尖東不乏唔同國家嘅西式餐廳最適合放工過黎chill下~行到hotel icon附近見到iberians好有氣氛得黎又比較寧靜適合同朋友坐低傾計同時枱與枱之間唔會好近食客們都有足夠嘅私人空間第一次幫襯都搵店員做介紹推薦因為選擇實在太多🤩水牛芝士沙律 $88先黎個前菜沙律🥗所有蔬菜好新鮮水牛芝士味道比一般芝士味淡清新最適合同蕃茄橄欖油一齊食加泰隆尼亞番茄麵包 $68店員推薦嘅一個餐前地道小食上枱見到幾條乾真真麵包以為比店員老點同朋友先試下齋食個包係幾脆同埋有小小咸咸地再配埋個有蕃茄同蒜粒嘅sauce口感即刻又唔同左蒜香橄欖油大蝦 $58最深刻嘅一個小食自己勁中意食蒜😆大蝦用左好多蒜去烹調食落非常香口同時亦有一陣陣橄欖油好香嘅味道一邊食一邊滲入口腔😌Sangria red $89果味好香易入口同時酒精唔會太勁好配合西班牙菜嘅味道🍸蟹肉蟹膏寬條麵 $268成個寬條麵都比滿滿嘅蟹肉同蟹膏包圍住中間亦有一隻流心蛋🍳撈埋一齊真係啖啖口感豐富味道唔會偏咸或偏淡燉自家煙燻安格斯小牛扒 $188味道偏濃嘅主菜每舊小牛扒都好實肉但唔會靭醬汁非常入味👍🏼
尖東不乏唔同國家嘅西式餐廳
最適合放工過黎chill下~
行到hotel icon附近見到iberians

每舊小牛扒都好實肉
但唔會靭
醬汁非常入味👍🏼
2021-12-26 65 瀏覽
今日提早同朋友慶祝聖誕,朋友揀左一間西班牙餐廳。餐廳入面放了一棵大聖誕樹,好有氣氛蒜香橄欖油大蝦經典西班牙塔tapas,蝦肉大大隻,好新鮮彈牙,蒜油超惹味,配麵包一流水牛芝士蕃茄沙律芝士好味,蕃茄沙律酸酸比較地都幾fresh ,睇落細細碟,但其實都係幾大份煙燻安格斯牛小排煙熏味濃郁,特別的配搭,牛小排重牛味,薯蓉都好creamy ,好食蟹肉蟹膏闊條麵真心推介,蟹味好rich ,蟹膏source 好鮮 ,蟹肉比預計多,有驚喜

蒜香橄欖油大蝦

水牛芝士蕃茄沙律

煙燻安格斯牛小排

蟹肉蟹膏闊條麵

2021-12-25 92 瀏覽
鐘意西班牙野其中一樣就係tapas 細細份可以試多幾款 今日兩個人去食都試左5款tapas 2款小食 超滿足!白酒煮藍青口:青口肉唔大隻,不過都幾甜,d洋蔥吸左d 白酒味好正巴馬火腿配哈蜜瓜:火腿唔會太咸,配哈蜜瓜清清地幾開胃香辣蒜香橄欖油大蝦:個汁幾香,連埋蒜片食好香口,d蝦都幾爽既,如果係連殼既蝦咬下殼就更加正喇!炸西班牙蛋餅:個蛋餅好濕潤,加左洋蔥幾甜,重蛋香味又鬆軟炸薯條配黑松露醬:正常發揮,加左辣粉喺面幾惹味炸雞翼:新鮮炸起熱辣辣,皮薄加分西班牙橡果豬鞍:唔會好乾好鞋,有啲焦香,連骨位嘅肉最好食。個汁酸酸地又有啲芥辣味都幾特別澳州草飼黑安格斯牛板腱:估唔到牽牛都幾大件同厚身,中間係三成熟,好juicy芝士蛋糕 :依個好出色!甜品都唔Hea呀唔係要求入d雪到實既蛋糕俾你食!兩層唔同質地好特別

巴馬火腿配哈蜜瓜:火腿唔會太咸,配哈蜜瓜清清地幾開胃

炸西班牙蛋餅:個蛋餅好濕潤,加左洋蔥幾甜,重蛋香味又鬆軟

炸薯條配黑松露醬:正常發揮,加左辣粉喺面幾惹味

炸雞翼:新鮮炸起熱辣辣,皮薄加分

2021-12-25 64 瀏覽
以前好旺嘅尖東,而家轉左好多舖頭,好似呢間有d地中海feel嘅餐廳就係其中一間,成朝都無食過野,就同老板喺度食個lunch。老板請食,叫左semi-buffet,餐包餐湯都係自家製泰隆尼亞麵包,如果覺得好食可以在添配醃蒜頭、蕃茄、甜椒。主菜叫左香草三文魚,煎到勁香脆!個底個薯蓉勁好味!又夠飽,小食嘅炸雞翼、香辣蒜香橄欖油大蝦必要嗌多幾轉,講真呢度食材食得出係新鮮而且好有心機煮。甜品叫咗個芝士蛋糕,係外面似New York Cheese Cake,裡面軟滑如cream cheese嘅高質蛋糕,半自助餐包幾款飲品任飲,每樣食物飲品上檯都精緻好味,絕對岩重質不重量cp高semi buffet。

呢間餐廳聖誕節充滿氣氛,而且環境夠大,坐得唔錯!依家仲有聖誕主題下午茶,價錢幾抵食☺️食物質素仲要幾好,聖誕假期真係可以去試!下午茶$428兩位兩杯咖啡或茶Foie Gras with Hawthorn Pure BaguetteSpanish Christmas Meatball with Tomato SauceGreen Swiss Roll with Crab Meat StuffingBlack Truffle TarteSmoked Salmon Biscuit with Spanish Garlic SaucePrawn, Avocado and Lemon FoamHomemade Cream Fruit TarteTraditional Vanilla Mille FeuillePuffMacaron一上枱賣相好靚,真係非常吸引眼球、打卡影相相當一流~下午茶用木頭係嘅裝飾裝住,而且當中仲有聖誕老人等等配飾!相當靚。鹹點、甜點兩款樣樣都好食😋相當有水準,性價比真係高過唔少酒店!當中拿破崙到香脆又好食,煙三文魚配餅乾、黑松露撻、鵝肝醬多士都相當好食!聖誕假期真係值得去食🎄

下午茶$428兩位兩杯咖啡或茶

Black Truffle Tarte
Prawn, Avocado and Lemon Foam
Homemade Cream Fruit Tarte
Puff

Macaron

聖誕假期真係值得去食🎄
2021-12-25 80 瀏覽
老公話Hotel Icon附近有間好好味嘅餐廳,過到黎職員介紹除咗set lunch仲有semi buffet,雖然款式唔多,但價錢同lunch差不多,又第一次黎,梗係揀semi buffet啦~餐湯係磨菇湯,食到好多磨菇肉,好香,配以加泰隆尼亞麵包,呢個包喺Tapas配醃蒜頭、蕃茄、甜椒可以無限添加,口感軟軟QQ,集孔好多,好香麵粉嘅味道,食得出用料講究。主菜我叫左日本鯛魚烤塔拉戈納香草,燒得好香滲有少少地中海風情嘅香草,魚肉仍然幾滑。底下係秘製番薯蓉,甜度同滑度介乎番薯同薯仔之間,飽肚健康又好味~Tapas同Snacks各有幾款任點,完全feel到廚師樣樣精心烹調,例如白酒煮藍青口、Parma ham配哈蜜瓜、炸魷魚鬚,炸嘅香脆入味,香酒煮本身鮮味十足嘅藍青口,酒甜+洋蔥甜味滲入青口,配合得天衣無縫~Parma ham好香肉味同油脂,上面加一粒檻欖,味道層次非常豐富~其實仲有好多款想試,因為真係每樣都非常美味,但肚子空間有限,其他幾款就留待下次~
磨菇湯
Parma ham配哈蜜瓜
炸魷魚鬚
焦糖燉蛋
2021-12-23 46 瀏覽
聖誕special tea-set (2人份➡️ $428 + 10% service charge)-又到聖誕~ 想食吓tea,所以就嚟咗呢度食佢嘅Christmas Tea set!-餐廳環境幾好,有好多唔同嘅聖誕裝飾,播嘅歌都幾有情調,好有氣氛!-講番食物方面,呢個Tea-set 一共有十款唔同嘅咸點同甜點。裝住食物嗰個架有聖誕老人、雪人、聖誕樹等唔同嘅裝飾,裝飾得幾靚。-食物款式:咸點:Green Swiss Roll with Crab Meat Stuffing:就咁睇樣以為係綠茶甜品🤣但其實係蟹肉卷。蟹肉mix埋沙律醬,一定好食啦!Foie Gras with Hawthorn Purée Baguette :鴨肝好食🤤Spanish Christmas Meatball with Tomato Sauce :蕃茄味濃,不過可能因為我放咗太耐所以涷咗,可能一送嚟就食會好啲。Black Truffle Tarte:用咗好多菇加少少黑松露,唔會話得好少材料,菇嘅調味都好好。Smoked Salmon Biscuit with Spanish Garlic Sauce :好食,而
食物款式:
咸點:

Smoked Salmon Biscuit with Spanish Garlic Sauce :好食,而且用咗幾多煙三文魚,而唔係只係薄薄一塊,加分!

Prawn, Avocado and Lemon Foam : 啖啖都係牛油果🥑同蝦味,兩樣嘢mix埋好夾,鍾意牛油果一定鍾意食。
甜點:
Homemade Cream Fruit Tarte:我一直都好鍾意berry,所以都幾鍾意呢個tart

Traditional Vanilla Mille Feuille :好脆,做到拿破崙應有嘅水準以上

Puff:好食,入面啲餡味道啱啱好而且涷冰冰,正

Macaron :兩款都好甜,個人鍾意朱古力味多啲
Tea set 仲包括coffee/tea,又或者可以加錢轉特飲~
總結呢講冇嘢係伏,全部都幾好食!
2021-12-20 57 瀏覽
在尖沙咀新文華中心內,有一間西班牙餐廳提供好IGable的聖誕下午茶,於是在聖誕前,先睹為快,提早享受聖誕大餐。當日是週六下午三時,意外地用膳人數不多,環境清靜,是談心的好地方。這款下午茶餐可說是十全十美,因為剛剛好10款食物。此外還配茶或咖啡,飲品選擇還可以有汽水、檸茶、檸檬水,甚至是紅白酒,部份選擇需要額外加錢。侍應送來下午茶的時候,頓時嘩了一聲,因為下午茶的層架以至上面的裝飾,視覺上十分吸引。相信整個重量不輕,真的辛苦侍應了。先介紹鹹點。十款小食之中,我個人覺得最鹹是Green Swiss Roll with Crab Meat Stuffing。驟眼看來以為這是甜點,因為外邊是海綿蛋糕的外層呢。蟹肉份量相對豐富,起來有啖啖蟹肉的感覺,但可能因為蟹肉份量多,鹹香十足。少許可惜的是蛋糕略嫌乾身,口感未夠軟綿。Foie Gras with Hawthorn Purée Baguette 。肥肝肉香四溢,配合鮮紅草莓山楂醬,甜和鹹的混合,異常吸引。果醬份量看似不多,但因為味道濃郁,這樣小小的已經非常足夠。Spanish Christmas Meatball with Tomato Sa

Spanish Christmas Meatball with Tomato Sauce 蕃茄味十足,可以說是實而不華。或許上菜時沒有即時享用,肉丸略嫌不夠熱,這方面有少許可惜。

Black Truffle Tarte上面配有金箔,令其更加奢華。松露香味豐富,令人食指大動。

Smoked Salmon Biscuit with Spanish Garlic Sauce是我個人偏愛的三文魚小吃,三文魚份量多,啖啖肉吃起來有夠爽。

Prawn, Avocado and Lemon Foam是一個很有心思的小吃,上層是綿密的檸檬泡泡,酸酸的非常開胃,配合另一款我個人偏愛的食物牛油果,加入爽口蝦肉,味道甜中帶酸再加上蝦肉香味,非常豐富。

Homemade Cream Fruit Tarte選用了士多啤梨和藍莓,甜中帶酸,造型精緻。

Traditional Vanilla Mille Feuille 雲呢拿千層酥香甜可口,甜度恰到好處。千層酥鬆脆。

Puff中間夾層是雪糕,建議上碟後盡快享用。泡夫外層脆口,和中間的雪糕形成有趣的對比。

Macaron白色的一款比較甜,而啡色的朱古力味除了甜之外,還帶有朱古力香,層次比較豐富,故亦更推介啡色的一款。

飲品分別點了熱檸茶和caramel latte。後者挺值得推介,不需額外加糖,只靠當中的焦糖調味,已經和咖啡成為一個很好的平衡,是很有層次感的味道。

2021-12-18
$243.5 (下午茶)
1K
2021-12-20 44 瀏覽
Iberians是浪漫的西班牙餐廳,型格的店面,室外枱櫈的馬賽克風格,玻璃窗佈滿白雪、白色聖誕樹點綴,周圍都是美美打卡位。聖誕節推出夢幻的下午茶,兩層木架盛載著可愛的茶點,加上肥嘟嘟雪人裝飾,少女心爆登。坐在閃爍的聖誕樹下,品嚐美味甜點,十分愜意! 咸點: ●紅草莓山楂醬配法國鴨肝醬●綠色瑞士蟹肉捲●白雪檸檬泡沫配鮮蝦牛油果●聖誕蕃茄肉丸●黑松露蘑菇撻脆卜卜的多士,配上綿密鴨肝醬,柔潤的鴨肝散發口腔,伴以草莓山楂醬,配搭細膩,滋味平衡。軟彈的瑞士捲,填滿了一絲絲蟹肉,清甜黏稠,啖啖蟹肉鮮香。蕃茄肉丸香味濃郁,肉汁豐盛,配上蕃茄蓉,酸香開胃。喜歡黑松露野菌撻,咬開鬆脆的撻皮,填滿了野菌粒粒,每口都充滿黑松露幽香。甜點: ●法式馬卡龍●飄雪雲呢嗱拿破崙●忌廉雜莓果撻●煙三文魚餅干配西班牙藏紅花香蒜醬馬卡龍入口鬆脆,抹茶及朱古力口味都甜而不膩,喜歡抹茶的甘甜幽香。拿破崙上面鋪上雜莓,餅皮入口鬆脆,夾心填滿幼滑的吉士醬,吃完滿口奶香和牛油香。咬開果撻,質感十分清脆,沁出濃郁牛油香,盡是柔滑忌廉,加上酸香蜜甜的草莓,清新味蕾。

咸點:

●飄雪雲呢嗱拿破崙
●忌廉雜莓果撻
●煙三文魚餅干配西班牙藏紅花香蒜醬
2021-12-19 1211 瀏覽
好耐冇食西班牙菜,今日心血來潮,捉埋好姊妹出尖沙咀食飯順便嚟個西式做冬。餐廳係好姊妹負責搵的,門口擺設非常吸睛!再入門口見到好靚嘅聖誕裝飾,睇得出幾花心思,感覺cozy又有情調!通常餐前麵包好食,後面嘅菜式都冇得輸,呢度再一次印證!加泰隆利亞蕃茄麵包咬落去鬆軟得來帶點煙韌,配埋醃蒜頭、蕃茄、甜椒等等好味又開胃!去西班牙餐廳點Tapas蒜香橄欖油大蝦都不能少,用小煎pan上,隻隻大蝦都爽甜彈牙,充滿橄欖油香同蒜香,好惹味!清清地點都要揀個沙律,水牛芝士蕃茄沙律係個唔錯嘅選擇,水牛芝士白𠽌𠽌咁,雖然味道較淡但充滿牛乳香,配上新鮮蕃茄同沙律菜仲有橄欖,夠晒清新!好姊妹鍾意食牛,燉自家煙燻安格斯牛小排就啱晒!牛小排入口充滿濃香煙熏味道,經燉煮之後油香滿溢,咬落軟淋又充滿肉香,配上軟滑薯蓉同蔬菜粒,非常有西班牙風味。我就最愛蟹肉蟹膏闊條麵,仲伴有一隻半熟蛋喺入邊,刺穿將蛋汁混和,入口多一份creamy嘅蛋香味!而且蟹肉非常之多,加上軟滑嘅蟹膏,入口有種幸福嘅感覺!下次再嚟一定要encore !同好姊妹食飯當然要叫杯嘢飲慢慢傾,黎返杯sangria,酒味唔會太濃又有果香,成晚都好chill好開心~

2021-12-15
  • 蟹肉蟹膏闊條麵
2021-12-19 806 瀏覽
12月係充滿節日氣氛嘅月份,想搵啲特色西餐食返餐好,有朋友介紹左呢間西班牙野~仲要有semi buffet👏🏼👏🏼本身個餐蘑菇湯,香氣濃郁,個包超鬆軟,好鍾意西班牙海鮮炒飯 - 好有鑊氣,直接用鐵鑊上,海鮮都幾多,魷魚彈牙,蝦都大隻澳洲草飼黑安格斯牛板腱 - 份量好大,生熟度剛好,食落係結實彈牙個種口感,個薯蓉係蕃薯,質感係比較raw個種,食到原味巴馬火腿配哈蜜瓜 - Parma ham同哈密瓜本身就係perfect match,呢度仲加左粒橄欖,更加平衡到油膩感白酒煮藍青口 - 白酒香氣好突出,肉質新鮮嫩滑,值得 encore烤西班牙蛋餅 - 入面嘅蛋好鬆軟,加埋洋蔥更有口感炸魷魚鬚 - 每條好夠粗身,夠爽口,配埋個香甜千島醬會停唔到炸雞翼 - 裡面仲keep到肉汁,仲要好大隻芝士蛋糕 - 佢做到少少流心效果,好creamy,芝士味極濃郁加泰羅尼亞焦糖奶凍 - 焦糖夠脆,本身以為係crème brûlée個種味,但原來入面個餡係酸酸甜甜,都幾特別,可以解下膩Latte + mocha - 靚靚拉花~冬天飲杯熱飲暖胃fit哂

本身個餐蘑菇湯,香氣濃郁,個包超鬆軟,好鍾意

烤西班牙蛋餅 - 入面嘅蛋好鬆軟,加埋洋蔥更有口感

炸雞翼 - 裡面仲keep到肉汁,仲要好大隻

• 加泰羅尼亞焦糖奶凍
  • 西班牙海鮮炒飯
2021-12-19 58 瀏覽
好耐冇食西班牙菜~~估唔到新文華中心會有間環境唔錯既餐廳😮碗碟都好靚😆✨西班牙可樂餅 $88✨西班牙馬鈴薯沙律 $88✨巴馬火腿配哈蜜瓜 $78前菜我比較鐘意可樂餅 炸得夠酥脆 薯仔軟綿 味道討好😋其餘兩碟份量都好足~✨西班牙章魚墨汁燉飯 $258食到🐙咁🙊不過調味好好 章魚好有咬口~如果係海鮮應該仲正😆✨香草三文魚配珍珠麵 $228好似係第二次食珍珠麵 一粒粒好cute 雖然加左細個唔鐘意食既青豆紅蘿蔔粟米 但估唔到mix埋咁夾 個口感係level up! 三文魚煎得好香 皮脆肉嫩 魚油香十足😋加埋杯mojito $89 成餐好完滿😊

✨西班牙可樂餅 $88
✨西班牙馬鈴薯沙律 $88
✨巴馬火腿配哈蜜瓜 $78

✨西班牙章魚墨汁燉飯 $258
食到🐙咁🙊不過調味好好 章魚好有咬口~如果係海鮮應該仲正😆
✨香草三文魚配珍珠麵 $228
加埋杯mojito $89 成餐好完滿😊
2021-12-18 53 瀏覽
同老婆兩個人去了尖東看燈飾,順便食晚餐。周打魚湯:每啖都有魚肉,湯底充滿忌廉味,質感較稀,味道不錯。西班牙吐司:有四件多士,全部都不用味道,橄欖味較香及清新;番茄味酸甜開胃;蝦仁爽口;西班牙辣肉腸咸香味十足。蒜香橄欖油大蝦:大蝦新鮮爽口,已去半殼,濃郁的蒜茸香味。西班牙雞肉燉飯:燉飯足二人分享,燉至飯粒煙韌,還有淡淡番茄酸甜,雞肉煎至香脆juicy。Mojito:最後飲返杯充滿薄荷的mojito,口腔即時變得清新。
同老婆兩個人去了尖東看燈飾,順便食晚餐。

蒜香橄欖油大蝦:大蝦新鮮爽口,已去半殼,濃郁的蒜茸香味。

2021-12-17 473 瀏覽
就黎又到聖誕節了,係時候搵下有咩好嘢食,上網見到呢間餐廳推出咗新嘅semi buffet lunch,望落都幾吸引,一如黎試下。Semi buffet包一款主菜,tapas、snacks及dessert都係任食,有別於一般semi buffet要自己出去拎嘢食,呢度每樣嘢都係即叫即整,夠晒熱辣辣。每個餐都有餐湯及西班牙水晶包,今日餐湯係南瓜忌廉湯,入口好creamy,有好重南瓜味,非常好飲;西班牙水晶包外脆內軟,口感幾特別。係等主菜嘅期間,當然要叫d tapas同snacks食下,值得一讚嘅係每一樣嘅份量都唔會好多,咁就可以試多幾款啦。巴馬火腿配哈蜜瓜 : 個人好喜歡巴馬火腿,配哈蜜瓜味道鹹鹹甜甜,非常好味。炸魷魚鬚及雞軟骨 : 兩樣都係即叫即炸,入口好香口,炸魷魚鬚配上蜜糖芥末醬,非常惹味,而雞軟骨灑上檸檬汁後,食落微酸非常開胃。白酒煮藍青口 + 香辣蒜香橄欖油大蝦 : 青口新鮮無沙,一碟有六至七隻,都算唔錯;大蝦入口爽口彈牙,味道微辣蒜香味十足。海鮮煎餅 + 炸雞翼 : 海鮮煎餅有魷魚、蟹柳等等,入口香濃海鮮味,食多幾件都唔厭。三文魚華都夫沙律 : 沙律菜好新鮮,伴上蘋果粒及合桃碎

巴馬火腿配哈蜜瓜 :
個人好喜歡巴馬火腿,配哈蜜瓜味道鹹鹹甜甜,非常好味。

炸魷魚鬚及雞軟骨 :

白酒煮藍青口 + 香辣蒜香橄欖油大蝦 :

海鮮煎餅 + 炸雞翼 :
海鮮煎餅有魷魚、蟹柳等等,入口香濃海鮮味,食多幾件都唔厭。

三文魚華都夫沙律 :
沙律菜好新鮮,伴上蘋果粒及合桃碎,口感更豐富,煙三文魚為清新嘅沙律添上微微嘅鹹味,整體感覺更有層次。

澳洲草飼黑安格斯牛板腱 :
份量相當大件,食落有好多肉汁,牛味好濃,燒汁唔會掩蓋左牛扒味;伴碟有沙律菜及蕃薯蓉,食完牛扒後食,可以減低油膩感。

西班牙油條 :
最愛嘅甜品,鬆化嘅油條沾上砂糖,食落甜甜地,作為一餐嘅結尾就最適合不過。
2021-12-12
  • 西班牙油條
2021-12-17 90 瀏覽
無諗過新文華都有啲咁有格調嘅餐廳!店員親切有禮,一坐低會告知客人當日鋪頭promotion,而且擺枱位置適宜,枱同枱中間嘅空間好足夠~當日order咗一湯、三碟tapas、一個main course,整體都好滿意🥰—Soup—周打蠔湯 ($88)周打蜆湯、魚湯就飲得多,配蠔真係未試過🤣蠔湯入口香濃,口感creamy,食得出薯仔蓉🥔蠔亦比想像中大隻,味道鮮甜,有些微金屬味,推薦👍🏼—Tapas—烤西班牙蛋餅 ($78)其實本身想食broken egg,可惜呢度無🥺蛋餅滿滿蛋香,包裹住薯仔絲、洋葱絲,仲有風乾蕃茄作點綴,口感有層次。不過不太啱我口味,都係鍾意broken egg多啲😝香辣蒜片橄欖油大蝦 ($58)呢度唔同其他餐廳咁跟多士,所以橄欖油會較少,不過我反而又幾鍾意❤️蝦身爽口夠大隻,不過就唔好預佢會有新鮮蝦嘅鮮甜味😹白酒煮藍青口 ($88)呢個不推薦,落單時店員有提醒呢款青口會較細隻,但食落味道都唔太吸引,細隻之餘咬落仲好實,伴碟嘅洋蔥仲好食過佢😰—Main Course—西班牙章魚墨汁燉飯 ($258)嚟食之前已經諗住嗌呢款paella,果然係不負所望!🤤好!好!食!因為以前中過

—Soup—
周打蠔湯

周打蠔湯 ($88)

—Tapas—
烤西班牙蛋餅

烤西班牙蛋餅 ($78)

香辣蒜片橄欖油大蝦

香辣蒜片橄欖油大蝦 ($58)

白酒煮藍青口

白酒煮藍青口 ($88)

—Main Course—
西班牙章魚墨汁燉飯

西班牙章魚墨汁燉飯 ($258)
嚟食之前已經諗住嗌呢款paella,果然係不負所望!🤤好!好!食!因為以前中過太多次伏,一係飯太爛又無味,一係海鮮好霉唔新鮮😵‍💫但係呢個飯身吸收晒高湯同墨汁嘅鮮香味,口感夠硬;章魚腳肥嘟嘟,好有咬口🐙食落個太陽穴好c伏🥳

—Drinks—
Sangria

Sangria ($89)
Sangria作為西班牙國飲,點可以miss咗佢🤣餐廳做緊promotion,每惠顧一個main course就可以以半價叫杯Sangria~我同朋友各嗌了一杯white同red,果味重,但唔會過酸過甜,我哋一致認為white好飲過red🍹

呢間比起其他西班牙餐廳portion會大啲,所以大家唔使驚唔夠飽🤣
周打蠔湯
香辣蒜片橄欖油大蝦