 大大隻而且龍蝦肉超級爽口彈牙 呢個價錢已經抵番 另外就冇叫到嘢飲啦因為嗰日天氣好凍完全唔想飲其他嘢🤣 決定下次再試埋佢啲嘢飲因為都幾多款見到隔籬枱有smoothie 好想飲🍹

🦞門西淋牛豬仁雞 vs 蝦兵蟹將 Set $445
揀咗焗多汁豬仔骨 🍖