2023-03-19 16 瀏覽
呢間位於山林道嘅餐廳喺網上評價好高, 尋晚放工book咗去食飯, 佢真係好似佢喺牆上面嘅霓虹燈咁寫, 全院滿座, 唔book 係冇位要等呀! 餐廳細細, 但裝修幾企理, 主打多款玩味創意料理, 仲有啲sharing plate。有時候同朋友食飯唔知食咩好, 又有選擇困難的話, 呢間西餐廳係唔錯嘅選擇, 海陸乜都有。門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 - $445呢個併盤拼盤性價比幾高, 又係兩個人嘅份量, 就咁睇個名都知佢, 幾足料幾多嘢!主食可以揀豬仔骨、炸美國魚柳或者美國安格斯西冷; 我地揀咗主食脆炸美國魚柳, 配有龍蝦, 慢煮蒜香春雞(半隻), 炸軟殼蟹, 啤酒薯條, 唔要薯條可揀意粉; 上餐都覺得好大份, 同時滿足到視覺同味蕾!脆炸美國魚柳外面層肉脆卜卜, 裏面嘅肉質魚柳鮮嫩多汁, 好滑。龍蝦已經幫你開邊, 可容易拆肉, 龍蝦冇加任何調味, size有成隻手掌甘大, 勁多汁, 多蝦膏, 尚算鮮甜彈牙; 啤酒薯條好值得一讚, 卜卜脆而且帶點麥香, 味道比較特別, 唔使點茄汁都可以。慢煮春雞有微微蒜香味, 焗過後, 個皮係金黃香脆, 雞皮拍了孜然粉及香草, 肉質嫩滑帶汁, 夠曬入味

門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 - $445

脆炸美國魚柳外面層肉脆卜卜, 裏面嘅肉質魚柳鮮嫩多汁, 好滑。龍蝦已經幫你開邊, 可容易拆肉, 龍蝦冇加任何調味, size有成隻手掌甘大, 勁多汁, 多蝦膏, 尚算鮮甜彈牙; 啤酒薯條好值得一讚, 卜卜脆而且帶點麥香, 味道比較特別, 唔使點茄汁都可以。慢煮春雞有微微蒜香味, 焗過後, 個皮係金黃香脆, 雞皮拍了孜然粉及香草, 肉質嫩滑帶汁, 夠曬入味。個軟殼蟹都整得幾出色, 粉漿一啲都唔厚, 出嚟仲又脆, 唔會太油膩, 蟹肉同蟹膏都有返咁上下, 都幾鮮甜。

厚玉子燒 - $58
另外我地加多咗一份小食, 厚玉子燒。玉子燒到微金黃加上燒汁同木魚碎, 甜甜地, 唔錯!
凍檸茶 - $28

總括嚟講, 環境乾淨, 而且食物質素高!想嚟食飯嘅朋友, 記得及早訂位啦!

#justerestaurant #tst #hkfoodie #foodie #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #香港美食#西餐 #酒吧 #晚餐 #網紅打卡 #山林道 #juster #justerestaurant #小店 #支持小店#相機食先 #食好西 #香港cafe #山林道美食